InMotion Hosting vs BlueHost – Kateri ponudnik gostovanja je najboljši?

01.06.2020
Primerjava gostovanja 'InMotion Hosting vs BlueHost – Kateri ponudnik gostovanja je najboljši?
0 15 мин.

gostovanje inmotion-vs-bluehost


Industrija spletnega gostovanja se spreminja vsak dan. Pojavljajo se nova podjetja, ki ponujajo nove zanimive priložnosti gostovanja za velika spletna mesta, kot je tisto, ki ga načrtujete. Ključnega pomena pri izbiri pravega je obveščanje.

Na voljo je ogromno informacij za vse različne gostitelje in jih je težko presejati, zato si bomo ogledali nekaj gostujočih podjetij in videli, kako se vrstijo drug ob drugem. V tem članku bomo primerjali dva najboljša ponudnika gostovanja: InMotion in BlueHost.

Začnimo s kratkim pregledom BlueHosta.

BlueHost – vodja gostiteljske industrije

BlueHost je leta 2003 ustanovil Matt Heaton in so eno največjih imen spletnega gostovanja danes. Skupaj s sestrskimi podjetji; Hostmonster, FastDomain in iPage gostijo skupno več kot 2 milijona domen.

O BlueHostu lahko veliko rečemo, ribe z velikim imenom v živahnem ribniku. Kako torej ugotovimo, ali so pravi za nas? No, poglejmo nekaj stvari, za katere menim, da so prednosti in pomanjkljivosti pri delu z BlueHostom.

Prednosti BlueHosta

BlueHost ponuja ugledno paleto funkcij z velikimi imeni in možnostmi podpore za vse potrebe svojih strank:

 • BlueHost si je že 15 let ustvaril ime kot zanesljiv gostiteljski servis. Ponujajo široko paleto kakovostnih storitev, po katerih so znane. Ime velikega imena pomeni tudi, da obstaja veliko informacij o tem, kako je to podjetje v preteklosti delalo za druge. Oglejte si, kaj drugi govorijo o BlueHostu in poglejte, ali sami ne morete priti do zaključka.
 • Dobri učni viri. Vkrcanje novih uporabnikov je sestavni del dobrega gostiteljskega podjetja, BlueHost pa ima veliko odličnih učnih virov, da se novi uporabniki prilagodijo storitvi. BlueHost uporablja tudi industrijski standard cPanel in vas lahko nauči pomembnih veščin, ki vam bodo pomagale pri napredovanju vašega spletnega mesta.
 • Posebne ponudbe. Kot vsako dobro podjetje za gostovanje ima tudi BlueHost pogoste posebne ponudbe za popuste na različne storitve gostovanja. Oglejte si tudi njihova sestrska podjetja in preverite, ali ne morete dobiti dobrih ponudb.
 • Pomoč strankam. Zagotavljanje podpore strankam je eden najpomembnejših dejavnikov dobrega podjetja za spletno gostovanje. Še posebej, ko šele začenjate, lahko viri za podporo naredijo ali prekinejo vašo gostovanje. BlueHost ponuja 24-urno podporo telefonom in podporo za klepet v živo.
 • Garancija za vračilo denarja. BlueHost ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja za svoje storitve. Če storitev gostovanja prekličete v 30 dneh, boste prejeli celotno povračilo za storitve gostovanja. Vendar je nekaj drobnega tiska, zato je dobro, da to preverite njihovo spletno stran.
 • Viri z velikimi imeni. Biti eden od velikih fantov pomeni, da ima BlueHost na voljo dovolj virov, da se resnično osredotoči na zadovoljstvo strank. Dobro spletno gostovanje je enako dobro, ko so zadovoljne njihove stranke, zato je to pomemben dejavnik.
 • Kot sem že povedal, BlueHost uporablja standardni vmesnik cPanel in ponuja nove uporabnike široko bazo znanja. Vmesnik cPanel je splošno znan po svoji enostavni uporabi, ti dejavniki pa so združeni, zaradi česar je BlueHost zelo uporabniku prijazen. Res privlačna kakovost za novejše razvijalce lastnikov podjetij, ki se želijo razširiti po spletu.
 • Odlična storitev. BlueHost je 15 let izostril svoje sposobnosti, da bi vam prinesel najboljše storitve spletnega gostovanja. Ob tej poti je prišlo do nekaj preglavic, a njihov ugled enega vodilnih spletnih gostiteljev je resničen. Spletna mesta, ki jih gosti BlueHost, so zelo hitra, razpon razpoložljivih funkcij pa je zelo primeren za cenovni razpon in strukturo.

Slabosti BlueHosta

Očitno mora biti nekaj, kar BlueHost ne deluje bolje. Tu je nekaj področij, na katerih je konkurenca nekoliko v prednosti pred BlueHostom:

 • Čeprav BlueHost ponuja odlične hitrosti za svoj cenovni razpon in strukturo funkcij, nekatere druge storitve ponavadi v tej kategoriji prekašajo rezultate. Vendar je BlueHost zelo iskren glede svojih storitev in pregledno zagotavlja natančne informacije o specifikacijah vseh svojih strežnikov in funkcij.
 • BlueHost ima razumno cenovno strukturo, ki se ponavadi prilagaja konkurenci svojim konkurentom, včasih pa lahko zaostane. Nekateri načrti in razširjene funkcije so dražji od podobnih ugodnosti v primerjavi s konkurenco in zdi se, kot da plačujete za podporo in prepoznavnost blagovne znamke, ne pa za funkcije.
 • Načrti za omejeno shranjevanje. Za razliko od večine drugih gostovalnih podjetij BlueHost s svojimi načrti gostovanja ne ponuja neomejenega shranjevanja podatkov. Čeprav so cene zelo razumne, je to v primerjavi z nekaterimi drugimi gostitelji z neomejenimi zmogljivostmi izrazito pomanjkljivo.
 • Težave z velikimi imeni. Imeti prepoznavno blagovno znamko je lahko za podjetje velika prednost; privablja poslovanje in gradi zaupanje v vaše potencialne stranke in investitorje. Kljub temu pa obstaja nekaj težav, povezanih tudi z velikim podjetjem. Zaradi velikega imena lahko postanete tarča kibernetskih napadov, kot smo že videli pri BlueHostu. To lahko prav tako močno spremeni raven nadzora kakovosti in kakovosti storitev za stranke.

Za BlueHost se nekatere pomanjkljivosti lahko zdijo ogromne rdeče zastave, na splošno pa gre za solidno gostiteljsko podjetje, katerega močan model in širok razpon virov in funkcij naredijo privlačno možnost za široko paleto spletnih strani.

Torej, naslednji naš načrt je, da si ogledate InMotion.

Gostovanje InMotion – stabilnost & Prilagodljivost

InMotion je še ena velika blagovna znamka, primerljiva z BlueHostom. Od leta 2001 so svojo uporabniško bazo razširili na več kot 300.000 domen in iz vseh gostujočih podjetij trdijo, da imajo najboljše rezultate.

Če rečem, veliko teh velikih podjetij lahko na široko spregovori s svojo prepoznavnostjo blagovne znamke, nato pa razpadejo pod resnim nadzorom. Oglejmo si, kaj InMotion prinaša na mizo, preden vidimo, kako obe podjetji primerjata drug ob drugem.

Prednosti gostovanja InMotion

 • Storitev za stranke. InMotion daje velik poudarek na njihovi podpori strankam pri njihovem trženju. Ponujajo podporo s sedežem v ZDA po telefonu, e-pošti, vozovnici ali klepetu v živo. Večina od nas se je ukvarjala s storitvami za stranke in vemo, kako se lahko zdi, da jih podjetja ne zanimajo. Zdi se, da je InMotion močno predan temu, da bi razbremenil to idejo, in veliko zadovoljnih strank z veseljem poroča o odlični storitvi s podpornih mest.
 • InMotion se ponaša z 99,926% povprečnega časa upodabljanja. To je na spodnjem koncu najboljšega povprečja, vendar je še vedno zelo dobro povprečje. Njihovi dejanski časi delovanja so včasih tudi boljši od tega. Še en dober standard, ki ga je treba presoditi, je čas do prvega bajta (TTFB). To pomeni, kako dolgo traja odziv strežnika, potem ko je obiskovalec poslal zahtevo. InMotion je bil testiran z osnovnim spletnim mestom WordPress na skupnem načrtu gostovanja približno 0,528 sekunde za TTFB.
 • InMotion ponuja 90-dnevno garancijo vračila denarja, ki je bistveno daljša od 30-dnevne garancije BlueHosta. Pri nekaterih strankah je to lahko dejavnik dokončnega ali preloma, zlasti tistih, ki želijo hkrati znižati nadomestilo za celo leto, da prihranijo nekaj denarja, ne da bi maksimizirali svoj dejavnik tveganja.
 • Posebne ponudbe. Tako kot mnoga podjetja v industriji ima tudi InMotion številne posebne ponudbe in brezplačne funkcije. Vedno je dobro opraviti nekaj raziskav o tem, kaj ponuja vsako podjetje v tem trenutku, in preverite, ali se ne morete dogovoriti kje drugje.
 • Brezplačne varnostne kopije podatkov. Zanesljive varnostne kopije podatkov so zelo pomemben del dobre storitve gostovanja, saj večina ljudi ne želi preveč izgubiti vseh svojih podatkov. Varnostne kopije, ki jih opravi InMotion, so na voljo, kar je privlačno v primerjavi z nekaterimi drugimi podjetji, ki zadržijo varnostno kopirane podatke.
 • Brezplačna migracija spletnega mesta. To je velik plus za ljudi, ki veliko skačejo naokoli ali pa so morda nezadovoljni s podjetjem gostiteljem, ki so ga izbrali za svoje spletno mesto. InMotion ponuja brezplačno storitev prenosa spletnega mesta z ničelnim izpadom spletnega mesta med izvajanjem prenosa.
 • Dobra podporna skupnost. Kot drugo veliko ime v panogi ima InMotion zvesto skupnost strank in privržencev, ki tvorijo zanesljivo bazo znanja in podpore za vse, ki želijo začeti z InMotionom. InMotion je tudi ena redkih resnično neodvisnih blagovnih znamk v panogi, ki jim omogoča, da se resnično osredotočijo na svojo skupnost strank in zadovoljstvo s strankami..
 • Tako kot BlueHost tudi InMotion za svoj vmesnik uporablja standardno cPanel. Upravljalna plošča je preprosta za uporabo, na voljo pa je veliko informacij in literature o tem, kako učinkovito uporabljati. InMotion tudi vmesnik cPanel integrira neposredno na nadzorno ploščo, kar pomeni, da za svoj cPanel in za obračun ne boste potrebovali ločenih računov za prijavo..
 • Akreditacija BBB. Za razliko od BlueHosta je InMotion Hosting, Inc. s strani Better Business Bureaua akreditiran od leta 2003. Imajo oceno A +, kar pomeni, da so bili doseženi zelo visoko v smislu uspešnosti storitev in zadovoljstva strank..

Slabosti gostovanja InMotion

 • Struktura cen. Iskanje prave storitve za pravo ceno je ime igre tukaj. Nihče ne želi plačati več, kot je treba, za storitev, ki je morda niti ne bi bila vredna. InMotion ima za svoje načrte zelo nizke oglaševalske cene, vendar so to letni načrti, kjer bi morali kupiti celo leto naenkrat. Imajo cenovno dostopne načrte, vendar obstajajo obsežne omejitve, o katerih bom razpravljal v nadaljevanju.
 • Omejitve spletnega mesta. Število dovoljenih baz podatkov na vašem spletnem mestu določa, katere aplikacije lahko zaženete in kako bo vaše spletno mesto delovalo na splošno. Število spletnih mest, ki jih lahko imate tudi na eni domeni, je pomembno prodajno mesto za številne storitve gostovanja. InMotion žal postavlja stroge omejitve teh zmogljivosti, saj omejuje število spletnih mest in baz podatkov tudi pri svojih dražjih načrtih.
 • Poudarek na blagovni znamki. InMotion ponuja široko paleto storitev, specializiranih za najrazličnejše vrste spletnih strani. To je lahko dobro, če najdete nekaj, kar popolnoma ustreza vašemu spletnemu mestu, lahko pa je tudi boleče, če ne veste, kaj želite. Tudi če veste, kaj želite, lahko podjetje, ki se je osredotočilo na toliko storitev, povzroči težave nekaterim strankam, ki lahko bolj usmerjeno podjetje dobijo več pozornosti..
 • Počasno preverjanje. InMotion zelo skrbi za svojo varnost in zahteva preverjanje telefona za vse nove stranke. Ni možnosti za takojšen dostop do vašega računa in postopek preverjanja vaše identitete lahko traja dolgo. Nekatere stranke so celo poročale, da morajo poslati svojo identifikacijsko številko. Čeprav je to dobro za varnost, je lahko za mnoge potencialne stranke odmev.
 • Težave z velikimi imeni. Tako kot pri BlueHostu je tudi InMotion dobro znano podjetje z velikim številom uveljavljenih strank. Čeprav to zagotavlja številne različne prednosti, lahko nekateri vidiki poslovanja s podjetjem postanejo neupravičeni glavobol.

Kot lahko vidite, je med obema podjetjema treba veliko pogledati. Oba imata izrazite prednosti in slabosti, njihova uspešnost in ugled pa sta zelo primerljiva. Kako torej izbrati, kateri je pravi za nas?

Kako se zložijo??

Odločitev, katero podjetje za gostovanje je boljše, je lahko izziv. Obstaja veliko različnih točk, ki jih je treba pokriti in vsako podjetje ponuja zelo različne storitve in posebne ponudbe. Res je odvisno od tega, kaj iščete, če pa si želimo podrobneje pogledati, ga lahko razdelimo na tri kategorije: funkcionalnost, podpora, in cena.

Funkcionalnost

Obe spletni strani se ponašata z impresivno hitrostjo in časom uptime, neomejenim diskovnim prostorom, brezplačnim domenskim imenom za eno leto in vračilom denarja za njihovo storitev. Garancija InMotion je trikrat daljša kot BlueHosts, čeprav se BlueHost ponaša z vodilno strojno opremo in časom upodabljanja.

Na splošno se zdi, da BlueHost deluje nekoliko boljše, vendar je razlika v ceni in struktura resnično ta dejavnik. BlueHost ponuja brezplačno orodje za izdelavo spletnega mesta s predlogami, skupaj z brezplačnim Cloudfare CDN in nešteto popustov, odvisno od tega, kdo vas napoti na storitev. InMotion ponuja tudi številne brezplačne možnosti s svojim načrtom gostovanja s popustom, vključno z brezplačnimi gradbenimi orodji in predlogi, brezplačnimi selitvami, brezplačnim SSD shrambo, &c.

Neomejena pasovna širina tudi pri diskontnih načrtih za InMotion omogoča privlačnost v nizkem cenovnem razredu, čeprav BlueHost zagotovo ponuja boljše zmogljivosti in zmogljivosti podpore s svojimi cenejšimi načrti.

InMotion začne teči naprej, ko pogledate dražje načrte, vendar z zmogljivostjo in nadgraditvami funkcij ponavadi presegajo BlueHost kot višje cene.

Podpora

Podpora strankam in učni viri, ki jih ponuja gostovajoče podjetje, so najpomembnejši dejavniki za veliko strank. Tudi če ne načrtujete potrebe po podpori strankam, imate na voljo znanje in strokovno znanje v primeru, da naletite na težave, neprecenljivo bogastvo.

Obe podjetji imata obsežne centre znanja, v katerih se lahko novi uporabniki naučijo, kako učinkovito uporabljati svoje storitve gostovanja, obe podjetji pa ponujata podporo za klepet v živo za svoje stranke. Medtem ko obe podjetji ponujata telefonsko podporo, samo BlueHost ponuja to 24/7. Po drugi strani InMotion ponuja tudi podporo strankam prek sistema vozovnic ali klicev Skype.

InMotion je nekoliko manjši od BlueHosta, kar kaže na njihovo predanost zadovoljstvu strank. Čeprav se njihove lastnosti za primerjavo zdijo nekoliko pomanjkljive, je njihov ugled pri podpori kupcev fenomenalen. Težko bi našli nekoga, ki bi ga možnosti za podporo strankam InMotion nenehno razočarale.

Če omenimo, je telefonska podpora BlueHosta 24/7 lahko v veliko pomoč tistim strankam, ki ne želijo preiti avtomatiziranega sistema storitev ali vozovnic, da bi prejeli podporo, ekipa strokovnjakov za podporo BlueHosta pa ima tudi zelo dober ugled pri reševanju težav..

Na koncu bo to odvisno od tega, koliko podpore potrebujete in kakšne vrste. Obe podjetji ponujata zelo zanesljivo podporo strankam, ki bi morala biti dovolj, da boste zadovoljni s svojim spletnim gostovanjem.

Cena

Kot vidite, obe storitvi ponujata široko paleto funkcij in podpore. Te razlike kažejo na nekaj očitnih prednosti in slabosti, eden najpomembnejših dejavnikov za večino strank bo cena. Koliko stane vsaka storitev in kako se cene primerjajo?

 • BlueHost ponuja skupno gostovanje, ki se začne pri 3,95 USD na mesec, VPS gostovanje od 19,99 USD na mesec in namensko strežniško gostovanje, ki se začne pri 79,99 USD na mesec. Njihov obseg možnosti se zdi precej omejen, vendar so njihovi načrti zelo vsestranski in jih je mogoče učinkovito uporabiti s široko paleto modelov spletnih strani.
  • Za ljudi, ki se šele začnejo, so njihovi skupni načrti verjetno najboljša stava in se začnejo pri 3,95 USD na mesec (običajno 7,99 USD) za osnovni načrt z omejenim SSD pomnilnikom, poddomenami, shranjevanjem e-pošte in brez posebnih ponudb ali funkcij. Načrt plus je 5,95 USD na mesec (običajno 10,99 USD) in ponuja neomejeno spletno mesto, SSD shrambo, poddomene in hrambo e-pošte. Načrt plus ima na voljo tudi 200 USD marketinških ponudb. Paket izbire plus je trenutno tudi 5,95 USD na mesec (običajno 14,99 USD) in ponuja vse funkcije neomejeno z vsemi dodatnimi paketi in ponudbami.
 • V gibanju ponuja izjemno široko paleto možnosti z različnimi cenami, zasnovane tako, da ustrezajo vašim potrebam na spletnem mestu. Njihovi načrti se gibljejo od 3,99 USD na mesec za osnovno skupno gostovanje podjetij, vse do njihovih namenskih strežniških načrtov, ki se začnejo pri 95 USD na mesec
  • Njihovo skupno gostovanje v podjetjih, ki je trenutno 50% manj, je na voljo z brezplačnim SSD-shrambo, namestitvijo z enim klikom s 400+ aplikacijami in brezplačno domeno.
  • Imajo specializirano gostovanje za WordPress, ki se začne s 4,99 USD na mesec. Ti načrti so zasnovani tako, da so optimizirani za spletna mesta, ki temeljijo na WordPressu in zagotavljajo odlično hitrost in zanesljivost. To je tisto, kar iščete, če želite ustanoviti spletno mesto WordPress.
  • Druga zanimiva možnost je paket preprodajalcev, ki je specializiran za tiste, ki jih zanima prodaja preprodanih domen. Te se začnejo pri 13,99 USD na mesec in omogočajo gostovanje lastnih strank ter preprodajo domen z neomejenimi spletnimi mesti.

Kot vidimo, so cenovni razponi za obe storitvi zelo različni. InMotion ima veliko bolj vsestransko strukturo s specializiranimi načrti za WordPress ali nadaljnjo prodajo domen. BlueHost pa po drugi strani svojim strankam ponuja neprimerljivo zmogljivost in ogromno sredstev, ki jih lahko uporabijo v svojo korist. BlueHost načrti so tudi tad cenejši.

Na koncu bo odvisno od vrste spletnega mesta, ki ga želite izdelati. Ljudje, ki šele začenjajo, bodo najbrž raje BlueHost zaradi njegove enostavnosti, medtem ko se bodo bolj specializirane stranke zaradi vsestranskosti in možnosti verjetno odločile za InMotion.

Razsodba: InMotion ali BlueHost?

Obe gostiteljski storitvi imata desetletja zanesljivo postrežbo in niti eden od njiju v svojem poslu ni imel nobenih zelo velikih kolcanj. BlueHost je večje ime, in čeprav to včasih lahko pomeni slabe storitve in zadovoljstvo kupcev, BlueHost resnično stopi k krožniku, ko gre za podporo njihovi bazi strank.

Tudi zmogljivost je enakomerno usklajena, InMotion pa postane resnično bolj privlačna možnost, če iščete specializiran načrt. Kupci teh dveh podjetij bodo verjetno zadovoljni ne glede na to, s čim se ukvarjajo, vendar je vedno dobra ideja, da sprejmete premišljeno odločitev in ne prenagljeno.

Glede na to bo pomembno razmisliti o vrsti spletnega mesta, ki ga želite oblikovati, in kako pričakujete, da bodo različne funkcije obeh storitev delovale v vašo korist. Moje priporočilo je, da pogledate v obe podjetji neodvisno, morda se celo pogovorite s predstavnikom in preverite, ali ne najdete nečesa, kar je primerno za vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector