Bluehost vs HostGator – Kateri spletni gostovanje je najboljše?

hostgator-vs-bluehost


Po spletu gostovanja je za nekatere težko najti, zato so vsak dan na voljo nove možnosti. Primerjava vseh različnih podjetij in vseh različnih storitev, ki jih ponujajo, je lahko zelo zastrašujoča naloga.

Če želite biti v koraku s tem, kaj je najbolje za vaše spletno mesto, je dobro primerjati drugačna podjetja, da bi dobili bolj osredotočeno predstavo o tem, kaj vam lahko ponudijo njihove storitve.

Danes si bomo ogledali BlueHost in HostGator, dve podjetji z dolgoletno zanesljivo storitvijo. Primerjali bomo nekatere njihove prednosti, kot tudi primerjali njihove pomanjkljivosti in nekaj presojali, katera je najboljša.

Začnimo torej z BlueHostom.

O BlueHostu

BlueHost zanesljivo ponuja storitve spletnega gostovanja po ugodnih cenah od ustanovitve Matt Heaton leta 2003. Odkar jih je Endurance International Group prevzel, se je BlueHost uveljavil kot veliko ime v gostiteljski industriji.

Na splošno ima BlueHost na razpolago veliko virov in ima velik poudarek na storitvi strank in enostavni uporabi. Njihovi načrti so preprosti, uspešnost, ki jo ponujajo, pa je konkurenčna.

Da si stvari nekoliko olajšamo, razdelimo na prednosti in slabosti:

Prednosti BlueHosta

 • Ugled blagovne znamke. BlueHost ponuja zanesljivo spletno gostovanje že 15 let. O njihovih storitvah je veliko poročanja, na voljo pa je veliko informacij o tem, kako je njihova služba v preteklosti delovala drugim. Da ne omenjam virov, ki jih imajo na voljo.
 • Odlični viri na krovu. BlueHost ima veliko znanja za začetnike, ki se učijo uporabljati svoje storitve. Uporabljajo tudi cPanel, ki je industrijski standard, in vam omogoča, da se seznanite z orodji, ki so lahko koristna za prihodnje projekte spletnega oblikovanja.
 • Popusti in posebne ponudbe. BlueHost vedno ponuja ogromno posebnih ponudb paketov s svojimi gostovalnimi storitvami, kar je lahko velik plus za uporabnike, ki želijo prihraniti nekaj denarja ali dostopati do številnih funkcij za nižjo ceno.
 • Pomoč strankam. BlueHost ponuja podporo strankam po telefonu 24/7 in prek klepeta v živo, kar vam omogoča, da prejmete podporo, ki jo potrebujete, ko jo potrebujete.
 • Garancija za vračilo denarja. Vedno je lepo prejeti denar, če nekaj ne gre v redu. BlueHost ponuja garancijo za vračilo denarja, če v 30 dneh prekličete storitev gostovanja. Podrobnosti garancije si lahko ogledate na njihovi spletni strani.
 • BlueHost je podjetje z velikimi imeni, kar pomeni, da imajo sredstva, s katerimi lahko posvetijo pozornost svojim strankam. Ugled, ki ga je BlueHost ustvaril zase kot enostavna in cenovno dostopna platforma z zanesljivo storitvijo, govori sama zase.
 • Enostavnost uporabe. Industrijski vmesnik cPanel, ki poganja orodja za upravljanje BlueHosta, je preprost za uporabo, na voljo vam je veliko informacij. V kombinaciji z viri na krovu, ki so na voljo prek BlueHosta, je ta dejavnik lahko zelo privlačen za novorojenčke, ki se šele začnejo.
 • Odlična storitev. Čeprav je BlueHost imel nekatere iste kolcanje, značilne za druga podjetja, pa je obseg njihovih storitev in razumne cene več kot nadomestilo. Tudi statistika uspešnosti na njihovem gostovanju ni ničesar, kar bi se norčevalo. Zaradi teh dejavnikov je BlueHost zelo konkurenčen, ko gre za cenovno zmogljivost.
 • Prožni načrti zaračunavanja. BlueHost ponuja letne in mesečne načrte, s popustom za daljše načrte. To daje strankam spodbudo, da so s podjetjem za daljši razvoj dobrega razmerja s storitvijo gostovanja in vzpostavljanje zaupanja v zanesljivost njihovega spletnega mesta.
 • Posebne ponudbe. BlueHost pogosto ponuja posebne popuste in ponudbe za svoje pakete, zato je dobro, da pazite in preverite, ali lahko prihranite nekaj denarja. To je lahko privlačna možnost za ljudi, ki želijo porabiti manj, ali za novorojenčke, ki želijo čim bolj zmanjšati svoj dejavnik tveganja.

Slabosti BlueHosta

Nobena storitev ni brez svojih napak in BlueHost se žal ne razlikuje. Obstaja nekaj področij, na katerih BlueHost zaostaja za konkurenco:

 • BlueHost ima zanesljive in konkurenčne storitve, vendar obstajajo nekateri boljši. Medtem ko BlueHost morda nima najvišjih hitrosti v mestu, so v zvezi s tem dejstvom, saj so na voljo specifikacije za njihove strežnike in funkcije.
 • Struktura cen BlueHosta je lahko zelo ugodna s posebnimi ponudbami in ponudbami, na splošno pa so njihove cene v primerjavi s konkurenco nekoliko neokusne. To se v veliki meri odraža v dejstvu, da so mnogi načrti BlueHosta glede pomnilnika in nekaterih drugih funkcij zelo omejeni.
 • Omejitve skladiščenja. Ena najbolj odmevnih funkcij, ki jo bodo mnogi uporabniki opazili glede servisnih načrtov BlueHosta, je omejitev, ki jo imajo mnogi načrti za stvari, kot so pomnilniške in parkirane domene. Čeprav so dejanske cene in storitve BlueHosta zelo konkurenčne, je dobro, da pazite in natančno veste, kaj ste dobili, in ali res ustreza načrtu, ki ga imate za svoje spletno mesto ali ne..
 • Veliko podjetje. Čeprav sredstva in prepoznavnost blagovne znamke BlueHost na več načinov omogočajo privlačnost, tudi veliko podjetje lahko zaostane. Zaradi velike osredotočenosti na informiranje in servisiranje uporabnikov lahko nekatere tržne niše izpustijo, nekatere storitve pa se lahko prezrejo ali pozabijo. Zaradi velikega podjetja je BlueHost tudi tarča kibernetskih napadov, kar je pomembno upoštevati.
 • Ni BBB akreditacije. BlueHost ni akreditiran s strani Better Business Bureau-a, čeprav je več kot 15 let podjetje z velikim imenom v tej panogi. To je lahko rdeča zastava za nekatere, ki jih organizacije, kot je BBB, navadijo, da jih to prepričuje.

Nekatere od teh pomanjkljivosti se morda zdijo resnične, vendar je res vprašanje, kako BlueHost ustreza svojim konkurentom. BlueHost ponuja številne prednosti, ki enostavno odpravijo številne pomanjkljivosti, ki smo jih omenili tukaj.

Torej, ko smo dobro pogledali BlueHost, poglejmo HostGator.

O HostGatorju

HostGator je ponudnik spletnega gostovanja s sedežem v Houstonu v Teksasu, ki se je nekoliko razširil tudi v Austin, Teksas. Ustanovil jih je oktobra 2002 takratni študent Brent Oxley.

Podjetje je leta 2006 prešlo 200.000 registriranih domen in se je uvrstilo na seznam najhitreje rastočih podjetij v reviji Inc. Leta 2008. Tako kot BlueHost imajo priznan ugled za kakovostne storitve, ki so jih zgradili v daljšem obdobju..

Torej, kakšni so različni prednosti in slabosti HostGatorja?

Prednosti HostGatorja

 • HostGator ponuja zajamčeno 99,9% produktivnosti in ima ugled pri vzdrževanju te garancije. Zanesljiv gostitelj je neverjetno pomemben in za nekatere spletne strani lahko nekaj minut pomeni ogromno izgubo prometa in dohodka. Vedeti, da ima vaša ponudba gostovanja hrbet, je velikanski plus.
 • Garancija za vračilo denarja. HostGator ponuja 45-dnevno garancijo vračila denarja za svoje storitve. Če v 45 dneh ne boste zadovoljni in prekličete, boste prejeli celotno vračilo. Omeniti velja, da ta garancija zajema daljše obdobje kot 30-dnevna garancija BlueHosta.
 • Enostavnost uporabe. HostGator temelji na industrijsko standardnem cPanelu, ki je znan po vmesniku, ki ga je enostavno naučiti, pa tudi vmesniku Plesk. Storitev Plesk v oblaku in udoben cPanel HostGator zelo prijazno za nove in napredne uporabnike.
 • Linux & Načrti za Windows. HostGator ponuja tako Linux kot Windows načrte za svoje skupne in namenske strežnike. To je lahko bolj privlačna funkcija za bolj napredne uporabnike, vendar bodo novejši ali manj pametni uporabniki manj skrbeli za ta dejavnik.
 • Brezplačna migracija spletnih strani. HostGator ponuja brezplačno storitev selitve za premik vašega spletnega mesta na njihovo gostovanje. To je velik plus za ljudi, ki želijo zamenjati ponudnike gostovanja ali ljudi, ki so pridobili rabljeno domeno in jo želijo prenoviti v HostGatorju.
 • 24/7 Podpora strankam. Tako kot BlueHost tudi HostGator ponuja 24-urno podporo strankam po telefonu. Vedno je pomembno, da dobite nekaj podpore v primeru, da vaša služba zastoji, ali če imate vprašanje o vaši storitvi. Brezhibno delovanje vašega spletnega mesta je ime igre, dobra podporna linija pa je dober način za to.
 • Prožni načrti zaračunavanja. Tako kot BlueHost tudi HostGator ponuja letne in mesečne načrte, s popusti za daljše načrte. HostGator ponuja veliko širšo paleto načrtov s kompleksnejšo paleto funkcij, zato je ta dejavnik lahko nekoliko bolj vpliven v primerjavi z BlueHostom.
 • Brezplačno SEO posvetovanje. HostGator ponuja brezplačno posvetovanje o optimizaciji iskalnikov za vaše spletno mesto. To je velik plus za uporabnike, ki želijo povečati svoj promet ali pridobiti vsebino čim večjega števila ljudi. To je dober način za ljudi, ki šele začnejo ubiti dve ptici z enim kamnom, saj bo SEO glavni poudarek na številnih novih spletnih mestih, ki se šele začnejo, strokovna svetovanja pa so lahko draga.
 • Specializirano gostovanje v WordPressu. Nekaj ​​drugih podjetij dosledno ponuja, da BlueHost ni specializirano WordPress gostovanje. Ta storitev je zasnovana za povečanje uporabnosti s programom WordPress in ponuja brezplačne migracije in druge specializirane funkcije.

Kot vidite, ima HostGator nekaj impresivnih odsekov, ko gre za njihove lastnosti in prednosti. Nekatere njihove ponudbe celo prehitevajo BlueHost! Obe podjetji sta precej primerljivi in ​​podrobneje si bomo ogledali, kako se primerjata v sekundi.

Preden pa to storimo, si oglejmo nekatere pomanjkljivosti, povezane z HostGatorjem.

Slabosti HostGatorja

 • Brez brezplačnega imena domene. Hostgator ne ponuja brezplačnega imena domene s svojimi načrti in morali boste raztresti testo za domeno. Za ljudi, ki se selijo ali ki že plačujejo za svojo domeno, to ni tako veliko vprašanje, vendar je to lahko dejavnik pri nekaterih, ki želijo prihraniti denar.
 • Agresivno trženje. HostGator poskuša resnično prodati dodatne funkcije in dražje načrte, zato se ne sramežljivo odločajo. Medtem ko njihovi načrti ponujajo dobre lastnosti po razumnih cenah, agresivno trženje zgornjih storitev ni najbolj privlačna funkcija storitve.
 • Brez Windows VPN gostovanja. Na žalost HostGator ne ponuja Windows VPN gostovanja. Za ljudi, ki so delali na platformi, se to lahko zelo spremeni, vendar pri večini ljudi to ne predstavlja velikega pomena. Vendar pa lahko to spremeni za uporabnike, ki varnost potrebujejo bolj kot drugi. Varnost je vedno pomembna, vendar nekatere storitve lahko zahtevajo več, in če ta kategorija ni dovolj, je to lahko samodejno prevajanje.
 • BBB ni akreditiran. Tako kot BlueHost tudi HostGator nima akreditacije BBB, čeprav posluje že več kot desetletje. Ponovno to v resnici ne vpliva na samem spletnem mestu, temveč preprosto pomeni, da zanesljive organizacije, kot je BBB, zanesljivosti svojih organizacij ni preveril. To je res le veliko, če vam takšna akreditacija veliko pomeni, vendar je veliko drugih gostujočih podjetij, ki imajo akreditacijo pri BBB.
 • Dolge obveznosti za najboljše popuste. Da bi zagotovili najboljše popuste pri HostGatorju, se boste morali zavezati letom, kar je za nekatere ljudi lahko neprijetno. To bo še posebej pomembno, če želite zmanjšati tveganje ali če imate dvome o storitvah HostGatorja. Če ne pričakujete, da boste kmalu spremenili gostitelje ali pa boste morali resnično prihraniti denar, to verjetno ne bo velika stvar.

Zdaj, ko smo si ogledali, kaj lahko ponudita obe podjetji, poglejmo, kako se vrstijo drug ob drugem, da vidimo, katera se izkaže na vrhu.

Funkcionalnost, podpora in cena

Da bi dobili osredotočen pogled na to, katero podjetje ponuja več kot drugo, bomo primerjavo razdelili na tri kategorije: funkcionalnost, podpora in cena. Iskanje očitnega vodje v teh kategorijah nam bo dalo dokončno predstavo, katero podjetje je najboljše za gostovanje vaše spletne strani.

Funkcionalnost

Obe spletni strani imata za svoje storitve dokaj zanesljivo jamstvo. Storitev BlueHost se tudi po hitrosti in podaljšku lahko primerja s HostGatorjem. Garancija denarja za HostGator je daljša, 45 dni v primerjavi s 30 dnevi za storitev BlueHost.

HostGator ima veliko širši razpon načrtov, ki imajo na splošno manj omejitev kot BlueHost. HostGator ima specializirano gostovanje za WordPress, ki ga BlueHost ne. Na spodnjem koncu cenovnega razreda se omejitve za shranjevanje in domene dejansko ujemajo z BlueHostom, zato je mogoče, da tukaj vidimo BlueHost.

HostGator ima tudi vgrajeno orodje za izdelavo spletnih strani, ki je lahko velik bonus za ljudi, ki se ne želijo potegovati in primerjati drug nabor programske opreme, da bi našli tisto, kar iščejo. Preprosto lahko uporabijo graditelja, ki deluje najbolje integriran s svojo gostovalno platformo.

Na splošno bom to kategorijo poimenoval kravato, saj obe spletni strani dobro delujeta in imata primerljive naloge funkcij v nizkih cenovnih razponih. HostGator lahko napreduje za bolj izkušene uporabnike ali ljudi, ki želijo viliti več denarja.

Podpora

Obe podjetji ponujata 24-urno podporo strankam po telefonu. BlueHost ponuja podporo prek klepetanja v živo, vendar tudi HostGator to počne, na voljo pa je tudi 24/7. HostGator ponuja tudi podporo prek sistema vozovnic.

Obe podjetji imata ugled zanesljive podpore strankam in zdi se, da je za stik s človekom precej enostavno kontaktirati, kar je za nekatere ljudi lahko pomembno. HostGator ponuja več možnosti za stik s podporo, medtem ko BlueHost ponuja večjo bazo znanja za svoje uporabnike.

Na splošno bom moral tudi tega poimenovati kravato. Težko je presoditi podporo strankam, ne da bi jo dejansko uporabili, zato moramo presoditi glede na to, kaj je tam. Obe podjetji ponujata podobno zanesljive storitve, tako da tukaj ni jasnega prednjega tekača.

Cena

Za mnoge uporabnike bo to nastopanje ali odmor za to tekmovanje. Struktura cen določa, kako učinkovit bo nabor funkcij gostovalne storitve za vas. Če plačate dvakrat toliko, kot bi morali, koga zanima, ali je vaše spletno mesto najhitrejše?

BlueHost ponuja skupno gostovanje, ki se začne pri 3,95 USD na mesec, VPS gostovanje od 19,99 USD na mesec in namensko strežniško gostovanje, ki se začne pri 79,99 USD na mesec. Njihov obseg možnosti je na prvi pogled nekoliko omejen, vendar imajo načrti, ki jih ponujajo, veliko vsestranskosti in BlueHost je mogoče učinkovito uporabiti za najrazličnejše različne spletne strani.

 • Za novorojenčke so skupni načrti verjetno dobra ideja. Začetijo pri 3,95 USD na mesec (običajno 7,99 USD) za osnovni načrt z omejenim SSD pomnilnikom, poddomenami, shranjevanjem e-pošte in brez posebnih ponudb ali funkcij. Načrt plus je 5,95 USD na mesec (običajno 10,99 USD) in ponuja neomejeno spletno mesto, SSD shrambo, poddomene in hrambo e-pošte. Načrt plus ima na voljo tudi 200 USD marketinških ponudb. Paket izbire plus je trenutno tudi 5,95 USD na mesec (običajno 14,99 USD) in ponuja vse funkcije neomejeno z vsemi dodatnimi paketi in ponudbami.
 • BlueHost ponuja VPS gostovanje za 19,99 USD na mesec z 2 jedri, 30 GB SSD, 2 GB RAM-a, 1TB pasovne širine, 1 domeno / naslov in brezplačnim SSL. Paket za izboljšan VPS za 29,99 USD ponuja 2 jedra, 60 GB SSD, 4 GB RAM-a, 2TB pasovne širine, 1 domeno in dva naslova. Končni paket VPS za 59,99 USD na mesec vam nudi 4 jedra, 120 GB SSD, 8 GB Ram, 3TB pasovne širine, 1 domeno in 2 naslova. Te cene in značilnosti na splošno manjkajo v primerjavi z gostiteljem Gator, čeprav so cene primerljive v spodnjih razponih.

HostGator ponuja gostovanje v oblaku od 4,95 dolarja na mesec, specializirano gostovanje v Wordu od 5,95 dolarja na mesec, VPS gostovanje od 29,95 dolarja na mesec in namensko gostovanje od 119 dolarjev na mesec.

 • Gostovanje v oblaku je podobno načrtu skupne rabe BlueHost, saj paket “Hatchling” ponuja eno domeno, 2 GB pomnilnika, 2 jedrni procesor in brezplačno SSL potrdilo za 4,95 USD na mesec. Z paketom “Baby” na mesec pride do 7,95 USD na mesec, ki podvoji pomnilnik in procesor ter se vrže v neomejene domene. Najdražji je oblačni paket “Business” za 9,95 USD na mesec, ki vam omogoča 6 GB pomnilnika, 6 jedrnih procesorjev, brezplačno nadgradnjo na pozitiven SSL, brezplačen namenski IP in brezplačna orodja za SEO.
 • Drugi načrti, ki jih velja omeniti, so načrti gostovanja WordPress. Za 5,95 dolarja na mesec dobite 1 spletno mesto s 100 tisoč obiski na mesec, 1 GB varnostnega kopiranja in brezplačno SSL potrdilo. Za 7,95 USD na mesec dobite 2 spletna mesta, 200 tisoč obiskov in varnostne kopije 2 GB. Najvišja je 9,95 USD na mesec s 3 spletnimi mesti, 500 tisoč obiski in 3 GB varnostnih kopij. To je dokaj enostavna struktura cen, drugi načrti gostovanja WordPressa z drugimi storitvami običajno ponujajo širši razpon, vendar je to še vedno zelo dobra možnost, če želite zanesljivost in druge prednosti HostGatorja na spletnem mestu, ki temelji na WordPressu..
 • HostGatorjevo VPS gostovanje se začne pri 29,95 USD na mesec in ponuja 2 GB RAM-a, 2 jedra, 120 GB prostora in 1,5 TB pasovne širine. Možnost 39,95 USD na mesec vam omogoča 4 GB RAM-a, 2 jedra, 165 GB prostora in 2TB pasovne širine. Najdražja je možnost 49,95 USD, ki vam daje 8 GB RAM-a, 4 jedra, 240 GB prostora in 3TB pasovne širine. Na splošno so ti načrti primerljivi z BlueHostovimi, vendar HostGator ponuja precej boljše možnosti shranjevanja s svojimi načrti VPS.

Razsodba: HostGator ali BlueHost?

Kot smo videli, obe podjetji ponujata široko paleto funkcionalnosti za konkurenčne cene. Ti dve podjetji sta v številnih pogledih zelo blizu, in vsako se nagiba k manj, kjer ima prednost drugo.

Na splošno bom moral zaradi veliko močnejših cenovnih možnosti to ponuditi HostGatorju. Funkcionalnost, ki jo ponujajo v cenovnih razponih, preprosto presega katero koli drugo področje, na katerem bi BlueHost lahko napredoval.

Ne vzemite moje besede za to, poizkusite svoje lastne raziskave in preverite, ali ne najdete nečesa, kar bi vam izstopalo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map