HostGator vs InMotion Hosting – Kateri ponudnik gostovanja je najboljši?

gostovanje gostitelja vs vs inmotion


InMotion Hosting in HostGator sta trenutno najbolj priljubljena imena v industriji spletnega gostovanja, kar je glavni razlog, zakaj jih želimo v tem članku primerjati. Navsezadnje se morate odločiti, kateri je boljši za potrebe vašega spletnega mesta. Zunaj je veliko močnih ponudnikov, vendar to ne pomeni nujno, da je vsak izmed njih popoln.

Pravzaprav ima vsak ponudnik svoje prednosti in pomanjkljivosti. Tu smo, da jih odkrijemo za vas in vam tako omogočimo vpogled v to, kaj je kot storitve uporabiti njihove storitve. Obstaja razlog, da ta podjetja upravljajo številne glavne sezname na internetu. Znajo dobro služiti svoji glavni publiki in jim zagotoviti natančna orodja in funkcije, ki jih potrebujejo za svoja spletna mesta.

Kako zanesljivi so? Ali njihove cene ustrezajo vašemu proračunu? Katere so pogoste povratne informacije njihovih strank? Odgovorili bomo na ta vprašanja za vas in še veliko več. Najprej bomo preučili glavne prednosti in slabosti InMotion gostovanja, nato pa bomo nadaljevali z HostGatorjem.

Ko pridete do konca našega članka, se boste lahko odločili, katera vam ustreza. Kar lahko takoj povemo, je, da je InMotion pohvaljen zaradi svoje prijazne in koristne podpore strankam, medtem ko je HostGator najboljše podjetje, če želite zagotoviti široko paleto uporabnih funkcij za vaše podjetje. Poglejmo, kaj še lahko ponujajo ti ponudniki za svoje stranke!

InMotion Hosting – Ugledno podjetje za spletno gostovanje

Glede na njihove dosežke je to podjetje zagotovo postavilo nekatere stroge cilje. Imajo izjemno število uporabnikov, ki že leta uporabljajo njihove storitve in še vedno pišejo pozitivne ocene o ponudniku. Po drugi strani pa so zelo zadovoljni tudi novinci. Glede na svojo uporabniško bazo to podjetje težko stori kaj narobe.

Govorimo o podjetju, ki ima dolgo zgodovino. InMotion Hosting je začel svojo pot že leta 2001, ko sta v majhni pisarni dva fanta vklopila svoj edini strežnik. V začetku sta bila dva v osnovi vodja, služba za pomoč strankam in vzdrževalno osebje v podjetju. Kdo bi si mislil, da se bo to spremenilo v tako velik posel?

Dolgo let so izposojali strežnike, nenehno izboljševali svoje storitve in še vedno veljajo za hitro rastoče podjetje. Zagotavljajo skupno gostovanje za blogerje, namenske strežnike za podjetja in VPS za srednje velika podjetja. Skupno imajo na voljo široko paleto paketov za spletno gostovanje. Poglejmo njihove glavne prednosti!

Prednosti & Slabosti gostovanja InMotion

Prednosti gostovanja InMotion

 • Brez pritiska – Z njihovo velikodušno 90-dnevno garancijo vračila denarja na vas ne bo noben pritisk. Naročnino lahko kadar koli prekličete in InMotion vam bo povrnil celotno povračilo, brez vprašanj. To je trenutno eno najdaljših obdobij vračila na trgu, saj večina podjetij ponuja 15, 30 ali 60-dnevno garancijo. Tako dolgo samo kaže, da je ponudnik prepričan v kakovost lastnih storitev.
 • Najboljše neomejene možnosti – Običajna praksa ponudnikov gostovanja je, da v svoje pakete vključite nekaj neomejenih funkcij in nato ponudite še nekaj funkcij, za katere morate plačati. InMotion gostovanje ni izjema. Pravo vprašanje je, ali lahko resnično izkoristite te posebne neomejene funkcije. InMotion se je odločil, da bo za neomejene funkcije izbral prenos podatkov in prostora na disku. Za vključitev v paket vam sploh ni treba doplačati, saj jih lahko dobite tudi pri najosnovnejšem načrtu. Če želite zagnati vrsto spletnega mesta, ki zelo zahteva prostor na disku in prenos podatkov, se zagotovo prijavite na enega od njihovih načrtov. V nasprotnem primeru ne boste dobili toliko vrednosti za svoj denar.
 • Brezplačna domena, promocija in varnostno kopiranje – Z registracijo InMotion ni treba skrbeti za registracijo domenskih imen. Ne bo vam treba poiskati registratorja domen, saj vam omogočajo, da ga registrirate na svojem spletnem mestu. Če ste tudi novinec pri InMotionu, pridobite domeno brezplačno. Ko se prijavite, vam dajo možnost, da izberete enega za svoje spletno mesto. Z uporabo brezplačnih kreditov, ki jih dobite pri vsakem načrtu, boste lahko takoj začeli promovirati svoje spletno mesto. Platforme, na katerih se lahko oglašujete, vključujejo Google AdWords, Yahoo in Bing. Tri mesta, ki so resnično pomembna za tiste, ki želijo promocijo. In nenazadnje bo InMotion samodejno ustvaril brezplačne varnostne kopije podatkov vašega spletnega mesta. To je lahko zelo koristno, če se znajdete v težavah in želite, da bodo vaši podatki spet v dobri formi.
 • Vsestranska podpora strankam – To je ena prvih stvari, ki bi jo morali iskati pri ponudniku gostovanja. Brez dobre podpore strankam, ki ve, kaj se bo zgodilo, če bodo na vaši spletni strani stvari narobe. Naloga ponudnika je, da je tehnična in da čim hitreje reši težave. Podpora strankam je ena izmed močnih rešitev gostovanja InMotion. Vedno so vam pripravljeni svetovati in rešiti vsako vprašanje, ki se pojavi. Podjetja lahko vidite, da je njihova podporna skupina na voljo 24 ur na dan, vendar to ni vedno res. Glede na preglede je osebje v InMotion resnično na voljo ves čas preko klepetanja v živo, e-poštnih sporočil, spletnih forumov in telefona. Upoštevajte, da govorimo o razmeroma majhnem podjetju. Ko ga primerjaš z drugimi velikimi imeni na trgu, se izkaže, da ta niti približno ni tako velik. Zato je tako velika stvar, da ves čas ohranjajo dobro delo in jim nudijo strokovno podporo. Za tiste, ki se še ne želijo obrniti na skupino za podporo, je na voljo baza znanja s številnimi vodniki, video vajami, pogostimi vprašanji in članki. Tam je večina najpogostejših vprašanj dokumentirana, tako da lahko uporabniki hitro najdejo.
 • 2 visokotehnološka podatkovna centra – Eden od razlogov, zakaj ljudje InMotion imenujejo majhno podjetje, je, ker ima le 2 podatkovna centra, oba v ZDA. Njihovi strežniki so opremljeni z najnovejšo strojno opremo, kar zagotavlja visoko zmogljivost. Če niste preveč oddaljeni od ZDA, se bo vaše spletno mesto zagotovo nalagalo s strelo. Čeprav se podjetje ni razširilo dlje kot na dva podatkovna centra, se zagotovo ne izogibajo vlaganju v najnovejšo tehnologijo. Želijo si zagotoviti vrhunsko uporabniško izkušnjo za vse, ki uporabljajo njihove storitve.
 • Strežniki delajo 99% časa – Poleg podpore strankam je uptime druga stvar, ki jo morate preveriti, preden izberete ponudnika. Očitno je, da je krajši čas, ki ga ima določen ponudnik gostovanja, bolje za vaše podjetje. Pravzaprav je dobro za vsako vrsto spletnega mesta, saj ga gledalci sovražijo, ko ne morejo dostopati do želenega spletnega mesta. V InMotion strežniki so pripravljeni in vodijo 99% časa. Njihovo osebje jih nenehno spremlja, tako da vsak strežnik zagotavlja največjo zmogljivost in preprečuje težave. Izboljšajo čas delovanja z uporabo najbolj vzdržljivih komponent Cisco, operacijskega sistema Linux in strežnikov Dell. Ta imena govorijo sama zase, saj imajo dolgo proizvodnjo strojev in komponent višjega cenovnega razreda.
 • Zaščita pred neželeno pošto in zlonamerno programsko opremo – Z InMotion ne bo več spam e-poštnih sporočil. Zahvaljujoč brezplačni programski opremi za filtriranje neželene pošte boste zlahka našli pomembna sporočila. Poleg tega v svoje pakete vključujejo dobro znano varnostno programsko opremo: Patchman in Sucuri. Patchman najde in odstrani zlonamerno programsko opremo, poleg tega pa poskrbi, da je na strežniku vse lepo posodobljeno. Na drugi strani je Sucuri odgovoren za varnostna opozorila, varnostne kopije, hitrost spletnega mesta in DDoS napade.
 • Gostovanje z zeleno energijo – Podatkovni centri potrebujejo veliko energije, še posebej, če želite, da vrhunska strojna oprema deluje z največjo zmogljivostjo. To običajno pomeni veliko onesnaževanja okolja. Vendar pa to podjetje pridobiva energijo iz obnovljivih virov, s čimer zagotavlja, da ne pušča ogljičnega odtisa, kot večina konkurence. Z gostovanjem vašega spletnega mesta v InMotionu lahko zmanjšate škodo na okolju.

Slabosti gostovanja InMotion

 • Drago gostovanje – Če obiščete uradno spletno mesto InMotion Hosting, si lahko ogledate različne cene. Zdi se, da obstajajo poceni načrti in dražji, tako kot pri vsakem drugem ponudniku. Če pa primerjate cene na trgu, se izkaže, da InMotion sploh ni poceni. Njihove cene so očitno nadpovprečne, zato vam ne dovolijo plačevati mesečno. Edino pozitivno pri tem je, da vam dajo 90 dni, da prekličete naročnino. Zaženete načrt, preizkusite vse funkcije, preizkusite podporo za stranke itd. Če se vam zdi, da ne zaslužite dovolj za svoj denar, se lahko preprosto poslovite in dobite ves svoj denar; tako preprosto. Na žalost so njihove cene že slabo trženje za gledalce na njihovem spletnem mestu, saj jih večina zapusti takoj po ogledu.
 • Velike vrzeli v cenah – Njihov načrt za zagon je tako omejen, da vas po kratkem času prisili, da nadgradite na naslednji načrt. Če želite rasti na spletu, vam ne bo dolgo služil. Njegove funkcije so morda močne, vendar je načrt omejen na največ 2 spletna mesta in 2 podatkovni bazi. V tem primeru bi bila nadgradnja primerna, če bi stala le nekoliko več kot vaš trenutni načrt. Žal je med cenami precej velik razkorak. Za nadgradnjo morate računati bistveno večji proračun kot prej. Drugi ponudniki vam nudijo veliko več svobode tudi pri svojih najosnovnejših načrtih.
 • Začetek traja dolgo – InMotion je glede varnosti precej temeljit. Mogoče zato traja toliko časa, da nastavite nov račun in sčasoma spletno stran. Pregledati morate nešteto strani in obrazcev, dokler ne dosežete točke, ko boste končno lahko začeli svoje spletno mesto. Če se odločite za prijavo, se pripravite na dolg postopek ročne aktivacije.
 • Pomanjkljivosti varnostnih kopij – Brezplačna varnostna kopija v InMotionu je odlična brezplačna funkcija in uporabniki z majhnimi spletnimi mesti so z njo popolnoma zadovoljni. Težava je v tem, da z rastjo vašega spletnega mesta lahko dosežete omejitev, kjer morate plačati, če želite, da nadaljujejo z varnostnim kopiranjem spletnega mesta. Če želite brezplačno varnostno kopijo, ohranite velikost svojega spletnega mesta pod 10 GB. V nasprotnem primeru velja za vrhunsko storitev. Prav tako ne pričakujte, da boste vrnili podatke, starejše od 4 mesecev. InMotion samodejno izbriše varnostne kopije, starejše od tega.

HostGator – Zmogljivo poslovno gostovanje

HostGator je ponudnik, ki ponuja enega najrazličnejših repertoarjev načrtov gostovanja. Njihovi paketi niso samo raznoliki, ampak so zelo močni in poceni. Zagotavljajo vam, da boste za ceno dobili ogromno vrednost, zaradi česar so njihove storitve popolnoma vredne za vse.

Vztrajno delajo odlično delo pri vzdrževanju svojih strežnikov in delujočih 99% časa. Višja kot je ta številka, manjše je možnosti, da spletna podjetja izgubijo potencialne stranke. Kot strokovnjaki veljajo za različne vrste paketov gostovanja, vključno z deljenimi, oblačnimi, VPS in namenskim gostovanjem.

Skupno gostovanje pogosto uporabljajo majhna spletna mesta. Temelji na strežnikih, ki so razdeljeni na veliko manjših delov. Vsak del je račun, kjer lahko uporabnik gosti svoje spletno mesto. Pri deljenem gostovanju je račun vezan na en strežnik, medtem ko vam gostovanje v oblaku omogoča razširitev z uporabo delov več kot enega strežnika.

Ti deli so tako rekoč zlepljeni, kar pomeni, da so podatki vašega spletnega mesta shranjeni na več strežnikih hkrati. HostGator ponuja izjemne alternative gostovanja za spletna podjetja. To je predvsem zato, ker v svoje pakete vključujejo posebne rešitve, ki jih vodijo naprej v konkurenco. Poglejmo, kakšne so te posebne ponudbe!

Prednosti & Slabosti HostGatorja

Prednosti HostGatorja

 • Poceni, celoviti načrti – HostGator ima trenutno velik ugled kot poceni ponudnik gostovanja. Vsak njihov načrt je v celoti vreden denarja. Ne želijo vas prisiliti, da izberete dražji načrt. Oglejte si enega njihovih najosnovnejših načrtov, načrt za dojenčke. S tem poceni načrtom že dobite neomejeno pasovno širino, neomejene domene in veliko namestitev z enim klikom. To je več kot dovolj, če želite začeti spletno stran in vzpostaviti trdno spletno prisotnost. Če greš še korak dlje, se izkaže, da ima njihov poslovni načrt nekaj premijskih načrtov, ki jih drugi ponudniki prodajo po veliko višjih cenah. Prav tako morate paziti na popuste, saj redno ponujajo nekaj precej velikih. Cene so že privlačne, toda stvar je tu: novomeški dobijo svoj paket za nižjo ceno že prvo leto naročnine. HostGator vam daje svobodo pri plačilih, kar pomeni, da boste plačevali mesečno, namesto letno.
 • Uporabna podpora strankam – Nastavitev spletnega mesta na novem računu za gostovanje morda ni tako preprosta, kot se vam zdi; še posebej, če to počnete prvič. Vendar ste lahko prepričani, da vam HostGator ne bo dovolil, da bi ga zabrisali. Pripravljeni vas bodo voditi skozi celoten postopek z zagotavljanjem strokovne podpore. Seveda lahko to storite tudi sami, vendar tega ni treba. Več kot željni so pomoči pri hitrem odzivnem času. Lahko jim celo zaupate svoje poverilnice. Ko ga pošljete, takoj začnejo delati in za vas postaviti celotno stvar. Ne želite, da je vključena podpora za stranke? Brez problema. Če želite to storiti sami, so na njihovem spletnem mestu na voljo koristne video vadnice. Samo korak za korakom jim morate slediti in naloge boste končali v nobenem trenutku.
 • Zanesljiv čas delovanja – Kot smo že omenili, je uptime strežnika ena izmed močnih rešitev HostGatorja. Uptime je eden najpomembnejših vidikov spletnega gostovanja, vendar se številni veliki ponudniki borijo, da nadaljujejo nad želenimi 99%. Spremljanje strežnikov in infrastruktura sta v HostGatorju tako dobra, da lahko svoje stranke zadovoljijo z dobrim dosegom. Zmanjšajo možnost, da bodo njihovi strežniki propadli, tako da preprečijo težave, preden sploh vplivajo na svoje strežnike. Pri 99-odstotnem podaljšanju bo predviden čas trajanja spletnih mest približno 6 ur na leto, kar v resnici ni nič. Poleg tega se je v zadnjih nekaj letih celo zmanjšalo število izpadov prijavljenih strežnikov.
 • cPanel pripravljen – Ponudniki gostovanja ne morejo zanikati, da je trenutno najbolj priljubljena nadzorna plošča cPanel. Je uporabniku prijazen in priročen za uporabnike, ki prehajajo iz enega ponudnika na drugega. Ni jim treba učiti nove platforme, temveč lahko še naprej delujejo v istem okolju in to je velika prednost. cPanel zagotavlja, da lahko z lahkoto upravljate zaledje svojega spletnega mesta. Zaradi svoje priljubljenosti iz dneva v dan izhajajo številne uporabne vadnice, ki nudijo pomoč tistim, ki nimajo izkušenj z njegovo uporabo. HostGator je vedno pripravljen na novince, ki želijo prenesti podatke svojih spletnih strani od prejšnjega ponudnika. Ko se prijavite, vas čaka FTP.
 • Varstvo okolja – Zelena energija je trenutno priljubljena stvar pri ponudnikih gostovanja, vendar to niti malo ne zmanjšuje njenega pomena. Vedno je boljše, da se prijavite pri ponudniku, ki svoje strežnike napaja z zeleno energijo. HostGator je eden od igralcev v igri, ki cenijo to idejo. Ogromno prispeva k varovanju okolja pred onesnaženjem. Z uporabo njihove storitve lahko prispevate tudi k boljšemu, čistejšemu okolju. Namesto tradicionalnih podatkovnih centrov ima HostGator veliko naravnih elektrarn, ki proizvajajo obnovljivo energijo. Neskončno je bolje ustvarjati energijo z vetrnimi elektrarnami namesto elektrarn na premog.
 • Ogromna baza znanja – Podjetje pozdravlja neizkušene uporabnike in jim daje priložnost, da se izobrazijo. Imajo ogromno bazo znanja, kjer najdete vadnice o različnih zadevah, povezanih z gradnjo spletnih strani, gostovanjem in spletnim poslovanjem. Dobiš visokokakovosten material, ki ga druga podjetja običajno prodajo za veliko denarja. Vse, kar potrebujete, je, da ustvarite račun HostGator in lahko začnete učiti nove stvari brezplačno.

Slabosti HostGatorja

 • Zmedena namestitev – Postopek prijave na HostGator je precej enostaven, vendar je veliko težje nastaviti spletno mesto. Precej zmedeno je priti do točke, ko so vsi podatki vašega spletnega mesta na njihovem strežniku, pripravljeni za prikaz. Težko boste imeli, tudi če boste koristno gradivo uporabili na njihovi bazi znanja.
 • Pomanjkanje varnosti – Da, HostGator je v veliko podporo, če med namestitvijo potrebujete pomoč pri selitvi spletnega mesta ali kaj drugega. Vendar to ne pomeni, da ne boste imeli težav. Dejstvo je, da se boste s tem podjetjem srečevali precej pogosto, kar bo zapravilo precej časa. Kljub temu, da njihovo osebje rešuje večino težav, se bodo mnogi od njih znova in znova pojavljali. Po drugi strani pa prejmete samo tedenske varnostne kopije namesto običajne dnevne rutine, ki jo ponujajo drugi ponudniki. Redko iščejo zlonamerne izdelke, zato vaši podatki ne bodo tako zaščiteni, kot bi si mislili. Če virus pravočasno napade vaše spletno mesto, bo neizogibno povzročil škodo.
 • Najmanjše število brezplačnih – V svoje pakete za gostovanje vključujejo nekaj dodatkov, vendar je veliko drugih podjetij, ki vam dajo veliko več. HostGator se osredotoča na to, da vam ponuja zanesljiv strežnik in vrhunsko izkušnjo gostovanja, vendar ne toliko na zagotavljanju dodatne pomoči. Razlog za to so verjetno njihove poceni cene. Če želite dostopno gostovanje, ne dobite toliko dragocenih brezplačnih ponudb. Vsaj vam ponudijo nekaj preprostih orodij, ki lahko nekoliko povečajo vašo spletno prisotnost. Sem spadajo dobropisi za Google AdWords, ki jih lahko uporabite za promocijo svojega spletnega mesta v iskalniku. Z garancijo za vračilo denarja so bolj radodarni kot običajni ponudnik gostovanja in vam omogočajo, da denar vrnete, če v 45 dneh prekličete naročnino..

HostGator ali InMotion – katero bi morali izbrati?

Zaključimo lahko, da je HostGator ponudnik, na katerega se vsekakor lahko zanesete, če želite konstantno uptime, kakovostno podporo in visoke zmogljivosti. Bloggerjem in drugim osebam, ki želijo upravljati majhna spletna mesta, ponujajo cenovno ugodne načrte, medtem ko obstajajo tudi dobro prilagojeni paketi za podjetja vseh velikosti. Približno vsi lahko najdejo načrt, ki ustreza njihovim potrebam.

Razlog, zakaj bi priporočili njihove načrte za podjetja, je v tem, da je v njihovih višjih proračunskih načrtih na voljo nekaj močnih funkcij. To so funkcije, ki vam lahko pomagajo rasti v spletu in pritegnejo več obiskovalcev na vašo spletno stran v kratkem času. Oglejte si seznam funkcij na njihovi spletni strani in jasno bo, zakaj je ta ponudnik tako priporočljiv za podjetja.

Obstaja veliko starejših strank, ki so še vedno zadovoljni s storitvijo, potem ko jo že leta uporabljajo, na različnih spletnih forumih objavljajo pozitivne ocene. Zdaj pa za primerjavo pogovorimo o gostovanju InMotion Hosting. InMotion priporočamo tistim, ki potrebujejo hitro rastočega, zanesljivega ponudnika gostovanja, ki nenehno vlaga v izboljšanje svojih storitev. To je neodvisno podjetje, ki se je več let gradilo iz nič, nenehno pridobivalo na ugledu.

Ne glede na to, kaj počnejo druga podjetja, imajo drugačen pristop in zadeve jemljejo resneje. To lahko opazite tako, da pogledate njihov seznam funkcij. Ponujajo številne brezplačne storitve, ki vam pomagajo rešiti zapletene težave na preprost način. Navsezadnje InMotion ne želi, da se zataknete in zapravljate čas. Namesto tega se lahko osredotočite na svoje spletno poslovanje, medtem ko njihova orodja skrbijo za ostalo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map