Kajian BoldGrid

Hari ini anda tidak perlu menjadi pereka web atau pembangun untuk membuat laman web profesional. Terdapat banyak alat dan perisian yang membolehkan anda membuat laman web yang menarik tanpa perlu menulis satu baris kod. Dalam artikel ini saya akan mengulas BoldGrid, pembangun laman web drag-and-drop yang kuat untuk WordPress.


Terima kasih kepada InMotion Hosting, saya berpeluang mencuba BoldGrid. Berikut ini saya akan berkongsi pengalaman saya dengan pembangun laman web dan akan memberitahu anda apa yang saya suka dan tidak suka mengenai BoldGrid. Teruskan membaca ulasan BoldGrid ini; Saya juga akan memberikan beberapa petua!

Apa yang baik mengenai BoldGrid?

Dibina untuk WordPress: menjadi pemaju, selalunya saya memilih WordPress untuk membuat laman web untuk diri sendiri atau untuk pelanggan. BoldGrid adalah peluasan hebat untuk WordPress yang akan menjadikan pekerjaan saya menjadi lebih mudah dan pantas semasa membuat susun atur dan halaman tersuai.

Mulakan Laman Web Anda dengan pantas: pilih reka bentuk dan struktur dari bahagian “Inspirasi” BoldGrid dan terapkan ke laman web anda. Ciri ini akan memasang tema dan akan mengisi laman web anda dengan halaman dan susun atur tersuai.

Editor yang Mudah Digunakan: BoldGrid mengiklankan butang baru penyunting WordPress WYSIWYG standard, yang membolehkan anda menambahkan grid khusus ke dalam halaman atau catatan. Ini membolehkan anda membuat susun atur lajur dengan butang, blok teks, kotak dan gambar. Fungsi drag-and-drop memungkinkan untuk bergerak di sekitar kotak-kotak ini, jadi variasi susun atur pada dasarnya tidak terhad.

Pembina Bentuk Mudah: memerlukan borang khusus untuk laman web anda? Pilih dari borang yang telah dibina, edit dan sesuaikannya atau buat yang baru dari awal. Ciri pembentuk borang dikuasakan oleh NinjaForms.

Imej di Terbang: carian sambung BoldGrid adalah API yang membolehkan anda memasukkan foto stok premium atau percuma dengan pantas dari papan pemuka WordPress anda. Anda tidak memerlukan alat penyuntingan, cukup pilih gambar yang ingin anda tambahkan ke laman web anda, pilih ukuran yang diinginkan dan sistem akan memuat turun dan memotong gambar secara automatik untuk anda.

Keserasian Hebat: jika anda tidak mahu menggunakan tema yang tersedia dengan BoldGrid, anda boleh menggunakan mana-mana pilihan anda, percuma atau premium. Juga jika anda ingin memperluas fungsi laman web anda dengan pemalam pihak ketiga yang lain, anda tidak perlu risau tentang masalah ketidaksesuaian. BoldGrid serasi dengan pada dasarnya setiap plugin dan tema WordPress.

Mudah Bermula Dengan: BoldGrid telah meningkat pesat dalam beberapa bulan ini. Pembina laman web ini sangat mudah dan senang digunakan, dan untuk memulakannya juga sangat mudah. Anda boleh meminta pemasangan BoldGrid semasa pembayaran di InMotion Hosting, atau anda boleh memuat turunnya untuk InMotion Hosting AMP (Panel Pengurus Akaun) anda, dan memasangnya ke laman web WordPress anda yang ada. Setiap pemasangan BoldGrid memerlukan Connect Key untuk mengesahkan lesen.

Apa yang buruk mengenai BoldGrid?

Tidak Dapat Memperolehnya Secara Berasingan: Walaupun anda dapat menggunakan BoldGrid walaupun anda berhenti menggunakan InMotion Hosting, sayangnya anda tidak dapat memanfaatkannya, hanya jika anda membeli akaun hosting terlebih dahulu. Tidak ada versi ujian, jadi anda tidak boleh mencubanya sebelum membeli. Walau bagaimanapun, InMotion menawarkan jaminan pulangan wang 90 Hari, jadi jika anda membeli rancangan hosting anda hanya untuk menggunakan BoldGrid, anda boleh meminta bayaran balik jika anda tidak berpuas hati.

Secara peribadi saya akan mengesyorkan menggunakan BoldGrid untuk membuat laman WordPress untuk diri sendiri atau untuk pelanggan anda. Sekarang mari kita lihat cara memasang dan cara menggunakan pembangun laman web yang hebat ini, tetapi tonton dahulu video berikut untuk mengetahui tentang apa yang dimaksudkan dengan BoldGrid.

Cara Memasang BoldGrid?

Walaupun BoldGrid tidak tersedia di repositori WordPress, pemasangan plugin ini sedikit berbeza. Saya akan menunjukkan kepada anda langkah demi langkah cara memuat turun dan memasang BoldGrid ke laman web anda. Terdapat dua pilihan yang boleh anda tetapkan BoldGrid ke laman web anda:

1. Anda boleh meminta pemasangan BoldGrid automatik semasa anda menyanyikan hosting InMotion

pemasang automatik boldgrid

2. Anda boleh memuat turunnya dari InMotion AMP anda (di bahagian Install BoldGrid) dan menggunakan Kunci Sambung untuk pengesahan.

muat turun kunci sambung penggunaan boldgrid percuma

Kaedah pertama sangat sesuai bagi mereka yang baru memulakan laman web WordPress yang baru, sementara kaedah kedua mungkin berguna jika anda ingin menggunakan BoldGrid di laman web WordPress yang ada. Pilih kaedah yang terbaik untuk anda.

Cara Menggunakan BoldGrid?

 • kerana anda tidak dapat mencuba plugin ini sehingga anda mendapat rancangan hosting dari hos BoldGrid rasmi (InMotion), saya akan memberikan beberapa petua dan contoh tangkapan skrin mengenai cara menggunakannya; hanya untuk mendapatkan idea bagaimana ia berfungsi.

Membina Pelbagai Tapak dengan BoldGrid

Setelah mendapat akaun hosting dari InMotion dan mendapat akses ke BoldGrid, anda boleh memasangnya ke seberapa banyak laman WordPress yang anda mahukan. Tidak ada batasan berapa banyak laman web yang boleh anda gunakan di BoldGrid. Cukup pasang pemalam, aktifkan dengan memasukkan kekunci API Connect unik anda dan mulailah membuat susun atur yang anda mahukan.

Adakah BoldGrid Lebih Baik Daripada Yang Lain?

Pada tahap ini (versi beta) sangat sukar untuk membandingkan BoldGrid dengan pembangun laman web popular yang lain, tetapi sebagai peminat WordPress, saya lebih suka membina laman web saya menggunakan BoldGrid daripada menggunakan Wix atau Squarespace. Bukan hanya kerana saya dapat memperluas fungsi laman WordPress saya pada bila-bila masa, tetapi saya juga boleh memindahkannya ke hos web lain jika saya mahu. Dengan pembangun laman web lain, anda mesti kekal dengan syarikat yang sama selama-lamanya.

Berikut adalah bentuk tangkapan skrin BoldGrid.com yang menunjukkan bagaimana mereka membandingkan dengan pembangun laman web lain:

perbandingan boldgrid

Kelebihan BoldGrid & Keburukan

Tidak ada perisian yang sempurna di luar sana. BoldGrid mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Tanggungjawab anda adalah untuk menentukan apakah BoldGrid adalah sesuatu yang anda perlukan.

Kelebihan

 • Sesuai dengan sebarang pemasangan WordPress
 • Anda mempunyai pemilikan penuh laman web anda
 • Boleh dipindahkan ke penyedia hosting web yang baru
 • Ia responsif & mesra telefon bimbit
 • Siapkan laman web dengan cepat dan mudah
 • Sedia untuk menggunakan tema dan susun atur yang telah dibina
 • Inspirasi dengan kandungan yang dihuni
 • Pilihan untuk menyediakan laman web pementasan
 • Buat dan edit halaman tanpa had
 • Sesuai dengan mana-mana tema WordPress
 • Perpustakaan gambar besar yang dibina dengan fungsi pemotongan

Keburukan

 • Tiada alat eCommerce bersepadu
 • Tiada pilihan untuk mengedit paparan mudah alih
 • Tersedia dengan akaun hosting yang dibeli sahaja

Kesimpulan – Adakah BoldGrid untuk Anda?

Saya sangat berpuas hati dengan BoldGrid. Saya mengesyorkan pembangun laman web ini untuk membuat laman web anda sendiri atau membuat laman web untuk pelanggan anda.

Bilakah anda harus mempertimbangkan untuk menggunakan BoldGrid? Sekiranya anda membina laman web dengan WordPress dan sukar membuat susun atur tersuai, BoldGrid adalah pembangun halaman yang harus anda gunakan. BoldGrid tersedia secara percuma dengan setiap rancangan hosting bersama dari InMotionHosting.

Gabungan dari WordPress, BoldGrid dan InMotionHosting adalah antara kaedah terbaik untuk membuat, menerbitkan dan mengurus laman web profesional dan boleh dipercayai. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai InMotion, sila baca ulasan InMotion terperinci kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map