Ulasan DudaMobile.com

01.06.2020
Pembina Laman Web 'Ulasan DudaMobile.com
0 6 мин.

DudaMobile.com adalah pembangun laman web DIY terkemuka yang memfokuskan pada membantu individu dan profesional membina laman web responsif dan laman web mudah alih sahaja. Alat pembangun laman web ini juga membolehkan anda membuat laman web ultra-peribadi yang berubah berdasarkan pencetus seperti waktu, jenis peranti, dan lokasi.


Walaupun fokus utamanya pada pembinaan laman web mudah alih, seperti yang akan anda lihat dalam Ulasan DudaMobile.com kami, perkhidmatan ini juga menawarkan pembangun laman web responsif all-in-one yang dilengkapi dengan sekumpulan ciri eCommerce yang mengagumkan, yang menjadikan Duda sebuah kedai web pembina dengan sendirinya.

Gambaran Keseluruhan DudaMobile.com

Dilancarkan pada tahun 2010 oleh Itai Sadan dan Amir Glatt, Duda muncul dari keinginan untuk membantu perniagaan kecil dan sederhana untuk mengikuti perkembangan teknologi mudah alih yang menuntut pengalaman melayari mudah alih yang lebih baik.

Walaupun syarikat besar dengan sumber dan pengetahuan teknikal dapat memenuhi permintaan yang berubah ini dengan cepat, SMB ketinggalan. Pencipta DudaMobile mengenali ini dan mencipta perkhidmatan yang dapat meratakan tahap permainan.

Berpusat di Palo Alto, California, Duda berbangga dengan menjadi tuan rumah lebih dari 5 juta laman web dan memenangi lebih dari 10 anugerah pada tahun lalu.

Pelan DubaMobile & Harga

dudamobile merancang harga

Duda menawarkan 3 lapisan harga bergantung pada sub-perkhidmatan yang anda pilih – Pembangun Laman Web Responsif (pembangun laman web responsif all-in-one), Pembangun Laman Web Sahaja Bergerak atau rancangan Penjual Semula Duda.

Pelan Percuma

Pembangun laman web responsif dan pembangun laman web mudah alih mempunyai rancangan Percuma yang membolehkan anda menikmati semua ciri asas Duda. Pelan percuma ini merangkumi hosting di Amazon Cloud, kemungkinan untuk membina laman web responsif asli atau laman mudah alih, alat analitik dan penjejakan, domain Duda (mysite.dudaone.com) atau domain khusus mudah alih (mobile.dudamobile.com/site/mysite ), sokongan masyarakat, dan iklan Duda.

Sebagai tambahan kepada ciri-ciri ini, versi percuma laman web responsif juga menyokong keupayaan eCommerce seperti pembuatan kedai 10 produk, 2 kategori produk, alat pengurusan pesanan dan pelanggan, serta penyatuan  Penyedia Pembayaran PayPal, Stripe, dan Global Gateway.

Rancangan Laman Web Responsif

laman web responsif dudamobile

Selain daripada versi Percuma, terdapat dua rancangan lain dalam kategori ini – rancangan Perniagaan + dan perniagaan + eCommerce.

Kedua-dua rancangan tersebut merangkumi ciri-ciri asas yang anda dapat dengan versi Percuma – kecuali anda dapat menambahkan domain khusus dengan rancangan ini – dan menyertakan sambungan selamat melalui HTTPS, sandaran laman web, pemberitahuan push Chrome, Mod Pembangun, dan Laman Web Berbilang Bahasa.

Pelan Business + dilengkapi dengan keupayaan eCommerce yang sama yang termasuk dalam versi Percuma, sementara rancangan Business + eCommerce membolehkan anda membuat gedung produk dengan hingga 2500 produk, kategori produk tanpa had, 30+ penyedia pembayaran, ulasan produk yang disatukan dengan Facebook, dan merangkumi beberapa alat pengurusan, SEO, pemasaran, penjejakan dan pelaporan.

Duda mengenakan $ 14.25 / bln (rancangan tahunan) atau $ 19 / bulan ke bulan untuk rancangan Business +, dengan pilihan untuk mendapatkan laman web seumur hidup dengan harga tetap $ 299. Pelan Business + eCommerce berharga $ 22.50 / bln (rancangan tahunan) atau $ 29 / bulan ke bulan untuk kedai 100 produk, dan $ 36.75 / bln (rancangan tahunan)
atau $ 46 / bulan ke bulan untuk kedai produk 2500.

Pelan Laman Web Sahaja Mudah Alih

laman web dudamobile sahaja

Pelan Percuma adalah kategori ini diungguli oleh rancangan Premium, yang dijual pada harga $ 7.20 / bln (rancangan tahunan)
atau $ 9,99 / bulan ke bulan, atau bayaran sekali sebanyak $ 159 untuk mendapatkan laman premium khusus mudah alih seumur hidup.

Pelan ini dilengkapi dengan sokongan e-mel, domain khusus, pemberitahuan push Chrome, dan ciri premium seperti klik untuk panggil.

Pelan Penjual Semula Duda Pro

rancangan penjual semula dudapro

Program penjual semula laman web Duda berharga $ 249 / tahun, dan penjual semula mempunyai akses hingga diskaun hingga 40% di semua laman web Duda dan ke rangkaian alat lengkap yang direka untuk memaksimumkan kecekapan dan keuntungan perniagaan. Mereka yang berminat dengan rancangan Duda Pro boleh menguji perkhidmatan ini dengan tempoh percubaan 30 hari.

Ciri-ciri DudaMobile

ciri dudamobile

Pelan DudaMobile dilengkapi dengan ciri-ciri yang memastikan masa muat yang cepat untuk laman web anda, fleksibiliti dan kemampuan penyesuaian ultra dalam reka bentuk, alat pemasaran dan eCommerce yang kuat, dan hosting yang boleh dipercayai. Ringkasnya, berikut adalah ciri-ciri yang menjadikan DudaMobile sebagai perkhidmatan terkemuka dalam membangun kehadiran dalam talian yang kuat:

 • Pembina Laman Web Pilihan Google: Laman web DudaMobile dioptimumkan secara automatik untuk Google PageSpeed dan selaras sepenuhnya dengan amalan terbaik Google;
 • Kawalan Reka Bentuk Fleksibel: anda boleh memilih dari galeri templat responsif cantik yang sentiasa berkembang, menyesuaikannya dalam Mod Pembangun, mengedit elemen mengikut peranti, dan menyesuaikan semua perkara termasuk fon, gambar, video, pautan teks laman web, dan lain-lain;
 • Alat Pemperibadian Ultra: gunakan peraturan pemperibadian yang telah dibuat sebelumnya, buat peraturan pemperibadian anda sendiri, dan gunakan masa, lokasi, jumlah lawatan, pencetus URL dan jenis peranti untuk membuat pengalaman penyemakan imbas yang sangat peribadi;
 • Import Satu Klik: Duda membolehkan anda mengimport semua gambar, teks, maklumat sosial anda dari laman web yang ada atau Facebook, dengan satu klik;
 • Pembuatan Kedai Dalam Talian: membina kedai eCommerce yang kuat dengan penyelesaian eCommerce dalaman Duda yang membolehkan anda membuat kedai dalam talian yang responsif sepenuhnya, sama ada anda menjual barangan digital secara fizikal. Dayakan pengiraan cukai automatik, jana kupon, susun produk ke dalam kategori, paparan diskaun, pilihan penghantaran, kadar penghantaran dan kod penjejakan tempat;
 • Senibina Laman Web yang Boleh dipercayai: Hosting Perkhidmatan Web Amazon, sijil SSL, CDN Global, sandaran laman web, dan perkhidmatan dinamik hanyalah beberapa ciri yang menjadikan laman web Duda selamat, stabil, pantas dan boleh dipercayai;
 • Ciri Pelbagai Bahasa: ciri ini membolehkan anda menyediakan laman web anda dalam 55+ bahasa;
 • Integrasi Platform Berguna: kembangkan fungsi laman web anda dengan pemasaran yang berguna (mis. MailChimp), media sosial (Facebook, Instagram, Reddit, TripAdvisor, dll.), eCommerce (mis. PayPal), dan integrasi lain;
 • Penyunting Label Putih Duda: letakkan platform Duda di bawah jenama anda dengan ciri Editor Label Putih.

Sokongan Pelanggan di DudaMobile

sokongan pelanggan duda

Sokongan pelanggan Duda merangkumi bantuan panduan diri, sokongan sembang langsung dan sokongan telefon 18 jam sehari untuk pelanggan DudaPro. Dengan rancangan versi Percuma hanya sokongan komuniti yang tersedia, sementara rancangan lain (rancangan bukan DudaPro) menampilkan sokongan e-mel.

Kebaikan dan Kekurangan DudaMobile

DudaMobile adalah alat pembangun laman web all-in-one yang benar-benar membolehkan kekuatan penyesuaian yang luas dan pelabelan putih. Perkhidmatan pembangun laman web Duda mempunyai banyak kelebihan dan hanya beberapa kekurangan.

Kelebihan:

 • Versi laman web responsif percuma dengan ciri kedai dalam talian;
 • Alat pembinaan laman web mudah alih yang kuat;
 • Alat pemperibadian ultra unik;
 • Rancangan seumur hidup dengan bayaran tetap sekali sahaja;
 • Pembina laman web pilihan Google.

Keburukan:

 • Pilihan sokongan pelanggan terhad;
 • Tidak ada kemungkinan untuk mengeksport laman web dan berpindah ke host lain.

Kesimpulan Kajian DudaMobile

Perkhidmatan DudaMobile disesuaikan untuk memenuhi permintaan SMB. Sama ada mereka mahu membuat satu halaman, blog, laman web perniagaan atau laman web eCommerce, Duda memastikan bahawa semua laman web yang dibuat dengan alat mereka responsif di semua peranti. Sekiranya anda masih berdebat sama ada untuk menyertai Duda, daftarlah ke versi Percuma dan tentukan sendiri jika DudaMobile adalah alat yang anda lihat sendiri gunakan untuk membina laman web anda yang responsif atau mudah alih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector