WPEngine vs Kinsta – Host WordPress Terurus mana yang terbaik?

01.06.2020
Perbandingan Hosting 'WPEngine vs Kinsta – Host WordPress Terurus mana yang terbaik?
0 16 мин.

wpengine-vs-kinsta


Industri hosting web terus berkembang. Jumlah syarikat yang selalu kelihatan menarik perhatian anda boleh mengejutkan. Selalu ada banyak tawaran dan iklan istimewa yang menjanjikan hosting terbaik di pasaran. Jadi, bagaimana anda memilih mana yang sesuai untuk anda?

Cara termudah untuk menangani arus maklumat ini adalah dengan terus mengetahui. Sekiranya anda dapat melihat butiran kecil dari dua syarikat secara bersebelahan, selalunya sangat berguna dalam menentukan mana yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Untuk menyelamatkan anda dari masalah menyaring semua maklumat sendiri, kami akan memecahkannya dan melihat beberapa host web yang baik dan fokus untuk membantu anda mengikuti apa yang harus dimiliki industri ini tawarkan anda.

Hari ini, kita akan melihat WPEngine dan Kinsta. Kedua-dua syarikat yang sangat berbeza ini tertumpu pada hosting yang dioptimumkan oleh WordPress. Kedua-dua hos bertujuan untuk memberi anda pengalaman yang didedikasikan untuk memberi anda hosting WordPress yang cepat dan berkesan, tetapi mana yang membuatnya lebih baik?

Kita akan mulakan dengan melihat WPEngine.

Apa itu WPEngine?

Banyak syarikat menawarkan perkhidmatan berorientasikan WordPress, dan mereka melakukannya dengan pelbagai tahap dedikasi dan keberkesanan. WPEngine bertujuan untuk menawarkan pengalaman yang paling serba boleh dan hebat semasa merancang laman web WordPress anda.

Struktur harga dan rancangan mereka didasarkan pada pelbagai ciri yang boleh anda gunakan untuk menjadikan laman web anda unik. Malah hos lain yang menawarkan fokus WordPress yang sama seperti WPEngine cenderung kekurangan berbanding dengan beberapa set ciri mereka.

Oleh itu, tidak pernah ada syarikat hosting yang sempurna, dan WPEngine pasti hadir dengan kekurangannya sendiri. Untuk memberi anda idea fokus tentang apa yang ditawarkan WPEngine, kami akan memulakan dengan kelebihan yang mereka bawa ke meja.

Kelebihan WPEngine

 • Dioptimumkan untuk WordPress. WordPress adalah program yang cukup mudah dan dioptimumkan, dan dapat digunakan dengan berkesan dengan rancangan Shared atau VPS dari laman web lain. Namun demikian, laman WordPress dengan cepat boleh menjadi sangat kompleks dan sukar dijalankan dengan berkesan jika anda menggunakan sebilangan besar pemalam dan kerumitan lain yang dapat memperlambat prestasi. Perkhidmatan WPEngine dioptimumkan untuk menjadi pusat kuasa dalam menangani bahkan laman web WordPress yang paling berat.
 • Tema StudioPress Terdapat. WPEngine mempunyai tema premium responsif mudah alih yang tersedia melalui StudioPress. Tema-tema ini membolehkan laman WordPress anda menawarkan pelbagai pengalaman digital yang berbeza, yang dikuasakan oleh Genesis Framework. Tema ini mempunyai ciri pengoptimuman dan keselamatan enjin carian terbina dalam.
 • Lancarkan Penilaian Kesediaan. Pasukan pakar WPEngine dapat melakukan penilaian kesediaan pelancaran untuk menentukan sejauh mana laman web anda akan dilancarkan. Ini adalah kelebihan besar bagi orang yang baru memulakannya, kerana mereka mungkin tidak mengetahui setiap faktor yang diperlukan dalam merancang laman web yang berfungsi. Penilaian dilakukan melalui pengujian keserasian kod dan pementasan laman web.
 • WPEngine menawarkan ciri-ciri kandungan khusus lokasi, yang membolehkan anda memastikan kandungan dan iklan anda ditentukan kepada pelbagai pengguna. Fleksibiliti dan daya tarikan untuk pengiklan menjadikan ciri ini sangat menarik untuk blogger atau orang yang ingin menjangkau khalayak yang luas.
 • Sokongan Pelanggan yang Baik. WPEngine menawarkan rangkaian sokongan pelanggan yang luas, dari pelbagai sumber pembelajaran di laman web mereka, hingga sokongan telefon dan sembang langsung 24/7, WPEngine ada untuk menyokong pelanggan mereka sepanjang masa.
 • Pusat Data Global. WPEngine mempunyai pelayan yang berpusat di AS, Eropah, Timur Tengah, Asia, dan Afrika. Mempunyai pusat data yang berpusat di seluruh dunia bermakna anda akan sentiasa mendapat prestasi terbaik untuk kawasan anda ketika bekerja melalui WPEngine. Tuan rumah lain mungkin hanya mempunyai pusat data tempatan, atau beberapa yang diedarkan di sekitar negara asalnya. Dengan menyebarkannya ke seluruh dunia menjadikan WPEngine menjadi tuan rumah yang sangat kompetitif dari segi prestasi.
 • WPEngine mempunyai pelbagai perkongsian dengan perkhidmatan lain, yang menawarkan pelbagai kemampuan inovatif. Perkongsian merangkumi Perkhidmatan Web Amazon, Google Cloud, dan banyak lagi. Semua kandungan pasangan mereka dirancang untuk dioptimumkan dengan WordPress, memberikan anda kelebihan yang belum pernah terjadi sebelumnya berbanding dengan syarikat yang kurang terhubung.

Seperti yang anda lihat, ada banyak yang disukai mengenai hosting WPEngine. Sokongan pelanggan dan kehadiran global mereka membawa banyak sumber. Memiliki ini sebagai pilihan khusus untuk hosting WordPress anda sangat bagus, kerana memberi anda perhatian dan keupayaan syarikat besar, dan memberikannya dalam pakej khusus yang direka untuk laman web WordPress.

Sudah tentu, seperti yang saya katakan sebelumnya, tidak ada tuan rumah yang sempurna, dan WPEngine tidak terkecuali. Untuk melancarkan kemampuan kami dalam kemampuan WPEngine, kami perlu melihat bagaimana prestasi mereka lebih rendah daripada beberapa pertandingan.

Kekurangan WPEngine

 • Kurang Serbaguna Berbanding dengan Syarikat yang kurang khusus. Oleh kerana WPEngine dioptimumkan untuk WordPress, anda tidak akan memanfaatkannya jika anda tidak menggunakan WordPress untuk menggerakkan laman web anda. Begitu juga, banyak ciri yang lebih menarik diperdebatkan jika anda tidak merancang untuk memuatkan laman WordPress anda dengan sebilangan besar pemalam atau ciri. WPEngine juga memerlukan pemasangan di platform mereka relatif seragam, yang membatasi pilihan anda lebih jauh.
 • Untuk menawarkan semua ciri menarik dan menarik yang tersedia, WPEngine mempunyai banyak kualiti yang menjadikannya berbeza dengan persaingan mereka. Perbezaan ini sering kali menjadikan urusan dengan WPEngine agak rumit, terutama jika anda terbiasa menggunakan platform yang lebih standard.
 • Beberapa batasan keupayaan WordPress. Plugin dan ciri yang anda gunakan di laman web WordPress anda mesti dapat diramalkan, dan tetap. Anda tidak dapat menjalankan banyak program yang lebih baru atau inovatif di laman web anda, malah corak trafik anda juga harus tetap biasa. Ini mungkin bukan masalah besar bagi orang yang tidak ingin bereksperimen dengan platform mereka, tetapi jika anda ingin membuat perubahan sesuka hati, ini mungkin merupakan pemecah perjanjian untuk anda.

Sekiranya yang anda cari adalah hosting yang dioptimumkan dengan WordPress yang hebat dengan sumber nama besar dan harga yang berpatutan, WPEngine adalah pilihan yang sangat menarik. Walaupun terdapat beberapa masalah yang mungkin mereka hadapi dengan batasan dan kerumitan, mereka tetap menjadi pilihan yang sangat sesuai untuk laman web yang dikuasakan oleh WordPress, walaupun anda baru dalam keseluruhan reka bentuk web.

Penting untuk diperhatikan bahawa menurut statistik WPEngine sendiri, 30% laman web di internet dibina dengan WordPress, dan 27% dari 10k laman web teratas menggunakan lalu lintas juga menggunakan WordPress. Ini benar-benar menonjolkan daya tarikan menggunakan WordPress untuk menggerakkan laman web anda, yang pada gilirannya menyoroti kelebihan yang harus dibawa oleh WPEngine.

Bukan itu sahaja yang dia tulis. Ada syarikat lain yang harus kita perhatikan sebelum kita dapat membuat sebarang keputusan. Syarikat lain ini juga berpusat di sekitar hosting berbasis WordPress, dan mereka juga memiliki seperangkat fitur menarik yang dirancang untuk menjadikannya layanan hosting WordPress terbaik di pasar.

Apa itu Kinsta?

Kinsta ditubuhkan pada tahun 2013 dengan tujuan untuk menjadi platform hosting WordPress terbaik di seluruh dunia. Pasukan ini terdiri daripada pemaju WordPress berpengalaman yang berdedikasi untuk menghadirkan kehadiran yang bermakna, bermakna, dan hebat kepada komuniti hosting WordPress.

Mereka menawarkan pelbagai jenis rancangan berasaskan WordPress. Mereka mempunyai pakej pemula yang sesuai untuk blogger permulaan dan penggemar hobi, serta akaun giat yang direka untuk syarikat besar untuk menguruskan sejumlah besar data serentak.

Berbanding dengan host lain yang memfokuskan pada bidang dan bidang lain, hosting WordPress Kinsta sangat kompetitif. Mereka mempunyai banyak ulasan pelanggan yang bersinar, serta daftar pelanggan yang dikenali, seperti Tripadvisor.

Secara keseluruhan, Kinsta kelihatan seperti pilihan terbaik untuk hosting WordPress. Oleh itu, adalah idea yang baik untuk melihat dengan tepat apa yang ditawarkan syarikat kepada anda.

Kami akan melihat beberapa kebaikan dan keburukan Kinsta sekarang. Ada banyak yang dibawa oleh Kinsta, dan banyak publisiti baik dan buruk mengenai mereka di internet. Untuk mengetahui secara terperinci bagaimana kami akan membuat keputusan, kami akan memulakan dengan beberapa kelebihan yang ditawarkan Kinsta.

Kelebihan Kinsta

 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Kinsta menawarkan pengembalian wang jika anda membatalkan perkhidmatan hosting mereka dalam 30 hari. Selalu ada cetakan yang baik untuk disertakan dengan jaminan ini, jadi ada baiknya anda melihat laman web mereka dan melihat sendiri jika anda mendapat apa yang anda tawarkan. Jaminan itu sendiri cukup standard ketika datang ke syarikat hosting web, tetapi dapat menyenangkan bagi pelanggan yang ingin meminimumkan risiko mereka.
 • Tiada hukuman turun atau naik taraf. Kinsta tidak akan menghukum anda dengan caj tambahan kerana mengubah fikiran anda tentang apa yang anda mahukan dengan rancangan anda. Menaik taraf ke rancangan yang lebih tinggi serta menurunkan ke rancangan yang lebih kecil tidak akan dikenakan bayaran atau kos tambahan selain perbezaan sebenar antara kedua-dua rancangan tersebut jika anda menaik taraf. Ini bagus kerana banyak syarikat dapat membiasakan diri dengan sedikit bayaran untuk semua yang dilakukan oleh pelanggan mereka.
 • 2 bulan percuma disertakan dengan rancangan tahunan. Apabila anda mendaftar untuk rancangan tahunan dan bukannya rancangan bulanan, anda akan menerima dua bulan percuma hosting WordPress secara percuma. Bersama dengan potongan harga yang mereka tawarkan dengan komitmen yang lebih lama, ini adalah ciri yang sangat bagus, terutama bagi orang yang ingin menjimatkan wang sementara masih mendapat hosting WordPress berkualiti tinggi.
 • Tiada kontrak jangka tetap. Kinsta tidak menghadkan rancangan mereka mengikut jangka masa. Ini adalah ciri yang sangat baik untuk orang yang mempunyai model perniagaan yang tidak menentu, migrasi laman web yang kerap, dan pelanggan yang kurang senang. Mengetahui bahawa anda boleh keluar dari kontrak dengan kerumitan selalu menjadi kebaikan apabila anda mempunyai perkara yang lebih baik untuk dibimbangkan. Ini adalah faktor yang sangat selesa apabila anda mempertimbangkan ciri dan teknologi hebat yang disertakan dengan hosting WordPress Kinsta.
 • Bayaran balik prorata. Apabila anda mendapat bayaran balik dari Kinsta, mereka menghitung pengembalian wang tersebut agar anda tidak mendapat bayaran balik untuk perkhidmatan yang telah diberikan. Sekiranya anda hanya menerima hosting untuk sebahagian daripada tempoh pembayaran, anda hanya akan ditagih atau dikembalikan mengikut jumlah yang anda bayar, dan bukannya dipotong menjadi pigeonhole gaji yang lebih besar. Sekali lagi, ini adalah faedah yang baik bagi mereka yang merasakan mereka mungkin memerlukan bayaran balik pada satu ketika.
 • Sandaran harian. Hosting Kinsta WordPress menguruskan sandaran kandungannya setiap hari, jadi anda tidak akan kehilangan perkara penting yang berlaku di laman web anda. Banyak syarikat hosting WordPress yang lain memberikan sandaran lebih jarang, atau hanya dengan rancangan tertentu, tetapi hosting Kinsta WordPress menyertakan cadangan dengan semua rancangan mereka. Ini bermakna anda tidak perlu bimbang banyak data anda hilang.
 • Persekitaran Pementasan. Kinsta menyediakan persekitaran pementasan dengan rancangannya. Ini membolehkan anda melihat dan menguji perubahan pada laman web anda sebelum menyiarkannya secara langsung, dan memastikan anda mempunyai jenis kehadiran dalam talian yang sebenarnya diperlukan oleh perniagaan anda. Sekali lagi, banyak hos web lain menyediakan ciri pementasan yang serupa, tetapi ada baiknya memasukkannya sebagai ciri percuma dalam semua rancangan mereka. Ini bermaksud bahawa tidak kira skala perkhidmatan yang anda lalui, anda akan mendapat kelebihan memiliki persekitaran pementasan. Hanya satu daripada banyak cara Kinsta menunjukkan mereka peduli.
 • Pengoptimuman WordPress pembunuh. Kinsta mempunyai beberapa hosting WordPress terbaik di luar sana, dengan statistik masa operasi yang mematikan dan perkakasan canggih yang dioptimumkan untuk membawa kepantasan ke laman WordPress anda. Ulasan pelanggan dan pendapat mereka mengenai prestasi mereka secara umum bercahaya dalam kategori ini. Saya cenderung mempercayai massa apabila mereka memberitahu saya bahawa tuan rumah mempunyai persembahan yang luar biasa. Sebilangan orang sepertinya mengalami beberapa masalah dengan sejumlah waktu henti, tetapi ini sepertinya lebih merupakan pengecualian daripada aturan.
 • Papan Pemuka Bagus. Walaupun Kinsta nampaknya tidak menggunakan antara muka cPanel standard industri, UI mereka sangat intuitif, dan mempunyai semua maklumat dan alat yang anda inginkan yang dikehendaki oleh mana-mana pembangun web. Walaupun anda tidak akan belajar sebarang kemahiran standard industri semasa anda membiasakan diri dengan antara muka, anda akan melihat bahawa ciri dan penampilan yang diperkemas menjadikannya antara muka yang sangat berkemampuan, namun.

Terdapat banyak suka di sini. Kinsta membawa banyak kekuatan dan fleksibiliti yang sama ke meja seperti WPEngine, dengan tambahan keramahan eko. Sebilangan besar kualiti ini sangat menarik, tetapi tidak akan bermakna bahawa kita tidak melengkapkan pengalaman kita dengan melihat beberapa kekurangan.

Kekurangan yang tidak terlalu dirugikan oleh Kinsta, tetapi selalu baik untuk memastikan anda mengetahui apa yang anda bayar, sekiranya mungkin berlaku pemecah perjanjian yang tidak dijangka.

Kekurangan Kinsta

 • Tiada pendaftaran domain. Walaupun Kinsta menawarkan hosting WordPress yang sangat kuat yang cenderung meletupkan banyak host lain, mereka tidak menawarkan perkhidmatan pendaftaran domain mereka sendiri. Ini baik untuk pelanggan yang biasa menangani pendaftaran domain mereka secara berasingan dari perkhidmatan hosting mereka.
 • Tiada hostin e-mel Sekali lagi, Kinsta malangnya tidak menyertakan hosting perkhidmatan e-mel dengan rancangan mereka. Ini lebih kurang standard untuk host WordPress, yang suka mendedikasikan lebih banyak sumber mereka untuk perkara-perkara yang sangat diperlukan oleh laman WordPress. Namun, agak menyakitkan jika anda mahu e-mel disertakan dengan laman web anda. Sekiranya anda terbiasa mendapatkan perkhidmatan e-mel anda dihoskan melalui hos web anda, ini mungkin menjadi masalah besar bagi anda, tetapi kemungkinan besar masalah ini tidak akan menjadi masalah.
 • Agak ketat. Seperti banyak perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan lain, Kinsta meletakkan beberapa sekatan pada jenis dan bilangan pemalam yang boleh anda pasangkan di laman web anda. Ini adalah sedikit kejahatan yang diperlukan, kerana ia membolehkan Kinsta mengatur laman WordPress mereka yang dihoskan sedemikian rupa untuk menjamin jenis kelajuan dan waktu operasi yang mereka terkenal.
 • Struktur harga. Beberapa orang yang biasa menggunakan rencana bersama mungkin sedikit terkejut dengan struktur harga yang digunakan oleh Kinsta. Anda harus ingat bahawa harga ini adalah untuk pelayan berasaskan cloud dan khusus, dan harganya masih sangat kompetitif berbanding syarikat lain. Set ciri dan teknologi masih sangat kuat untuk semua rancangan mereka, walaupun pada titik harga mereka.

Sama seperti dengan WPEngine, ada beberapa perkara di sini yang menonjol sebagai kelemahan bersih berbanding dengan beberapa persaingan, tetapi tidak ada yang terlalu berat di sini untuk menjadikan Kinsta tidak kompetitif.

Sebaliknya, teknologi canggih dan sikap ramah lingkungan mereka menjadikan mereka pilihan yang sangat kompetitif, bahkan dibandingkan dengan kehadiran WPEngine yang terkenal di dunia hosting WordPress.

Oleh itu, setelah kita melihat semua kelebihan dan kekurangan yang kedua-dua syarikat ini bincangkan, apa yang kita tinggal? Untuk benar-benar berjaya dengan penilaian kami, kami akan melihat bagaimana kedua tuan rumah ini membandingkan berdampingan dalam beberapa kategori yang berbeza.

Untuk mendapatkan penampang terbaik dari apa yang sedang kita kerjakan, kita akan melihatnya fungsi, sokongan, dan harga.

Kefungsian

Untuk kedua-dua syarikat, kami mempunyai kuasa hosting yang sangat mampu dioptimumkan untuk laman web berasaskan WordPress. Jelas sekali, ini bukanlah sesuatu yang istimewa. Setiap syarikat mempunyai sesuatu yang istimewa untuk ditawarkan dalam kategori ini, dengan WPEngine memberikan pengalaman yang sangat serba boleh dan seluruh dunia yang dirancang untuk memenuhi keperluan WordPress anda tidak kira apa tahap pengalaman atau lokasi anda di dunia.

Sebaliknya, kami memiliki Kinsta, yang juga mempunyai perkakasan dan kelajuan yang sangat kuat yang bahkan mengungguli WPEngine dalam banyak konteks, walaupun tidak memiliki kehadiran global yang sama. Untuk boot, Kinsta juga berjanji untuk mengimbangi kesan ekonomi dari perkhidmatan hosting mereka melalui pembelian kredit tenaga angin.

Ini sangat bergantung pada akhirnya jika anda lebih mesra alam atau lebih berorientasi untuk pergi dengan jenama yang dikenali. Kami akan memberikan kategori ini kepada Kinsta, kerana mereka mempunyai kekuatan yang sangat setanding dari segi perkhidmatan hosting mereka yang sebenarnya, sambil mengekalkan daya tarikan khas dari sudut mesra alam yang tidak dimiliki oleh WPEngine.

Sokongan

Kedua-dua syarikat mempunyai ulasan pelanggan yang hebat untuk perkhidmatan mereka. Kinsta menawarkan sokongan melalui e-mel dan juga sistem tiket. WPEngine menawarkan sokongan telefon dan sembang 24/7, selain sumber pembelajaran dalam talian yang cukup besar yang dirancang untuk membuat pengguna terbiasa dan disokong di platform.

Perkara pertama yang akan kita perhatikan adalah kurangnya sokongan telefon untuk Kinsta. Ini adalah kelemahan yang pasti, terutamanya memandangkan tempoh menunggu dan sifat tiket dan e-mel yang tidak sah. Kinsta juga tidak mempunyai sumber pembelajaran yang hampir sama yang ditawarkan kepada pelanggan mereka berbanding WPEngine.

Kami akan memberikan ini kepada WPEngine, kerana banyaknya jalan masuk untuk mendapatkan sokongan pelanggan, dan tambahan sumber pembelajaran mereka.

Harga

Ini adalah momen membuat atau rehat sebenar bagi banyak bakal pelanggan. Tidak ada gunanya bermunculan untuk pilihan terbaik yang tersedia jika anda memecahkan bank untuk melakukannya. Untuk benar-benar mengikat nilai kebaikan dan keburukan yang telah kita lalui, kita akan meletakkan struktur harga WPEngine dan Kinsta secara bersebelahan dan menyoroti beberapa bidang kepentingan utama dari segi harga.

 • WPEngine menawarkan rancangan “permulaan” dari $ 35 sebulan, rancangan “pertumbuhan” dari $ 115 sebulan, rancangan “skala” dari $ 290 sebulan, dan rancangan khusus untuk orang yang memerlukan skala dan kebolehpercayaan yang lebih.
  • Harganya mungkin agak curam berbanding dengan Bluehost tetapi fungsinya jauh lebih serba boleh. Pelan “permulaan” memberi anda 25,000 lawatan, storan 10GB, lebar jalur bulanan 50GB, dan 1 laman web. Ini juga melampirkan dalam Kerangka Kejadian, Tema StudioPress, dan pilihan sokongan yang saya nyatakan sebelumnya.
  • Rancangan “pertumbuhan” meningkatkan jumlah ini sehingga 100,000 lawatan, penyimpanan 20GB, lebar jalur bulanan 200GB, dan 5 laman web.
  • Rencana “skala” adalah $ 290 yang sangat tinggi per bulan, dan merangkumi 400,000 kunjungan, penyimpanan 30 GB, lebar jalur 400 GB, dan 15 laman web.
  • Mereka juga mempunyai rancangan “khusus” untuk orang yang memerlukan laman web yang jauh lebih kuat. Ini meningkatkan lawatan berjuta-juta, penyimpanan ke kawasan 1TB, lebar jalur melebihi 400GB sebulan, dan hingga 25 laman web.
 • Kinsta menawarkan rancangan hosting WordPress mulai dari sekitar $ 30 sebulan hingga $ 900 sebulan untuk rancangan usaha mereka.
  • Anda juga boleh menghubungi pasukan penjualan mereka untuk membuat rancangan khusus yang dibuat khas untuk anda, sekiranya anda memerlukan lebih banyak kuasa berbanding dengan rancangan mewah mereka.
  • Pelan Permulaan mereka, dengan harga $ 30 sebulan, merangkumi 1 pemasangan WordPress, 20,000 lawatan, ruang 5GB, dan SSL dan CDN percuma. Ini adalah sekumpulan ciri yang cukup standard untuk rancangan asas WordPress.
  • Pelan Pro merangkumi ini sehingga 2 Pemasangan WordPress, 40,000 kunjungan, dan ruang 10GB dengan harga $ 60 sebulan. Rancangannya terus meningkat seperti ini, dan harganya sendiri sedikit lebih curam daripada yang anda harapkan dari perkhidmatan lain. Ingatlah bahawa anda membayar kualiti tambahan.
  • Rancangan Perniagaan mereka lulus dengan cara yang hampir sama; antara $ 100- $ 400 sebulan, dan antara 5 hingga 40 pemasangan WordPress, 100,000-600,000 lawatan, dan ruang 15-40GB.
  • Rancangan Perusahaan termahal mereka berharga $ 600 atau $ 900 sebulan, dan merangkumi hingga 80 pemasangan WordPress, 1,500,000 lawatan, dan ruang 120Gb.

WPEngine nampaknya memiliki harga yang lebih baik dari kelawar ketika Anda mencapai rencana yang lebih besar, tetapi Kinsta pasti mempunyai jangkauan yang cukup luas untuk menutup apa sahaja yang mungkin diperlukan oleh laman web anda. Kinsta tidak menyebutkan peruntukan lebar jalur mereka di halaman harga mereka, tetapi kunjungan mereka jauh melebihi peruntukan yang disokong oleh WPEngine, terutama pada titik harga yang lebih tinggi.

Secara jujur, secara keseluruhan, kategori ini adalah seri. Ini benar-benar datang kepada berapa banyak kuasa yang anda perlukan untuk laman web anda. Penting untuk diperhatikan bahawa Kinsta akhirnya menjadi pelopor utama untuk projek berskala besar.

Keputusan itu

Kedua-dua laman web ini mempunyai prestasi yang sangat baik di bawah pengawasan, dan mempunyai pangkalan pelanggan yang berdedikasi dan ulasan dalam talian yang menarik untuk menyokong janji mereka tentang hosting WordPress yang sempurna. Menentukan mana yang lebih baik akan sangat bergantung pada jenis laman web yang ingin anda buat dan jenis perniagaan apa yang akan ditambah oleh kehadiran dalam talian anda.

Sekiranya anda berskala kecil dan tidak berpengalaman, sumber pembelajaran yang luas dan sokongan WPEngine yang serba boleh adalah pilihan yang jelas untuk anda. Ini benar terutamanya memandangkan titik harga kompetitif mereka pada skala yang lebih rendah.

Sebaliknya, pelanggan yang lebih berpengalaman atau peka terhadap alam sekitar pasti akan dapati Kinsta sebagai pilihan yang menarik, terutamanya memandangkan kehebatan teknologi pelayan mereka. Pada akhirnya, anda harus membuat keputusan sendiri, kerana kedua-dua syarikat ini sepertinya telah membawa permainan A mereka.

Seperti biasa, jangan ragu untuk memberitahu kami tentang berita gembira yang mungkin kami lupakan, atau pengalaman istimewa yang mungkin telah mengubah fikiran anda!

Selamat menjadi tuan rumah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector