InMotion Hosting vs Hostinger – Kateri ponudnik gostovanja je najboljši?

01.06.2020
Primerjava gostovanja 'InMotion Hosting vs Hostinger – Kateri ponudnik gostovanja je najboljši?
0 16 мин.

inmotion-vs-hostinger


Hostinger in InMotion Hosting sta podjetji, ki ju že dolgo želimo primerjati. Zdaj je končno napočil čas in lahko vam objavimo ta podroben pregled prednosti in slabosti obeh. Vendar nismo tukaj, da bi vam povedali, katero podjetje je boljše.

Ker je vsak ponudnik gostovanja drugačen, tukaj ne moremo jasno razglasiti zmagovalca. Namesto tega smo tu, da vam pomagamo ugotoviti, kateri ponudnik je za vaše potrebe boljši. Do konca tega članka boste lahko enostavno izbirali na podlagi podrobnosti, ki jih bomo delili.

Govorili bomo o cenah, uptime, podpori za kupce, strojni opremi in brezplačnih funkcijah, ki jih lahko dobite z naročnino. Kljub temu, da je na tem področju manjše podjetje, InMotion zagotavlja odlično podporo strankam in zmogljivosti, ki temeljijo na najnovejši strojni opremi.

Po drugi strani ima Hostinger velik ugled pri zagotavljanju storitev, ki so enostavne za uporabo, na katere se lahko prijavijo neizkušeni uporabniki. Njihove storitve so, čeprav so začetnikom prijazne, tudi zanesljive in hitre v primerjavi z industrijskimi standardi. Brez dodatnega oboževanja, poglejmo podrobnosti!

O gostovanju InMotion

Po mnenju starejših uporabnikov in prišlekov je običajno velika razlika, ko gre za podjetja za spletno gostovanje. Pri InMotionu to zagotovo ni, saj zagotavljata precej prepričljive pakete gostovanja za obe skupini strank.

Vedno so bili dobri pri skrbnem raziskovanju potreb svojih strank. Družba je bila na začetku zelo majhna. Leta 2001 sta se dva fanta odločila, da svoj čas posvetita delu v drobni pisarni. Imeli so samo en namenski strežnik in telefon.

Oba sta skrbela za vzdrževanje, hkrati pa sta nudila podporo svojim strankam in skrbela za celotno podjetje. Medtem ko so imeli na začetku le nekaj uporabnikov na strežniku, je podjetje postalo tako priljubljeno, da se na tisoče uporabnikov danes prijavi na svoje pakete gostovanja.

InMotion zagotavlja odlično storitev za stranke, vrhunsko strojno opremo in številne uporabne funkcije v obliki spletne programske opreme in aplikacij. Po skoraj dveh desetletjih v panogi jim je uspelo postati eno najboljših gostujočih podjetij. Poglejmo, kaj naredi InMotion tako velikega konkurenta na trgu spletnega gostovanja.

Prednosti in slabosti gostovanja InMotion

Prednosti InMotion

Brez obveznosti – V InMotionu vam ni treba takoj zavezati paketa gostovanja. Če vam ni všeč, lahko vrnete svoj denar, če v 90 dneh prekličete naročnino. V primerjavi z drugimi ponudniki gostovanja lahko rečemo, da je njihova 90-dnevna garancija precej velikodušna ponudba. Večina drugih podjetij vam daje 60 dni, vendar tudi 30 in 15-dnevne garancije niso redke.

Dragoceni paketi gostovanja – InMotion se razlikuje od konkurence, saj ponuja nekaj neomejenih funkcij v vsakem svojem paketu. Ti vključujejo neomejen prenos in neomejeno shranjevanje. Obe funkciji sta zelo uporabni za različne vrste spletnih mest.

Če sta za vaše spletno mesto še posebej pomembna prenos podatkov in prostor na disku, boste zagotovo zadovoljni z načrtom gostovanja InMotion. Ponudnik te funkcije vključi tudi v njihov najosnovnejši načrt, kar vam omogoča, da začnete s strogim proračunom.

Uporabni brezplačniki – Ponudnik je uporabnikom pripravljen brezplačno podariti veliko stvari. Najprej prejmete brezplačno ime domene, ne glede na izbrani paket gostovanja. To domeno lahko dobite med registracijo ali prenosom spletnega mesta.

To je odlična novica, saj bo vaša domena temelj vaše spletne strani. Drugič, prejmete brezplačne kredite, ki jih lahko uporabite za promocijo vaše spletne strani na spletu. InMotion vam daje dobropise za Bing, Yahoo in Google AdWords, kar vam omogoča, da iz teh virov privabljate dodaten promet.

Ampak to še ni vse! InMotion zaščiti vaše podatke tudi z avtomatskimi varnostnimi kopijami brezplačno. Kadar gre kaj narobe, se lahko preprosto vrnete na starejšo različico podatkov spletnega mesta.

Strokovna podpora – Za nakup gostiteljskega paketa in za izgradnjo spletne blagovne znamke vam ni treba biti strokovnjak. Vsekakor pa potrebujete usposobljeno skupino za podporo strankam, ki ima hrbet. Čeprav InMotion ponuja izjemno storitev, so stvari v tehnološkem svetu na trenutke lahko precej nepredvidljive.

Njihova podpora za stranke je pripravljena odgovoriti, ali potrebujete nasvet ali hitro odpraviti težavo, s katero ste naleteli. Do njih lahko pridete po različnih kanalih, vključno s telefonom, klepetom v živo in e-pošto ali z izpolnitvijo obrazca na njihovem spletnem mestu.

InMotion je morda manjši od drugih vrhunskih podjetij, vendar zagotovo vedo, kako zagotoviti izjemno podporo strankam. Poleg tega lahko obiščete njihovo celovito bazo znanja. Uporabnikom, ki potrebujejo hiter popravek, je na voljo veliko koristnih vodnikov, pogostih vprašanj, video vadnic in člankov.

Strojna oprema vrhunske kakovosti – Če vaš ponudnik spletnega gostovanja za svoje strežnike uporablja najnovejšo tehnologijo, se bo vaše spletno mesto zagotovo naložilo s strelo. InMotion je eno od podjetij, ki se ni splačalo investirati v strojno opremo višjega cenovnega razreda.

Gre za hitrost komunikacije med strežnikom in vašo spletno stranjo. Obstaja še nekaj dejavnikov, ki določajo hitrost nalaganja, vendar če strojna oprema ni dovolj zmogljiva, potem nič drugega ne bo moglo pomagati situaciji.

InMotion ima samo 2 podatkovna centra, kar morda ne zveni prepričljivo, vendar sta vsaj ta dva polno opremljena in popolnoma zanesljiva.

99-odstotno podaljšanje – Strežniki InMotion delujejo več kot 99% časa. To je odločilni dejavnik za podjetja, saj lahko celo ura izpada povzroči znatne izgube prihodka zanje. Dejansko sta “visoko uptime” ali “zanesljivo uptime” ena izmed najbolj iskanih izrazov, ko podjetja želijo najti alternativno spletno gostovanje za svoje spletno mesto.

Njihovi strežniki temeljijo na vrhunski tehnologiji. Uporabljajo strežnike Dell z nameščenim operacijskim sistemom Linux in nameščenimi komponentami Cisco. Ta tri imena govorijo sama zase, saj bi bilo škoda, da bi te napredne tehnologije pustile strežnike.

Kljub tako zanesljivemu naboru strojne opreme InMotion zaposluje tudi skupino strokovnjakov. Zagotavljajo neprekinjen čas delovanja strežnikov in odpravijo vsako težavo, morda še preden uporabniku sploh postanejo vidne.

Varnostna programska oprema – InMotion vam omogoča filter neželene pošte, ki je preprosto, a zelo učinkovito orodje, s katerim lahko prihranite veliko časa. Namesto da ročno izberete pomembna e-poštna sporočila med obilico neželene pošte, jih orodje odstrani za vas, tako da lahko jasno vidite, kaj je pomembno v mapi »Prejeto«.

Poleg tega dobite dve zelo priljubljeni varnostni platformi, vključno s Patchman in Sucuri. Patchman, kot že samo ime pove, posodablja vse, kar preprečuje, da bi bilo vaše spletno mesto izpostavljeno napadom. Glavni cilj obeh programov je zaščititi svoje podatke pred zlonamerno programsko opremo in napadi DDoS, ki se med seboj med seboj dopolnjujejo pri teh nalogah.

Okolju prijazno – Ni čudno, da podatkovni centri potrebujejo veliko energije za pravilno delovanje. To običajno pomeni, da takšna podjetja puščajo pomemben odtis ogljika, ki škodujejo okolju.

Današnja tehnologija nam omogoča, da pridobivamo energijo iz obnovljivih virov in jo tako uporabljamo za svoje vsakdanje življenje, hkrati pa ščitimo svet pred onesnaženjem. Med gostiteljskimi podjetji je vse bolj priljubljena uporaba zelene energije.

InMotion, ki je eno najbolj visokotehnoloških podjetij v panogi, je začelo uporabljati tudi zeleno energijo, kar vam omogoča, da zmanjšate škodo, ki ste jo naredili na planetu, s podpisom na enega od njihovih načrtov gostovanja.

Slabosti InMotion-a

Nadpovprečne cene – Svetujemo vam, da skrbno dostopate do cen pri InMotion Hostingu. Seveda se njihovi osnovni načrti morda zdijo cenovno ugodni, medtem ko postopoma spreminjajo svoje cene do najdražjih namenskih strežnikov. Približno vsi ponudniki sledijo isti shemi.

Vendar se izkaže, da so cene na InMotionu na splošno višje od povprečnih, če jih primerjate s podobnimi paketi, ki jih ponujajo druga podjetja. Še en razočarajoč dejavnik je, da ne morete plačevati mesečno, saj želijo, da se zavežete vsaj celo leto.

Njihova 90-dnevna garancija za vračilo denarja je vaša edina priložnost, da neboleče prekličete naročnino. Številke pravijo, da se potencialne stranke kljub velikodušnemu jamstvu odločijo za odhod, potem ko pogledajo cene.

Nepotrebne omejitve – Osnovni načrti gostovanja so pri InMotion Hostingu precej močni, vendar obstajajo nekatere stroge omejitve. Načrt za zagon vam ponuja najbolj neprijetno, saj omejite število spletnih mest, ki jih lahko imate na 2.

Čeprav so vključene druge ugodne funkcije, mnogi uporabniki še vedno ne morejo rasti samo zaradi te omejitve. InMotion jih v osnovi prisili, da nadgradijo dražji načrt, ki morda še ni v skladu s njihovim proračunom. Da ne omenjam, da lahko hitro najdete ponudnika, ki vam omogoča zagon neomejenih spletnih mest z osnovnim paketom.

Dolge nastavitve in aktiviranje – InMotion ima nenavaden pravilnik, ko gre za nastavitve in preverjanje spletnega mesta. Te naloge zahtevajo nepotrebno dolgo časa za dokončanje, medtem ko vam drugi ponudniki dovolijo, da svoj račun in spletno mesto aktivirate veliko hitreje.

Stroga varnostna politika – Storitev samodejnega varnostnega kopiranja, ki jo ponuja podjetje, je na začetku odlična stvar, vendar lahko postanete dodaten strošek, če niste previdni. Ko velikost podatkov o vašem spletnem mestu preseže omejitev 10 GB, morate plačati varnostne kopije, namesto da jih dobite brezplačno.

Poleg tega varnostne kopije niso na voljo za vedno. Od trenutka, ko je varnostna kopija ustvarjena, je na voljo 4 mesece, preden se izbriše. Preprosto ne morete iti dlje nazaj v čas.

O Hostingerju

Na tisoče ljudi se vsak dan prijavi na Hostingerjeve načrte, kar je bilo doslej skupno 29 milijonov računov. Številke ne lažejo; ta ponudnik zagotovo ponuja nadpovprečno storitev za svojo ciljno publiko. Zdaj je edino, kar morate ugotoviti, ali spadate v to skupino ljudi ali ne.

Pomagamo vam lahko tako, da sestavite vse prednosti in slabosti ponudnika. Glede na njihovo spletno stran od njih dobite popolnoma uporabniku prijazno, hitro in zanesljivo storitev z vrhunsko varnostjo, usposobljeno osebje za podporo strankam in veliko brezplačnih storitev.

Zveni dobro, kajne? Vendar morate biti vedno nekoliko skeptični do teh ponudnikov. Te storitve pogosto niso niti približno tako dobre, kot trdijo, da so. Najprej si oglejmo nekaj najboljših funkcij, ki jih ponuja Hostinger. Potem vam bomo pokazali nekaj možnih prestopnikov.

Prednosti in slabosti podjetja Hostinger

Prednosti Hostingerja

Zmogljivi strežniki – Če želite, da je vaše spletno mesto uspešno, morate zagotoviti hitro nalaganje strani. Če vam naloži spletno mesto več kot nekaj sekund, se lahko poslovite od večine obiskovalcev.

Na srečo Hostinger zagotavlja hitro povezavo s svojimi vrhunskimi strežniki in infrastrukturo. Ustanovili so podatkovne centre v Evropi, ZDA in Aziji, s čimer so njihove storitve na voljo po vsem svetu. Njihova oprema lahko uporabnikom zagotavlja povezavo do 1000 Mbps.

Tudi če za svoje spletno mesto uporabljate zahtevno temo, se verjetno ne bo trajalo več kot 1 sekunda. Če je hitrost ena od vaših prioritet, potem s Hostingerjem ne morete iti narobe.

Uporabniku prijazno – Gostovalne storitve so na trenutke lahko zelo zapletene, zlasti za neizkušenega uporabnika. Glavni poudarek Hostingerja je, da začetnikom manj moti, da uporabljajo storitev gostovanja. Zagotovili so, da pomanjkanje izkušenj ne bo težava za vse, ki se želijo registrirati na svoje storitve.

Nadzorna plošča pri Hostingerju je nekoliko drugačna. Uporablja minimalističen, barvit dizajn s postavitvijo, ki jo je enostavno krmariti. Vsaka možnost vsebuje majhen opis, če takoj ne razumete, kaj počne.

V tej pametni nadzorni plošči najdete vsa orodja in možnosti, ki jih potrebujete za upravljanje spletnega mesta in računa za gostovanje. Ničesar ni skrito ali težko najti, vse lahko dosežete z nekaj kliki.

Varnost in zasebnost izven SSL – Ni več tako veliko, ko ponudnik gostovanja ponuja brezplačen SSL skupaj z njihovimi načrti. Tako pomembno je, da na svojem spletnem mestu namestite SSL, da sploh ne bi smeli razmišljati o njegovem zagonu.

Za popolno varno uporabo interneta potrebujete več kot SSL. Hostinger poskrbi, da obstajajo nekateri dodatni varnostni ukrepi, ki ščitijo podatke vašega spletnega mesta. Ne glede na načrt, ki ga izberete, dobite varnostno platformo z imenom Bitninja, ki vam nudi obilo uporabnih funkcij.

Nenehno vas ščiti pred napadi DDoS, zlonamerne programske opreme, grobe sile in vseh drugih napadov, ki jih lahko dobite od hekerjev. Poleg tega dobite tudi SpamAssassin, filter za neželeno pošto, ki odstrani e-poštna sporočila, ki bi jih tako ali tako premaknili v koš. Druga stvar, ki dokazuje, da Hostinger resno jemlje varnost, je njihova brezplačna varnostna storitev.

Brezplačni ustvarjalec spletnih strani – Hostinger ima z graditeljem spletnih strani veliko prednost pred številnimi drugimi ponudniki. Ne boste dobili le zanesljivega in zmogljivega načrta spletnega gostovanja, ampak boste lahko tudi brezhibno sestavili svoje spletno mesto. Ni osnovno spletno videz, ampak tisto, ki je videti resnično profesionalno.

Končni rezultat bo edinstveno spletno mesto in ne tisto, ki ga ljudje množično izdelujejo z drugimi platformami. Obstaja širok spekter predlog spletnih strani, ki jih lahko izbirate z obilico možnosti prilagajanja v vsaki od njih.

Ko končate novo spletno mesto, vam bo Hostinger ponudil brezplačno registracijo imena domene. Za pridobitev brezplačne domene morate izbrati načrt podjetja Business ali Premium.

Impresivna baza znanja – Hostinger si želi deliti znanje in uporabnikom zagotoviti hitre popravke in pojasnila, povezana s spletnimi stranmi in gostovanjem na splošno. Zato so ustvarili svojo bazo znanja, kjer lahko z iskalno vrstico preprosto najdete teme, ki vas zanimajo.

Za vsakega uporabnika so na voljo številne video vadnice, vodniki in koristni članki. To je odlična priložnost za tiste, ki nimajo izkušenj s spletnim gostovanjem, da se stvari hitro naučijo. Njihov klepet v živo lahko celo uporabite kot bazo znanja. Njihovo podporno osebje je usposobljeno za komunikacijo s strankami kot učitelji.

Ugodni načrti – Pri Hostingerju lahko najdete precej močne gostovalne načrte, tudi če imate tesen proračun. Če ga primerjate z nekaterimi drugimi vrhunskimi ponudniki gostovanja v igri, se izkaže, da so njihove cene precej nizke. Poleg tega dobite veliko brezplačnih funkcij z vsakim njihovim načrtom.

Zdaj se zavedamo dejstva, da obstaja nekaj taktik, ki bodo povzročile, da boste plačali malo več, vendar je to v veliki meri tako pri vsakem podjetju. Želijo prikazati čim manj informacij o svojih paketih, da se ljudje bolj vneto prijavijo.

Uporabna e-poštna orodja – To se morda zdi majhen bonus, toda paket e-poštnih orodij je lahko zelo koristen za spletna podjetja. Vsak Hostingerjev načrt, razen najosnovnejšega, vam omogoča neomejene e-poštne račune, ne da bi morali plačati dodatno.

Z ustvarjanjem računa Hostinger se boste lahko prijavili in upravljali svoj e-poštni račun, kadar koli boste. Če delate z ekipo, lahko daste tudi dostop vsakemu od članov. Poleg e-poštnih računov dobite zelo uporabna orodja, vključno s samodejnimi odzivalci, filtri proti neželeni pošti in programsko opremo za posredovanje e-pošte.

Izjemno podaljšanje – Ena od stvari, s katero bi moral biti resnično dober ponudnik gostovanja, je, da spletno mesto vzdržujete brez prekinitev. Pri spletnem gostovanju je veliko stvari, ki lahko šlo narobe tako v strojni kot tudi v programski opremi.

Zahvaljujoč strojni opremi višjega cenovnega razreda in njegovi zmožnosti preprečevanja težav, preden Hostinger postane viden uporabnikom, ponuja odlične rezultate. Zagotavljajo, da vaše spletno mesto ne bo imelo več kot nekaj ur izpadov mesečno, kar je več kot 99,9% časa.

Slabosti Hostingerja

Preveč zaposlena podpora strankam – Hostinger od vas zahteva, da se prijavite v svoj račun, če se želite povezati z njihovo podporo strankam prek klepetanja v živo. To je na trenutke lahko precej moteče. Njihova podporna skupina je sestavljena iz strokovnjakov, ki so na svojem področju zelo izkušeni. Zelo dobri so tudi pri odpravljanju težav in dajanju nasvetov.

Slaba stran je v tem, da morate počakati veliko časa, dokler ne dobite te kakovostne podpore. Ko končno pridejo do vas, vas bodo morda prosili, da počakate še nekaj, dokler ne najdejo člana ekipe ali vira, ki je popolnoma primeren vašim trenutnim razmeram.

Brez cPanela – Želeli so nekaj preprostega, kar jih je pripeljalo do odločitve, da se bodo znebili cPanela in ponudili svojo nadzorno ploščo. To je lahko slaba novica za tiste uporabnike, ki so se že navadili na cPanel in se morajo zdaj znova naučiti krmarjenja po novi platformi.

Njihova različica je povsem enostavna in samoumevna, vendar kljub temu obstaja razlog, da je cPanel tako priljubljen med ponudniki gostovanja. Obstajajo tudi bolj izkušeni uporabniki, ki so navajeni na zapletene naloge in jih lahko moti, če delujejo s tako poenostavljeno nadzorno ploščo.

Neprijetni triki s cenami – Med ponudniki gostovanja je običajno, da izvedejo nekaj trikov in prepričajo stranke, da imajo poceni cene, nato pa na koncu zaprosijo za več. Gostinger vsekakor ni izjema, zato morate biti pripravljeni na dodatne stroške, če se želite pridružiti.

Stroški obnovitve bodo stroški, vendar lahko dobite spodobno ceno, če se prijavite celo leto ali več. Konec koncev so cene precej dostopne, če se odločite, da boste tam gostovali dolgoročno. Druga slabost je, da mesečnih načrtov ni.

Zaključek: Gostovanje ali gostovanje v InMotionu?

InMotion je morda eno izmed manjših podjetij na vrhu lestvice, zagotovo pa hitro rastoče. Vsako težavo jemljejo resno in si prizadevajo zadovoljiti svoje stranke kar najbolje. Na žalost takšen odnos med ponudniki spletnih gostovanj ni tako pogost. Poleg tega dobite veliko brezplačnih stvari, ne glede na načrt gostovanja, na katerega se prijavite.

Podjetje vam daje 90-dnevno garancijo za vračilo denarja, kar je veliko časa, da preizkusite njihove storitve in ugotovite, ali ste zadovoljni ali ne. InMotion je čez dan začel nuditi storitve z enim namenskim strežnikom. Danes je povsem neodvisno podjetje, ki se iz dneva v dan izboljšuje.

Hostinger je zelo priporočljiv za začetnike, ki želijo vzpostaviti spletno prisotnost in zgraditi močno blagovno znamko. Njihove storitve so uporabnikom prijazne, hitre, pri vsakem paketu pa dobite široko paleto dodatkov. Če ste pripravljeni na dodatne stroške, ki bi lahko nastali na tej poti, je Hostinger izvrstna izbira. Zdaj je samo od vas določiti, kateri vam daje večjo vrednost!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector