WPEngine vs Cloudways – Kateri upravljani gostitelj WordPress je najboljši?

wpengine-vs-cloudways


Pri iskanju spletnih gostiteljev lahko pogosto postanemo preobremenjeni z vsemi storitvami, ki so tam zunaj. Še posebej, ko šele začenjamo ali merimo novost, je ugotoviti, s katerim podjetjem za spletno gostovanje je lahko nočna mora.

Pomembno je, da se znebite vsega bliskovitega trženja in osredotočeno pogledate, kaj potrebuje vaše spletno mesto in kako vam lahko ustrezna podjetja pomagajo pri različnih podjetjih. V ta namen bomo potrebovali dober način za razčlenitev osnov in prilagajanje na težave v koščkih velikosti.

Da bi dobili takšen pogled v velikosti ugriza, na kaj se moramo osredotočiti, si bomo danes ogledali dve podjetji, ki gostujeta, in kako se združita drug ob drugem. Skozi ta postopek z različnih spletnih strani je odličen način, da se seznanite z industrijo in resnično vidite, kaj lahko ponudi vsako podjetje.

Danes si bomo ogledali dve storitvi gostovanja, usmerjeni v WordPress; WPEngine in Cloudways. Obe strani ponujata zelo dobro sprejete in znane storitve, oba z edinstvenim pristopom do te posebne niše. Čeprav obe mesti ponujata veliko, še posebej v smislu WordPress funkcionalnosti, imata zagotovo obe področji, ki ju je treba izboljšati..

Za začetek bomo preučili WPEngine, kdo so in kaj počnejo.

Kaj je WPEngine?

Programska oprema WordPress v teh dneh daje veliko spletnih mest. V skladu s tem so se mnogi gostitelji odločili, da bodo svoje storitve usmerili v zagotavljanje optimiziranih storitev gostovanja WordPress, ki so zasnovane tako, da odlično sodelujejo z namestitvami in vtičniki WordPress. WPEngine je eden vodilnih gostiteljev, usmerjenih v WordPress na trgu.

Po podatkih spletnega mesta WPEngine je 30% vseh spletnih mest v celotnem internetu izdelanih s pomočjo WordPressa. Poleg tega 27% najboljših 10.000 spletnih mest po prometu poganja tudi WordPress. Te številke resnično vodijo domov v resničnost uspešnosti WordPress-a kot platforme za vsebino, dobro obiskana spletna mesta WordPress pa so lahko velik koristi za nekatere vrste spletnih mest.

Različni načrti WPEngine ponujajo široko paleto statistik in storitev, usmerjenih v WordPress, in nudijo strokovno raven podpore strankam in enostavnosti uporabe, zaradi česar so zelo privlačna možnost za novorojenčke, obenem pa imajo še vedno potrebno moč za izpolnjevanje potreb večjih spletnih mest.

Oglejmo si nekatere prednosti, ki jih ima WPEngine.

Prednosti WPEngine

 • WordPress optimizacija. WordPress je močno orodje, s katerim lahko zgradite zelo uspešna spletna mesta z veliko funkcijami in možnostmi gostovanja vsebin. Da bi vaše spletno mesto WordPress ohranilo največjo učinkovitost, so strežniška strojna oprema in nabori funkcij WPEngine zasnovani tako, da poganjajo tudi najbolj namestljive WordPress namestitve. Dobro je upoštevati tudi njihove možnosti načrtov, ki temeljijo na skupnih rabah in VPS, saj s tem dodate veliko vsestranskosti v cenovno strukturo in sposobnost spreminjanja velikosti WPEngine.
 • Teme StudioPress. Preko StudioPressa je na voljo vrsta vrhunskih tem, vključno z odzivi na mobilne naprave. Uporaba teh tem s svojim spletnim mestom vam bo omogočila enostavno uporabo funkcionalne in estetske prednosti v primerjavi z drugimi oblikovalci, ki morajo sami ustvariti svoje teme ali doplačati za premium tiste z drugo storitvijo. Mnoge od teh tem StudioPress imajo vgrajene SEO in varnostne funkcije.
 • Ocene pripravljenosti. WPEngine ima na razpolago skupino strokovnjakov, ki je pripravljena izvajati ocene na vašem spletnem mestu in se prepričati, da je v obliki ladje, preden začnete živeti. To je lahko velika privlačnost za ljudi, ki se šele začenjajo, ali ki ponavadi veliko eksperimentirajo s svojim oblikovanjem in funkcijami spletnega mesta. Sami testi se izvajajo s preskušanjem združljivosti kode in urejanjem mesta.
 • WPEngine ima veliko vsebinskih funkcij, ki so usmerjene v določena geografska območja. To vam omogoča, da prilagodite način, kako se ljudje v različnih delih sveta ukvarjajo z vašo vsebino, in vam omogoča, da zlahka dosežete neverjetno količino bralcev s svojo funkcijo spletnega mesta.
 • Pomoč strankam. Podpora WPEngine ima odlične ocene strank in je na voljo prek 24/7 podpore za telefon in klepet v živo. Ponujajo tudi veliko knjižnico učnih virov, zasnovanih za pridobivanje novih spletnih oblikovalcev in izkušenih veteranov, ki so se navadili na vstope in storitve.
 • Globalna prisotnost. S strežniki s sedežem v ZDA, Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Aziji in Afriki je WPEngine sposoben ponuditi neverjetne hitrosti in dostopnost do strežnika, ne glede na to, kje na svetu imate sedež. Če imate tovrstno globalno prisotnost, pomeni, da vam bo WPEngine vedno zagotavljal najboljše rezultate na trgu, na katerem ste prisotni in aktivni.
 • Širok spekter partnerstev. WPEngine je povezan s široko paleto drugih storitev in kot rezultat ponuja številne inovacije. Njihovi različni partnerji vključujejo spletne storitve Amazon, Google Cloud in druge. Vsa njihova vsebina, zagotovljena s pomočjo partnerstev, je optimizirana za uporabo s programom WordPress in ponuja veliko dodatnih funkcij, s katerimi se številni tekmovalci ne morejo ujemati.

O storitvah WPEngine je očitno veliko všeč. Imajo odlično podporo strankam, vkrcanje na vkrcanje in globalno prisotnost, ki v bistvu zagotavlja dobro delovanje in ima smisel za vaš geografski trg.

Njihova struktura cen je tudi precej vsestranska, vendar bomo to dosegli v trenutku. Očitno obstajajo drugi načini, na katere se WPEngine ne ujema tako konkurenčno in ne bi bilo dobro sprejemati odločitev, ne da bi zaokrožili naše raziskave.

V ta namen si oglejmo načine, kako WPEngine ponavadi manjka.

Proti WPEngine

 • Manj vsestranski od nekaterih konkurentov. WPEngine ponuja široko paleto načrtov, specializiranih za uporabo z WordPressom. Čeprav je to za spletna mesta, ki temeljijo na WordPressu, zelo vsestranska in razširljiva, njihova funkcionalnost ni tako privlačna za spletna mesta, ki ne bodo uporabljala platforme WordPress. Ker sta obe strani, ki si jih danes ogledamo, osredotočeni na optimizacijo WordPress-a, to ni tako malo, vendar je še vedno dobro, da ne pozabite iti naprej.
 • Ker WPEngine ponuja tako široko paleto funkcij, včasih prek partnerskih odnosov z drugimi storitvami, je na njihov vmesnik in funkcije nekoliko težko navaditi. Čeprav je sistem zasnovan tako, da je preprost za uporabo, še vedno obstajajo njegovi vidiki, ki bodo potrebovali nekaj časa, da se naučite, kako učinkovito uporabljati.
 • Nekaj ​​omejitev. Da bi na trgu ponudili najboljše hitrosti in čas delovanja, WPEngine navaja nekaj manjših omejitev glede različnih namestitev in vtičnikov, ki jih lahko uporabite za svoje WordPress spletno mesto. Čeprav je to precej standardno in omogoča, da WPEngine ponuja vrsto vrhunske optimizacije WordPressa, po katerem so znani, je kljub temu razočaranje pri delu s tako potencialno vsestransko platformo.

Za zmogljivo gostovanje v WordPressu z globalno prisotnostjo in cenovno ugodnimi cenami je WPEngine zelo konkurenčna možnost. Ne glede na to, ali ste novi in ​​želite začeti uporabljati njihove skupne načrte ali veteran, ki želi povečati svojo spletno prisotnost, ima WPEngine veliko virov in funkcij, ki vam bodo morali pomagati na poti.

Tudi njihove slabosti niso vse preveč prekleto. Večina jih je dokaj standardnih, ko gre za storitve gostovanja na osnovi WordPress-a. Če rečem, ne bomo zares razumeli, kako se ti prednosti in slabosti kosajo s konkurenco, dokler ne pogledamo naslednjega podjetja na seznamu.

Za naš naslednji pogled bomo prešli v Cloudways in kako se razlikujejo od drugih storitev na trgu gostovanja.

Kaj je Cloudways?

Cloudways je preprosta za uporabo upravljana platforma za gostovanje v oblaku. Zagotavljajo upravljano konzolo za gostovanje spletnih mest na oblačnih strežnikih. Čeprav nudijo široko paleto storitev, se zelo osredotočajo na gostovanje v WordPressu. Njihov edinstven model jim daje tudi nekaj drugih prednosti.

Njihovo dejansko infrastrukturo v oblaku zagotavljajo tretje osebe, kot so DigitalOcean, Vultr, Amazon in Google. Ponujajo tudi brezplačno selitev na svojo platformo, da pridobijo svojo ekipo strokovnjakov, ki upravljajo vaš strežnik in varnostno upravljanje, medtem ko se osredotočite na dele svojega spletnega mesta, ki so pomembni za vašo spodnjo vrstico.

Druga edinstvena značilnost Cloudways-a je njihovo plačilo po cenah. Dejansko imajo sklenjene urne pogodbe, ki vam omogočajo plačilo njihovih storitev do ure, tako da nikoli ne boste plačali za storitve, ki jih ne uporabljate. Obstaja še nekaj zanimivih cenovnih značilnosti, vendar lahko do njih pridemo v trenutku.

Za začetek si oglejmo različne prednosti, ki nam jih lahko nudi Cloudways.

Prednosti Cloudways

 • 5 različnih storitev gostovanja v oblaku. Gostovanje v storitvi Cloudways je dejansko zagotovljeno z izbiro enega od petih zunanjih podjetij. Podjetja vključujejo DigitalOcean, Linode, Vultr, spletne storitve Amazon in platformo Google Cloud. Ponudba storitev različnih ponudnikov omogoča, da Cloudways nudi odlične varnostne funkcije in funkcije upravljanja strežnika, enostavne vmesnike in odlično podporo za stranke, na podlagi katere storitve v oblaku se odločite.
 • Enostaven za uporabo. Cloudways poleg obsežne baze znanja in spletnega dnevnika, v katerem so podrobno opisani začetki in storitve, ponuja tudi intuitiven in enostaven uporabniški vmesnik, ki ga je enostavno izbrati tudi za neizkušene spletne oblikovalce. To je lep dotik, če ste novi ali manj izkušeni, ko gre za gostovanje storitev.
 • Pomoč strankam. Cloudways ponuja dobro pregledano storitev za stranke prek 24-urnega telefona v živo ali klepeta. Čeprav so te možnosti precej standardne za večino storitev gostovanja, ki so vredne soli, je še vedno pomirjujoče vedeti, da boste imeli dostop do kompetentne podpore strankam po poti, ki jo izberete.
 • Hitri strežniki. Ker dejanske storitve gostovanja v oblaku ponujajo nekateri vodilni ponudniki gostovanja v oblaku, imajo na voljo zelo zmogljive strežnike za svojo platformo. Ker se lahko osredotočijo na upravljanje in uporabniški vmesnik svoje storitve, je zunanje gostovanje v oblaku strelovodno in odlično opravi, da ostanete na tekočem in konkurenčni.
 • Brezplačni SSL certifikati. Kot precej standardna varnostna funkcija Cloudways ponuja brezplačna SSL potrdila za spletna mesta, ki jih gostuje na njihovi platformi. To je lep dotik, tudi če gre za dokaj standardno funkcijo. SSL certifikati so ključnega pomena za varnost vašega spletnega mesta in vedno je lepo, da vse te stvari dobite na enem mestu, namesto da bi morali iskati tretje osebe.
 • Brezplačni vtičnik za predpomnjenje WordPress. Cloudways ima vgrajen vtičnik za predpomnjenje, ki deluje skozi Lak in ponuja možnosti predpomnjenja brskalnika. To vam omogoča, da predpomnite svoje spletno mesto, ne da bi pri svojih predpomnilnih storitvah prišli do tretje osebe. Možnosti predpomnjenja lahko nadzorujete tudi na nastavitveni plošči WordPress.
 • Načrti za plačilo. Cloudways ponuja načrte za plačilo, ki jih zaračuna za uro strežnika. To deluje nekoliko drugače kot urno obračunavanje v realnem času in spletna mesta, ki uporabljajo več virov, bodo stala več na uro kot pri načrtu z daljšimi obveznostmi. To je še vedno dobra možnost za manjša spletna mesta in sistem je presenetljivo izvedljiv za še večja spletna mesta, ki ne uporabljajo veliko težkih vtičnikov.
 • Brezplačen preizkus. Cloudways ponuja brezplačno 30-dnevno poskusno preizkušanje njihovih storitev. To se nekoliko razlikuje od običajne tridesetdnevne garancije za vračilo denarja, ki jo ponuja večina podjetij, saj vam ni treba odložiti denarja in ni možnosti, da bi vam zaračunali nepovratne storitve. Za prijavo ne boste potrebovali niti kreditne kartice.
 • Provizija za napotitev kupca. Cloudways ponuja partnerski program, ki uporabnikom omogoča zbiranje provizij za napotitev novih strank na storitev. Vaš čas je verjetno bolje porabiti za oblikovanje ali upravljanje spletnega mesta in podjetja, vendar je to majhen trik, ki izstopa..
 • Enostavne samodejne posodobitve. Cloudways vam omogoča enostavno načrtovanje samodejnih posodobitev programske opreme WordPress. To je dobra funkcija kot del njihove »upravljane« oznake gostovanja v oblaku in omogoča lažje posodabljanje spletnega mesta.
 • Neomejene aplikacije na katerem koli načrtu. Vsi načrti, ki jih ponuja Cloudways, ponujajo neomejene aplikacije, skupaj z namestitvijo WordPress-a. To je super za ljudi, ki želijo uporabljati spletna mesta z najrazličnejšimi funkcijami, ki temeljijo na aplikacijah. Dodatne aplikacije bodo porabile dodatne vire, kar je pomembno upoštevati, če razmišljate o njihovi strukturi plačevanja.
 • Brezplačna migracija. Kot vsak dober spletni strežnik tudi Cloudways ponuja brezplačno selitev vašega spletnega mesta na svojo platformo gostovanja. To je še ena značilnost, ki je pri standardnih načrtih gostovanja dokaj standardna in je bolj tržen trik kot dejanska. Kljub temu je lepo, da se izognete plačevanju iz lastnega žepa za migracijo spletnega mesta, če vam ni treba.

O Cloudwaysu je veliko všeč in imajo edinstven pristop k zagotavljanju odličnih storitev v oblaku. Njihove storitve delujejo odlično za spletna mesta, ki temeljijo na WordPressu, vendar v tej niši niso tako omejene, kot je specializirana storitev, kot je WPEngine.

Očitno je, da lahko pametni spletni oblikovalec odlično izkoristi storitve Cloudways-a, vendar je še vedno pomembno, da preučite nekatere njihove pomanjkljivosti, preden se lotite naših premislekov. V nadaljevanju si bomo ogledali nekatere pomanjkljivosti, povezane z Cloudwaysom.

Proti Cloudways

 • Brez registracije domene. Čeprav Cloudways ponuja odlične storitve gostovanja v oblaku prek različnih zunanjih ponudnikov gostovanj v oblaku, ne dovolijo registracije za imena vaših domen. Domeno boste morali registrirati prek drugega podjetja, kar je lahko vleka, če ste navado, da boste to storitev dobili od svojega gostiteljskega podjetja.
 • Brez gostovanja po e-pošti. Poleg pomanjkanja registracije domen Cloudways tudi ne nudi e-poštnih naslovov in storitev gostovanja. Vse to je smiselno, če razmišljate o načinu ravnanja z njihovim gostovanjem v oblaku, vendar je vseeno lahko razočaranje, če ste vse te storitve dobili na enem mestu.
 • Podpora je težko dosegljiva. Čeprav je Cloudways dobro pregledal podporo strankam z različnimi načini, je nekaj poročil o počasnem odzivnem času po telefonu ali prek klepetanja v živo. To je žal, vendar je to precej pogosta pomanjkljivost, tudi med podjetji z odličnim ugledom za storitve za stranke.

Tako kot pri WPEngine tudi te slabosti niso preveč pomembne. Kljub temu jih moramo še vedno upoštevati, še posebej, ko gremo naprej v zadnje faze naše odločitve.

Nato bomo razpadli ti podjetji in si ogledali, kako se primerjata posebej v treh različnih kategorijah. Ogledali si bomo uspešnost teh dveh podjetij funkcionalnost, podpora, in cena.

Primerjava funkcionalnosti

Tako WPEngine kot Cloudways ponujata odlično podporo spletnim mestom, ki temeljijo na WordPressu, in so dovolj vsestranski za majhna in velika spletna mesta. Funkcionalnost WPEngine je nekoliko bolj omejena, saj je veliko bolj naravnana na spletna mesta, ki temeljijo na WordPressu. Tudi gostovanje podjetja Cloudways je nekoliko edinstveno s svojim gostovanjem v oblaku tretjih strank.

Na splošno sta obe spletni strani globalno prisotni in primerljivi funkcionalnosti, če gledamo zgolj na svoje WordPress zmožnosti. Cloudways ima nekaj dodatnih zanimivih brezplačnih, kot sta preizkusni in predpomnilni vtičnik. Čeprav morda nimajo iste knjižnice učnih virov kot WPEngine, se zdi, da Cloudways ostajajo zelo močna možnost za novejše in manjše stranke.

Sama funkcionalnost je nekoliko nejasna, ne da bi gledali na ceno, zato se bomo vrnili k vsem tem in poglejte, kako se ti dve podjetji lotevata podpore.

Primerjava podpore

Obe podjetji sta zelo dobro pregledali podporo strankam. Ker Cloudways svoje storitve gostovanja zagotavlja prek tretjih oseb, je lahko nekoliko zapleteno, zato lahko pogosteje uporabljate podporo strankam. Kot rečeno, njihov upravljani model gostovanja poenostavlja veliko bolj tehničnih vidikov upravljanja in varnosti strežnikov.

WPEngine na drugi strani ponuja podporo strankam po istih poteh in ima zelo učinkovit ugled glede učinkovitosti njihove podporne skupine. To je še vedno malo težko presoditi, saj sta obe podjetji odlično sprejeli podporne skupine, vendar majhen ugled zaradi počasnega odzivnega časa.

Primerjava cen

Za mnoge stranke je to pravi čas prekinitve. Brez gledanja na ceno je nemogoče resnično presoditi, kako učinkovita je določena ponudba gostovanja. Struktura cen podjetja Cloudways je dokaj zapletena, saj svoje storitve v oblaku ponujajo prek različnih podjetij tretjih strank, vendar bomo kljub temu primerjali obsežen povzetek cen obeh podjetij..

 • WPEngine oponuja načrte za zagon od 35 dolarjev na mesec, načrte za rast od 115 dolarjev na mesec, načrte za “lestvice” od 290 dolarjev na mesec in prilagojene načrte za ljudi, ki potrebujejo še več obsega in zanesljivosti.
  • Cene se morda zdijo nekoliko strme v primerjavi s Bluehostovim, vendar je funkcionalnost veliko bolj vsestranska. Načrt za zagon vam omogoča 25.000 obiskov, 10 GB prostora za shranjevanje, 50 GB mesečne pasovne širine in 1 spletno mesto. Vključuje tudi okvir Genesis, teme StudioPress in možnosti podpore, ki sem jih omenil prej.
  • Načrt “rasti” to povečuje do 100.000 obiskov, 20 GB pomnilnika, 200 GB mesečne pasovne širine in 5 mest.
  • Načrt “obsega” je neverjetnih 290 USD na mesec in vključuje 400.000 obiskov, 30 GB prostora za shranjevanje, 400 GB pasovne širine in 15 spletnih strani.
  • Imajo tudi načrt po meri za ljudi, ki potrebujejo veliko močnejša spletna mesta. To naleti na milijone, shranjevanje v območje 1TB, pasovno širino nad 400 GB na mesec in do 25 spletnih mest.
 • Cloudways deluje nekoliko drugače in ima različne strukture cen, ki temeljijo na ponudniku storitev gostovanja, ki ga izberete na koncu. Podjetja, ki ponujajo gostovanje v oblaku prek Cloudways, vključujejo DigitalOcean, Linode, Vultr, spletne storitve Amazon in Google Cloud Platform.
  • Razpon cen in zmogljivosti teh različnih storitev so različne. Najcenejši je DigitalOcean, najdražji pa Amazon Web Services.
  • Za DigitalOcean se načrti začnejo pri 10 USD na mesec (0,0139 USD na uro) in vključujejo 1 GB RAM-a, 1 jedrni procesor, 25 GB prostora za shranjevanje in 1 TB pasovne širine..
  • Ti načrti segajo vse do 1035 dolarjev na mesec (1,44375 na uro), kar vam kupi 192 GB Rama, 32 jedrni procesor, 3840 GB prostora za shranjevanje in 12 TB pasovne širine..

Pri Amazonu se načrti začnejo s 34,91 dolarja na mesec (0,0485 na uro), s čimer dobite 1,75 GB RAM-a, 1vCPU procesor, 4 GB pomnilnika in 2 GB pasovne širine..

 • Ti načrti segajo vse do 3058,26 USD na mesec (2,2246 $ na uro), ki vključuje 256 GB RAM-a, 64vCPU procesor, 4 GB pomnilnika in 2 GB pasovne širine..

Na splošno so cenovni razponi precej bolj raznoliki pri Cloudways-u, nekaj zanimivih pa je tudi. Verjetno ste opazili, da načrti DigitalOcean ponujajo veliko boljše shranjevanje in pasovno širino, vendar je pomembno upoštevati, da so to začetne cene za te načrte, poleg tega pa je mogoče kupiti še dodaten prostor ali pasovno širino..

Zavijanje

Na koncu se zdi, da je WPEngine zaradi svojih cenovnih točk in enostavnosti uporabe verjetno najboljša možnost za novorojenčke in manjša spletna mesta. Če ste večjega obsega, ima Cloudways v vseh svojih načrtih neumno veliko možnosti in veliko dobrih podpornih funkcij, ki vam bodo pomagale pri spreminjanju in upravljanju spletnih virov.

Če imate kakršne koli pripombe ali želite opozoriti na nekaj, kar smo zamudili, nas obvestite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map