WPEngine vs Flywheel – Manakah WordPress Host Terurus Terbaik?

01.06.2020
Perbandingan Hosting 'WPEngine vs Flywheel – Manakah WordPress Host Terurus Terbaik?
0 14 мин.

wpengine-flywheel


Sama ada anda hanya seorang penggemar yang memulakan dengan laman web pertamanya, atau seorang pengusaha yang meningkat ke-1000, memilih hos web boleh menjadi keputusan utama. Memastikan host yang anda pilih mempunyai kekuatan dan sokongan yang anda perlukan dengan harga yang tepat menjadikan keseluruhan proses menjadi lebih mudah.

Tetapi bagaimana kita menyaring semua istilah pemasaran dan tawaran istimewa yang ditaburkan di internet? Terdapat hos baru yang muncul sepanjang masa membuat janji-janji mengenai perkakasan masa operasi dan pelayan mereka, dan hos baru juga terus-menerus bersaing untuk perhatian kami.

Apa yang perlu kita lakukan adalah mendapatkan pandangan yang baik dan fokus pada apa yang diperlukan oleh laman web kita, dan bagaimana pelbagai perkhidmatan hosting di pasaran dapat memenuhi keperluan tersebut. Salah satu cara terbaik untuk melakukan ini adalah dengan memberi tumpuan kepada dua syarikat tertentu, dan membandingkan pelbagai ciri dan titik harga mereka untuk menentukan yang mana satu adalah pilihan unggul.

Hari ini, kita melihat dua perkhidmatan hosting berorientasikan WordPress; WPEngine dan Flywheel. Kedua-dua hos ini menawarkan hosting khusus yang dirancang untuk digunakan dengan WordPress. Walaupun kedua-dua laman web ini dirancang untuk menawarkan kelajuan terbaik di pasaran dengan struktur harga serbaguna yang dirancang untuk memenuhi keperluan anda, terdapat beberapa perbezaan utama antara keduanya yang dapat membuat atau memutuskan keputusan hosting anda.

Untuk memulai kami, kami akan melihat WPEngine, siapa mereka, dan apa yang mereka maksudkan.

Apa itu WPEngine?

WordPress adalah alat yang kuat untuk pereka web. Ini membolehkan mereka membuat dan mengurus laman web dengan mudah yang mampu menjadi tuan rumah dan melayani pelbagai jenis kandungan. WPEngine adalah antara hos berasaskan WordPress terkemuka yang terdapat di pasaran hosting hari ini.

Menurut laman web WPEngine sendiri, 30% daripada semua laman web dibina dengan WordPress, dan 27% dari 10,000 laman web teratas oleh lalu lintas dikuasakan oleh WordPress juga. Ini benar-benar menunjukkan bagaimana WordPress boleh menjadi alat yang sangat berkesan untuk pelbagai laman web.

Pelbagai rancangan WPEngine menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan yang dioptimumkan untuk WordPress, dan mereka juga menawarkan tahap sokongan pelanggan yang pakar. Antaramuka mereka yang mudah digunakan dan perpustakaan pengetahuan yang dapat diakses menjadikan pembelajaran menggunakan platform dengan berkesan.

Untuk mendapatkan idea yang baik tentang apa yang ditawarkan WPEngine, mari kita lihat beberapa kebaikan dan keburukan.

Kelebihan WPEngine

 • Pengoptimuman WordPress. WordPress adalah alat yang kuat yang dapat membina laman web berprestasi tinggi dengan banyak ciri dan kemungkinan hosting kandungan. Untuk memastikan laman web WordPress anda berkinerja tinggi, set perkakasan dan ciri pelayan WPEngine dirancang untuk memberi kuasa kepada pemasangan WordPress yang paling banyak. Pilihan mereka untuk rancangan yang dikongsi dan berdasarkan VPS adalah perkara yang baik untuk diingat juga, kerana ini menambahkan banyak fleksibiliti pada struktur harga dan kemampuan penskalaan WPEngine.
 • Tema StudioPress. Terdapat banyak tema premium, termasuk tema responsif mudah alih, tersedia melalui StudioPress. Menggunakan tema ini dengan laman web anda akan memberi anda kelebihan fungsi dan estetika yang mudah digunakan berbanding pereka lain yang harus membuat tema mereka sendiri atau membayar tambahan untuk yang premium melalui perkhidmatan lain. Sebilangan besar tema StudioPress ini dilengkapi dengan ciri keselamatan dan SEO terbina dalam.
 • Penilaian kesediaan. WPEngine mempunyai pasukan pakar yang siap sedia untuk melakukan penilaian di laman web anda untuk memastikannya berbentuk kapal sebelum disiarkan. Ini boleh menjadi tarikan besar bagi orang-orang yang baru bermula, atau yang cenderung melakukan banyak percubaan dengan reka bentuk dan ciri laman web mereka. Ujian itu sendiri dilakukan melalui ujian kesesuaian kod dan pementasan laman web.
 • WPEngine mempunyai banyak ciri kandungan yang diarahkan secara geotarget ke arah kawasan geografi tertentu. Ini membolehkan anda menyesuaikan cara orang-orang di berbagai belahan dunia berinteraksi dengan kandungan anda, sehingga anda dapat dengan mudah menjangkau jumlah pembaca yang luar biasa dengan fungsi laman web anda.
 • Sokongan pengguna. Sokongan WPEngine mempunyai ulasan pelanggan yang hebat, dan tersedia melalui sokongan telefon dan sembang langsung 24/7. Mereka juga menawarkan perpustakaan besar sumber pembelajaran yang dirancang untuk mendapatkan pereka web baru dan veteran berpengalaman yang terbiasa dengan selok-belok perkhidmatan.
 • Kehadiran global. Dengan pelayan yang berpusat di AS, Eropah, Timur Tengah, Asia, dan Afrika, WPEngine mampu menawarkan kelajuan dan kebolehcapaian pelayan yang luar biasa di mana pun anda berada. Mempunyai kehadiran global seperti ini bermaksud WPEngine akan selalu dapat memberikan anda prestasi terbaik untuk pasaran di mana anda berada dan aktif.
 • Pelbagai perkongsian. WPEngine bekerjasama dengan pelbagai perkhidmatan lain, dan hasilnya menawarkan pelbagai inovasi. Pelbagai rakan mereka termasuk Perkhidmatan Web Amazon, Google Cloud, dan lain-lain. Semua kandungan mereka yang disediakan melalui perkongsian dioptimumkan untuk digunakan dengan WordPress, dan menyediakan banyak ciri tambahan yang tidak dapat ditandingi oleh banyak pesaing.

Fungsi dan sokongan WPEngine adalah pilihan yang sangat baik untuk pemula dan pereka web berpengalaman. Kehadiran dan sumber pembelajaran global mereka menjadikan platform mereka sangat serba boleh dan mudah digunakan. Mereka juga mempunyai banyak pilihan untuk orang yang ingin meningkatkan kehadiran dalam talian mereka.

Tanpa melihat harga, sukar untuk mendapatkan idea yang baik tentang bagaimana ciri-ciri ini bersaing dengan persaingan, tetapi kita dapat mengatasinya sebentar lagi. Pasti ada beberapa keburukan yang harus diikuti dengan kebaikan ini, dan adalah idea yang baik untuk melengkapkan penyelidikan kami sebelum kami memutuskan.

Selanjutnya, kita akan melihat bagaimana WPEngine cenderung kekurangan berbanding dengan persaingan.

Kekurangan WPEngine

 • Kurang serba boleh daripada beberapa pesaing. WPEngine menawarkan pelbagai rancangan khusus untuk digunakan dengan WordPress. Walaupun ini menjadikannya sangat serba boleh dan berskala untuk laman web berasaskan WordPress, fungsi mereka tidak begitu menarik untuk laman web yang tidak akan menggunakan platform WordPress. Oleh kerana kedua-dua laman web yang kita lihat hari ini tertumpu pada pengoptimuman WordPress, ini bukan masalah kecil, tetapi masih boleh menjadi perkara baik yang perlu diingat untuk terus maju.
 • Oleh kerana WPEngine menawarkan pelbagai jenis ciri, kadang-kadang melalui perkongsian dengan perkhidmatan lain, beberapa antara muka dan ciri mereka agak sukar untuk digunakan. Walaupun sistem ini dirancang agar mudah digunakan, masih ada aspek-aspek yang memerlukan sedikit masa untuk belajar bagaimana menggunakannya dengan berkesan.
 • Beberapa sekatan. Untuk menawarkan kelajuan dan waktu operasi terbaik di pasaran, WPEngine meletakkan sedikit batasan pada pemasangan dan pemalam yang berbeza yang boleh anda gunakan untuk laman WordPress anda. Walaupun ini cukup standard, dan membolehkan WPEngine menawarkan jenis pengoptimuman WordPress terkemuka yang terkenal, masih mengecewakan ketika bekerja dengan platform yang berpotensi serba boleh.

Seperti yang anda lihat, tidak ada perkara penting di sini yang benar-benar menghalang pelanggan yang tepat. Terdapat beberapa perkara yang perlu anda ingat jika anda pergi dengan WPEngine, tetapi tanpa melihat apa yang ditawarkan oleh syarikat lain, sukar untuk mendapatkan idea yang baik tentang bagaimana WPEngine menumpuk.

WPEngine nampaknya merupakan pilihan yang baik untuk laman web dan pemula berskala kecil, kerana mereka menawarkan perkara seperti rancangan bersama dan pangkalan pengetahuan untuk memulakan anda. Yang dikatakan, mereka masih memiliki banyak kemungkinan untuk skala yang dapat kita masuki setelah kita melihat harga.

Buat masa ini, kami akan menukar gear dan melihat Flywheel.

Apa itu Flywheel?

Flywheel menawarkan hosting WordPress yang dikendalikan “dibina untuk sesiapa sahaja yang membuat laman web yang indah”. Platform WordPress mereka yang kuat menjanjikan untuk menghilangkan banyak kerumitan hosting dengan memperkemas proses anda. Mereka dimulakan pada tahun 2012 dengan misi untuk memperbaiki kehidupan pereka web di mana sahaja yang menggunakan WordPress.

Mereka menawarkan pelbagai rancangan yang dirancang untuk hosting WordPress yang diperkemas dan dikendalikan. Mereka juga mempunyai beberapa pilihan yang dirancang untuk penjual semula laman web, yang merupakan sentuhan yang bagus. Mereka mempunyai banyak ciri demo dan pementasan percuma yang membolehkan anda memastikan laman web anda berfungsi dengan baik sebelum ia disiarkan, yang juga merupakan satu lagi berita gembira untuk disertakan dengan keseluruhan pakej.

Oleh kerana Flywheel lebih fokus pada hosting WordPress yang dikendalikan, yang menyederhanakan banyak ciri dan tugas yang terlibat dalam penyelenggaraan laman WordPress, ia sedikit berbeza dengan WPEngine. Untuk mendapatkan idea yang baik tentang bagaimana kedua-dua syarikat itu berbeza, mari kita bahas beberapa kebaikan dan keburukan Flywheel.

Kelebihan Flywheel

 • Infrastruktur berasaskan awan. Flywheel mempunyai infrastruktur hosting berasaskan awan yang dikuasakan oleh Google Cloud. Ini memberi anda kemampuan hosting yang sangat kuat dalam suite yang dikelola, menyederhanakan banyak proses sambil memberikan semua kekuatan yang diperlukan oleh laman web anda.
 • Kehadiran di seluruh dunia. Flywheel mempunyai pelayan di Asia, Amerika Utara, dan Eropah, memastikan bahawa mereka dapat menawarkan perkhidmatan hosting pantas berdasarkan tempat di mana anda tinggal. Kehadiran mereka di seluruh dunia tidak begitu berkembang seperti WPEngine, dan mereka kekurangan pelbagai ciri penargetan geografi yang menjadikannya sangat istimewa, tetapi ini masih merupakan pilihan yang menarik.
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Seperti semua tuan rumah yang baik, Flywheel menawarkan bayaran balik untuk perkhidmatan yang dibeli jika anda membatalkan dalam 30 hari untuk rancangan tahunan. Ini juga ciri standard, tetapi ada baiknya jika anda berminat untuk meminimumkan risiko yang terlibat dalam mencuba Flywheel. Sebaiknya periksa juga dasar pembayaran balik mereka di laman web mereka.
 • Asas pengetahuan. Walaupun tidak banyak perpustakaan pengetahuan yang ditawarkan WPEngine, Flywheel mempunyai artikel dan catatan blog biasa yang membincangkan pelbagai ciri dan petua yang berkaitan dengan platform mereka. Ia tidak dapat dibandingkan dengan pustaka pengetahuan sebenar yang dirancang untuk menyesuaikan pengguna baru ke platform, tetapi ada baiknya mempunyai beberapa literatur yang berkaitan dengan ciri hosting,.
 • Enjin caching varnis. Flywheel hosting dikuasakan oleh pelayan cache Varnish, menyediakan percepatan HTTP berasaskan memori pantas, disesuaikan untuk berfungsi dengan baik dengan WordPress. Enjin caching varnis adalah penyelesaian caching yang terkenal dan boleh dipercayai yang menjanjikan untuk mempercepat laman web sehingga 1000% dengan membuat cache halaman web dengan cekap dan berkesan.
 • Waktu operasi 9%. Flywheel menjamin masa operasi 99.9%, yang bagus untuk laman web yang sensitif waktu henti, atau sebarang kandungan hosting secara umum. Masa adalah wang, bagaimanapun. Beberapa ulasan mendakwa bahawa mereka mempunyai waktu operasi 100% setelah 9 bulan berkhidmat.
 • Laman web demo secara percuma dan bayar semasa disiarkan. Ciri demo laman web Flywheel membolehkan anda mendemonstrasikan laman web anda untuk memastikan ia berfungsi dengan baik sebelum disiarkan. Anda juga mempunyai kemampuan untuk membayar setelah laman web ini disiarkan secara langsung, yang membolehkan anda mendemonstrasikan laman web anda secara percuma. Ini bagus untuk pengguna yang melakukan banyak percubaan dengan kandungan mereka.
 • Pengklonan laman web. Flywheel membolehkan anda mengklon seluruh laman web dan bukannya membuat yang baru dari awal setiap kali anda ingin mengembangkannya. Fungsi ini mempunyai pelbagai kegunaan, dan sangat menarik untuk penjualan semula laman web atau pereka yang menjual laman web mereka setelah merancangnya.
 • Penghijrahan percuma. Seperti mana-mana hos web yang baik, Flywheel menawarkan migrasi percuma ke platform hostingnya. Ini bagus jika anda mempunyai laman web yang siap dipindahkan dari hos yang tidak anda gemari, tetapi ini bukan masalah besar jika anda baru bermula. Ini masih merupakan pilihan yang baik untuk mempunyai kedua-dua cara.
 • Pementasan laman web. Flywheel menyediakan perkhidmatan pementasan laman web yang dirancang untuk menyelesaikan masalah laman web anda dan semua ciri sebelum disiarkan. Ini adalah ciri bagus untuk disertakan dengan ciri demo yang disenaraikan di atas. Secara keseluruhan, ciri-ciri ini dapat menjadikan Flywheel sebagai laman web yang sangat ramah bagi pengguna baru dan orang yang banyak bereksperimen dengan reka bentuk laman web mereka.

Sama seperti WPEngine, ada banyak perkara yang disukai. Infrastruktur berasaskan awan mereka menjadikan hosting mereka sangat hebat pada titik harga yang sangat kompetitif yang akan kita bahas sebentar lagi. Buat masa ini, kita akan terus maju dan melihat beberapa cara di mana Flywheel cenderung ketinggalan berbanding persaingan.

Kekurangan Flywheel

 • Tiada sokongan telefon. Flywheel menawarkan sokongan 24/7 melalui sembang langsung dan sistem tiket, tetapi tidak mempunyai pilihan untuk sokongan telefon. Ini boleh menjadi agak mengecewakan, terutama bagi pengguna baru yang mungkin lebih memerlukan penggunaan fitur sokongan daripada pengguna lain.
 • Kekurangan ketelusan perkakasan yang relatif. Ini adalah aduan yang tidak senang, tetapi tidak mudah untuk mendapatkan idea mengenai perkakasan yang menyokong infrastruktur di sebalik perkhidmatan hosting Flywheel. Namun, kerana infrastruktur dikuasakan oleh Google cloud, kemungkinan besar ia adalah perkakasan terbaik di industri.
 • Kekurangan rancangan bersama, VPS, dan khusus. Flywheel adalah perkhidmatan berbasis cloud, dan mereka tidak mempunyai rancangan hosting bersama, rencana yang menggunakan VPS, atau rencana yang menawarkan pelayan khusus. Ini baik untuk laman web dan model perniagaan yang dibangun di sekitar perkhidmatan berbasis cloud, tetapi boleh menjadi semacam pembatasan untuk laman web berskala kecil atau pengguna yang ingin menggunakan VPS.

Sama seperti dengan WPEngine, kekurangannya tidak begitu besar, dan ia sangat bergantung pada jenis laman web yang ingin anda bina jika anda akan menggunakan Flywheel atau tidak. Kekurangan sokongan telefon cukup memalukan, dan berfungsi untuk menjadikan Flywheel sebagai pilihan menarik bagi pengguna baru atau perniagaan berskala lebih kecil.

Seiring dengan kurangnya rencana bersama, ini menjadikan Flywheel sangat terhad dari segi skala dibandingkan dengan WPEngine. Oleh itu, kita tidak akan mendapat idea yang baik tentang bagaimana kedua-dua laman web ini disusun sehingga kita melihat bagaimana semua ciri ini dibandingkan secara bersebelahan.

Seterusnya, kami akan mengkaji kedua-dua syarikat ini dari tiga kategori: fungsi, sokongan, dan harga.

Perbandingan Fungsi

Walaupun Flywheel jelas memiliki kehebatan perkhidmatan cloud Google, WPEngine mempunyai kehadiran global yang melebihi Flywheel, dan pangkalan pengetahuan untuk membuat pengguna baru menyesuaikan diri dengan perkhidmatan mereka. Penting juga untuk diingat bahawa Flywheel tidak menawarkan rancangan bersama, VPS, atau rancangan khusus.

Ini akan menjadi lebih mudah untuk dinilai ketika kita melihat harga, tetapi sepertinya WPEngine mungkin mengalahkan Flywheel dari segi fungsi dan pilihan berskala lebih kecil. Flywheel masih memiliki pelbagai alat dan pilihan menarik yang tersedia, dan tetap menjadi pilihan yang kuat untuk pereka web yang mengetahui apa yang mereka lakukan.

Pada akhirnya, ia bergantung pada keperluan laman web anda. Seterusnya, kita akan melihat sokongan.

Perbandingan Sokongan

WPEngine mempunyai ulasan pelanggan yang sangat baik mengenai sokongan pelanggannya. Mereka juga menawarkan sokongan mereka melalui sembang langsung 24/7 dan melalui telefon. Selalu ada beberapa ulasan dalam talian yang menunjukkan rasa tidak puas hati terhadap perkhidmatan pelanggan, tetapi WPEngine mempunyai rekod prestasi yang sangat baik.

Gajah di dalam bilik di sini ialah Flywheel tidak menawarkan sokongan telefon. Perkara ini sangat mengecewakan bagi pengguna atau pengguna baru yang biasa berurusan secara langsung melalui telefon, secara umum. Pemenang yang jelas dari segi sokongan dalam perbandingan ini adalah WPEngine, kerana kekurangan sokongan telefon Flywheel dan reputasi WPEngine yang agak baik untuk sokongan pelanggan.

Sebelum membuat keputusan akhir, akhirnya kita akan melihat harga.

Perbandingan harga

Ini adalah faktor make-or-break bagi banyak pengguna. Tidak ada gunanya membayar perkhidmatan terbaik di luar sana jika tidak sesuai dengan keperluan dan anggaran laman web anda. Kedua-dua syarikat ini mempunyai rancangan pembayaran yang sangat berbeza, dan pilihan yang tersedia berdasarkan ciri apa yang anda perlukan.

 • WPEngine ountuk rancangan “permulaan” dari $ 35 per bulan, rancangan “pertumbuhan” dari $ 115 sebulan, rancangan “skala” dari $ 290 sebulan, dan rancangan khusus untuk orang yang memerlukan skala dan kebolehpercayaan yang lebih.
  • Harganya mungkin agak curam berbanding dengan Bluehost tetapi fungsinya jauh lebih serba boleh. Pelan “permulaan” memberi anda 25,000 lawatan, storan 10GB, lebar jalur bulanan 50GB, dan 1 laman web. Ini juga melampirkan dalam Kerangka Kejadian, Tema StudioPress, dan pilihan sokongan yang saya nyatakan sebelumnya.
  • Rancangan “pertumbuhan” meningkatkan jumlah ini sehingga 100,000 lawatan, penyimpanan 20GB, lebar jalur bulanan 200GB, dan 5 laman web.
  • Rencana “skala” adalah $ 290 yang sangat tinggi per bulan, dan merangkumi 400,000 kunjungan, penyimpanan 30 GB, lebar jalur 400 GB, dan 15 laman web.
  • Mereka juga mempunyai rancangan “khusus” untuk orang yang memerlukan laman web yang jauh lebih kuat. Ini meningkatkan lawatan berjuta-juta, penyimpanan ke kawasan 1TB, lebar jalur melebihi 400GB sebulan, dan hingga 25 laman web.
 • Flywheel menawarkan pelbagai rancangan untuk pelbagai skala. Pelan termurah mereka bermula dari $ 14 sebulan, dan yang paling mahal bermula dari $ 229 sebulan. Mereka juga mempunyai pilihan untuk rancangan yang disesuaikan jika anda memerlukan lebih banyak kekuatan daripada apa yang ditawarkan oleh paket pra-paket mereka.
  • Rancangan Tiny mereka memberi anda 1 pemasangan WordPress, 5,000 lawatan bulanan, ruang cakera 5GB, dan lebar jalur 250 GB. Pelan Peribadi menambah ini sehingga 25,000 lawatan bulanan, ruang cakera 10GB, dan lebar jalur 500GB. Pelan Profesional berharga $ 69 sebulan dan ke atas, dan melancarkan 100,000 lawatan bulanan, ruang cakera 20GB, dan lebar jalur 1TB.
  • Untuk rancangan dengan kekuatan yang lebih sedikit, mereka mempunyai rancangan Freelance. Bermula dari $ 92 sebulan, yang merangkumi 10 pemasangan, 150,000 lawatan, ruang 40GB, dan lebar jalur 4 TB. Pelan Agensi merangkumi jumlah ini sehingga 30 pemasangan, 600,000 kunjungan, ruang 120 GB, dan lebar jalur 8 TB, dengan harga $ 229 sebulan.
  • Pelan khusus menawarkan pemasangan 30+, berjuta-juta lawatan bulanan, ruang disk dan lebar jalur tersuai, dan semua ciri lain yang termasuk dalam rancangan mereka yang lain.

Titik harga di sini sangat setanding, dan kedua-dua laman web ini menawarkan sekumpulan ciri kuat dan pelbagai yang mampu memenuhi keperluan pelbagai laman web. Secara keseluruhan, WPEngine tetap menjadi peneraju untuk laman web berskala lebih kecil, walaupun harga yang lebih tinggi pada skala yang lebih kecil. Ini disebabkan oleh sokongan dan asas pengetahuan yang tersedia melalui WPEngine yang tidak disediakan oleh Flywheel.

Seperti biasa, jika anda mempunyai pemikiran sendiri, dan merasa ada sesuatu yang kami terlepas, beritahu kami!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector