InMotion Hosting vs SiteGround – Host Web mana yang terbaik?

01.06.2020
Perbandingan Hosting 'InMotion Hosting vs SiteGround – Host Web mana yang terbaik?
0 16 мин.

inmotion-vs-siteground


Dalam artikel ini, kita akan membandingkan dua nama yang sama sekali berbeza, tetapi sangat kuat dalam industri hosting web: InMotion Hosting dan SiteGround. Pertama, kami akan berkongsi beberapa butiran penting mengenai InMotion, termasuk kelebihan dan kekurangan utama perkhidmatan mereka. Kami akan memeriksanya dari segi sokongan pelanggan, kebolehpercayaan, alat dan ciri percuma, harga dan maklum balas pengguna.

Orang sentiasa memuji InMotion kerana pasukan sokongan pelanggannya yang kuat. Ini pastinya sesuai dengan pengetahuan mereka yang luar biasa dan masa tindak balas yang cepat. Sebaliknya, kami mempunyai SiteGround, yang merupakan syarikat yang cukup kecil jika anda membandingkannya dengan nama besar dalam industri sekarang. Namun, alasan mengapa ia menerima begitu banyak maklum balas positif adalah kerana penyelesaiannya yang berorientasikan pelanggan.

Di SiteGround, anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk mencari rancangan hosting yang sangat sesuai dengan keperluan laman web anda dan memberikan nilai yang baik untuk wang anda. Pada akhir artikel ini, akan jelas bagi anda apa yang diharapkan daripada penyedia ini. Ini akan memudahkan anda menentukan mana yang paling sesuai untuk anda. Tanpa basa-basi lagi, mari kita mulakan!

Kelebihan & Kekurangan InMotion Hosting

InMotion adalah syarikat yang telah menemui keseimbangan yang sempurna. Biasanya, terdapat dua jenis asas pelanggan yang memuji sebuah syarikat. Ia dipuji oleh mereka yang telah bergabung beberapa bulan yang lalu atau oleh pengguna yang lebih berpengalaman dan setia yang mempunyai sejarah lama di sana. InMotion adalah jenis syarikat yang sangat popular yang sentiasa dipuji oleh kedua-dua belah pihak.

Pengalaman mereka selama bertahun-tahun dalam perniagaan banyak menyumbang kepada kejayaan mereka. Semuanya bermula pada tahun 2001 dengan dua lelaki, satu pelayan dan penghala. Perkhidmatan pelanggan, penagihan, penyelenggaraan dan semua tugas yang berkaitan dengan perniagaan dikendalikan oleh dua orang ini. Tidak ada pelabur, tidak ada anggaran untuk bermula. Mereka mula berkembang sedikit demi sedikit dan akhirnya berkembang menjadi syarikat besar.

Sekiranya anda memulakan sesuatu dari awal, anda benar-benar mempunyai masa untuk memahami semua bahagiannya. Inilah sebabnya mengapa hingga saat ini mereka tahu dengan tepat bagaimana memenuhi keperluan banyak khalayak sasaran yang berbeza seperti pemilik laman web berpengalaman, pemilik perniagaan, blogger, pembangun dan banyak lagi. Hari ini, InMotion juga menawarkan pelbagai rancangan hosting khusus. Sekiranya anda menganggapnya terlalu mahal, terdapat pelbagai rancangan bersama dan VPS untuk dipilih.

Sekarang ini, syarikat itu adalah antara nama terbesar dalam industri. Orang ramai mengetahuinya sebagai penyelesaian yang stabil, boleh dipercayai dan berpatutan. Tanpa basa-basi lagi, mari kita teliti ciri terbaik yang ditawarkan penyedia ini!

Kelebihan InMotion Hosting

 • Jaminan pulangan wang 90 Hari – InMotion Hosting mempunyai keyakinan tinggi terhadap perkhidmatan mereka. Mereka menawarkan jaminan 90 hari untuk pengguna yang tidak berpuas hati dengan rancangan mereka. Dengan jangka waktu yang lama, tidak akan ada tekanan pada Anda. Anda boleh memulakan pelayan anda dan mencuba semua yang disertakan dengan perkhidmatan hosting mereka. Sekiranya anda tidak menyukainya, anda boleh meninggalkan wang anda.
 • Pelan hosting yang murah hati – Apa yang anda harapkan dari penyedia hosting web adalah dengan menawarkan beberapa ciri tanpa had dan kemudian mengejutkan anda dengan bayaran yang tidak dijangka. Orang biasanya memilih penyedia berdasarkan apakah ciri-ciri tanpa had yang termasuk dalam pakej sesuai dengan keperluan laman web mereka. InMotion mempunyai banyak tawaran untuk penggunanya. Rancangan mereka merangkumi penyimpanan tanpa had dan pemindahan data tanpa had. Anda boleh mendapatkan tambahan ini walaupun dengan mendaftar ke rancangan termurah mereka. Seberapa baik itu? Lebih baik jika penyimpanan dan pemindahan data adalah dua ciri yang sangat anda perlukan untuk laman web anda. Sekiranya tidak, itu tidak akan memberi banyak perbezaan bagi anda.
 • Banyak tambahan termasuk – InMotion memberi anda nama domain langsung, jadi anda tidak perlu risau mencari pendaftar domain dan membeli domain di sana. Anda boleh mendapatkannya secara percuma hanya dengan mendaftar ke salah satu rancangan mereka. Selain itu, anda boleh mula mengiklankan laman web anda di mesin carian paling popular termasuk Bing, Google dan Yahoo dengan kredit percuma yang diberikan oleh InMotion kepada anda. Sandaran automatik juga disertakan dalam paket percuma, yang menjamin bahawa data laman web anda tidak akan rosak atau hilang. Pada masa ini, anda tidak dapat mengembangkan perniagaan dalam talian tanpa keselamatan sandaran.
 • Sokongan pelanggan yang mahir berteknologi – Laman web dan pelayan adalah entiti yang begitu rumit sehingga anda boleh mengalami masalah secara tiba-tiba pada bila-bila masa. Dalam kes ini, ada baiknya anda mempunyai staf sokongan pelanggan yang boleh anda percayai. Dengan InMotion, anda boleh mendapatkan bantuan profesional 24/7; anda hanya perlu bertanya menggunakan saluran yang ada. Kakitangan mereka boleh dihubungi melalui e-mel, borang hubungan, sembang langsung dan telefon dengan masa tindak balas yang cepat. Mengenai ukurannya, InMotion masih dianggap sebagai salah satu syarikat kecil dalam permainan. Walau bagaimanapun, mereka pasti lebih profesional daripada yang lain, yang lebih besar. Ini benar terutamanya mengenai sokongan pelanggan. Sudah tentu, jika anda tidak memerlukan bantuan langsung, anda dapat menyelesaikan banyak masalah hanya dengan melihat panduan, Soalan Lazim dan tutorial video berdasarkan pengetahuan mereka. Banyak masalah biasa didokumentasikan di sana yang dapat diselesaikan dalam beberapa minit. Yang perlu anda lakukan ialah menaip kata kunci ke bar carian dan klik Cari.
 • Pelayan yang hebat – InMotion Hosting banyak melabur dalam perkakasan mereka untuk memastikan kelajuan kilat bagi pengguna mereka. Pembekal selalu dapat mengoptimumkan kelajuan pelayan mereka dengan perisian, tetapi ini selalu berdasarkan pada bahagian perkakasan yang berbeza yang terdiri daripada pelayan. Dengan perkakasan terkini, mereka dapat mewujudkan hubungan cepat dan stabil antara laman web dan pelayan. Seperti yang kami sebutkan, InMotion adalah syarikat yang agak kecil daripada banyak nama besar lain di web hosting. Mereka hanya menubuhkan 2 pusat data dan kedua-duanya terletak di Amerika Syarikat. Mereka tidak terdapat di benua lain, tetapi syarikat itu pasti mempunyai kehadiran yang kuat di kawasan sekitar Ashburn dan Los Angeles.
 • Waktu operasi yang meyakinkan – Pelayan mereka dalam talian lebih daripada 99% sepanjang masa. Inilah maklumat yang paling diminati oleh pemilik laman web sebelum memilih penyedia hosting web. Dan masuk akal, kerana tidak ada yang ingin mengecewakan pelawat (atau pelanggan) mereka dengan laman web luar talian. Sebaliknya, waktu henti pelayan boleh mengakibatkan sejumlah besar kerugian pendapatan. InMotion Hosting menjalankan Linux pada pelayan Dell mereka, dan infrastrukturnya berdasarkan komponen Cisco. Ini adalah gabungan yang cukup kuat, dan hasilnya jelas untuk dirinya sendiri. Anda tidak dapat menghentikan mesin ini daripada berfungsi dan mereka dipantau sepanjang masa. Selain perisian, ada komponen manusia juga. Syarikat ini mempekerjakan sekumpulan pakar yang tidak hanya dapat menyelesaikan masalah, tetapi juga untuk mencegahnya menyebabkan pelayan mengalami kerosakan.
 • Pengehosan selamat – Pembekal memasukkan beberapa alat yang kuat dalam pakej mereka untuk keselamatan. Anda mendapat penapis spam, yang memastikan bahawa hanya e-mel sebenar yang akan diterima di peti masuk anda. Tidak kira apa jenis laman web yang ingin anda buat, anda akhirnya akan mula menerima mesej spam biasa, jadi sebenarnya tidak ada jalan lain di sekitarnya. Di samping itu, anda mendapat Sucuri dan Patchman. Sucuri adalah platform keselamatan laman web yang popular yang melindungi laman web anda daripada perisian hasad. Ini menjamin bahawa anda dapat terus membina jenama dalam talian anda tanpa perlu bimbang tentang ancaman. Patchman, sebaliknya, memastikan bahawa semua yang ada di laman web anda ditambal dengan betul, mencegah kerentanan. Ia juga melakukan imbasan malware biasa dan menghapusnya jika dikesan. Ini pada dasarnya adalah pengawal lain untuk pelayan anda.
 • Mesra alam – Oleh kerana memerlukan banyak tenaga untuk menjalankan pelayan, pusat data sangat mencemarkan. Nasib baik, jejak karbon dapat dikurangkan dengan menggunakan tenaga hijau. Penyedia hosting web biasanya melabur dalam tenaga angin dan dengan itu menyumbang kepada persekitaran yang lebih baik. Ini menjadi semakin popular di kalangan syarikat hosting dan bahkan InMotion Hosting mengikuti jejak ini. Dengan mendaftar ke rancangan hosting mereka, anda juga dapat membantu mengurangkan pencemaran.

Kekurangan InMotion Hosting

 • Penskalaan mahal – Salah satu kelemahan InMotion Hosting ialah mereka mempunyai rancangan yang mahal dan murah di repertoar mereka, tetapi tidak ada di antaranya. Ini mungkin menjadi masalah jika anda kehabisan sumber dan ingin meningkatkan ke rancangan seterusnya, kerana ia memerlukan anda melabur anggaran yang jauh lebih tinggi. Kami membandingkan syarikat itu dengan syarikat popular lain di industri hosting dan ternyata harganya lebih tinggi daripada purata. Walau bagaimanapun, anda perlu mengambil kira bahawa anda mendapat kualiti yang tinggi untuk harganya. Satu-satunya pilihan anda adalah dengan mendaftar untuk kontrak sekurang-kurangnya setiap tahun, yang tidak sesuai untuk laman web yang memerlukan perkhidmatan ini hanya selama beberapa bulan. Sekurang-kurangnya mereka mempunyai tempoh jaminan pengembalian wang yang cukup lama selama 90 hari. Dalam 90 hari, anda boleh memutuskan sama ada sesuai untuk anda menjalankan laman web anda di pelayan mereka untuk jangka masa panjang. Ini banyak masa untuk difikirkan, tetapi menurut ulasan, harga sudah cukup besar untuk calon pelanggan pergi.
 • Pelan asas terhad – Pelan permulaan mereka mungkin tidak mencukupi untuk semua orang, kerana ia membatasi pengguna untuk maksimum 2 laman web dan 2 pangkalan data. Anda mungkin perlu naik taraf ke rancangan seterusnya hanya untuk dibenarkan mengehoskan lebih banyak laman web, walaupun anda belum memerlukan banyak sumber. Ini bermaksud bahawa rancangan di InMotion tidak benar-benar seimbang untuk pengguna sehari-hari, memaksa mereka untuk menghabiskan peningkatan yang tidak perlu. Sekiranya anda ingin mewujudkan kehadiran dalam talian yang kukuh, rancangan asasnya pasti tidak akan cukup lama. Penyedia lain menawarkan rancangan asas di mana anda dapat terus meningkatkan pendapatan dalam talian anda sehingga anda merasa selesa untuk menaik taraf. Ini jelas tidak berlaku dengan InMotion Hosting.
 • Terlalu lama untuk memulakan – Anda perlu melalui urutan halaman dan borang yang tidak perlu sehingga akaun dan laman web anda siap dilancarkan. Ini dapat mengambil sebahagian besar masa anda, sedangkan akaun di beberapa penyedia lain dapat disiapkan dalam beberapa minit. InMotion merumitkan perkara-perkara ini tanpa sebab yang jelas.
 • Sandaran percuma terhad – Penyedia cukup murah hati untuk membuat sandaran data laman web anda secara tetap, walaupun ini juga mempunyai had. Dan malangnya, had ini cukup rendah. Sekiranya anda mahukan sandaran biasa, anda perlu memastikan saiz laman web anda di bawah 10GB. Jika tidak, satu-satunya pilihan anda adalah mula membayar sandaran. Juga, sandaran yang berusia lebih dari 4 bulan akan dipadamkan secara automatik, jadi jangan berharap untuk kembali lebih jauh dari pada waktu. Semua perkhidmatan lain yang berkaitan dengan sandaran dianggap sebagai perkhidmatan berbayar tambahan.

Kelebihan & Kekurangan SiteGround

Apa yang cuba dibuktikan oleh SiteGround ialah mereka dapat memberikan apa yang mereka janjikan di laman web mereka. Terdapat puluhan penyedia hosting yang tidak dapat menunaikan janji mereka. Sebaik sahaja anda mendaftar ke rancangan mereka, anda biasanya mengetahui bahawa terdapat pelbagai kenaikan dan bayaran yang tidak dijangka menanti anda di sebalik perjanjian tersebut.

Di SiteGround, anda boleh menemui semua jenis pakej hosting web yang berfungsi seperti yang dijelaskan. Terdapat penyelesaian untuk pengguna WordPress, Joomla, Magento, Drupal, PrestaShop dan WooCommerce juga. Selain itu, terdapat rancangan hosting, penjual semula, cloud dan hosting khusus. Mereka dapat menyediakan semua yang membantu laman web anda dalam talian dan berkembang. Tanpa basa-basi lagi, mari kita lihat beberapa aspek utama syarikat ini yang kita anggap sebagai kelebihan!

Kelebihan SiteGround

Hosting berkelajuan tinggi – Apa yang dicari oleh kebanyakan pemilik laman web dalam penyedia hosting web adalah kelajuan memuatkan halaman yang cepat. Oleh kerana Internet penuh dengan laman web yang sangat kompetitif, memastikan kelajuan tinggi menjadi wajib bagi semua orang yang ingin mewujudkan kehadiran dalam talian yang kukuh. Tidak ada jalan lain di sekitarnya. Pengunjung perlu dapat melihat kandungan anda dengan lancar sehingga mereka dapat mengetahui apa yang mereka mahukan. Sekiranya anda melambatkan proses ini dengan memilih perkhidmatan yang lambat, mereka hanya akan memutuskan untuk meninggalkan dan mencarinya di tempat lain. SiteGround adalah salah satu penyedia hosting yang mengikuti standard tinggi dalam hal kepantasan. Ini terutama berkat banyak pusat data yang ditubuhkan di lokasi strategik di seluruh Dunia. Setelah mendaftar, anda hanya perlu memilih lokasi terdekat dan anda sudah bersedia.

Banyak percuma – Selain rancangan hosting yang kuat, SiteGround juga memberi anda pelbagai alat dan ciri percuma untuk membantu anda berkembang. Contohnya, mereka membenarkan anda membuat seberapa banyak akaun dan pangkalan data e-mel yang anda mahukan. Syarikat memastikan data laman web anda selamat dengan membuat sandaran setiap hari. Sekiranya laman web anda rosak dan anda tidak tahu mengapa, selalu ada pilihan untuk kembali ke versi sebelumnya. Fakta bahawa SiteGround memberikan lesen cPanel hanya menekankan bahawa mereka ingin memastikan perkara-perkara mudah dan mesra pengguna. Orang menukar penyedia dari semasa ke semasa dan cPanel adalah panel kawalan yang kemungkinan besar mereka biasa. Ini boleh menjadi kelebihan besar bagi mereka untuk terus menggunakannya. Selain itu, mereka membantu anda memulakan laman web anda dengan memasukkan domain dan pembangun laman web percuma dalam pakej. Itu banyak nilai untuk harganya.

Keselamatan yang tidak dapat dipertikaikan – SiteGround tidak membuat janji yang tidak perlu dalam hal keselamatan. Mereka hanya melakukannya, dan anda tidak akan merungut. Laman web anda akan dipantau terhadap malware dan semua jenis serangan penggodam sepanjang masa. Mereka menerapkan langkah-langkah keselamatan terkini untuk infrastruktur perkakasan dan perisian di semua pusat data mereka di 6 lokasi yang berbeza. Dengan prestasi tinggi keselamatan yang tinggi, tidak hairanlah mereka mempunyai banyak pelanggan yang berpuas hati. Pelayan mereka secara fizikal dan hampir tidak dapat disentuh.

Sokongan yang berkesan dan bermanfaat – Menjalankan perniagaan dalam talian disertakan dengan tanggungjawab untuk memastikan laman web anda terus beroperasi 24/7. Sekiranya masalah muncul di tengah malam dan menyebabkannya musnah, anda perlu menyedarinya dan bertindak secepat mungkin. Perkara yang sama diharapkan dari pembekal. Mereka perlu segera menyelesaikan masalah dan mula mengatasinya, setiap minit penting. Syukurlah, SiteGround menawarkan sokongan yang tinggi dengan pasukan pakarnya. Mereka dapat menyelesaikan masalah teknikal dengan cepat dan berkesan, supaya anda dapat berehat dan berehat dan bukannya menyegarkan laman web luar talian anda berulang kali selepas tengah malam. Sebaik sahaja anda melaporkan masalah ini, anda akan mendapat jawapan yang mesra dan tidak memerlukan banyak masa sehingga ia dapat diselesaikan. Sekiranya anda mempunyai laman web berasaskan Joomla, Drupal atau WordPress, anda juga boleh mendapatkan bantuan untuk platform tersebut.

Terdapat di banyak negara – SiteGround adalah syarikat besar sekarang, jadi siapa sangka bahawa semuanya bermula di negara kecil Bulgaria? Oleh kerana perkhidmatan mereka mendapat populariti, mereka menjadikannya tersedia di seluruh dunia. Oleh kerana markas mereka terletak di Bulgaria, kedengarannya menjanjikan bagi pengguna Eropah kerana lebih dekat dengan semua negara di sana. Pusat data dan pejabat mereka yang lain terletak di Singapura, London, Milan, Chicago dan Amsterdam. Ternyata mereka dapat menyediakan perkhidmatan hosting berkelajuan tinggi, di mana pun anda berada di planet ini. Malah mereka membiarkan anda beralih ke mata wang yang paling mudah untuk anda bayar. Secara keseluruhan, SiteGround adalah pilihan yang sesuai untuk orang dari segi geografi dan ekonomi.

Dioptimumkan untuk WordPress – Sekiranya anda lebih suka menjalankan laman web anda di WordPress, maka mendaftar ke rancangan hosting SiteGround akan sangat bermanfaat bagi anda. Anda akan dapat memasang CMS dengan satu klik dan mula berfungsi dengan segera. Tidak ada pengalaman yang diperlukan, dan anda dapat menjimatkan lebih banyak masa dengan skrip pemasangan satu klik tambahan yang disediakan oleh SiteGround juga. Mereka telah menjadikan WordPress dan WooCommerce lebih mudah bagi pengguna pada pakej pelayan bersama, cloud dan khusus mereka.

Kekurangan SiteGround

 • Ruang cakera kecil untuk harganya – Syarikat cukup murah hati dengan nama domain dan pangkalan data percuma yang mereka sertakan dalam setiap rancangan bersama. Mereka juga membolehkan anda menjalankan banyak laman web pada setiap rancangan dan memasang banyak perisian berguna. Tetapi, ternyata, ruang cakera yang mereka berikan kepada anda dengan rancangan hosting bersama tidak cukup untuk jangka masa panjang. Spesifikasi lain bagus, tetapi anda tidak boleh mengharapkan laman web anda bertahan lama dengan rancangan asas yang hanya memberi anda 10GB storan. Itu adalah had yang ketat yang hanya dapat dilampaui jika anda meningkatkan ke rancangan seterusnya. Tidak ketinggalan bahawa terdapat beberapa penyedia hosting lain yang memberi anda simpanan tanpa had dalam sekurang-kurangnya salah satu rancangan asas mereka.
 • Harga naik terlalu tinggi – Kita boleh mengatakan bahawa SiteGround menawarkan beberapa potongan hebat dari semasa ke semasa dan harga normalnya juga tidak terlalu tinggi. Walau bagaimanapun, ini hanya berlaku untuk tahun pertama langganan. Selepas langganan 12 bulan tamat, mereka akan menaikkan harganya dengan ketara, yang memerlukan anda melabur lebih banyak lagi ke dalam web hosting. Rancangan mereka bagus untuk jangka masa tersebut, dan kemudian kami hanya mengesyorkan anda untuk memperbaharui langganan anda sekiranya anda benar-benar berpuas hati dengan perkhidmatan mereka. Kenaikan harga sering kali menyakitkan bagi perniagaan dan individu sehingga pada dasarnya memaksa mereka beralih ke pembekal lain. Berkat kaedah pengebilan mereka, anda dapat menghadapi beberapa bayaran yang tidak dijangka semasa membayar rancangan hosting bulan ke bulan anda. Kelebihan penagihan bulan demi bulan adalah bahawa anda boleh berhenti bila-bila masa yang anda mahukan. Oleh kerana kontrak ini hanya berlangsung selama 30 hari, anda tidak perlu bimbang tentang perbelanjaan tambahan sekiranya perkara tidak berjalan dengan baik di laman web anda. Malangnya, SiteGround mengenakan bayaran $ 14.95 kepada anda sekiranya anda memutuskan untuk pergi. Sudah tentu, anda hanya akan mengetahui perkara ini setelah meninggalkan pembekal.
 • Sebilangan besar memberi faedah kepada perniagaan – Perkhidmatan yang ditawarkan oleh penyedia lebih sesuai untuk perniagaan daripada untuk projek individu. Walaupun demikian, SiteGround masih mengiklankan dirinya sebagai penyelesaian serba boleh yang disyorkan untuk semua orang. Kami akan mengatakan bahawa rancangan mereka cukup mahal untuk blogger atau seseorang yang menginginkan laman web untuk tujuan peribadi yang lain. Ya, ia mempunyai ciri penuh dan kemungkinan besar anda tidak akan menghadapi masalah, tetapi terdapat banyak pilihan lain yang berpatutan yang ditawarkan oleh syarikat lain. SiteGround bukan jenis penyedia yang memberi anda sebilangan besar ciri dan meninggalkan anda sendiri. Mereka juga bersedia memberi anda sokongan dan membantu perniagaan anda berkembang.

SiteGround vs InMotion – Mana Yang Lebih Baik?

Sejak InMotion ditubuhkan oleh dua lelaki pada tahun 2001, syarikat ini telah berkembang pesat. Kini ia dianggap sebagai salah satu syarikat yang berkembang pesat di kalangan penyedia hosting. Mereka tidak hanya mahu berkembang, mereka juga mahu meningkatkan. Untuk mencapai tujuan mereka, mereka mengambil pendekatan yang berbeza dan menghadapi semua elemen kompleks yang menjadikan perkhidmatan mereka bagus untuk pelanggan.

Inilah sebabnya mengapa mereka memasukkan sekumpulan ciri khusus dan serba boleh dalam setiap rancangan mereka. Di samping itu, jaminan pengembalian wang mereka yang panjang dan kebebasan sepenuhnya sebagai syarikat adalah perkara yang paling penting bagi orang. SiteGround juga merupakan pesaing yang kuat ketika menggunakan alat dan ciri percuma.

Mereka berdedikasi untuk menyediakan pelayan berkelajuan tinggi yang memastikan pengalaman pengguna yang luar biasa bagi pengunjung laman web. SiteGround tersedia di lebih banyak wilayah daripada InMotion, kerana mereka fokus untuk menjangkau khalayak yang lebih luas. Semasa berkembang, mereka juga berjaya menawarkan perkhidmatan berkualiti tinggi. Perkhidmatan pelanggan yang hebat adalah perkara lain yang anda boleh akses semasa menghoskan laman web anda di sana.

Seperti yang anda lihat, kedua-dua SiteGround dan InMotion adalah alternatif yang cukup kuat untuk hosting web. Apa yang perlu anda lakukan di sini adalah dengan mengambil kira setiap butiran kecil dan memilih rancangan hosting yang paling sesuai dengan laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector