InMotion Hosting vs SiteGround – Kateri spletni strežnik je najboljši?

inmotion-vs-siteground


V tem članku bomo primerjali dve popolnoma različni, vendar res močni imeni v industriji spletnega gostovanja: InMotion Hosting in SiteGround. Najprej bomo delili nekaj pomembnih podrobnosti o InMotionu, vključno z glavnimi prednostmi in slabostmi njihovih storitev. Preučili ga bomo v smislu podpore strankam, zanesljivosti, brezplačnih orodij in funkcij, cen in povratnih informacij uporabnikov.

Ljudje InMotion nenehno hvalijo zaradi njegove močne ekipe za podporo strankam. To je vsekakor ena njihovih močnih oblek z neizmernim znanjem in hitrimi odzivnimi časi. Po drugi strani imamo SiteGround, ki je precej majhno podjetje, če ga trenutno primerjate z velikimi imeni v panogi. Razlog, zakaj dobi toliko pozitivnih povratnih informacij, pa je zaradi rešitev, usmerjenih v stranke.

Na spletnem mestu SiteGround imate več možnosti, da najdete načrt gostovanja, ki popolnoma ustreza potrebam vašega spletnega mesta in zagotavlja dobro vrednost za vaš denar. Do konca tega članka vam bo kristalno jasno, kaj lahko pričakujete od teh ponudnikov. Tako se boste lažje odločili, katera vam najbolj ustreza. Brez dodatnega kleveta, začnimo!

Prednosti & Slabosti gostovanja InMotion

InMotion je podjetje, ki je našlo popolno ravnotežje. Običajno obstajata dve različni vrsti strank, ki hvalijo podjetje. Pohvalijo jo bodisi tisti, ki so se jim pridružili pred nekaj meseci, ali pa bolj izkušeni, zvesti uporabniki, ki tam gostijo dolgo zgodovino. InMotion je vrsta zelo priljubljenega podjetja, ki ga obe strani ves čas hvalijo.

Njihove dolgoletne izkušnje v poslu so močno pripomogle k njihovemu uspehu. Vse se je začelo leta 2001 z dvema fantoma, enim strežnikom in usmerjevalnikom. Ti dve osebi sta urejali storitve za stranke, zaračunavanje, vzdrževanje in vsa opravila, povezana s poslovanjem. Brez vlagateljev, brez proračuna za začetek. Začeli so rastoče naraščati in sčasoma se je razvilo v ogromno podjetje.

Če začnete nekaj iz nič, resnično imate čas, da razumete vse različne dele tega. Zato do zdaj natančno vedo, kako zadovoljiti potrebe različnih ciljnih skupin, kot so izkušeni lastniki spletnih strani, lastniki podjetij, blogerji, razvijalci in še več. Danes InMotion ponuja tudi različne namenske načrte gostovanja. Če se vam zdijo predragi, lahko izbirate med različnimi in VPS načrti.

Trenutno je podjetje med največjimi imeni v panogi. Ljudje ga poznajo kot stabilno, zanesljivo in cenovno ugodno rešitev. Brez dodatnega veselja, pojdimo skozi najboljše funkcije, ki jih ponuja ta ponudnik!

Prednosti gostovanja InMotion

 • 90-dnevna garancija za vračilo denarja – InMotion Hosting ima veliko zaupanje v njihove storitve. Uporabnikom nudijo 90-dnevno garancijo, ki niso zadovoljni s svojim načrtom. S tako dolgim ​​časovnim obdobjem ne bo pritiska na vas. Lahko zaženete strežnik in v veliki meri preizkusite vse, kar sodi k njihovi storitvi gostovanja. Če vam ni všeč, lahko preprosto odidete z denarjem.
 • Velik načrti za gostovanje – Kar običajno pričakujete od ponudnika spletnega gostovanja, je ponuditi nekaj neomejenih funkcij in vas nato presenetiti z nepričakovano ceno. Ljudje ponudnika običajno izberejo glede na to, ali neomejene funkcije, ki so vključene v paket, ustrezajo potrebam njihovega spletnega mesta. InMotion ima za svoje uporabnike precej dober posel. Njihovi načrti vključujejo neomejeno shranjevanje in neomejen prenos podatkov. Te dodatke lahko dobite tudi s prijavo na njihov najcenejši načrt. Kako dobro je to? Še posebej je dobro, če sta shranjevanje in prenos podatkov dve funkciji, ki ju posebej potrebujete za vaše spletno mesto. Če tega ne storite, vam to ne bo prineslo velikega pomena.
 • Veliko dodatnih dodatkov – InMotion vam takoj prikaže ime domene, tako da vam ni treba skrbeti za iskanje registrarja domene in nakup domene tam. Brezplačno ga lahko dobite le, če se prijavite v enega od njihovih načrtov. Poleg tega lahko začnete oglaševati svoje spletno mesto na najbolj priljubljenih iskalnikih, vključno z Bingom, Googlom in Yahoojem z brezplačnimi dobropisi, ki vam jih daje InMotion. V paket brezplačnih izdelkov so vključene tudi avtomatizirane varnostne kopije, ki zagotavljajo, da se podatki na vašem spletnem mestu nikoli ne poškodujejo ali izgubijo. Danes spletnega podjetja ne morete zares razvijati brez varnosti varnostnih kopij.
 • Tehnična podpora strankam – Spletna mesta in strežniki so tako zapleteni subjekti, da lahko kadar koli nepričakovano naletite na težave. V teh primerih je dobro imeti osebje za podporo strankam, na katerega se lahko zanesete. Z InMotionom lahko dobite strokovno pomoč 24/7; morate samo vprašati po razpoložljivih kanalih. Osebje se lahko obrnete prek e-poštnih sporočil, kontaktnega obrazca, klepeta v živo in telefona s hitrimi odzivnimi časi. Glede na svojo velikost InMotion še vedno velja za eno manjših podjetij v igri. Vendar so vsekakor bolj profesionalni kot mnogi drugi, večji. To še posebej velja, ko gre za podporo strankam. Če ne potrebujete neposredne pomoči, lahko veliko težav rešite tako, da brskate po vodnikih, pogostih vprašanjih in video vajah v njihovi bazi znanja. Tam je dokumentiranih veliko skupnih težav, ki jih je mogoče rešiti v nekaj minutah. Vse kar morate storiti je, da v iskalno vrstico vtipkate ključne besede in kliknete Iskanje.
 • Zmogljivi strežniki – InMotion Hosting je veliko vložil v svojo strojno opremo, da bi svojim uporabnikom zagotovil hitrost strele. Ponudniki lahko vedno nekoliko optimizirajo hitrost svojih strežnikov s programsko opremo, vendar to vedno temelji na različnih delih strojne opreme, iz katerih je strežnik. Z najnovejšo strojno opremo lahko vzpostavijo hitro in stabilno povezavo med spletnimi mesti in strežnikom. Kot smo omenili, je InMotion nekoliko manjše podjetje od mnogih drugih velikih imen pri spletnem gostovanju. Vzpostavili so samo 2 podatkovna centra in oba se nahajata v ZDA. Niso na voljo na nobeni drugi celini, vendar je podjetje zagotovo močno prisotno na območjih okoli Ashburna in Los Angelesa.
 • Prepričljivo podaljšanje – Njihovi strežniki so na spletu več kot 99% časa. To je tisto, kar lastnike spletnih strani zanima predvsem, preden izberejo ponudnika spletnega gostovanja. In to je smiselno, saj nihče ne želi razočarati svojih obiskovalcev (ali strank) s spletnim mestom brez povezave. Po drugi strani pa lahko izpad strežnika povzroči znatno izgubo prihodka. InMotion Hosting na svojih strežnikih Dell poganja Linux, infrastruktura pa temelji na komponentah Cisco. Je precej močna kombinacija, rezultat pa govori sam zase. Te stroje težko preprečite, da bi delovali in jih ves čas spremljamo. Poleg programske opreme obstaja tudi človeška komponenta. Podjetje zaposluje skupino strokovnjakov, ki ne morejo samo rešiti težav, ampak tudi preprečiti, da bi povzročili zrušitev strežnikov..
 • Varno gostovanje – Ponudnik v svoje pakete vključuje nekaj močnih orodij za varnost. Dobite filter za neželeno pošto, ki zagotavlja, da bodo v vašo mapo prejeta samo prava e-poštna sporočila. Ne glede na to, kakšno spletno mesto želite ustvariti, boste sčasoma začeli prejemati redna neželena sporočila, tako da drugega načina zares ni. Poleg tega dobite Sucuri in Patchman. Sucuri je priljubljena spletna varnostna platforma, ki ščiti vaše spletno mesto pred zlonamerno programsko opremo. Zagotavlja, da lahko nadaljujete z izgradnjo spletne blagovne znamke, ne da bi vam bilo treba skrbeti zaradi groženj. Patchman na drugi strani poskrbi, da je vse na vašem spletnem mestu pravilno zakrčeno, kar preprečuje ranljivosti. Redno skenira tudi zlonamerno programsko opremo in jih odstrani, če jih odkrije. V bistvu je še en varuh vašega strežnika.
 • Okolju prijazno – Ker je za zagon strežnika potrebno veliko energije, so podatkovni centri izjemno onesnaževalni. Na srečo se lahko z uporabo zelene energije močno zmanjša ogljični odtis. Ponudniki spletnih gostovanj običajno vlagajo v vetrno energijo in tako prispevajo k boljšemu okolju. To postaja vse bolj priljubljeno med gostiteljskimi podjetji in celo InMotion Hosting sledi tem korakom. S prijavo na njihove načrte gostovanja lahko pomagate tudi k zmanjšanju onesnaženja.

Slabosti gostovanja InMotion

 • Daljinsko skaliranje – Slaba stran InMotion Hosting-a je, da imajo v svojem repertoarju drage in poceni načrte, vmes pa nič. To je lahko težava, če vam začne zmanjkovati sredstev in želite nadgraditi na naslednji načrt, saj boste morali vložiti bistveno večji proračun. Družbo smo primerjali z drugimi priljubljenimi v gostiteljski industriji in izkazalo se je, da so njihove cene višje od povprečnih. Vendar morate upoštevati, da za ceno dobite visoko kakovost. Vaša edina možnost je v bistvu, da se prijavite za vsaj letno pogodbo, kar ni priročno za tista spletna mesta, ki storitev potrebujejo le nekaj mesecev. Vsaj imajo dokaj dolgo garancijsko dobo 90 dni. V 90 dneh se lahko odločite, ali je primerno, da svoje spletno mesto na svojem strežniku upravljate dolgoročno. To je dovolj časa za razmislek, a glede na preglede so cene že dovolj velik odmev, da jih potencialne stranke lahko zapustijo.
 • Omejeni osnovni načrti – Njihov začetni načrt morda ne bo dovolj za vse, saj uporabnika omejuje na največ 2 spletna mesta in 2 podatkovni bazi. Morda boste morali nadgraditi na naslednji načrt samo zato, da boste lahko gostili več spletnih mest, čeprav za to še ne potrebujete toliko virov. To pomeni, da načrti v InMotionu v resnici niso uravnoteženi za vsakodnevne uporabnike, zaradi česar so porabljeni za nepotrebne nadgradnje. Če želite vzpostaviti trdno spletno prisotnost, osnovni načrt zagotovo ne bo dovolj dolgo. Drugi ponudniki ponujajo osnovne načrte, v katerih lahko neprestano povečujete svoje spletne prihodke do točke, ko se boste počutili udobno. Pri InMotion Hostingu to zagotovo ni.
 • Predolgo traja začetek – Pregledati morate nepotrebno dolgo zaporedje strani in obrazcev, dokler se vaš račun in spletno mesto ne bosta začela pojavljati. To vam lahko odvzame velik del časa, medtem ko račune pri nekaterih drugih ponudnikih lahko nastavite v nekaj minutah. InMotion je te stvari preveč zakompliciral brez očitnega razloga.
 • Brezplačna varnostna kopija je omejena – Ponudnik je precej velikodušen za ustvarjanje rednih varnostnih kopij podatkov vašega spletnega mesta, čeprav ima tudi to omejitev. In na žalost je ta meja precej nizka. Če želite redno varnostno kopiranje, morate ohraniti velikost svojega spletnega mesta pod 10 GB. V nasprotnem primeru je vaša edina možnost začeti plačevati varnostne kopije. Varnostne kopije, starejše od 4 mesecev, se samodejno izbrišejo, zato ne pričakujte, da se bodo vrnile dlje od tega. Vse druge storitve, povezane z varnostnim kopiranjem, se štejejo za dodatne, plačane storitve.

Prednosti & Slabosti SiteGround

Kar SiteGround poskuša dokazati največ, je to, da lahko na svojem spletnem mestu navedejo točno tisto, kar obljubljajo. Obstaja več deset ponudnikov gostovanja, ki preprosto ne morejo izpolniti svojih obljub. Ko se prijavite v njihov načrt, običajno ugotovite, da vas za sporazumom čakajo različni nadomestni oglasi in nepričakovane pristojbine.

Na spletnem mestu SiteGround najdete vse vrste paketov spletnega gostovanja, ki delujejo, kot je opisano. Obstajajo rešitve tudi za uporabnike WordPress, Joomla, Magento, Drupal, PrestaShop in WooCommerce. Poleg tega obstajajo skupni, preprodajalski, oblačni in namenski gostovalni načrti. Zagotovijo lahko vse, kar vam pomaga, da se vaše spletno mesto poveže v splet in raste. Brez dodatnega pohištva si oglejmo nekaj glavnih vidikov tega podjetja, ki jih smatramo kot prednosti!

Prednosti SiteGround

Hitro gostovanje – Kar večina lastnikov spletnih strani išče pri ponudniku spletnega gostovanja, je hitrost nalaganja strani. Ker je internet poln zelo konkurenčnih spletnih strani, je zagotavljanje visoke hitrosti postalo obvezno za vse, ki želijo vzpostaviti trdno spletno prisotnost. Ni druge poti okoli tega. Obiskovalci morajo imeti možnost, da neopazno brskajo po vaši vsebini, dokler ne najdejo želenega. Če ta postopek upočasnite z izbiro počasne storitve, se bodo preprosto odločili, da ga zapustijo in ga najdejo drugje. SiteGround je eden od ponudnikov gostovanja, ki ohranja hitrost, ko gre za hitrost. To gre predvsem zahvaljujoč številnim podatkovnim centrom, ki so postavljeni na strateških lokacijah po vsem svetu. Ko se prijavite, morate izbrati najbližjo lokacijo in nastavljeni ste.

Veliko zastonj – Poleg močnega načrta gostovanja vam SiteGround ponuja tudi široko paleto brezplačnih orodij in funkcij, ki vam pomagajo pri rasti. Na primer, omogočajo vam, da ustvarite toliko e-poštnih računov in baz podatkov. Podjetje varuje podatke vaše spletne strani z ustvarjanjem dnevnih varnostnih kopij. Če se vaše spletno mesto zruši in ne veste zakaj, vedno obstaja možnost, da se vrnete na prejšnjo različico. Dejstvo, da SiteGround ponuja licenco cPanel, samo poudarja, da želijo stvari ohraniti preprosto in uporabnikom prijazno. Ljudje občasno menjajo ponudnike in cPanel je nadzorna plošča, na katero so se najverjetneje navadili. Še naprej jih lahko uporablja za velike prednosti. Poleg tega vam pomagajo hitro zagnati vaše spletno mesto, tako da v paket vključijo brezplačno domeno in ustvarjalca spletnih strani. To je za ceno zelo pomembno.

Nedvomna varnost – SiteGround ne daje nepotrebnih obljub, ko gre za varnost. Preprosto to storijo in ne boste se imeli nad čim pritoževati. Vaše spletno mesto bo spremljano pred zlonamerno programsko opremo in vse vrste hekerskih napadov. Na strojni in programski infrastrukturi vseh svojih podatkovnih centrov so na 6 različnih lokacijah uporabili najnovejše varnostne ukrepe. Z visoko zmogljivostjo prinaša varnost na visoki ravni, nič čudnega, da imajo toliko zadovoljnih strank. Njihovi strežniki so fizično in praktično nedotakljivi.

Učinkovita in koristna podpora – Vodenje spletnega podjetja je odgovorno za vzdrževanje in delovanje spletnega mesta 24/7. Če se sredi noči pojavi težava in povzroči, da se zruši, se morate tega zavedati in ukrepati čim prej. Enako se pričakuje od ponudnika. Hitro morajo priti do težave in začeti delati na njej, vsaka minuta šteje. Na srečo SiteGround ponuja visoko raven podpore s svojo ekipo strokovnjakov. Tehnične težave lahko hitro in učinkovito odpravijo, tako da se lahko namesto osveževanja spletnega mesta, ki je brez povezave, ponoči in ponoči osvežite. Ko prijavite težavo, kmalu dobite prijazen odgovor in ne bo trajalo veliko časa, dokler se ne reši. Če imate spletno mesto s programom Joomla, Drupal ali WordPress, lahko dobite pomoč tudi za te platforme.

Na voljo v mnogih državah – Trenutno je SiteGround ogromno podjetje, kdo bi si mislil, da se je vse začelo v majhni državi Bolgariji? Ko so njihove storitve pridobivale priljubljenost, so jih omogočile dostop po vsem svetu. Ker je njihov sedež v Bolgariji, se evropskim uporabnikom že sliši obetavno, saj je precej blizu vsem državam tam. Njihova ostala podatkovna središča in pisarne so v Singapurju, Londonu, Milanu, Chicagu in Amsterdamu. Izkazalo se je, da lahko nudijo storitve hitrega gostovanja, ne glede na to, kje na planetu ste. Dovolijo vam tudi, da preklopite na valuto, ki je za vas najbolj ugodna. Na splošno je SiteGround priročna možnost za ljudi tako geografsko kot ekonomsko.

Optimiziran za WordPress – Če raje upravljate svoja spletna mesta na WordPressu, vam bo prijava na načrt gostovanja SiteGround zelo koristila. CMS boste lahko namestili z enim klikom in začeli delovati takoj. Izkušnje niso potrebne, poleg tega pa lahko prihranite veliko več časa z dodatnimi skripti za namestitev z enim klikom, ki jih ponuja tudi SiteGround. Uporabnikom sta WordPress in WooCommerce precej olajšala uporabnike v skupnih paketih strežnikov v skupni rabi, v oblaku in namenskih strežnikih.

Slabosti SiteGround

 • Majhen prostor na disku za ceno – Podjetje je precej radodarno z brezplačnimi imeni domen in bazami podatkov, ki jih vključujejo v vsak skupni načrt. Prav tako vam omogočajo, da na vsakem načrtu zaženete številna spletna mesta in namestite veliko koristne programske opreme. A kot kaže, prostora na disku, ki vam ga dajejo s skupnim načrtom gostovanja, dolgoročno ni dovolj. Drugi podatki so dobri, vendar ne morete pričakovati, da bo vaše spletno mesto preživelo dolgo z osnovnim načrtom, ki vam daje le 10 GB prostora za shranjevanje. To je stroga omejitev, ki jo je mogoče preseči le, če nadgradite na naslednji načrt. Da ne omenjam, da obstaja več drugih ponudnikov gostovanja, ki vam dajo neomejeno prostora za shranjevanje v vsaj enem od svojih osnovnih načrtov.
 • Cene naraščajo previsoko – Lahko rečemo, da SiteGround občasno ponuja nekaj osupljivih popustov in tudi njihove običajne cene niso previsoke. Vendar to velja le za prvo leto naročnine. Po izteku 12-mesečne naročnine bistveno povišajo cene, zaradi česar morate v spletno gostovanje vložiti veliko več. Njihovi načrti so za to časovno obdobje odlični, nato pa vam priporočamo, da obnovite naročnino le, če ste resnično zadovoljni z njihovimi storitvami. Zvišanje cene je pogosto tako boleče za podjetja in posameznike, da jih v bistvu prisili, da preidejo na drugega ponudnika. Zahvaljujoč njihovemu načinu obračunavanja se lahko soočate z nekaj nepričakovanimi pristojbinami, medtem ko plačujete svoj mesečni načrt gostovanja. Prednost mesečnega zaračunavanja je, da se lahko ustavite kadar koli želite. Ker pogodba traja le 30 dni, vam ni treba skrbeti za dodatne stroške, če stvari ne bodo dobro z vašim spletnim mestom. Na žalost vam SiteGround zaračuna 14,95 USD, če se odločite za odhod. Seveda boste to ugotovili šele po odhodu od ponudnika.
 • Večinoma koristi podjetjem – Storitve, ki jih ponuja ponudnik, so bolj primerne za podjetja kot za posamezne projekte. Kljub temu dejstvu se SiteGround še vedno oglašuje kot vsestranska rešitev, ki jo priporočajo vsi. Rekli bi, da so njihovi načrti za blogerja ali nekoga, ki želi spletno stran v druge osebne namene, precej dragi. Da, polno je predstavljeno in najverjetneje ne boste imeli težav, obstaja pa še veliko drugih cenovno ugodnih možnosti, ki jih ponujajo druga podjetja. SiteGround ni tisti tip ponudnika, ki bi vam dal vrsto funkcij in vas pustil pri miru. Prav tako so vam pripravljeni podpreti in pomagati rasti vašega podjetja.

SiteGround vs InMotion – kateri je boljši?

Odkar sta jo leta 2001 InMotion ustanovila dva fanta, je podjetje veliko naraslo. Zdaj velja za eno najhitreje rastočih podjetij med ponudniki gostovanja. Ne želijo samo širiti se, temveč se želijo izboljšati. Da bi dosegli svoj cilj, se lotijo ​​drugačnega pristopa in se soočijo z vsemi zapletenimi elementi, zaradi katerih je njihova storitev ugodna za stranke.

Zato vključujejo tako specifičen in vsestranski nabor funkcij v vsak svoj načrt. Poleg tega je dolgoročno jamstvo vračila denarja in popolna neodvisnost podjetja tisto, kar ljudem najbolj ustreza. SiteGround je tudi močan konkurent, ko gre za brezplačna orodja in funkcije.

Namenjeni so zagotavljanju hitrih strežnikov, ki obiskovalcem spletnega mesta zagotavljajo izjemno uporabniško izkušnjo. SiteGround je na voljo v več regijah kot InMotion, saj se osredotočajo na doseganje širše publike. Medtem ko se širijo, uspejo ponuditi tudi vrhunske storitve. Odlična storitev za stranke je še ena stvar, do katere boste imeli dostop med gostovanjem svojega spletnega mesta.

Kot vidite, sta tako SiteGround kot InMotion precej močna alternativa, ko gre za spletno gostovanje. Kar morate storiti tukaj, je, da upoštevate vsako drobno podrobnost in izberete načrt gostovanja, ki ustreza vašemu spletnemu mestu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map