Преглед бесплатних ССЛ сертификата ХостГатор & Како га инсталирати

хостгатор-фрее-ссл сертификат


Још једном видимо огроман корак за ХостГатор. Компанија је недавно објавила да ће сви њихови дељени хостинг пакети садржавати додатни Лет’с Енцрипт ССЛ, што ће учинити још бољим уговором за њихове клијенте. Постало је толико важно за власнике веб локација да имају ССЛ да ће ионако купити пакет, па зашто га не спојити са пакетима веб хостинга? ХостГатор је то урадио, и то је била сјајна идеја.

Куповином дељеног хостинг плана можете отклонити два проблема одједном. Ако посетите одељак Схаред Веб Хостинг на њиховој веб локацији, можете видети да су на списак функција у сваком пакету додали бесплатан ССЛ сертификат. Ово је био мудар, али ризичан потез јер су људима олакшали приступ интернету, али су се одрекли и једног од својих главних извора прихода.

На крају крајева, свака веб хостинг компанија мало је другачија. Док ХостГатор бесплатно даје ССЛ цертификате, можете пронаћи различите додатке који су укључени у пакете других хостинг провајдера. Поанта је у пружању онога што људима стварно треба бесплатно, а ХостГатор је направио прави избор. Давањем бесплатних ССЛ сертификата компанија је толико променила игру да се многи њихови конкуренти морају прилагодити њој ако не желе да изгубе значајну количину клијената.

Сазнајте више о овој компанији, прочитајте наш детаљни преглед ХостГатор овде.

хостинггатор-фрее-ссл-схаред-хостинг-планови

Колико је добро нека тачно шифрира ССЛ?

летс-енцрипт-хостгаторХостГатор поприлично великодушно даје бесплатним ССЛ-овима Лет’с Енцрипт ССЛ. Увек је добро набавити нешто бесплатно, зар не? Али које су предности таквог ССЛ-а? На вашу веб локацију се примењују следеће промене:

 1. Подаци које посетиоци шаљу и примају током дружења на вашој веб локацији биће шифровани. То им омогућава да размењују осетљиве информације без потребе да брину о било каквом цурењу
 2. ССЛ сертификат биће примењен на све ваше поддомене

Не тако давно је Лет’с Енцрипт одлучио да прошири свој ССЛ на све поддомене под истим сертификатом. Појавила се велика потражња за ССЛ-овим скривеним мапама, а то је пакет који покрива све ваше поддомене. Други популарни је Ауто ССЛ, пример за оне врсте ССЛ сертификата који се не проширују на поддомене.

Компаније које су понудиле Ауто ССЛ обично су креирале додатне ССЛ сертификате за сваки поддомена под клијентом као накнаду. Пружање вилдцард ССЛ-а или Ауто ССЛ-а са додатним сертификатима готово је иста ствар, али још увек је једноставније одмах давање ССЦ-а за вилдцард.

Ово је начин на који инсталирате потврду шифрирања Лет-а

Након што прођете кроз цео процес пријаве, можете се пријавити на свој цПанел налог на ХостГатор и ССЛ-ов Лет’с Енцрипт биће доступан управо тамо. Све што требате учинити је покренути инсталацијски програм и он ће бити спреман за неколико минута. Дозволите да вам покажемо како да га подесите корак по корак!

1. корак: Пронађите шифрирајмо у вашем цПанелу

хостгатор-енабле-летс-енцрипт-ссл

Ово је најлакши корак. Након пријављивања у свој цПанел интерфејс видећете обиље икона у различитим одељцима. Тренутно морате пронаћи одељак „Безбедност“ где је на располагању прегршт алата. Међу њима је икона „Лет’с Енцрипт“ приказана као сјајни катанац. Кликните на њу и наставите са следећим кораком.

Корак 2: Активирајте цертификат за шифрирање вашег Лет Лет-а шифрирања

Икона ће вас одвести на страницу „Управљајте хајде да шифрујемо цертификате“. На њему су наведени сви домени који су тренутно доступни на вашем хостинг налогу. Ако на свом налогу немате активираних ССЛ сертификата, поред свих ваших домена биће приказано дугме „Гет вилдцард“ / „Иссуе“. Ова је опција доступна од јануара 2018. када је Лет’с Енцрипт одлучио да уступи Вилдцард ССЛ сертификате уместо основних.

хостгатор-летс-енцрипт-иссуе-сертификат

Кликом на дугме нећете активирати ССЛ само на вашем главном домену, већ и на свим вашим поддоменама. Плаћате за један сертификат, али добијате их доста, што га чини апсолутном понудом. Чак и ако имате на десетине поддомена, Вилдцард цертификат покрива све њих ССЛ-ом. За сада кликните зелено дугме поред домена које желите да заштитите.

Једном када кликнете на њега, добићете поруку која вас обавештава да ће Вилдден утицати на ваш домен и поддомене. Међутим, неће покрити ваше домене додатака. Обавезно прочитајте поруку, а затим кликните на „Потврди“ ако се слажете. Процес подешавања је прилично једноставан; прилично је једноставно потребно да га кликнете док вам не омогући да на крају генеришете свој Вилдцард.

Порука „Успешно инсталиран ССЛ“ је место где можете финализирати подешавање. Од тада па надаље, ССЛ се активира на вашој веб локацији и свако може видети катанац и картицу “Сигурна веза” када кликне на њу у прегледачу. Ваша веб локација се покреће путем ХТТПС-а и посетиоци могу без икаквог ризика делити своје лозинке и бројеве кредитних картица.

Корак 3: Вријеме је да се потпуно пребаците на ХТТПС

Нажалост, није довољно да прођемо кроз претходна два корака. Иако људи могу да посете вашу веб локацију путем ХТТПС-а, активирање вашег Вилдцард ССЛ-а не претвара све захтеве у ХТТПС. Још увек је потребно мало размислити јер су повратне везе и даље велико питање. Повратне везе које имате на својој веб локацији и даље ће указивати на претходну, ХТТП верзију ње.

Други проблем је што ваши редовни посетиоци вероватно неће ни приметити да сте прешли на ХТТПС. Када одлуче да посете вашу веб локацију, уписаће исти стари УРЛ као и пре, а отвориће несигурну ХТТП верзију ваше веб локације. Срећом, овај мали проблем се може лако решити. Све што требате учинити је осигурати да се сви ХТТП захтјеви аутоматски преусмјере на нови, ХТТПС протокол. На овај начин, чак и ако људи пронађу или укуцају ХТТП верзију ваше веб странице, биће одмах преусмерени на ХТТПС.

У претходним корацима смо вам већ показали где можете да нађете Лет’с Енцрипт додатак у цПанелу. Можете користити исти додатак за подешавање аутоматског преусмеравања. Пре него што вам покажемо како да то урадите, морате да будете сигурни да нема активног .хтаццесс правила. Такво правило може ствари само додатно усложњавати форсирајући све захтеве на вашој веб локацији као ХТТП. Ако је ово правило активно и поставите нови ХТТП > У међувремену, правило преусмеравања ХТТПС-а, тада ћете завршити у бесконачној петљи ХТТП-а. > ХТТПС > ХТТП.

Као резултат тога, ваш саобраћај никада неће доћи до ваше веб локације и уместо тога ће завршити у овој петљи за преусмеравање. Дакле, ако на вашој веб локацији нема таквог правила, тада можете почети да преусмеравате свој ХТТП саобраћај на ХТТПС. Кликните икону Лет’с Енцрипт поново у одељку Сигурност и изаберите ХТТПС Сеттингс из падајућег менија поред вашег домена. Овај падајући мени је активан само ако сте већ активирали Вилдцард ССЛ. Затим ће се појавити картица Управљање ХТТПС подешавањима где треба да укључите опцију ХТТПС Енфорце.

Ваша веб страница такође такође стално поставља спољне захтеве, а они такође морају да буду ХТТПС линкови. На пример, можда имате табелу стила која указује на спољни ЦСС ресурс, али је кодирана у ХТТП-у. Ово можете лако претворити у ХТТПС захтев на истој картици Управљање ХТТПС подешавањима. Испод ХТТПС Енфорце налази се прекидач за преписивање спољних веза. Укључите тај прекидач и то ће вам гарантовати да у будућности неће бити мешовитог садржаја на вашој веб локацији.

Од тада ће се свака одлазна веза претворити у ХТТПС. Имајте на уму да ако на вашој веб страници постоји неки мешовити садржај, тада ће он добити неважећи ССЛ статус и одмах ћете изгубити поверење својих посетилаца. У случају да желите да се повежете на ресурс, али додатак открије да не постоји начин да се то уради преко ХТТПС-а, он ће једноставно избећи ресурс. Ово је прилично једини начин да се ваша веб локација одвоји од ХТТП-а. Ако желите сигурну ССЛ локацију, ваш захтев мора да буде безбедан ХТТПС захтев.

Корак 4: Пронађите сав садржај помоћу ХТТП веза

Ако желите да се повежете на ресурсе који немају ХТТПС омогућен УРЛ, за вас имамо добре вести. Увек можете преузети те ресурсе и додати их у садржај ваше веб странице. Ако је то ваш садржај, сигурно га можете послужити као ХТТПС, зар не? У случају да имате везе које упућују на тај одређени ресурс, онда ћете морати да пронађете те везе и проверите да ли указују на нову локацију (ваш сопствени сервер) ресурса путем ХТТПС-а.

Можда ћете пронаћи неке теме или додатке који не подржавају ХТТПС. Они се могу угостити и на вашој веб локацији, али преношење таквог садржаја на крају ће од вас захтевати да ажурирате у будућности када изађе следећа верзија. Сваки пут када се појави нова верзија, морате је преузети и почети да је хостујете на својој веб локацији, замењујући претходну, што је прилично неугодан процес. Ако је једноставно ажурирате, УРЛ адреса ће се поново променити у несигурни ХТТП, па то дефинитивно није добра опција.

Боља идеја је избјегавати теме темељене на ХТТП-у и додацима. Ионако их имате на располагању на тржишту.

Ако користите веб локацију на ВордПрессу, не морате да пролазите кроз корак 3 и корак 4. Само инсталирајте Стварно једноставан ССЛ додатак и активирајте га. Овај додатак ће учинити преусмеравање и преписивање УРЛ-ова уместо вас.

Да ли вам треба чак и подршка за шифровање?

Чињеница да бесплатно добијате шифрирање Леттер-а уз дељене хостинг пакете ХостГатор не значи да га не можете применити на било који други хостинг пакет. У ствари, добављач уопште не треба да подржи Лет’с Енцрипт па ћете га и даље моћи инсталирати.

Међутим, не кажемо да је лако инсталирати без подршке. Прилично је компликовано и морате мало истражити да бисте се упознали са техничким делом њега пре него што то учините. Такође, иако је компликован, али потпуно изведив, то дефинитивно није нешто што бисмо предложили. Када добијете потврду Лет’с Енцрипт бесплатно, важиће само 90 дана. Ако га инсталирате ручно, морат ћете га ручно обновити кроз исти компликовани поступак.

Разлог зашто бисте требали одабрати пакет који заправо подржава Лет’с Енцрипт је тај што ће се аутоматски обнављати сваки пут када истекне. Једном када га активирате преко свог цПанела, више не морате бринути о томе. Нико вам не гарантује да ћете се сећати свог ССЛ сертификата када ће тих 90 дана истећи и заправо га обновити на време. Више је него да је заборавите једном, јер као резултат тога можете завршити у прилично непријатним ситуацијама.

Ако не желите да са ваше веб локације процури било који осјетљиви податак, наставите и пронађите добављача веб хостинга који подржава ССЛ цертификате.

Овде погледајте најбоље купоне ХостГатор!

Да ли вам је икада потребно да купите ССЛ сертификат?

Па зашто бисте икада купили ССЛ сертификат ако га можете добити бесплатно? Испада да вам је у већини случајева заиста боље са бесплатним ССЛ-ом. Или ако добијете Ауто ССЛ или Лет’с Енцрипт, на крају нема мало никакве разлике. Много компанија које пружају услуге хостинга зарађивале су велики новац само продајом ССЛ сертификата.

Али сада, како све више и више људи сазнаје да постоје пакети са бесплатним ССЛ-ом, ове компаније морају променити своје планове. Сам ССЛ лако може коштати више од дељеног плана хостинга. Ово би вас могло мало изненадити, али постоји неколико случајева када вам заправо препоручујемо да платите ССЛ. То су следећи:

 1. ССЛ сертификат је већ добар начин да стекнете поверење ваших купаца, али ако виде да сте их купили засебно, постаће још уверенији. Одличан начин да се потенцијални купци остану
 2. Против преваре можете се заштитити тако што ћете себи осигурати гаранцијско осигурање

Увек је мало уверавајуће да ли постоји та зелена ССЛ трака са леве стране УРЛ-а. Постоји доста познатих компанија које зелену траку схватају веома озбиљно. На пример, погледајте веб локацију ПаиПала. Поред зеленог локота, на зеленој траци приказано је и име компаније исписано зеленим текстом. Можете добити исти тип ССЛ-а за своју веб локацију ако добијете сертификат Ектендед Валидатион (ЕВ).

Једном када посетиоци виде зелено име ваше компаније, неће сумњати у вашу веродостојност. На Интернету постоји и много веб локација са сличним именима домена. Ако имате ЕВ сертификат, онда бар људи могу бити сигурни да нису погрешно написали домен. Међутим, требало би да будете опрезни јер је ЕВ сертификат нешто што чак и преваранти могу купити ако желе.

Није свако подружница ХостГатор-а пружа бесплатан ССЛ

ХостГатор је огроман бренд који је подељен на много мањих компанија. Захваљујући овим подружницама, услуге ХостГатора доступне су широм света. Проблем је што компанија још увек не пружа бесплатан ССЛ у неким од земаља у којима су доступне њихове услуге. На пример, исте старе пакете можете добити од ХостГатора ако живите у Индији. Можда ће им требати мало времена да своје подружнице пређу на нове пакете и бесплатно обезбеде шифрирај ССЛ.

Сваки пут када ХостГатор нешто промени у својим пакетима, треба времена док свака подружница предузме потребне кораке и примјени исте промене. Али упркос томе, можемо закључити да су бесплатни ССЛ сертификати доступни свима. Ако желите основни ССЛ, потребно је да се само пријавите на план веб хостинга и они ће вам га одмах дати.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map