Ulasan Shopify

01.06.2020
Pembina Laman Web 'Ulasan Shopify
0 7 мин.

Shopify sememangnya antara nama terbesar ketika datang ke pembangun laman web dalam talian. Sekiranya anda ingin membuat kedai dalam talian anda, platform ini dapat menyediakan anda semua ciri yang diperlukan. Anda akan dapat menambahkan segala-galanya ke laman web anda yang memastikan pertumbuhannya dan memuaskan pelanggannya. Oleh kerana ini adalah platform berasaskan tema, yang perlu anda lakukan ialah memilih templat yang menarik dan mula menambahkan produk ke kedai anda.


Shopify memperhatikan setiap aspek dari laman web eCommerce. Pemprosesan pembayaran, penghantaran, pengurusan produk, pengurusan laman web dan banyak alat lain tersedia, yang membolehkan anda membuat perniagaan dalam talian moden. Platform ini mempunyai antara muka mesra pemula sepenuhnya. Anda boleh memilih dari lebih daripada 100 templat yang telah dibuat sebelumnya. Ini cukup banyak, memandangkan kebanyakan platform lain menawarkan lebih sedikit templat.

Dari senarai lengkapnya, hanya 10 templat percuma, tetapi selebihnya pasti bernilai wang anda. Mereka memastikan bahawa semuanya dapat dijumpai dengan mudah, membolehkan anda menyusunnya mengikut kategori atau jenis susun atur. Setiap templat serba boleh, membolehkan anda memilih dari satu set gaya yang dapat ditampilkan sebelum anda menyelesaikan pilihan anda.

Ciri-ciri di Shopify

Shopify dilengkapi dengan pelbagai ciri profesional yang dapat meningkatkan kedai anda. Sebagai contoh, bakal pelanggan anda dapat membuat akaun di laman web anda, yang bukan hanya bermanfaat untuk pelanggan yang kembali, tetapi juga mendorong setiap pelanggan untuk mengunjungi kedai dan membeli anda. Pengguna juga boleh memberikan ulasan pada produk anda, memulihkan troli yang ditinggalkan dan memilih dari banyak pintu masuk pembayaran. Shopify memastikan bahawa kadar cukai dan penghantaran dikira dengan betul untuk setiap pelanggan.

Terdapat banyak ciri yang boleh anda gunakan untuk amalan pemasaran anda. Sangat mudah untuk memberikan kad hadiah, menawarkan potongan dan menghantar e-mel kepada semua bakal pelanggan anda. Anda boleh menjejaki semua yang berlaku baru-baru ini di laman web anda dengan melihat laporan yang disediakan oleh platform dan menggunakan Analitis Google. Dengan aplikasi Shopify, anda boleh log masuk melalui telefon pintar anda dan menyelesaikan tugas walaupun dalam perjalanan.

Tidak kira rancangan mana yang anda pilih, hampir tidak akan ada batasan. Jumlah produk yang anda jual, ruang cakera dan lebar jalur semuanya tidak terhad. Juga, tidak perlu membayar SSL kerana Shopify memberi anda sijil sebagai hadiah tepat setelah anda mendaftar.

Pelan dan Harga

ciri-ciri harga shopify

Anda boleh mendapatkan perisian eCommerce dengan banyak fitur dengan harga serendah $ 29 sebulan dengan memilih paket Basic Shopify. Ini disyorkan jika anda menjalankan perniagaan di mana kad hadiah dan laporan lanjutan tidak wajib.

Terdapat sedikit bayaran transaksi juga bergantung pada rancangan yang anda pilih. Shopify mempunyai skema Pembayaran sendiri dan selama anda menggunakannya, tidak akan ada bayaran transaksi. Namun, jika anda memilih pilihan lain, mereka mengambil potongan 2,2% ditambah 20 p setiap pembayaran kad kredit pada pelan Asas. Sekiranya anda memilih gerbang pembayaran luaran, hanya 2%. Anda juga boleh mempunyai hanya 2 akaun pengguna dengan rancangan ini.

Pelan kedua disebut Shopify dan harganya $ 79 sebulan. Dengan ini, caj kad kredit adalah 1.9% ditambah 20 p dan sekiranya anda memilih pintu masuk luaran, hanya 1%. Pelan ini membolehkan anda menawarkan kad hadiah, mendapatkan laporan mendalam dan mendaftar sehingga 5 akaun yang sememangnya berguna sekiranya anda bekerja dalam satu pasukan. Mereka boleh log masuk bila-bila masa dan menguruskan semua tugas yang berkaitan dengan kedai dalam talian anda.

Sekiranya anda mahukan tambahan, anda boleh mendaftar ke Shopify Lite dengan harga hanya $ 9 setiap bulan dan menikmati faedahnya. Ini membolehkan anda menjual produk di laman media sosial dan melakukan pembayaran dengan kad kredit. Anda juga dapat menerima pesanan dan memproses pembayaran di kedai fizikal anda. Sekiranya anda berminat, teruskan dan manfaatkan percubaan 14 hari yang ditawarkan oleh Shopify. Ia tidak memerlukan maklumat kad kredit dan anda akan mempunyai banyak masa untuk memutuskan sama ada anda mahukan versi lengkap atau tidak.

Bekerja dengan Papan Pemuka Shopify

papan pemuka shopify

Mendaftar ke rancangan Shopify sangat mudah. Mereka akan meminta maklumat asas seperti nama, e-mel, alamat fizikal dan nombor telefon anda dan anda sudah bersedia. Setelah selesai, anda akan dapat log masuk ke akaun anda dan mula bekerja.

Anda akan mendapat akses ke antara muka yang mempunyai pilihan minimum untuk memastikan tidak ada yang keliru. Akan ada menu di sebelah kiri anda dengan pilihan seperti Pesanan, Produk, Pelanggan, Analisis, Potongan dan Aplikasi. Sekiranya anda tidak tahu apa yang harus dilakukan seterusnya, tidak perlu risau kerana langkah pertama anda akan diserlahkan di papan pemuka. Ia adalah sistem yang dirancang sepenuhnya dengan mempertimbangkan pengguna yang tidak berpengalaman.

Oleh kerana pendekatan mereka cukup minimalis, anda mungkin akan sesekali terjebak sehingga anda terbiasa dengan platform ini. Sekiranya anda memerlukan pertolongan, anda sentiasa boleh menggunakan bar carian yang banyak membantu orang untuk memutuskan apa yang perlu dilakukan seterusnya. Ia akan mula mencadangkan beberapa pilihan antara muka sebelum anda selesai menaip perkataan pertama. Sebagai contoh, jika anda cuba memasukkan perkataan PayPal, hasilnya akan menjadi Tetapan Pembekal Pembayaran dengan serta-merta. Kemudian anda hanya perlu mengkliknya dan itu akan membawa anda ke bahagian tetapan tertentu.

Membuat Kedai Anda dengan Shopify

Di Shopify, menambahkan produk pertama anda akan menjadi langkah pertama untuk membina laman web baru anda. Yang perlu anda buat hanyalah mengklik butang Tambah dan melangkah demi selangkah. Borang Tambah Produk akan muncul, meminta data produk khas yang diperlukan oleh platform lain untuk anda masukkan. Anda boleh memberikan keterangan produk, gambar, tag, kategori, video yang berkaitan, penghantaran, harga produk dan beberapa maklumat tambahan juga.

Semasa anda menambahkan keterangan ke borang, anda akan dapat melampirkan beberapa jadual atau kandungan video yang mudah dengan menyalin kod benam ke bahagian Sisipkan Video. Sekiranya anda sudah mempunyai katalog produk di platform lain, anda juga boleh mengimportnya. Semasa mengimport, anda boleh mengimport sebarang fail CSV ke Shopify asalkan ukurannya di bawah 15MB. Ini mungkin menjadi tugas yang agak membingungkan jika anda belum melakukannya sebelumnya, tetapi ada contoh fail yang dapat anda baca di mana semuanya dijelaskan.

Agak mudah untuk mengatur penghantaran di Shopify. Tetapan semuanya mudah dan anda boleh menambah seberapa banyak zon penghantaran ke laman web anda yang anda mahukan. Seperti biasa, kadar penghantaran dikira dengan mengambil kira negara dan berat produk. Sekiranya harga telah dikira oleh aplikasi penghantaran atau penyedia perkhidmatan itu sendiri, maka hasilnya akan diimport dari sana.

Dengan Shopify, menambahkan penyedia pembayaran ke laman web anda semudah pai. PayPal Express adalah perkhidmatan lalai yang menguruskan pembayaran di platform. Stripe juga bekerjasama dengan Shopify, menyediakan sistem pembayaran mereka yang membolehkan pelanggan anda membayar melalui kad kredit. Selain itu, Amazon Pay juga tersedia atau anda boleh menambahkan pilihan pembayaran alternatif yang boleh sewenang-wenangnya.

Alat dan Alat Tambahan Penting

Setelah anda selesai membina kedai dalam talian anda, inilah masanya untuk memanfaatkan alat dan alat tambahan yang membantu anda mengekalkannya dan menarik pelanggan. Tidak hairanlah bahawa Shopify adalah salah satu platform terbaik, kerana ia mempunyai semua alat yang diperlukan untuk menjalankan perniagaan dalam talian. Seperti yang telah kami sebutkan, ia memiliki aplikasi mudah alih yang mendukung kedua-dua peranti Android dan iOS yang dapat mempermudah anda menyelesaikan tugas biasa di akun Anda.

Anda boleh menambahkan, membuang, atau mengedit produk di laman web anda dengan mudah melalui aplikasi. Selain itu, ia membolehkan anda memproses pesanan, mengembalikan wang pelanggan, berunding dengan pasukan anda atau menghantar mesej kepada pelanggan anda. Selagi anda dan kakitangan anda mempunyai telefon pintar di mana aplikasi dipasang, perniagaan anda akan dapat memberi respons kepada pelanggan pada bila-bila masa. Semakin cepat tindak balas, semakin berpuas hati mereka.

Terdapat perkhidmatan analitik yang disatukan ke dalam platform yang membuat anda tetap terkini dengan memberikan statistik perniagaan. Anda akan mengetahui jumlah jumlah produk yang anda jual, produk terlaris, jumlah lalu lintas di laman web anda, pelbagai sumber lalu lintas dan banyak lagi. Shopify jelas mempunyai banyak alat berguna untuk ditawarkan, tetapi kami juga tidak membincangkan jumlah tambahan yang terdapat di kedai.

Sekiranya anda memerlukan beberapa alat tambahan, anda selalu boleh mengunjungi App Store dan mengisi akaun anda dengan aplikasi pihak ketiga. Ini mungkin berguna jika anda ingin meningkatkan pemasaran, pengurusan inventori, laporan, perkhidmatan pelanggan, penghantaran dan sebagainya. Contohnya, dengan memuat turun aplikasi media sosial, anda boleh membenarkan pengguna mendaftar ke laman web anda dengan menggunakan salah satu akaun media sosial mereka. Tetapi itu hanya puncak gunung es.

Anda boleh memanfaatkan semua akaun media sosial anda dengan memuat turun aplikasi yang menyiarkan produk baru atau terlaris secara automatik ke atasnya. Terdapat juga aplikasi yang memaparkan ulasan yang disiarkan oleh orang di media sosial mengenai laman web rasmi anda. Sebilangan besar aplikasi ini adalah percuma. Walaupun anda menjumpai yang premium, kemungkinan besar ia mempunyai beberapa ciri yang boleh anda gunakan secara percuma. Secara keseluruhan, jika anda ingin membawa kedai dalam talian anda ke tahap yang lebih tinggi, anda mesti memuat turun setiap aplikasi yang nampaknya berguna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector