Ulasan Webs.com

Alat pembangun laman web seperti Webs.com telah merevolusikan cara laman web dibina hari ini. Sebelum alat pembangun laman web muncul di pasaran, mereka yang tidak mempunyai kemahiran IT, berada pada kerugian serius dibandingkan dengan rakan mereka yang mahir dalam bidang teknologi ketika melancarkan dan menyelenggara laman web.


Seperti yang akan kita lihat dalam tinjauan Webs.com ini, pembangun laman web drag-and-drop menghilangkan keperluan untuk kepakaran teknikal, yang membolehkan pengguna melancarkan laman web yang kelihatan profesional dalam beberapa langkah mudah.

Gambaran Keseluruhan Webs.com

Webs.com dilancarkan pada tahun 2001, dan masih menjadi antara pembangun laman web yang patut mendapat perhatian anda, walaupun beberapa alat pembinaan laman web lain yang popular seperti Weebly.com atau Wix.com bergabung dengan pasaran. Web.com membezakan dirinya melalui platformnya yang ringan dan mudah digunakan yang telah membantu melancarkan lebih dari 55 juta laman web.

Webs.com ditujukan untuk perniagaan kecil dan sederhana yang menawarkan pelbagai ciri dan keupayaan eCommerce yang akan kami bincangkan dalam ulasan kami.

Ciri Webs.com

templat ciri webs com

Rancangan Webs.com merangkumi banyak ciri praktikal yang memudahkan pembuatan laman web di pelbagai industri termasuk pemasaran, penjagaan kesihatan, pendidikan, dan banyak lagi. Berikut adalah perincian ciri yang disertakan dengan pakej Webs.com:

 • Nama domain tersuai percuma & halaman tanpa had;
 • Pengehosan awan;
 • Percuma & Templat premium: pengguna boleh memilih dari 450+ templat percuma dan berbayar yang disusun mengikut kategori berdasarkan industri. Semua templat disesuaikan, yang membolehkan pengguna menukar fon, warna, dan gambar;
 • Laman web mudah alih: com membolehkan anda membuat versi laman web anda yang dioptimumkan untuk mudah alih yang diselaraskan secara automatik dengan laman Desktop anda setiap kali anda membuat perubahan;
 • Alat Penguat SEO: Mengendalikan SEO laman web anda dengan menggunakan alat Penguat SEO perniagaan kecil Webs.com yang mengesan kemajuan anda dan memberikan petua mengenai cara meningkatkan keterlihatan laman web anda di mesin pencari;
 • Pilihan alat video dan galeri foto;
 • Alat analisis web: alat analitik web com, Stats, memberikan wawasan berharga dari mana datangnya lalu lintas anda, halaman mana yang paling disukai oleh pengunjung anda, dan kempen mana yang paling berjaya merujuk trafik ke laman web anda;
 • Laman web keahlian: ciri ini jarang berlaku untuk pembangun laman web kerana dengan kebanyakan anda harus menggunakan perkhidmatan gerbang keahlian luaran; namun, Web membolehkan anda membuat laman web keahlian secara langsung di laman web anda;
 • Integrasi media sosial: berinteraksi dengan pelawat anda di Facebook, Twitter dan saluran media sosial yang lain;
 • Perlindungan kata laluan: sediakan kawasan yang dilindungi kata laluan di laman web anda dengan log masuk pengguna individu;
 • Stor aplikasi: membolehkan anda mengintegrasikan ciri pihak ketiga untuk menambahkan lebih banyak fungsi ke laman web anda.

Selain daripada ciri-ciri ini, Webs.com melancarkan beberapa ciri khusus eCommerce yang sangat berguna bagi sesiapa sahaja yang ingin membina kedai dalam talian:

 • Integrasi Stripe dan PayPal: terima pembayaran melalui Stripe atau PayPal;
 • Pilihan mata wang global: melayani pasaran di seluruh dunia dengan pilihan mata wang global;
 • Alat penukaran: berikan kod kupon, buat penjualan (penjualan menarik dengan grafik penurunan harga), tambahkan beberapa gambar setiap item, termasuk carian kedai, penyortiran item, dan produk yang dapat disesuaikan (membolehkan pengguna memilih warna atau saiz);
 • Alat inventori: awasi tahap stok anda.

Rancangan Webs.com & Harga

web merancang harga

Seperti kebanyakan pembangun laman web di pasaran, Web juga mempunyai versi percuma dan disokong iklan. Anda dapat menggunakan versi ini untuk waktu yang tidak terbatas, kerana tidak ada tekanan dari Web untuk meningkatkan. Selain daripada versi iklan yang disokong, Web menawarkan 3 rancangan berbayar, dua daripadanya juga sesuai untuk kedai dalam talian yang lebih kecil.

Pelan peringkat permulaan, Starter, berharga serendah $ 5,99 / bulan dan merangkumi halaman tanpa had, nama domain percuma, penyimpanan 1 GB, dan sokongan e-mel. Pelan ini sesuai untuk laman web yang lebih kecil yang berusaha mewujudkan kehadiran dalam talian.

Pelan yang Disempurnakan berharga $ 12.99 / bulan, dan sesuai untuk perniagaan atau kedai dalam talian yang lebih kecil. Ia dilengkapi dengan semua ciri rancangan Starter, tetapi mempunyai lebih banyak penyimpanan (5 GB), termasuk 20 item kedai web, tema premium, 3 alamat e-mel khusus dan sokongan melalui e-mel dan sembang langsung.

Pelan paling popular Webs.com, Pro, dijual pada harga $ 22,99 / bulan. Pelan ini adalah pilihan yang sesuai untuk kedai dalam talian, dan mengemas simpanan tanpa had, item kedai web tanpa had, tema premium, alamat e-mel khusus, penyerahan mesin carian, penggalak SEO, e-mel, sembang langsung dan sokongan telefon.

Sekiranya anda mendaftar untuk mana-mana rancangan berbayar, tetapi anda tidak berpuas hati, anda boleh membatalkan langganan anda dalam masa 30 hari untuk menerima wang anda kembali.

Sokongan Pelanggan Webs.com

Setiap rancangan mempunyai tahap sokongan yang berbeza. Rancangan Starter dilengkapi dengan sokongan e-mel sahaja, pelan yang Disempurnakan menampilkan sokongan e-mel dan langsung, sementara rancangan Pro merangkumi sokongan pada ketiga saluran: e-mel, sembang langsung dan telefon.

Namun, tidak jelas sama ada Web menawarkan sokongan 24/7 atau sokongan hanya tersedia pada waktu pejabat.

Web mempunyai forum komuniti juga, yang dapat membantu pengguna percuma, tetapi bahkan mereka yang mempunyai rancangan Pemula yang hanya terhad untuk sokongan e-mel.

Kelebihan & Kekurangan dari Webs.com

Web adalah platform pembinaan laman web yang berorientasikan pemula, yang menawarkan alat praktikal yang dapat digunakan oleh sesiapa sahaja untuk membina laman web. Untuk mendapatkan gambaran lengkap mengenai Web, berikut adalah kebaikan dan keburukannya:

Kelebihan

 • Platform pembangun laman web yang intuitif dan mesra pengguna;
 • Banyak templat percuma dan premium;
 • Versi percuma dan disokong iklan yang tidak luput;
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari;
 • Nama domain percuma.

Keburukan

 • Pilihan sokongan yang berbeza untuk rancangan yang berbeza;
 • Beberapa templat percuma yang ketinggalan zaman;
 • Tiada pilihan untuk mengeksport laman web.

Kesimpulan Kajian Webs.com

Sekiranya anda seorang pemula, anda akan mendapati bahawa Web mudah digunakan dan mempunyai pelbagai ciri yang mungkin anda gunakan untuk laman web anda. Web juga merangkumi ciri yang tidak akan anda temui di pembangun laman web lain (mis., Ciri laman web keahlian) dan dilengkapi dengan ciri eCommerce yang baik juga.

Walau bagaimanapun, penting untuk diingat bahawa Web dibina secara eksklusif untuk memenuhi keperluan laman web dan kedai dalam talian yang lebih kecil, jadi jika anda ingin membina kedai dalam talian dengan lalu lintas tinggi dengan ribuan produk, Web bukan untuk anda dan kami mengesyorkan anda melihat alat pembangun laman web eCommerce lain yang lebih mantap seperti BigCommerce atau Shopify.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map