Ocene HostGator

01.06.2020
Ocene HostGator 'Ocene HostGator
0 8 мин.

HostGator je še eno veliko ime v industriji spletnih gostovanj, saj poslujejo od leta 2002. Podjetje je ustanovil Brent Oxley, ki je takrat začel s tremi strežniki. Do leta 2009 je podjetje doseglo več kot 200.000 strank, kar je hitro preraslo svojo pisarno v Houstonu in jih prisililo, da se razširijo na novo 100.000 kvadratnih centrov v Austinu, Teksas. Leta 2012 je podjetje prevzel EIG, ki je v zadnjih nekaj letih kupil še druga velika podjetja za gostovanje, skupaj z BlueHost in iPage.


HostGator je postal priljubljen zahvaljujoč cenovno ugodnim načrtom skupnega gostovanja in vrhunski podpori. Poleg cenovno dostopnih skupnih načrtov so na HostGatorju na voljo še druge vrste gostovanja, kot so preprodajalec, virtualni zasebni strežniki, namensko gostovanje in registracija domen.

Želite kupiti HostGator? Poiščite najnovejše delujoče kupone HostGator in si zagotovite najboljši popust.

HostGator je že dolgo znan kot go-do žep prijazen ponudnik gostovanja, zahvaljujoč svojim vse vključujočim načrtom skupnega gostovanja. Danes so storitve gostovanja HostGator veliko bolj raznolike in vključujejo tudi premium ponudbe gostovanja, in sicer VPS, oblak in namenske storitve gostovanja. HostGator privlači široko paleto občinstva s svojimi bogatimi funkcijami in preprostimi načrti gostovanja. Poleg gostitelja ponudnik ponuja tudi registracijo domene in storitve zasebnosti domene.

Pregled HostGatorja

HostGator ni nov v industriji, pravzaprav je eden od ponudnikov veteranskih gostovanj, katerih imena ni izgubljeno pri nikogar, ki uporablja storitve gostovanja. Podjetje je leta 2002 ustanovil Brent Oxley, in kljub skromnemu začetku se danes podjetje ponaša z gostovanjem več kot 9.000.000 domen na svojih strežnikih. Leta 2012 je podjetje prevzela skupina Endurance International, eden največjih gostujočih konglomeratov na svetu.

Načrti & Cene načrtov HostGator

V HostGatorju boste našli več načinov gostovanja v skupni rabi, gostovanje v oblaku, VPS gostovanje, namenski strežnik in celo načrte gostovanja preprodajalcev.

Načrti za skupno gostovanje začnite z 2,75 USD / mesec za načrt hatchlinga. Obstajata še dva skupna načrta gostovanja – Baby načrt in Poslovni načrt – oba po ceni 5,95 USD na mesec v času trajanja promocijskega obdobja. Vsi načrti v skupni rabi imajo neomejeno pasovno širino in namestitev z enim klikom. Gostovanje za neomejene domene na enem računu je rezervirano samo za načrte Baby in Business.

hostgator-deljeno-gostovanje-pregled

Priložljiv načrti gostovanja v oblaku začnite pri 4,95 USD / mesec in z 9,95 USD / mesec za poslovni načrt v oblaku, ki ponuja gostovanje za neomejene domene v enem samem računu, 6 GB pomnilnika, 6 jedrnih procesorjev ter brezplačni zasebni SSL in IP.

hostgator-cloud-hosting-pregled

Gostovanje v oblaku WordPress – če želite pospešiti svoj spletni blog ali spletno mesto za WordPress, vsekakor preizkusite enega od HostGatorjevih načrtov gostovanja v oblaku WordPress. Na tem načrtu se bo vaše spletno mesto naložilo 2,5-krat hitreje zaradi svoje arhitekture gostovanja v oblaku, CDN, več plasti predpomnjenja in strežnikov nizke gostote. Načrt za Baby Cloud je najbolj priljubljen, saj omogoča gostovanje neomejenih domen.

hostgator-wordpress-cloud-hosting-pregled

VPS načrti za gostovanje pri HostGatorju so nekatere najbolj dostopne v industriji, cene pa se gibljejo med 19,99 USD / mesec in 39,95 USD / mesec. Glede na vire lahko dobite do 8 GB RAM-a, 4 jedra CPU-ja, 240 GB diskovnega prostora in 3 TB pasovne širine. Tudi ti načrti so obsežni, kar pomeni, da lahko v teku dodajate vire, da boste v koraku z naraščajočimi zahtevami spletnega mesta.

hostgator-vps-hosting-pregled

Namenski strežniki lahko kupite v operacijskem sistemu Linux ali Windows OS, izbirate pa lahko med pol-upravljanimi in popolnoma upravljanimi možnostmi. Poleg tega vsi strežniki prihajajo s 3 namenskimi IPv6 IP-ji in DDoS zaščito.

gostovanje-pregled, namenjeno hostgatorju

Namenski strežnik za vstopno ceno znaša 119 USD / mesec in ima naslednje podatke: CPE Intel Xeon-D s 4 jedrnimi / 8 navoji, 8 GB RAM-a, 1 TB HDD in neomejeno pasovno širino. Najdražji strežnik pri HostGatorju se začne pri 149 USD / mesec in se ponaša z 32 GB RAM-a, 1 TB SSD-jem in neomejeno pasovno širino.

Gostovanje s sistemom Windows ni ekskluzivno za namenske strežnike, HostGator vam ponuja možnost nakupa sistemov za skupno gostovanje, ki temelji na sistemu Windows, in sicer že od 4,47 USD / mesec. Načrti v tej kategoriji vključujejo neomejen prostor na disku, neomejeno pasovno širino in imajo vključeno nadzorno ploščo Plesk.

Načrti preprodajalcev začnite pri 19,95 USD / mesec za shranjevanje 60 GB, pasovno širino 600 GB in gostovanje za neomejene domene. Vsak paket vsebuje licence cPanel, WHM in WHMCS.

hostgator-reseller-hosting-pregled

Funkcije gostovanja HostGatorja

HostGatorjevi načrti za gostovanje so prepuni neverjetnih funkcij in brezplačnih ponudb, zaradi česar so nekateri najbolj dobro zaokroženi gostovalni načrti v panogi. Brez dodatnega veselja je na vrsti gostovanje funkcij HostGatorja:

 • Gostovalni načrti na osnovi Windows in Linuxa;
 • Plesk, cPanel, WHM & WHMCS licence vključene brezplačno;
 • 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja;
 • 99,9-odstotno jamstvo za čas;
 • Brezplačne selitvene storitve (vključno z domeno, spletnim mestom, prenosom MySQL in prenos skript);
 • Gostovanje aplikacij (WordPress, Joomla, Drupal, Magento);
 • Podprta je široka paleta programskih jezikov (CGI, Fast CGI, PHP 5, Ruby on Rails, Perl, Python, SSL);
 • SSH dostop & popoln dostop do korenin;
 • Brezplačno orodje za izdelavo spletnih strani;
 • SEO orodja;
 • Možnosti upravljanih in pol upravljanih strežnikov;
 • Tedenske varnostne kopije podatkov zunaj kraja;
 • Brezplačni namenski IP-ji in SSL-ji, vključeni v nekatere načrte;
 • Dodatki, ki so na voljo za nakup ob nakupu (CodeGuard, SiteLock, GSuite, zasebnost domene);
 • Priložljivi gostovalni načrti;
 • Brezplačni trženjski krediti (Google AdWords, Yahoo / Bing);
 • Podpora 24 x 7;
 • Možnosti shranjevanja trdega diska in SSD-ja, ki so na voljo pri nekaterih načrtih.

HostGator Uptime Record & Izvedba

Kot smo že omenili, HostGator ponuja 99,9-odstotno jamstvo za svoje deljene načrte. Da bi preizkusili njihovo uptime, smo s HostGatorjem vzpostavili testno spletno mesto in začeli meriti čas nadgradnje z uporabo UptimeRobot. To spletno mesto spremljamo že več kot eno leto in ugotavljamo, da njihovo jamstvo dejansko drži. V resnici so tako stabilni in zanesljivi, da so precej nad njihovimi garancijami.

Tu je posnetek zaslona za dokaz:

hostgator uptime 2018 januar

Ustime HostGator – januar 2018

V zadnjih 30 dneh smo doživeli 2 minuti odmora. Kot lahko opazite, je odzivni čas strežnika le 79 ms.

Po navedbah Pingdom čas nalaganja je 371 ms, kar je hitreje kot 98% drugih preizkušenih spletnih mest.

hostgator hitrost test pingdom

Uspešnost HostGatorja – preizkušeno s Pingdom

Vsi zgornji rezultati testov zaključujejo, da je HostGator zanesljiv in ponuja visoko zmogljivo storitev.

Podpora strankam HostGator

Kanali za podporo strankam HostGator vključujejo brezplačno telefonsko podporo, klepet v živo in podporo na e-pošti. Za kupce, ki so odprti za malo pomoči za samopomoč, je na voljo tudi velika baza znanja. Podpora skupnosti je na voljo na forumu HostGator, kjer lahko brskate po več kot 330.000 nitih in dobite vpogled v več kot 200.000 članov.

spletna podpora za hostgator

Kljub številnim razpoložljivim možnostim podpore je bila HostGatorjeva podpora strankam tako hvaljena kot tudi kritizirana, vendar to glede na njihovo veliko bazo strank skoraj ni presenetljivo.

Prednosti & Slabosti HostGatorja

HostGator je uveljavljen in priljubljen ponudnik gostovanja z bogatimi funkcionalnimi načrti gostovanja, ki pokrivajo večino potreb po gostovanju. Glede na to, poglejmo, kakšne so prednosti in slabosti HostGatorja.

Prednosti

 • Možnosti gostovanja za Linux in Windows
 • 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Gostovalni načrti z bogatimi funkcijami
 • Brezplačne migracijske storitve
 • cPanel in Plesk licenc

Slabosti

 • Dolga obdobja zavezanosti za znižanje cen (npr. 36 mesecev)
 • Brez brezplačne domene s skupnim načrtom gostovanja

HostGator ponuja mesečne mesečne načrte, za uživanje nižjih cen pa se boste morda morali resno zavezati HostGatorju. To morda ni dobro s strankami, ki se ne želijo ujeti v vrste prodajalčevih zapor.

Glede zanesljivosti HostGator obljublja, da bo vašo spletno stran sprožil in upravljal 99,9% časa. Njihova 45-dnevna garancija za vračilo denarja je prav tako nad povprečjem v panogi, kar vam daje dovolj časa, da preizkusite njihove storitve.

Zaključek pregleda HostGatorja

HostGator je uveljavljena prisotnost v industriji spletnega gostovanja, ki postaja vse bolj konkurenčna in celo gneča. Poleg dolgih obremenitvenih obdobij so HostGatorjevi načrti za gostovanje priljubljeni tudi zaradi vseh funkcij in brezplačnih ponudb. Ponujajo raznolik nabor gostovalnih načrtov, ki so narejeni z upoštevanjem razširljivosti, kar je povezano s tem, da ponujajo tudi registracijo domene in storitve zasebnosti domene. Zaradi tega je primerna izbira za tiste, ki želijo imeti svojo domeno in spletno mesto pri istem ponudniku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector