Kajian Sitejet

01.06.2020
Pembina Laman Web 'Kajian Sitejet
0 8 мин.

Adakah anda mencari kaedah untuk membuat laman web baru? Hari-hari ini, kaedah moden untuk menyelesaikan tugas itu, adalah menggunakan alat pembangun laman web. Platform pembangun laman web adalah persis seperti: alat yang boleh anda gunakan untuk merancang dan mengembangkan laman web anda sendiri.


Dan anda tahu apa yang terbaik daripadanya? Anda tidak perlu menjadi pembangun web untuk dapat menggunakan platform seperti itu. Pasti, jika anda tahu bagaimana membuat kod laman web, anda juga boleh melakukannya. Tetapi menggunakan pembangun laman, bermaksud menggunakan alat seret dan lepas atau Sistem Pengurusan Kandungan (CMS), tanpa perlu memiliki pengetahuan pengaturcaraan.

Dalam artikel ini, kita akan melihat Sitejet. Ini adalah platform pembinaan laman web yang digunakan oleh banyak orang di seluruh dunia. Sejak awal, saya dapat memberitahu anda bahawa perlu diperiksa sama ada anda mahu laman web anda sendiri dibuat dalam masa yang singkat.

Kami akan melihat ciri-ciri yang ditawarkannya, templat harga dan laman web yang digunakan untuk merancang laman web baru anda. Tetapi pertama sekali, mari kita beri pengenalan ringkas kepada Sitejet:

Gambaran Keseluruhan Sitejet

Sama seperti yang saya nyatakan di atas, Sitejet adalah platform pembangun laman web yang digunakan oleh ribuan orang dalam skala global. Ini bertujuan untuk mengambil gergasi seperti WordPress. Itu bukan tugas yang mudah. Bagaimanapun, dari semua laman web dalam talian hari ini, lebih daripada 25% didorong oleh WordPress. Ini banyak mengatakan mengenai Sitejet, terutamanya bahawa syarikat itu mempunyai aspirasi yang tidak berkesudahan untuk mencapai tujuan yang besar.

Menjadi sebaik WordPress, atau lebih baik lagi, bukanlah tujuan yang mudah. Sitejet bagaimanapun, berusaha keras untuk mengembangkan dan mengembangkan alat yang menyaingi WordPress. Dari artikel ini, anda akan melihat bahawa Sitejet dilengkapi dengan banyak ciri (kami bahkan tidak akan menyebutnya semua) dan faedah yang membolehkan pemilik laman web baru membuat kehadiran mereka dalam talian.

Tanpa basa-basi lagi, mari kita bincangkan beberapa ciri dan sumber yang termasuk Sitejet:

Ciri Sitejet

Pertama sekali, anda harus tahu bahawa Sitejet adalah Sistem Pengurusan Kandungan WYSIWYG. Apakah maksud ini? WYSIWYG bermaksud ” Apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat ”. Sekarang setelah anda mengetahui perkara ini, cukup jelas apa yang dilakukan oleh Sitejet.

Ciri-ciri Sitejet

Anda boleh membuat laman web anda dengan cara yang betul, sehingga anda dapat melihat dengan tepat apa keluarannya ketika laman web anda berada dalam talian agar pengunjung dapat melihatnya. Pada asasnya, semua yang anda lakukan di editor, akan dipaparkan secara langsung di penyemak imbas, jadi anda pasti akan mengetahui apa yang harus diubah sesuai dengan keinginan anda.

Ciri hebat lain yang hanya dimiliki oleh beberapa pembangun laman web, adalah kemungkinan untuk menyesuaikan laman web dengan identiti syarikat anda. Biar saya jelaskan sedikit. Katakan anda memiliki syarikat, dan ingin membuat kehadiran web anda sendiri dengan masuk dalam talian dengan laman web baru. Oleh kerana anda sudah memiliki syarikat, kemungkinan besar anda juga mempunyai logo yang digunakan dengannya.

Logo itu adalah aspek penting di sini. Apabila anda membuat laman web baru dengan Sitejet untuk syarikat anda, anda dapat memberikan gambar dengan logo di tangan, dan Sitejet akan menyesuaikan reka bentuk laman web, dengan logo anda yang sudah ada. Dengan cara ini, semuanya akan dihubungkan, dan kehadiran dalam talian anda akan kelihatan lebih profesional. Betapa hebatnya perkara itu?

Inilah satu lagi bonus hebat: dengan menggunakan Sitejet, anda boleh mengembalikan laman web anda ke reka bentuk sebelumnya bila-bila masa anda sesuai. Bagaimana ini boleh berlaku? Sitejet dilengkapi dengan ciri sandaran bersepadu. Anda boleh membuat sandaran reka bentuk laman web yang ada pada bila-bila masa yang anda mahukan.

Oleh kerana anda mempunyai bonus ini, pemulihan ke versi sebelumnya sangat mudah. Cukup ambil salah satu sandaran yang anda buat sebelumnya, dan jadikan ia sebagai reka bentuk utama yang sedang anda jalankan. Dengan cara ini, anda akan mempunyai setiap reka bentuk atau versi laman yang siap digunakan.

Perlu disebutkan bahawa sandaran bukanlah ciri biasa dengan setiap perkhidmatan dalam talian, dan platform pembinaan laman web tidak terkecuali. Sebilangan besar syarikat lain akan mengenakan banyak bayaran kerana membuat sandaran biasa. Dengan Sitejet, anda tidak perlu risau.

Sekiranya anda ingin bekerja di laman web anda bersama pasukan profesional, anda juga boleh melakukannya. Platform ini pada mulanya dibuat untuk menyokong kerja berpasukan. Anda boleh membiarkan rakan sekerja anda dan juga pelanggan membuat anotasi secara langsung pada draf baru laman web ini. Menjadi lebih produktif, adalah standard dengan kelebihan tersebut.

Apakah sesuatu yang diperlukan oleh setiap laman web, tidak kira jenisnya? Ya, hosting. Nasib baik, Sitejet juga menyediakan perkhidmatan hosting web untuk laman web yang dibina menggunakan alat mereka. Apabila anda selesai dengan laman web, anda tidak semestinya perlu mencari rancangan hosting web, selain dari Sitejet. Mereka menyediakan rancangan hosting web yang munasabah dan cekap untuk setiap pelanggan (kami akan menyentuh perkara ini apabila kami mendapat harga).

Adakah anda seorang freelancer? Sekiranya ya, anda akan gembira mengetahui bahawa Sitejet dilengkapi dengan ciri-ciri yang dicipta khusus untuk membantu pekerja bebas mengembangkan perniagaan mereka. Contohnya, anda boleh membuat laman web untuk pelanggan anda dengan mudah, seperti membuatnya sendiri. Dan menyampaikannya juga mudah. Tidak banyak perkhidmatan yang membolehkan anda melakukan ini. Tetapi bernasib baik Sitejet adalah salah satu daripada beberapa syarikat tersebut.

Terdapat banyak lagi ciri yang boleh kita senaraikan di sini. Tetapi intinya adalah, bahawa Sitejet dapat mengurus hampir semua perkara yang berkaitan dengan pembuatan laman web dan menghoskannya. Sekarang, mari kita bincangkan sedikit mengenai tema yang boleh anda gunakan dengan Sitejet:

Tema Sitejet

Bergantung pada keperluan peribadi anda, Sitejet menyediakan banyak templat yang tersedia untuk digunakan oleh sesiapa sahaja. Sebagai contoh, anda mempunyai tema yang dibuat khusus untuk laman web portfolio peribadi, atau perniagaan kecil, syarikat antarabangsa dan juga blog. Sudah tentu, bahkan para freelancer dapat dengan mudah membuat laman web peribadi mereka sendiri untuk mempromosikan perkhidmatan mereka.

Ada satu aspek yang sangat penting yang harus dimiliki oleh setiap pembangun laman web moden: templat yang digunakan harus responsif. Ini bermaksud, apabila anda membuat laman web menggunakan tema tertentu, ia mesti kelihatan baik pada semua jenis peranti (desktop / komputer riba, tablet dan telefon pintar). Oleh kerana semakin banyak orang melayari laman web menggunakan peranti mudah alih, anda memerlukan tema responsif sebagai asas laman web anda.

Sitejet mempunyai tema seperti itu. Anda boleh mencari melalui pelbagai jenis, dan semuanya disesuaikan untuk kelihatan baik tidak kira peranti yang ada.

Sekiranya anda mengetahui jalan pengembangan web anda, anda akan gembira mengetahui bahawa Sitejet membolehkan anda menyesuaikan reka bentuk laman web dengan menggunakan kod sumber. Ya, mereka membenarkan anda mengubah kod HTML, CSS dan JS di mana laman web anda dibina.

Harga Sitejet

Bagaimana dengan harga? Anda mungkin berfikir bahawa perkhidmatan sedemikian mesti memerlukan banyak wang, bukan? Tidak betul. Apabila anda bermula, anda akan mendapat percubaan percuma selama 14 hari untuk perkhidmatan ini. Jadi, anda mempunyai banyak masa untuk mencuba setiap aspek di sebalik platform yang menakjubkan ini. Apabila tempoh demo tamat, anda harus memilih pembayaran bulanan atau tahunan, sesuai dengan keperluan anda.

Harga laman web

Anda boleh memilih antara 3 rancangan berbeza:

 • Profesional: berharga $ 5 / bulan jika anda membayar selama setahun di muka ($ 7 setiap bulan)
 • Pasukan: $ 19 / bulan untuk pembayaran tahunan ($ 25 setiap bulan)
 • Agensi: $ 89 / bulan untuk pembayaran tahunan ($ 99 setiap bulan)

Sekiranya anda memerlukan perkhidmatan hanya untuk diri sendiri, anda harus menggunakan rancangan Profesional. Walaupun secara bulanan, ia cukup murah (hanya $ 7 / bulan). Untuk harga ini anda dapat:

 • 1 laman web yang dihoskan secara percuma. Sebarang laman web tambahan berharga $ 5 / bulan.
 • Pembina laman web dengan semua ciri-cirinya.
 • Alat penjana laman web automatik (dibincangkan di atas).
 • Kemungkinan pelanggan anda memberikan maklum balas mengenai draf tertentu.
 • Benarkan pelanggan anda (hanya jika anda mahu) menyesuaikan laman web mereka sehingga tahap tertentu.

Seperti yang anda lihat dari atas, hosting termasuk dalam pakej termurah. Perlu diperhatikan bahawa untuk beberapa laman web, ia boleh menjadi sangat mahal ($ 5 / bulan setiap laman web tambahan). Ini terbaik jika anda membuat laman web secara berkala sebagai freelancer.

Kebaikan dan Kekurangan dari Sitejet

Sitejet adalah pembina laman web yang sangat baik dan dapat bersaing dengan pemain besar dari segi harga dan ciri yang ditawarkan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kelemahan yang mungkin anda ingin ketahui. Inilah kebaikan dan keburukan Sitejet:

Kelebihan

 • Mudah digunakan CMS WYSIWYG
 • Sokongan pelanggan yang luar biasa
 • Penjana laman web automatik
 • Ciri sandaran dan pulihkan
 • Ciri pengurusan projek
 • Hosting yang sangat pantas dengan CDN dan SSL

Keburukan

 • Kekurangan widget dan add-on
 • Tiada pasaran APP
 • Tiada rancangan percuma (percubaan percuma tersedia)
 • Templat kurang berbanding pesaing

Kesimpulan – Sekiranya Anda Menggunakan Sitejet?

Sekarang anda tahu bagaimana Sitejet berfungsi dan mengapa begitu banyak orang memilih untuk menggunakannya. Kami bercakap mengenai beberapa ciri hebat yang anda dapat dengan pakej yang paling murah. Ini semua adalah bonus yang disambut baik, diperlukan untuk mengurus laman web dengan cekap.

Templat yang digunakan oleh Sitejet juga terkemuka. Kesemuanya responsif, bermaksud anda boleh mempunyai laman web moden yang kelihatan sempurna pada semua jenis peranti. Perkara terbaik mengenai mereka ialah anda tidak perlu membayar yuran tambahan untuk menggunakannya.

Secara keseluruhan, Sitejet dapat menjadi pesaing berbanding platform pembangun laman web yang lain. Anda tidak akan kecewa menggunakannya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector