InMotion Hosting vs BlueHost – Penyedia Hosting Mana Yang Terbaik?

inmotion-hosting-vs-bluehost


Industri hosting web berubah setiap hari. Syarikat baru muncul menawarkan peluang hosting baru yang menarik untuk laman web idea besar seperti yang anda rancangkan untuk dibina. Kunci untuk memastikan anda memilih yang betul adalah terus mengetahui.

Terdapat sejumlah besar maklumat di luar sana untuk semua host yang berbeza, dan sukar untuk diselesaikan, jadi kami akan melihat beberapa syarikat hosting dan melihat bagaimana mereka mengumpulkan secara berdampingan. Dalam artikel ini kita akan membandingkan dua penyedia hosting terbaik di luar sana: InMotion dan BlueHost.

Mari kita mulakan dengan gambaran keseluruhan ringkas mengenai BlueHost.

BlueHost – Peneraju Industri Hosting

BlueHost ditubuhkan pada tahun 2003 oleh Matt Heaton, dan mereka adalah salah satu nama terbesar dalam web hosting hari ini. Bersama dengan syarikat saudaranya; Hostmonster, FastDomain, dan iPage, mereka menjadi tuan rumah kepada lebih dari 2 juta domain.

Ada banyak yang dapat dikatakan mengenai BlueHost, mereka adalah ikan nama besar di kolam yang meriah. Oleh itu, bagaimana kita mengetahui bahawa ia sesuai untuk kita? Baiklah, mari kita lihat beberapa perkara yang saya anggap kelebihan dan kekurangan untuk bekerja dengan BlueHost.

Kelebihan BlueHost

BlueHost menawarkan rangkaian ciri yang terhormat dengan sumber nama besar dan pilihan sokongan untuk semua keperluan pelanggan mereka:

 • Selama 15 tahun, BlueHost telah membina nama untuk diri mereka sebagai perkhidmatan hosting yang boleh dipercayai. Mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan berkualiti yang mana mereka terkenal. Mempunyai nama yang besar juga bermaksud terdapat banyak maklumat di luar sana mengenai bagaimana syarikat ini berjaya untuk orang lain pada masa lalu. Lihatlah apa yang orang lain katakan tentang BlueHost, dan lihat sendiri jika anda tidak dapat membuat kesimpulan.
 • Sumber pembelajaran yang baik. Memasukkan pengguna baru adalah bahagian yang tidak terpisahkan dari syarikat hosting yang baik, dan BlueHost mempunyai font sumber pembelajaran yang sangat baik untuk membuat pengguna baru terbiasa dengan perkhidmatan tersebut. BlueHost juga menggunakan cPanel standard industri, dan dapat mengajar anda kemahiran penting yang akan membantu anda meneruskan laman web anda.
 • Tawaran istimewa. Seperti mana-mana syarikat hosting yang baik, BlueHost sering mendapat tawaran istimewa untuk diskaun untuk pelbagai perkhidmatan hosting mereka. Lihat juga syarikat saudari mereka dan lihat sama ada anda tidak mendapat beberapa tawaran yang baik.
 • Sokongan pengguna. Memastikan pelanggan anda mendapat sokongan yang mereka perlukan adalah salah satu faktor terpenting bagi syarikat hosting web yang baik. Terutama ketika anda baru bermula, sumber sokongan dapat membuat atau mematahkan pengalaman hosting anda. BlueHost menawarkan sokongan telefon 24/7 serta sokongan sembang langsung.
 • Jaminan Wang Dikembalikan. BlueHost menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari untuk perkhidmatan mereka. Sekiranya anda membatalkan perkhidmatan hosting anda dalam masa 30 hari, anda akan menerima bayaran balik sepenuhnya untuk perkhidmatan hosting. Terdapat beberapa cetakan yang bagus, jadi ada baiknya anda memeriksanya laman web mereka.
 • Sumber nama besar. Menjadi salah satu daripada orang besar bermaksud BlueHost mempunyai sumber daya yang mencukupi untuk benar-benar memberi tumpuan kepada kepuasan pelanggan. Syarikat web hosting yang baik hanya memuaskan pelanggan mereka, jadi ini adalah faktor penting.
 • Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, BlueHost menggunakan antara muka cPanel standard industri, dan menawarkan pangkalan pengetahuan yang luas untuk pengguna baru. Antara muka cPanel terkenal dengan kemudahan penggunaannya, dan faktor-faktor ini bergabung menjadikan BlueHost sangat mesra pengguna. Kualiti yang sangat menarik untuk pemaju pemilik perniagaan yang baru ingin berkembang dalam talian.
 • Perkhidmatan yang sangat baik. BlueHost telah menghabiskan 15 tahun untuk mempertajam kemahiran mereka untuk memberikan anda perkhidmatan web hosting terbaik. Terdapat beberapa masalah di sepanjang jalan, tetapi reputasi mereka sebagai salah satu tuan rumah web terkemuka benar. Laman web yang dihoskan dengan BlueHost sangat pantas, dan rangkaian ciri yang ada sangat berpatutan untuk julat dan struktur harga.

Kekurangan BlueHost

Jelas, pasti ada sesuatu yang tidak dilakukan oleh BlueHost dengan lebih baik. Berikut adalah beberapa bidang di mana persaingan cenderung lebih sedikit daripada BlueHost:

 • Walaupun BlueHost menawarkan kelajuan yang sangat baik untuk julat harga dan struktur ciri mereka, beberapa perkhidmatan lain cenderung mengungguli mereka dalam kategori ini. BlueHost, bagaimanapun, sangat jujur ​​mengenai perkhidmatannya, dan secara telus memberikan maklumat yang tepat mengenai spesifikasi semua pelayan dan ciri-cirinya.
 • BlueHost mempunyai struktur harga yang berpatutan yang cenderung menguntungkan pesaingnya, tetapi kadang-kadang boleh menjadi kekurangan. Beberapa rancangan dan ciri lanjutan lebih mahal daripada konsesi serupa dari persaingan mereka, dan sepertinya anda membayar untuk sokongan dan pengiktirafan jenama, bukannya ciri.
 • Pelan simpanan terhad. Tidak seperti kebanyakan syarikat hosting lain, BlueHost tidak menawarkan penyimpanan data tanpa had dengan rancangan hostingnya. Walaupun harga sangat berpatutan, ini adalah kelemahan yang luar biasa berbanding dengan beberapa hos lain dengan kemampuan yang tidak terhad.
 • Masalah nama besar. Mempunyai jenama yang dikenali boleh menjadi kelebihan besar bagi syarikat; ia menarik perniagaan dan membina keyakinan pada bakal pelanggan dan pelabur anda. Namun demikian, ada beberapa masalah yang berkaitan dengan menjadi syarikat besar juga. Menjadi nama besar dapat menjadikan anda sasaran serangan siber, seperti yang pernah kita lihat pada masa lalu dengan BlueHost. Ini juga boleh membuat perbezaan besar dalam tahap kawalan kualiti dan kualiti perkhidmatan pelanggan.

Untuk BlueHost, beberapa kekurangannya kelihatan seperti bendera merah besar, tetapi secara keseluruhan, mereka adalah syarikat hosting yang kukuh yang modelnya yang kuat dan pelbagai sumber dan ciri menjadikannya pilihan yang menarik untuk pelbagai laman web.

Jadi seterusnya dalam jadual perjalanan kami adalah melihat InMotion.

InMotion Hosting – Kestabilan & Skalabiliti

InMotion adalah jenama besar lain, setanding dengan BlueHost. Mereka telah mengembangkan pangkalan pelanggan mereka ke lebih dari 300,000 domain sejak tahun 2001, dan mereka membuat tuntutan luas mengenai prestasi terbaik dari semua syarikat hosting.

Walaupun begitu, banyak syarikat dengan nama besar ini dapat bercakap besar dengan pengiktirafan jenama mereka, dan kemudian berantakan dalam pemeriksaan serius. Mari kita lihat apa yang dibawa oleh InMotion sebelum kita melihat bagaimana kedua-dua syarikat membandingkan secara berdampingan.

Kelebihan InMotion Hosting

 • Khidmat Pelanggan. InMotion memberikan penekanan besar pada sokongan pelanggan mereka untuk pemasaran mereka. Mereka menawarkan sokongan dari AS melalui telefon, e-mel, tiket, atau sembang langsung. Sebilangan besar daripada kita berurusan dengan perkhidmatan pelanggan, dan kita tahu bagaimana rasanya syarikat tidak peduli. InMotion nampaknya berdedikasi keras untuk menghilangkan idea ini, bagaimanapun, dan banyak pelanggan yang puas dengan senang hati melaporkan layanan terbaik dari tempat sokongan mereka.
 • InMotion menawarkan purata masa operasi 99.926%. Ini berada pada hujung rata-rata terbaik, tetapi masih merupakan purata yang sangat baik. Waktu operasi mereka yang sebenarnya kadang-kadang menunjukkan prestasi yang lebih baik daripada ini. Satu lagi standard yang baik untuk dinilai ialah Time to First Byte (TTFB). Maksudnya, berapa lama pelayan bertindak balas setelah permintaan dibuat oleh pelawat. InMotion telah diuji dengan laman web WordPress asas pada rancangan hosting bersama sekitar 0.528 saat untuk TTFB.
 • InMotion menawarkan jaminan wang dikembalikan 90 hari, yang jauh lebih lama daripada jaminan 30 hari BlueHost. Ini boleh menjadi faktor penambahbaikan bagi sesetengah pelanggan, terutama mereka yang ingin menjatuhkan yuran selama satu tahun sekali untuk menjimatkan wang, tanpa memaksimumkan faktor risiko mereka.
 • Tawaran istimewa. Seperti banyak syarikat dalam industri ini, InMotion mempunyai pelbagai tawaran istimewa dan ciri-ciri percuma yang ada. Adalah idea yang baik untuk membuat penyelidikan mengenai apa yang ditawarkan oleh setiap syarikat pada masa ini, untuk melihat sama ada anda tidak dapat memperoleh tawaran yang lebih baik di tempat lain.
 • Sandaran data percuma. Sandaran data yang boleh dipercayai adalah bahagian yang sangat penting dari perkhidmatan hosting yang baik, kerana kebanyakan orang tidak terlalu berminat untuk kehilangan semua data mereka. Sandaran yang dilakukan oleh InMotion bebas untuk diambil, yang menarik berbanding dengan beberapa syarikat lain yang mengenakan bayaran untuk mengambil data yang disandarkan.
 • Penghijrahan laman web percuma. Ini adalah kelebihan besar bagi orang yang mendapati diri mereka banyak berkeliaran, atau yang mungkin merasa tidak berpuas hati dengan syarikat tuan rumah yang mereka pilih untuk laman web mereka. InMotion menawarkan perkhidmatan pemindahan laman web percuma dengan waktu henti sifar untuk laman web semasa mereka melakukan pemindahan.
 • Komuniti sokongan yang baik. Menjadi nama besar lain dalam industri ini, InMotion mempunyai komuniti pelanggan dan pengikut yang setia yang membentuk asas pengetahuan dan sokongan yang kuat bagi sesiapa sahaja yang ingin memulakan InMotion. InMotion juga merupakan salah satu daripada beberapa jenama yang benar-benar bebas dalam industri ini, yang membolehkan mereka benar-benar fokus pada komuniti pelanggan mereka dan kepuasan sokongan pelanggan mereka.
 • Seperti BlueHost, InMotion menggunakan cPanel standard industri untuk antaramuka. Panel kawalan mudah digunakan, dan terdapat banyak maklumat dan literatur di luar sana mengenai cara menggunakannya dengan berkesan. InMotion juga mengintegrasikan antara muka cPanel terus ke papan pemuka anda, yang bermaksud anda tidak memerlukan akaun log masuk yang berasingan untuk cPanel dan pengebilan anda.
 • Pentauliahan BBB. Tidak seperti BlueHost, InMotion Hosting, Inc. telah diakreditasi oleh Better Business Bureau sejak tahun 2003. Mereka mempunyai penilaian A +, yang bermaksud mereka mendapat markah yang sangat tinggi dari segi prestasi perkhidmatan dan kepuasan pelanggan.

Kekurangan InMotion Hosting

 • Struktur harga. Mencari perkhidmatan yang tepat dengan harga yang tepat adalah nama permainan di sini. Tidak ada yang mahu membayar lebih daripada yang mereka mahukan untuk perkhidmatan yang mungkin tidak sepadan. InMotion mempunyai harga iklan yang sangat rendah untuk rancangannya, tetapi ini adalah rancangan tahunan di mana anda perlu membeli sepanjang tahun sekaligus. Mereka mempunyai rancangan yang berpatutan, tetapi ada batasan luas yang akan saya bincangkan lebih lanjut di bawah.
 • Batasan laman web. Jumlah pangkalan data yang dibenarkan di laman web anda akan menentukan aplikasi mana yang dapat anda jalankan dan bagaimana prestasi laman web anda secara umum. Jumlah laman web yang dapat anda miliki dalam satu domain juga merupakan titik penjualan penting bagi banyak perkhidmatan hosting. Malangnya, InMotion meletakkan had ketat pada kemampuan ini, sehingga membatasi jumlah laman web dan pangkalan data walaupun dengan rancangannya yang lebih mahal.
 • Tumpuan jenama. InMotion menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan khusus untuk pelbagai jenis laman web. Ini boleh menjadi baik jika anda menjumpai sesuatu yang sesuai dengan laman web anda, tetapi boleh juga menyakitkan jika anda tidak tahu apa yang anda mahukan. Walaupun anda tahu apa yang anda mahukan, menjadikan syarikat itu menumpukan fokusnya ke begitu banyak model perkhidmatan yang dapat menimbulkan masalah bagi beberapa pelanggan yang dapat mendapat perhatian yang lebih khusus dari syarikat yang lebih fokus.
 • Pengesahan perlahan. InMotion sangat menjaga keselamatannya, dan memerlukan pengesahan telefon untuk semua pelanggan baru. Tidak ada pilihan untuk mengakses akaun anda dengan serta-merta, dan memerlukan masa yang lama untuk melalui proses mengesahkan identiti anda. Beberapa pelanggan malah dilaporkan diminta untuk menghantar gambar ID mereka. Walaupun ini adalah perkara yang baik untuk keselamatan, ia boleh menjadi keuntungan bagi banyak bakal pelanggan.
 • Masalah nama besar. Sama seperti dengan BlueHost, InMotion adalah syarikat terkenal dengan sebilangan besar pelanggan yang mapan. Walaupun ini memberikan beberapa kelebihan yang tersendiri, ia dapat menjadikan aspek tertentu dalam menangani syarikat menjadi sakit kepala yang tidak beralasan.

Oleh itu, seperti yang anda lihat, terdapat banyak perkara yang perlu diperhatikan di antara kedua-dua syarikat tersebut. Kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan yang berbeza, dan prestasi dan reputasi mereka sangat setanding. Jadi, bagaimana kita memilih mana yang sesuai untuk kita?

Bagaimana mereka menumpuk?

Memutuskan syarikat hosting mana yang lebih baik boleh menjadi cabaran. Terdapat banyak perkara yang perlu dilindungi dan setiap syarikat menawarkan pelbagai perkhidmatan dan tawaran istimewa. Itu sangat bergantung pada apa yang anda cari, tetapi jika kami ingin melihat lebih dekat, e dapat membahagikannya kepada tiga kategori: fungsi, sokongan, dan harga.

Kefungsian

Kedua-dua laman web ini mempunyai statistik kelajuan dan waktu operasi yang mengagumkan, ruang cakera tanpa had, nama domain percuma selama satu tahun, dan jaminan wang dikembalikan pada perkhidmatan mereka. Jaminan InMotion adalah tiga kali lebih lama daripada BlueHosts, walaupun BlueHost mempunyai perkakasan dan waktu operasi yang terkemuka di industri.

Secara keseluruhan, BlueHost nampaknya berprestasi sedikit lebih baik, tetapi perbezaan dan struktur harga adalah apa yang sebenarnya akan dibuat atau memecahkan faktor ini. BlueHost menawarkan alat pembinaan laman web percuma dengan templat, bersama dengan Cloudfare CDN percuma, dan pelbagai potongan bergantung kepada siapa yang merujuk anda ke perkhidmatan tersebut. InMotion juga menawarkan pelbagai pilihan percuma dengan rancangan hosting diskaun mereka, termasuk alat dan templat bangunan percuma, migrasi percuma, penyimpanan SSD percuma, &c.

Lebar jalur yang tidak terhad walaupun pada rancangan diskaun untuk InMotion menjadikannya menarik dalam julat harga rendah, walaupun BlueHost boleh dikatakan menawarkan prestasi dan keupayaan sokongan yang lebih tinggi dengan rancangan mereka yang lebih murah.

InMotion mula maju apabila anda melihat rancangan yang lebih mahal, dengan peningkatan prestasi dan ciri cenderung melebihi BlueHost semasa anda menaikkan harga.

Sokongan

Sokongan pelanggan dan sumber pembelajaran yang ditawarkan oleh syarikat hosting adalah beberapa faktor terpenting bagi banyak pelanggan. Walaupun anda tidak merancang untuk memerlukan sokongan pelanggan, mempunyai pengetahuan dan kepakaran sekiranya anda menghadapi masalah adalah aset yang tidak ternilai.

Kedua-dua syarikat mempunyai pusat pengetahuan yang luas di mana pengguna baru dapat belajar bagaimana menggunakan perkhidmatan hosting mereka dengan berkesan, dan kedua-dua syarikat menawarkan sokongan sembang langsung untuk pelanggan mereka. Walaupun kedua-dua syarikat menawarkan sokongan telefon, hanya BlueHost yang menawarkan 24/7 ini. Sebaliknya, InMotion juga menawarkan sokongan pelanggan melalui sistem tiket atau panggilan Skype.

InMotion sedikit lebih kecil daripada BlueHost, dan ini menunjukkan dedikasi mereka terhadap kepuasan pelanggan. Walaupun ciri-cirinya kelihatan sedikit kurang dibandingkan, reputasi sokongan pelanggan mereka sangat luar biasa. Anda akan sukar mencari seseorang yang selalu kecewa dengan pilihan sokongan pelanggan InMotion.

Oleh itu, sokongan telefon 24/7 BlueHost sangat berguna bagi pelanggan yang tidak mahu melalui sistem perkhidmatan atau tiket automatik untuk menerima sokongan, dan pasukan pakar sokongan BlueHost juga mempunyai reputasi yang sangat baik untuk menyelesaikan masalah.

Pada akhirnya, ini bergantung pada berapa banyak sokongan yang anda perlukan, dan jenis apa. Kedua-dua syarikat menawarkan sokongan pelanggan yang sangat boleh dipercayai yang cukup untuk membuat anda berpuas hati dengan hosting web anda.

Harga

Seperti yang anda lihat, kedua-dua perkhidmatan ini menawarkan pelbagai fungsi dan sokongan. Perbezaan ini menunjukkan beberapa kelebihan dan kekurangan yang jelas, salah satu faktor terpenting bagi kebanyakan pelanggan adalah harga. Berapakah kos setiap perkhidmatan, dan bagaimana perbandingan harganya?

 • BlueHost menawarkan hosting Bersama bermula dari $ 3,95 sebulan, hosting VPS mulai $ 19,99 sebulan, dan Hosting pelayan khusus bermula pada $ 79,99 sebulan. Rangkaian pilihan mereka nampaknya agak terbatas, tetapi rancangannya sangat serba boleh, dan dapat digunakan dengan berkesan dengan berbagai model laman web.
  • Bagi orang yang baru bermula, rancangan bersama mereka mungkin merupakan pertaruhan terbaik anda, dan mereka bermula pada $ 3,95 sebulan (biasanya $ 7,99) untuk rancangan asas dengan penyimpanan SSD, subdomain, penyimpanan e-mel terhad, dan tanpa tawaran atau ciri khas. Pelan tambah adalah $ 5,95 sebulan (biasanya $ 10,99), dan menawarkan laman web tanpa had, penyimpanan SSD, subdomain, dan penyimpanan e-mel. Pelan tambah juga mempunyai $ 200 dalam tawaran pemasaran yang tersedia. Pakej pilihan plus juga $ 5,95 sebulan pada masa ini (biasanya $ 14,99), dan menawarkan semua ciri tanpa had dengan semua pakej dan tawaran tambahan.
 • Dalam gerakan menawarkan pelbagai pilihan dengan harga yang sangat berbeza, yang dirancang untuk disesuaikan dengan apa sahaja keperluan laman web anda. Rancangan mereka berkisar antara $ 3,99 sebulan untuk hosting perniagaan bersama asas, sehingga rancangan pelayan khusus mereka yang bermula pada $ 95 sebulan
  • Hosting perniagaan bersama mereka, dengan potongan 50% pada masa ini, dilengkapi dengan penyimpanan SSD percuma, pemasangan satu klik dengan 400+ aplikasi, dan domain percuma.
  • Mereka mempunyai hosting WordPress khusus bermula dari $ 4,99 sebulan. Pelan ini dirancang untuk dioptimumkan untuk laman web berasaskan WordPress dan memberikan kelajuan dan kebolehpercayaan yang sangat baik. Inilah yang anda cari sekiranya anda ingin memulakan laman WordPress.
  • Pilihan menarik lain yang mereka ada ialah pakej penjual semula, yang khusus untuk mereka yang berminat menjual semula domain. Ini bermula dari $ 13.99 sebulan, dan membolehkan anda menjadi tuan rumah kepada pelanggan anda sendiri dan menjual semula domain dengan laman web tanpa had.

Jadi seperti yang kita lihat, julat harga untuk kedua-dua perkhidmatan ini sangat berbeza. InMotion mempunyai struktur yang jauh lebih serba boleh, dengan rancangan khusus untuk WordPress atau penjualan semula domain. BlueHost, sebaliknya, menawarkan prestasi yang tiada tandingan dan sejumlah besar sumber untuk digunakan oleh pelanggan mereka untuk keuntungan mereka. Pelan BlueHost juga lebih murah.

Pada akhirnya, ia akan bergantung pada jenis laman web yang ingin anda buat. Orang yang baru memulakan kemungkinan akan lebih suka BlueHost kerana kesederhanaannya, sementara pelanggan yang lebih khusus mungkin akan memilih InMotion kerana fleksibiliti dan pilihannya.

Keputusan: InMotion atau BlueHost?

Kedua-dua perkhidmatan hosting mempunyai puluhan tahun perkhidmatan yang boleh dipercayai, dan tidak ada yang mengalami masalah besar dalam perniagaan mereka. BlueHost adalah nama yang lebih besar, dan walaupun ini kadang-kadang bererti layanan dan kepuasan pelanggan yang kurang bersemangat, BlueHost benar-benar melangkah ke piring ketika menyokong pangkalan pelanggan mereka.

Prestasi juga sangat serasi, dengan InMotion benar-benar menjadi pilihan yang lebih menarik jika anda mencari rancangan khusus. Pelanggan yang melihat kedua-dua syarikat ini mungkin akan berpuas hati tidak kira apa yang mereka jalani, tetapi adalah idea yang baik untuk membuat keputusan tepat dan tidak tergesa-gesa.

Oleh itu, akan menjadi perbezaan untuk berfikir dengan teliti mengenai jenis laman web yang ingin anda reka, dan bagaimana anda mengharapkan pelbagai ciri kedua-dua perkhidmatan berfungsi untuk keuntungan anda. Cadangan saya adalah untuk melihat kedua-dua syarikat secara bebas, bahkan mungkin bercakap dengan wakil, dan melihat apakah anda tidak dapat mencari sesuatu yang sesuai untuk anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map