BlueHost vs SiteGround – Kateri ponudnik gostovanja je najboljši?

bluehost-vs-siteground


Prelistati vse različne ponudnike spletnih strani z vsemi njihovimi bliskovitimi spletnimi mesti in posebnimi ponudbami lahko postane naporno, še posebej za tiste, ki želijo začeti s svojim prvim spletnim mestom. Brez posebnega znanja in raziskovanja vsakega spletnega gostitelja je težko dobiti resnično dobro predstavo o tem, kako se vsi postavljajo drug ob drugem.

Zato je dobro, da hkrati razčlenite nekaj spletnih gostiteljev in primerjate njihove močne točke in slabosti. S tem dobimo osredotočeno predstavo o tem, s čim se ukvarjamo, in nam omogoča, da resnično stopimo v stik s tem, kar nam lahko ponudi vsako podjetje pri izdelavi spletnih strani.

Danes si bomo ogledali BlueHost in SiteGround. Ti dve podjetji sta veliki imeni v industriji spletnega gostovanja in se ponašata z več kot 2 milijona oziroma 1,7 milijona domen. Vsako podjetje se loti različnih dolžin z razpoložljivimi viri in oba imata svoje prednosti in slabosti.

O BlueHostu

BlueHost, ki ga je leta 2003 ustanovil Matt Heaton, je eno najbolj zaupanja vrednih imen v industriji spletnih gostovanj danes. Njihovi načrti ponujajo cenovno ugodno in učinkovito namestitev za novorojenčke in izkušene spletne oblikovalce, prav tako pa se dobro osredotočijo na podporo strankam, kar se kaže v njihovih ocenah strank.

V svetu spletnih gostiteljev so dobro povezano ime in delujejo z množico sestrskih spletnih mest, kot so Hostmonster, Fastdomain in iPage. Čeprav so se v preteklosti že kotili, ko so se razširili kot podjetje, imajo dobro uveljavljen ugled za kakovostne storitve in konkurenčne cene..

Nekatere stvari, na primer cene ali omejitve podatkov, lahko vplivajo na vašo odločitev, zato je treba dobro in osredotočeno pogledati prednosti in slabosti.

Prednosti BlueHosta

 • BlueHost ima sloves enega najbolj zaupanja vrednih imen v panogi. Zagotavljajo več kot 2 milijona domen in imajo velik interes za ohranjanje tega ugleda. Do tega pride v številnih vidikih njihove storitve, zlasti pri njihovi podpori in uporabnosti. Ljudje, ki želijo uporabljati preizkušeno in resnično podjetje, se ne bodo zmotili z BlueHostom.
 • Učni viri. Tudi če šele začenjate, ima BlueHost obširno knjižnico učnih virov, zasnovanih tako, da nove uporabnike vkrcate in razveselite. Ti viri, skupaj s splošno uporabnostjo in odličnim servisom za stranke BlueHost, so odlična izbira za ljudi, ki iščejo preprostost.
 • Posebne ponudbe. Kot vsak dober spletni gostitelj tudi BlueHost ima pogoste ponudbe in ponudbe, ki svojim strankam omogočajo prihranek denarja pri njihovih gostovalnih storitvah. Te se ves čas spreminjajo, zato jih je težko spremljati in primerjati z vsemi različnimi ponudbami, ki jih imajo drugi gostitelji, zato bi bilo dobro, da bi nekaj teh poslov tudi sam raziskoval..
 • Pomoč strankam. BlueHost ponuja 24-urno podporo strankam v živo preko telefona, pa tudi omejeno podporo za klepet v živo. Čeprav je na voljo samo njihova telefonska podpora 24/7, ima njihova služba za podporo odlične ocene, njihova skupina za podporo strankam pa vam je pripravljena pomagati skozi vse, kar bi vas mučilo z vašo storitvijo..
 • Garancija za vračilo denarja. BlueHost ponuja garancijo za vračilo denarja, če v 30 dneh prekličete njihovo storitev. Njihova garancija je v primerjavi z nekaterimi drugimi gostitelji nekoliko kratka, vendar je to še vedno plus za tiste, ki se nagovarjajo na storitev.
 • Viri velikih podjetij. BlueHost je veliko podjetje in na razpolago ima veliko sredstev za zadovoljevanje potreb svojih strank. To ima veliko razliko v njihovi podpori strankam in splošni kakovosti storitev.
 • BlueHost uporablja standardni vmesnik cPanel in je zasnovan tako, da se ga zlahka naučite skupaj z obsežnimi viri na krovu, ki jih ponujajo. Sam vmesnik cPanel je znan po naravnosti in enostavnosti uporabe.
 • Odlična storitev. BlueHost je že 15 let priznano ime v tej panogi in ima ugledno skupino ljudi, usposobljenih za zagotavljanje najboljše storitve gostovanja. Spletna mesta, ki gostijo BlueHost, imajo konkurenčno uspešnost in nabore funkcij, ki so zelo primerni za cenovni razred.

To je večina najpomembnejših prednosti BlueHosta. Ponujajo tudi druge stvari, zato je morda dobro, da sami pogledate njihove načrte.

Kot rečeno, nobeno podjetje ni popolno, zato si oglejmo področja, na katerih BlueHost ponuja prostor za izboljšave.

Slabosti BlueHosta

 • Uspešnost BlueHosta je konkurenčna glede na svojo cenovno strukturo, vendar obstajajo druge storitve gostovanja tam z boljšo hitrostjo. BlueHost ima glede tega veliko preglednosti in specifikacije za svoje strežnike objavlja neposredno na svojem spletnem mestu.
 • Cenovna struktura cen BlueHosta je smiselno zasnovana in ponuja veliko možnosti za ljudi, ki želijo začeti z majhnimi, povečati ali se lotiti nečesa konkretnega, kot je gostovanje v WordPressu. Kot rečeno, številna druga spletna mesta s podobnimi lastnostmi in zmogljivostmi ponujajo svoje načrte za nižje cene.
 • BlueHost postavlja veliko omejitev za podatke in druge stvari, kot so parkirane domene, zlasti pri njihovih cenejših načrtih. To je značilno za večino gostujočih podjetij, vendar so omejitve BlueHosta po vseh cenovnih točkah nekoliko strožje od drugih podjetij..
 • Težave velikih podjetij. Čeprav veliki viri BlueHosta omogočajo, da veliko teh virov dajo na razpolago, obstajajo težave, povezane z velikim podjetjem. Njihova linija za podporo strankam ima lahko včasih dolge čakalne dobe in če ste veliko podjetje, ste potencialna tarča kibernetskih napadov.

Kot vidite, ti problemi niso vse tako pomembni in se nanašajo predvsem na primerjavo BlueHosta z drugimi podjetji, ki napredujejo v določenih kategorijah. Če iščete preprostost, konkurenčno zmogljivost in primerno ceno, je BlueHost verjetno še vedno dobra izbira za vas.

O spletnem mestu SiteGround

SiteGround je ustanovilo nekaj univerzitetnih prijateljev v letu 2004. Storitve imajo več kot 1,7 milijona domen po vsem svetu in imajo sloves, da so eden izmed najhitrejših in najbolj uspešnih spletnih gostiteljev na trgu. Njihovo podjetje trenutno zaposluje več kot 400 ljudi.

Njihovi načrti so podobno strukturirani kot BlueHost, poleg tega pa so tudi veliko ime podjetja z ugledom za odlične storitve v skoraj enakem času kot BlueHost.

Da bi dobili dobro predstavo o primerjanju teh dveh podjetij, si bomo najprej ogledali prednosti in slabosti SiteGround.

Prednosti SiteGround

 • Pomoč strankam. Pridna ideja
 • Obstaja veliko spremenljivk, ki vplivajo na hitrost spletnega mesta. SiteGround se ponaša z veliko zmogljivimi statističnimi podatki za svoje strežnike na svojem spletnem mestu, in zdi se, da njihova storitev živi do hype. SiteGround je znan kot eden boljših gostiteljev tam v smislu zmogljivosti, zato to ne preseneča.
 • Neomejeno e-poštnih računov in baz podatkov. Siteground ponuja neomejene baze podatkov in e-poštne račune za svoje načrte. To je lahko zelo privlačna funkcija, če nameravate uporabljati funkcije, ki zahtevajo več baz podatkov, ali pa želite imeti več e-poštnih računov, povezanih z domeno.
 • cPanel vmesnik. Tako kot BlueHost tudi SiteGround uporablja vmesnik cPanel. To ima vse prednosti enostavnosti in prijaznosti do uporabnika, po katerem je cPanel znan. To je tudi dober dejavnik, če nameravate v prihodnje uporabljati drugega gostitelja, saj se vmesnik pogosto uporablja.
 • Brezplačna skladnost s PCI prek GoGeek načrta. Načrt GoGeek SiteGreound ponuja brezplačno skladnost s PCI in brezplačen Git & uprizoritvena območja. To so lepe lastnosti, ki jih imate, če ste osredotočeni na preprostost, saj sprosti nekaj časa, da se osredotočite na pomembnejša področja.
 • Preglednost & skupnost. SiteGround ima sloves preglednosti in podpira uspešno skupnost uporabnikov, ki lahko nudijo številne informacije. Če imate veliko skupnost uporabnikov, vam veliko koristi, ko iščete odgovore zunaj podporne storitve SiteGround.

Na splošno je največja prednost SiteGround njegova učinkovitost. Cene in druge lastnosti so enake ostalim podjetjem, kot je BlueHost.

Če rečemo, moramo pogledati tudi slabosti, če želimo dobro spoznati, s čim se ukvarjamo..

Slabosti SiteGround

 • Čeprav SiteGround na svoje načrte pogosto ponuja znatne popuste, so njihove cene nekoliko višje od konkurence za iste sklope funkcij. Če razmišljate o povečanju zmogljivosti, to res ni veliko, vendar je vseeno lahko dejavnik, če je cena vaše največje vprašanje.
 • Tako kot BlueHost ima tudi SiteGround obsežne omejitve za številne svoje načrte, zlasti cenejše. Če začnete z majhnimi, to za vas morda ni velik dejavnik, vendar bodo ljudje, ki iščejo načrte višjega razreda, to lahko predstavljali kot težave.
 • Storitev, usmerjena v razvijalce. Veliko funkcij in posebnosti SiteGround je osredotočeno na profesionalne razvijalce, ki profesionalno gradijo spletna mesta. Čeprav to samo po sebi ni resnično pomanjkljivost, lahko vpliva na vašo odločitev, če šele začnete. Ljudje, ki se še vedno učijo izdelave in vodenja spletnega mesta ali podjetja z minimalno spletno prisotnostjo, bodo storitev, kot je BlueHost, še vedno našli za prednostno.

To je precej kratek seznam s precej splošnimi pomanjkljivostmi. Na splošno so funkcije, čeprav greš s cenejšim načrtom, zelo primerljive z načrti podobnih cen drugih gostiteljev, zmogljivost pa je vredna dodatnih stroškov ali nekaj omejitev.

Ljudje, ki želijo povečati svojo spletno prisotnost ali profesionalno razvijati spletna mesta, bodo SiteGround dobra izbira, medtem ko bodo ljudje, ki želijo več preprostosti in vsestranske podpore, verjetno želeli sodelovati z BlueHostom.

Kljub temu bi morali vseeno pregledati obe podjetji in videti, kako se njune različne značilnosti konkretno primerjajo. Za to se bomo osredotočili na tri področja: Funkcionalnost, podpora, in Cena.

Funkcionalnost

Kar zadeva surovo moč, SiteGround zmaga na glavo. BlueHost je seznanjen s svojimi podatki, in čeprav so njihove storitve dokaj konkurenčne, se ne morejo povsem ujemati s hitrostjo spletnega mesta. Na koncu boste plačali malo več, kot bomo videli v trenutku, vendar je uspešnost dobro vredna cene, če to zahteva vaše spletno mesto.

Tu je tudi dejavnik naravnanosti na razvijalce. Funkcije SiteGround so v veliki meri prilagojene profesionalnim razvijalcem, kar pomeni, da je njihova storitev gostovanja dobro opremljena, da ustreza zahtevam profesionalnega oblikovalca spletnih strani. Če gre za takšno stranko, za katero menite, da bo verjetno vaša izbira, bo SiteGround verjetno izbran.

Vendar padec funkcionalnosti ni tako ekstremen, da bi primerjanje bilo nepošteno. Kot sem že dejal, BlueHost ponuja zelo konkurenčen nabor funkcij, z veliko učnimi viri in dobro pregledanim sistemom za podporo strankam, ki lahko pritegne novejše ali male uporabnike.

Vse v celoti bo verjetno odvisno od vrste spletnega mesta, ki ga želite razviti, vendar bomo zlato tu predali SiteGround glede na njegovo uspešnost.

Podpora

BlueHost ponuja 24-urno podporo telefonu v živo z dobrimi ocenami in slovesom, da je pozoren in koristen s svojimi strankami. Ponujajo tudi podporo za klepet v živo, čeprav ta ni na voljo ves čas. Čeprav je njihova uporabniška podpora dobro pregledana, je pomanjkanje različnih načinov podpore, na primer sistema e-pošte ali vozovnic, ta prednost nekoliko dolgočasna. Podpora je resnično pomembna le, če navsezadnje potrebujete pomoč.

Kljub temu je vseeno, da razmislite, kaj boste najbolj potrebovali pri razvoju spletnega mesta. Če ste novi v spletnem razvoju ali je vaša storitev zelo občutljiva na uspešnost ali je morda potrebna podpora strankam, se BlueHost še vedno močno obrestuje. To še posebej velja, če upoštevate količino učnih virov, ki jih BlueHost ponuja za svoje uporabnike.

Glede na to, SiteGround v oddelku za podporo strankam ni popolnoma zasut. Njihova podporna storitev je tudi zelo dobro pregledana, in čeprav so njihove storitve bolj zapletene, imajo v spletu veliko dobrega mnenja o njihovi podpori strankam. Njihova podpora je na voljo tudi z različnimi potmi v primerjavi z BlueHostom, kot je sistem vozovnic. Njihova podpora za klepet je na voljo tudi 24/7.

Čeprav je BlueHost na splošno enostavnejše za uporabo, njihovo pomanjkanje različnih načinov za storitve za stranke še enkrat nasveti tehtnico v smeri SiteGround.

Cena

Znesek, ki ga boste plačali za svojo storitev gostovanja, je pri večini uporabnikov pogosto dejavnik popravljanja ali prekinitve. Odličen nabor funkcij ni zelo uporaben, če se morate sami privoščiti, če si ga lahko privoščite, ali če lahko preprosto sklenete pogodbo kje drugje.

Tu lahko postane težavno. Kot sem že rekel, je lahko sledenje vseh ponudb in posebnih ponudb velika bolečina v vratu. Zato bomo preprosto zbrali nekaj načrtov BlueHost-a ob strani s SiteGroundom, da bomo videli, kako se vsak njihov načrt primerja po lastnostih in ceni.

BlueHost ponuja skupno gostovanje, ki se začne s 3,95 USD na mesec, VPS gostovanje od 19,99 USD na mesec in namensko strežniško gostovanje od 79,99 USD na mesec. Njihov obseg možnosti je na prvi pogled nekoliko omejen, vendar imajo načrti, ki jih ponujajo, veliko vsestranskosti in BlueHost je mogoče učinkovito uporabiti za najrazličnejše različne spletne strani.

 • Za novorojenčke so skupni načrti verjetno dobra ideja. Začetijo pri 3,95 USD na mesec (običajno 7,99 USD) za osnovni načrt z omejenim SSD pomnilnikom, poddomenami, shranjevanjem e-pošte in brez posebnih ponudb ali funkcij. Načrt plus je 5,95 USD na mesec (običajno 10,99 USD) in ponuja neomejeno spletno mesto, SSD shrambo, poddomene in hrambo e-pošte. Načrt plus ima na voljo tudi 200 USD marketinških ponudb. Paket izbire plus je trenutno tudi 5,95 USD na mesec (običajno 14,99 USD) in ponuja vse funkcije neomejeno z vsemi dodatnimi paketi in ponudbami.
 • Ponujajo tudi specializirane načrte za gostovanje v WordPressu, ki se začnejo pri 3,95 USD na mesec za eno spletno mesto s 50 GB prostora in brezplačno domeno za eno leto. Njihov načrt Plus naleti na 5,95 dolarja na mesec in vrže neomejeno spletno mesto, neomejen prostor na spletnem mestu in nekatere bistvene lastnosti. Najdražja možnost je načrt Choice Plus, ki ponuja neomejeno število spletnih strani, neomejen prostor na spletnem mestu, brezplačno domeno za eno leto, zasebnost 1 domene in samodejno varnostno kopiranje za 5,95 USD na mesec (običajno 14,99 USD).
 • Na voljo je tudi VPS gostovanje za 19,99 USD na mesec z 2 jedri, 30 GB SSD, 2 GB RAM-a, 1TB pasovne širine, 1 domeno / naslov in brezplačnim SSL. Paket za izboljšan VPS za 29,99 USD ponuja 2 jedra, 60 GB SSD, 4 GB RAM-a, 2TB pasovne širine, 1 domeno in dva naslova. Končni paket VPS za 59,99 USD na mesec vam nudi 4 jedra, 120 GB SSD, 8 GB Ram, 3TB pasovne širine, 1 domeno in 2 naslova.

SiteGround ponuja tri načrte: Startup za 3,95 USD na mesec vključuje eno spletno mesto, 10 GB prostora, 10.000 mesečnih obiskov in vse bistvene funkcije. Njihov načrt GrowBig je 5,95 dolarja na mesec in ponuja več spletnih mest, 20 GB prostora in 25.000 mesečnih obiskov. Ta načrt vključuje tudi vse bistvene in premium lastnosti. Njihov najdražji načrt je načrt GoGeek za 11,95 USD na mesec, ki ponuja več spletnih mest, 30 GB na mesec, 100 000 mesečnih obiskov in vse bistvene, premium in Geeky Advanced funkcije.

Na splošno sta ti dve cenovni strukturi zelo primerljivi, čeprav BlueHost ponuja nekoliko več prilagoditve. Načrti za SiteGround so nekoliko poenostavljeni, vendar so vse funkcije še vedno na voljo. Zaradi njihovih popustov je cena zelo smiselna, čeprav so njihove redne cene veliko višje.

Težko je primerjati obe storitvi glede na ceno, saj sta nabor funkcij primerljivi in ​​hkrati različni. Kot sem že povedal, če potrebujete več moči in ste pripravljeni plačati malo več, bo SiteGround verjetno najboljša stava. Funkcije, ki jih ponuja, so prilagojene višjim zahtevam, njihova cenovna struktura pa je v primerjavi z BlueHostom še vedno zelo konkurenčna.

Novejši uporabniki in ljudje, ki se še vedno učijo, pa po drugi strani ne bodo našli dodatne moči ali potrebnih funkcij. Cene za BlueHost se na koncu izkažejo cenejše, zato je dobra ideja, če greš po tej poti, če ne potrebuješ toliko moči.

Uporabniško podporo je dobro upoštevati tudi kot del BlueHostovih cen, saj so na koncu precej primerljive s cenami spletnega mesta SiteGround. Obe spletni strani imata zelo dobro storitev za stranke, vendar se bo osredotočenost BlueHosta na novejše razvijalce spletnih strani in manj izkušene stranke na koncu njihova podpora strankam bolj zanesljiva za tiste, ki jo potrebujejo.

Razsodba: BlueHost ali SiteGround?

Zdaj, ko smo oba gostitelja razčlenili drug ob drugem, lahko vidimo, da so njihove storitve zelo primerljive, vendar se SiteGround glede na uspešnost nagiba naprej. Prav tako smo videli, kako so obsežni učni viri, programi na krovu in splošna enostavnost uporabe BlueHosta zelo privlačni za uporabnike, ki se še vedno učijo. To dobro deluje z nižjimi specifikacijami in še vedno konkurenčnim naborom funkcij BlueHost.

Razvojna narava SiteGround pa naredi zelo privlačno za povsem drugačen nabor strank. Če ste profesionalni razvijalec ali oseba, ki zahteva večjo hitrost in prilagajanje svojega spletnega mesta, boste dodatni denar dobro porabili in se odločili za SiteGround.

Obe spletni strani imata dolgo zgodovino in uveljavljen ugled z obsežno bazo strank. Tu je težko izbrati dokončnega zmagovalca, a ker verjetno želimo začeti z majhnimi, z veliko podpore, BlueHost dobi naše končno priporočilo. Če imate višje standarde, bo verjetno SiteGround vseeno zelo privlačen.

Obstaja veliko funkcij, ki jih nisem pokrival za obe podjetji, in široka skupnost uveljavljenih uporabnikov, ki bi bili morda pripravljeni deliti svoje zgodbe z vami. Naredite nekaj lastnih raziskav in preverite, ali ne najdete nekaj, kar sem pogrešal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map