Је ли ВордПресс спор на ХостГатору?

01.06.2020
Нема категорије 'Је ли ВордПресс спор на ХостГатору?
0 8 мин.

вордпресс-слов-хостгатор


Не то није! У реду, ово је кратак одговор. Али да видимо зашто кажемо да ВордПресс брзо користи ХостГатор као свог хостинг провајдера.

У овом ћемо чланку говорити о ХостГатор-у који се посебно користи за ВордПресс. Видећемо зашто ВордПресс добро функционише користећи ХостГатор, а такође ћемо говорити о два алата која можете користити да бисте тестирали брзину веб локације.

Хостинг ВордПресс веб локација са ХостГатор-ом

ХостГатор је међу 10 најбољих пружатеља веб хостинг услуга на свету. Брзо су прерастали у добро угледан и ефикасан веб домаћин. Оно што их ионако чини тако посебним?

Постоји један главни разлог који упоређујемо када упоређујемо ХостГатор са другим услугама: цене. Ако погледате око себе Званична веб страница ХостГатор-а, брзо ћете примјетити да готово сваки хостинг сервис долази по прилично ниској цијени. Узмимо пример!

Али пошто говоримо о ВордПрессу, пренећу вам управљачке могућности ВордПресс облака:

 1. Стартер план: месечно кошта 5,95 долара
 2. Стандардни план: кошта 7,95 УСД месечно
 3. Пословни план: кошта само 9,95 УСД месечно

Као што видите одозго, ни најскупљи план не прелази 10 УСД месечно. Ово је сјајна вест, јер ће већина других компанија које нуде наменске ВП хостинге платити много више. Али имати јефтине планове не значи пуно ако немате укључене функције, зар не?

Па, са ХостГатором не треба да се бринеш због тога. Дају вам све што је потребно за ефикасно управљање вашом веб страницом, према сваком плану засебно.

На пример, то су функције и ресурси које вам дају уз стандардни план (препоручују вам овај):

 • 2 веб странице за хостинг у једном налогу
 • Подржава 200.000 месечних посетилаца (што је добро за још веће веб локације)
 • 2к више рачунарске снаге него што је први план могао да понуди
 • Бесплатна миграција 2 веб странице
 • 2 ГБ простора за меморију за аутоматско дневно прављење резервних копија
 • Злонамерни софтвер се аутоматски уклања
 • Неограничен простор за складиштење
 • 100 УСД Гоогле кредита за оглашавање
 • Бесплатан ССЛ сертификат (одличан додатак, с обзиром да га други плаћају засебно)

Сада смо дошли до нашег главног питања: због чега се ВордПресс брзо покреће на ХостГатору? И зашто би требало да одаберете једну од услуга хостинга у облаку ХостГатора специјално креираних за ВордПресс? Даћу вам више од једног разлога за то (заправо 5).

Како ХостГатор може пружити тако велику брзину?

ССД дискови

Први и вероватно најважнији аспект који обезбеђује брзо учитавање веб локације ВордПресс, јесте уређај за складиштење података који користи компанија. Сваки хостинг хостинг план долази са бесплатним ССД дискови за чување података ваше веб локације.

Зашто је ово тако важно? Па, савремени ССД уређај може бити и до 10 па чак и 20 пута бржи од стандардног, традиционалног предења (ХДД). Информације се проналазе и шаљу на кориснички екран врло брзо, у поређењу са ХДД-ом.

Заправо, ССД ће учинити било какве начине рада на веб локацији брже него ако користите старије ХДД уређаје. Упркос томе, чињеница да ХостГатор користи ову врсту складишта за сваки хостинг план, ВП ће без проблема покренути, без обзира на план са којим бисте кренули.

Сервери ниске густине

Наш следећи разлог који би требало да размислите о избору ВП хостинга којим управља ХостГатор је овај: сервери који раде на вашој веб локацији имају низак ниво густине.

Шта ово тачније значи? Ево објашњења:

Обично један сервер обрађује више од 1 веб локације. Изузетак је само ако се пријавите за наменски хостинг сервер. Али код нас то није случај. Дакле, због чињенице да један послужитељ угошћује више веб локација, ресурси при руци ће бити подељени међу корисницима.

На пример, ако сервер има 100 ГБ простора за складиштење и користи га 10 веб локација, то значи да ће свака веб локација имати 10 ГБ простора за смештај (овај број може да варира у зависности од величине сваке веб локације која користи сервер). ЦПУ и РАМ (процесорска снага) су такође подељени између многих корисника. Схватили сте поенту.

Сервери које ХостГатор користи за ВП облачење хостинга су ниске густине. То значи да постоји само неколико веб локација које користе ресурсе једног сервера. Због тога ће ваша веб локација имати на располагању више ресурса за потребе складиштења и обраде, тако да ће радити много глађе него код осталих хостинг провајдера.

Контролна табла

Следећи разлог је контролна табла и једноставност употребе платформе. Контролна табла је стандардна функција која се испоручује са готово сваком верзијом хостинга. За ефикасно руковање ВордПрессом, потребна вам је контролна табла која може да обавља све задатке повезане са овим ЦМС-ом.

Срећом, ХостГатор ставља на располагање контролни панел који је развијен са једноставношћу и сложеношћу. Ово у почетку може звучати као чудна изјава. Али стварно није.

Платформа је направљена тако да је лако руковати чак и нестручним људима. Дакле, поента је да не морате губити много времена научећи све додатке за хостинг услуге.

Са друге стране, рекао сам да је платформа такође сложена. То је тачно, јер је све што се тиче веб хостинга (такође постоје и одређене ВордПресс функције) уграђено у контролну таблу. На примјер, можете поставити аутоматске израде сигурносних копија према вашим потребама. Да бисте вратили веб локацију на претходну верзију, све што требате учинити је 1 клик.

Платформа је такође одлична за руковање свим професионалним рачунима е-поште на једном месту. Нећете морати да отварате пуно картица, да бисте све пратили. О свему се брине на једноставан начин.

Про корисничка подршка

Наш четврти разлог за избор ВП хостинга ХостГатор-а је корисничка подршка коју пружају. Када се пријавите за нову услугу, без обзира на њену врсту, вероватно ћете желети да имате приступ поузданом тиму за подршку.

ХостГатор има управо то. Ако вам је потребна помоћ, можете се обратити тиму путем телефона или у ливе цхат-у. Имаћете прилику да разговарате са стручњацима о ВордПресс хостингу и техничким захтевима.

Али имајте на уму да тим за подршку мора испунити најмање два важна циља: мора бити брз и ефикасан. Корисничка подршка у ХостГатор-у је управо таква. Одговориће вам на лицу места, тако да вам није потребно време чекања.

Ефикасност је такође важна за тим који стоји иза ВП хостинга. Одговориће вам брзо, на најбољи и најефикаснији начин решавања одређеног проблема. Шта год да је ваш проблем, сигурно га покривају.

Посебне сигурносне карактеристике

Последњи разлог који ћу овде споменути је уско везан за сам ВордПресс. Сваки пакет за хостинг у облаку на ХостГатор који је направљен да поднесе ВордПресс потребе, поткрепљен је посебно креираним безбедносним функцијама.

Другим речима, ВордПресс хостинг је створен да се супротстави свим врстама напада и хакера, свим нападима специфичним за ВП. Ово је сјајна вест за било кога корисника ВП-а. Ваша веб локација ће бити безбедна од свих врста претњи које циљају веб локације ВордПресс.

Проверите брзину веб странице

Сада када знате да ВП ради добро на услузи ХостГатор, требало би да знате како да сами проверите брзину веб локације. Даћу вам два најбоља алата који ће вам помоћи у овом питању:

Пингдом

Ово је мрежни алат који покрива све врсте услуга везаних за здравље веб локација. Она која одговара нашим потребама је алат за надзор брзине странице. Ово ће вам тачно рећи колико времена вашој веб локацији треба да се учита. Многе друге статистике такође ће се приказивати када је покренут тест.

Ово ће вам помоћи да идентификујете одређене проблеме који могу успорити вашу веб локацију и тако да их се решите. Алат је сјајан када сте се већ пријавили за један од ХостГатор-ових ВП планова за хостинг. На овај начин моћи ћете сами да тестирате колико је брз ХостГатор заиста.

Нуде пробни период од 14 дана тако да можете тестирати све карактеристике производа. Када се период заврши, можете се одлучити за обнављање услуге на месечном или годишњем нивоу, бирајући између 4 различита плана.

Уптиме Робот

Уптиме Робот је одлична алтернатива Пингдому. Услуга је врло слична, разлике су углавном у ценама. Оно што заиста привлачи о Уптиме Роботу у поређењу с Пингдомом, јесте чињеница да они нуде потпуно бесплатан план.

Наравно, постоје одређена ограничења, али за почетну веб страницу дат ће вам све што вам може требати. На пример, они укључују 5-минутне интервале надгледања, 50 монитора и 2 месеца записа.

Међутим, ако желите премиум пакет, можете се одлучити и за то. Кошта 5,5 УСД месечно ако рачуне плаћате месечно или 4,5 УСД на месечном нивоу.

У поређењу са Пингдомом, цене код Уптиме Робота су јефтиније, а услуга је подједнако добра.

Закључак

Сада када смо на крају данашњег чланка, требали бисте имати прилично добру идеју зашто се ВордПресс брзо покреће на ВП цлоуд сервису за управљање облаком који управља ХостГатор. Навео сам вам 5 разлога, зашто је вредно проверити, и чак 2 платформе које се користе за надгледање брзине веб локације.

Остало је на вама. Изаберите прави план који одговара вашој веб локацији (и џепу). На овај начин имаћете модерну ВордПресс веб страницу која брзо функционише користећи врхунског хостинг провајдера.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector