WPEngine vs Flywheel – Kateri je najboljši upravljan WordPress gostitelj?

wpengine-flywheel


Ne glede na to, ali ste samo hobiist, ki začne s svojim prvim spletnim mestom, ali podjetnik, ki se bo pomeril za svoje 1000. mesto, je izbira spletnega gostitelja lahko velika odločitev. Če zagotovite, da ima gostitelj, ki ga izberete, moč in podporo, ki jo potrebujete za pravo ceno, celoten postopek olajša.

Kako pa gremo v presejanje vseh marketinških žargonov in posebnih ponudb, posipanih po internetu? Ves čas se pojavljajo novi gostitelji, ki obljubljajo svojo uptime in strojno opremo strežnika, novi gostitelji pa tudi nenehno hrepenijo po naši pozornosti.

Kar moramo storiti je, da si dobro in osredotočeno pogledamo, kaj naše spletno mesto potrebuje, in kako različne gostovalne storitve na trgu lahko te potrebe izpolnijo. Eden najboljših načinov za to je, da se osredotočimo na dve konkretni podjetji in primerjamo njihove različne lastnosti in cenovne točke, da določimo, katera je najboljša izbira.

Danes si ogledujemo dve storitvi gostovanja, usmerjene v WordPress; WPEngine in vztrajnik. Ta dva gostitelja ponujata specializirano gostovanje, zasnovano za uporabo z WordPressom. Medtem ko sta obe strani zasnovani tako, da ponujata najboljše hitrosti na trgu z vsestranskimi strukturami cen, oblikovanimi za vaše potrebe, obstaja nekaj ključnih razlik med tema dvema, ki bi lahko sprejeli ali prekinili vašo odločitev o gostovanju.

Da bi nas začeli, si bomo ogledali WPEngine, kdo so in kaj počnejo.

Kaj je WPEngine?

WordPress je močno orodje za spletne oblikovalce. Omogoča jim enostavno ustvarjanje in upravljanje spletnih mest, ki lahko gostijo in služijo široko paleto vsebine. WPEngine je med vodilnimi gostitelji na WordPressu, ki so danes na voljo na trgu gostovanja.

Po podatkih lastnega spletnega mesta WPEngine je 30% vseh spletnih strani izdelanih s programom WordPress, 27% od največjih 10.000 spletnih mest po prometu pa poganja tudi WordPress. To resnično kaže, kako je lahko WordPress zelo učinkovito orodje za najrazličnejše spletne strani.

Različni načrti WPEngine ponujajo raznoliko paleto storitev, optimiziranih za WordPress, in nudijo tudi strokovno raven podpore strankam. Njihov enostaven vmesnik in knjižnica dostopnega znanja naredita učenje platforme učinkovito.

Da bi dobili dobro predstavo o ponudbi WPEngine, si oglejmo nekaj prednosti in slabosti.

Prednosti WPEngine

 • WordPress optimizacija. WordPress je močno orodje, s katerim lahko zgradite zelo uspešna spletna mesta z veliko funkcijami in možnostmi gostovanja vsebin. Da bi vaše spletno mesto WordPress ohranilo največjo učinkovitost, so strežniška strojna oprema in nabori funkcij WPEngine zasnovani tako, da poganjajo tudi najbolj namestljive WordPress namestitve. Dobro je upoštevati tudi njihove možnosti načrtov, ki temeljijo na skupnih rabah in VPS, saj s tem dodate veliko vsestranskosti v cenovno strukturo in sposobnost skaliranja WPEngine.
 • Teme StudioPress. Preko StudioPressa je na voljo vrsta vrhunskih tem, vključno z odzivi na mobilne naprave. Uporaba teh tem s svojim spletnim mestom vam bo omogočila enostavno uporabo funkcionalne in estetske prednosti v primerjavi z drugimi oblikovalci, ki morajo sami ustvariti svoje teme ali doplačati za premium tiste z drugo storitvijo. Mnoge od teh tem StudioPress imajo vgrajene SEO in varnostne funkcije.
 • Ocene pripravljenosti. WPEngine ima na razpolago skupino strokovnjakov, ki je pripravljena izvajati ocene na vašem spletnem mestu in se prepričati, da je v obliki ladje, preden začnete živeti. To je lahko velika privlačnost za ljudi, ki se šele začenjajo, ali ki ponavadi veliko eksperimentirajo s svojim oblikovanjem in funkcijami spletnega mesta. Sami testi se izvajajo s preskušanjem združljivosti kode in urejanjem mesta.
 • WPEngine ima veliko vsebinskih funkcij, ki so usmerjene v določena geografska območja. To vam omogoča, da prilagodite način, kako se ljudje v različnih delih sveta ukvarjajo z vašo vsebino, in vam omogoča, da zlahka dosežete neverjetno količino bralcev s svojo funkcijo spletnega mesta.
 • Pomoč strankam. Podpora WPEngine ima odlične ocene strank in je na voljo prek 24/7 podpore za telefon in klepet v živo. Ponujajo tudi veliko knjižnico učnih virov, zasnovanih za pridobivanje novih spletnih oblikovalcev in izkušenih veteranov, ki so se navadili na vstope in storitve.
 • Globalna prisotnost. S strežniki s sedežem v ZDA, Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Aziji in Afriki je WPEngine sposoben ponuditi neverjetne hitrosti in dostopnost do strežnika, ne glede na to, kje na svetu imate sedež. Če imate tovrstno globalno prisotnost, pomeni, da vam bo WPEngine vedno zagotavljal najboljše rezultate na trgu, na katerem ste prisotni in aktivni.
 • Širok spekter partnerstev. WPEngine je povezan s široko paleto drugih storitev in kot rezultat ponuja številne inovacije. Njihovi različni partnerji vključujejo spletne storitve Amazon, Google Cloud in druge. Vsa njihova vsebina, zagotovljena s pomočjo partnerstev, je optimizirana za uporabo s programom WordPress in ponuja veliko dodatnih funkcij, s katerimi se številni tekmovalci ne morejo ujemati.

Funkcionalnost in podpora WPEngine sta resnično dobra možnost za novorojenčke in izkušene spletne oblikovalce. Njihova svetovna prisotnost in učni viri naredijo njihovo platformo zelo vsestransko in enostavno za uporabo. Imajo veliko možnosti tudi za ljudi, ki želijo povečati svojo spletno prisotnost.

Ne da bi pogledali ceno, je težko dobiti dobro predstavo o tem, kako se te lastnosti postavljajo v primerjavi s konkurenco, vendar lahko to v hipu preidemo. Vsekakor je nekaj prednosti pri teh prednostih in vedno je dobro, da raziskavo zaokrožimo, preden se odločimo.

V nadaljevanju si bomo ogledali, kako je WPEngine v primerjavi s konkurenco manjši.

Proti WPEngine

 • Manj vsestranski od nekaterih konkurentov. WPEngine ponuja široko paleto načrtov, specializiranih za uporabo z WordPressom. Čeprav je to za spletna mesta, ki temeljijo na WordPressu, zelo vsestranska in razširljiva, njihova funkcionalnost ni tako privlačna za spletna mesta, ki ne bodo uporabljala platforme WordPress. Ker sta obe strani, ki si jih danes ogledamo, osredotočeni na optimizacijo WordPress-a, to ni tako malo, vendar je še vedno dobro, da ne pozabite iti naprej.
 • Ker WPEngine ponuja tako široko paleto funkcij, včasih prek partnerskih odnosov z drugimi storitvami, je na njihov vmesnik in funkcije nekoliko težko navaditi. Čeprav je sistem zasnovan tako, da je preprost za uporabo, še vedno obstajajo njegovi vidiki, ki bodo potrebovali nekaj časa, da se naučite, kako učinkovito uporabljati.
 • Nekaj ​​omejitev. Da bi na trgu ponudili najboljše hitrosti in čas delovanja, WPEngine navaja nekaj majhnih omejitev glede različnih namestitev in vtičnikov, ki jih lahko uporabite za svoje WordPress spletno mesto. Čeprav je to precej standardno in omogoča, da WPEngine ponuja vrsto vrhunske optimizacije WordPressa, po katerem so znani, je kljub temu razočaranje pri delu s tako potencialno vsestransko platformo.

Kot vidite, tukaj ni ničesar večjega, kar bi resnično odvrnilo pravo stranko. Nekaj ​​stvari bi moralo biti upoštevano, če se boste pogovarjali z WPEngine, toda ne da bi si ogledali, kaj ponujajo druga podjetja, je težko dobiti dobro predstavo o tem, kako se WPEngine sklada.

WPEngine se zdi dobra možnost za manjše spletne strani in novorojenčke, saj za začetek ponujajo stvari, kot so skupni načrti in baza znanja. Če rečem, imajo še vedno veliko možnosti za spreminjanje velikosti, v katero bomo lahko stopili, ko pogledamo ceno.

Za zdaj bomo preklopili prestave in si ogledali Flywheel.

Kaj je vztrajnik?

Flywheel ponuja upravljano gostovanje WordPress-a, “narejeno za vsakogar, ki ustvarja čudovite strani”. Njihova zmogljiva platforma WordPress obljublja, da bo z racionalizacijo vaših procesov odstranila številne težave gostovanja. Začeli so jih leta 2012 s poslanstvom izboljšati življenje spletnih oblikovalcev povsod, ki uporabljajo WordPress.

Ponujajo široko paleto načrtov, zasnovanih za poenostavljeno in upravljano gostovanje v WordPressu. Imajo tudi nekaj možnosti, zasnovanih za preprodajalce spletnih strani, kar je lep dotik. Imajo kup brezplačnih predstavitvenih funkcij in predstavitvenih funkcij, s katerimi lahko zagotovite, da vaše spletno mesto deluje pravilno, preden začne delovati v živo, kar je še en prijeten majhen delček, ki ga je treba poslati skupaj s celotnim paketom.

Ker je Flywheel bolj osredotočen na upravljano gostovanje WordPressa, ki racionalizira veliko funkcij in nalog, povezanih z vzdrževanjem WordPress spletnega mesta, se nekoliko razlikuje od WPEngine. Da bi dobili dobro predstavo o tem, kako se obe podjetji razlikujeta, preučimo nekaj prednosti in slabosti Flywheel.

Prednosti muharskega kolesa

 • Infrastruktura v oblaku. Flywheel ima gostovalno infrastrukturo na osnovi oblaka, ki jo poganja Google Cloud. To vam omogoča zelo zmogljivo zmogljivost gostovanja v upravljanem paketu, racionalizira veliko postopka in hkrati zagotavlja vso moč, ki jo vaše spletno mesto potrebuje.
 • Prisotnost po vsem svetu. Flywheel ima strežnike v Aziji, Severni Ameriki in Evropi, ki zagotavljajo, da vam lahko ponudijo storitve hitrega gostovanja glede na to, kje na svetu živite. Njihova prisotnost po vsem svetu ni tako razvita kot WPEngine in jim primanjkuje različnih funkcij za geografsko ciljanje, zaradi katerih je resnično poseben, vendar je to še vedno privlačna možnost.
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Kot vsi dobri gostitelji tudi Flywheel ponuja vračilo kupljenih storitev, če prekličete v 30 dneh letne načrte. Tudi to je dokaj standardna funkcija, vendar je lepo, če vas zanima zmanjšanje tveganja, ki ga lahko poskusite z Flywheel-om. Vedno je dobro preveriti tudi njihovo vračilo na svojem spletnem mestu.
 • Baza znanja. Medtem ko knjižnica znanja ni tako raznolika, kot jo ponuja WPEngine, ima Flywheel redne članke in objave v blogih, ki govorijo o različnih funkcijah in nasvetih, povezanih z njihovo platformo. Ni ravno primerjava z dejansko knjižnico znanja, ki je zasnovana tako, da nove uporabnike prikloni na platformo, vendar je lepo imeti nekaj literature, povezano s funkcijami gostovanja, vseeno.
 • Motor predpomnjenja lakov. Gostovanje z volanom deluje na predpomnilniškem strežniku Varnish, ki omogoča hitro pospeševanje HTTP na pomnilniku in je prilagojeno za odlično delo z WordPressom. Motor za predpomnjenje je dobro znana in zanesljiva rešitev za predpomnjenje, ki obljublja, da bo pospešil spletna mesta do 1000% s tem, da učinkovito in učinkovito predpomni spletne strani..
 • 9% podaljška. Flywheel zagotavlja 99,9-odstotno podaljšanje časa, kar je lepo za spletna mesta, ki so občutljiva za čas izklopa, ali katero koli gostovanje vsebine na splošno. Konec koncev je čas denar. Nekateri pregledi trdijo, da so imeli po 9 mesecih storitve 100-odstotno podaljšanje časa.
 • Demo spletna mesta brezplačno in plačilo, ko gredo v živo. Demo funkcija spletnega mesta Flywheel vam omogoča, da predstavite svoje spletno mesto in se prepričate, da deluje pravilno, preden začne delovati v živo. Prav tako imate možnost plačila, ko spletno mesto zaživi, ​​kar vam omogoča brezplačno predstavitev spletnega mesta. To je lepo za uporabnike, ki veliko eksperimentirajo s svojo vsebino.
 • Kloniranje spletnih strani. Flywheel vam omogoča kloniranje celotnih spletnih mest, namesto da ustvarite nova iz nič, vsakič, ko se želite razširiti. Ta funkcija ima široko paleto uporabe in je še posebej privlačna za nadaljnjo prodajo spletnih strani ali oblikovalce, ki prodajajo svoja spletna mesta po oblikovanju.
 • Brezplačna migracija. Kot vsak dober spletni gostitelj tudi Flywheel ponuja brezplačno selitev na svojo gostovalno platformo. To je super, če imate spletno mesto pripravljeno na selitev z gostitelja, s katerim niste zadovoljni, vendar to ni tako veliko, če šele začenjate. Še vedno je dobra možnost, da se oboje.
 • Uprizoritev spletnega mesta. Flywheel ponuja storitve uprizoritve spletnega mesta za odpravljanje težav s spletnim mestom in vsemi njegovimi funkcijami, preden začne delovati v živo. To je lepa funkcija, ki je skupaj z zgoraj naštetimi demo funkcijami. Na splošno lahko te funkcije naredijo Flywheel zelo prijazno spletno mesto za nove uporabnike in ljudi, ki veliko eksperimentirajo s svojim oblikovanjem spletnega mesta.

Tako kot pri WPEngine, je tudi to veliko všeč. Njihova infrastruktura v oblaku naredi njihovo gostovanje zelo zmogljivo po zelo konkurenčni cenovni točki, ki jo bomo v hipu prebrodili. Za zdaj bomo nadaljevali in si ogledali nekaj načinov, na katere vztrajnik ponavadi nižji v primerjavi s konkurenco.

Slabosti vztrajnika

 • Brez telefonske podpore. Flywheel ponuja 24-urno podporo prek sistema za klepet in vstopnice v živo, nima pa nobene možnosti za telefonsko podporo. To je lahko nekoliko moteče, zlasti za novejše uporabnike, ki bodo morda morali funkcije podpore uporabljati bolj kot drugi uporabniki.
 • Relativno pomanjkanje preglednosti strojne opreme. To je nekakšna izbirčna pritožba, vendar ni enostavno razumeti, kako strojna oprema napaja infrastrukturo, ki stoji za storitvami gostovanja Flywheel. Ker pa infrastrukturo poganja Googlov oblak, je zelo verjetno, da gre za nekaj najboljše strojne opreme v tej panogi.
 • Pomanjkanje skupnih načrtov, VPS in namenskih načrtov. Flywheel je storitev v oblaku in nimajo skupnih načrtov gostovanja, načrtov, ki uporabljajo VPS ali načrtov, ki ponujajo namenske strežnike. To je v redu za spletna mesta in poslovne modele, ki temeljijo na storitvah, ki temeljijo na oblaku, vendar je lahko omejevanje za spletna mesta manjšega obsega ali uporabnike, ki želijo uporabljati VPS.

Tako kot pri WPEngine tudi slabosti niso vse tako pomembne in je v resnici odvisno od tega, kakšno spletno mesto želite zgraditi, če boste šli z Flywheel ali ne. Pomanjkanje telefonske podpore pa je precej moteče in služi za to, da bi Flywheel manj privlačna možnost za novejše uporabnike ali manjša podjetja.

V kombinaciji s pomanjkanjem skupnih načrtov je to vztrajnik v primerjavi z WPEngine zelo omejen. Glede na to ne bomo dobili dobre predstave o tem, kako se ti dve mesti zložita, dokler ne pogledamo, kako se vse te funkcije primerjajo drug ob drugem..

Nato bomo obe podjetji preučili v treh kategorijah: funkcionalnost, podpora, in cena.

Primerjava funkcionalnosti

Čeprav ima Flywheel očitno na voljo Googlove storitve v oblaku, ima WPEngine globalno prisotnost, ki prehiteva Flywheel, in bazo znanja za privabljanje novih uporabnikov na njihove storitve. Pomembno je tudi upoštevati, da vztrajnik ne ponuja skupnih, VPS ali namenskih načrtov.

To bomo lažje presodili, ko si bomo ogledali ceno, vendar se zdi, da WPEngine verjetno premaga Flywheel glede manjše funkcionalnosti in možnosti. Flywheel ima še vedno na voljo široko paleto zanimivih orodij in možnosti in ostaja močna možnost za spletne oblikovalce, ki vedo, kaj počnejo.

Na koncu je odvisno od tega, kaj vaša spletna stran potrebuje. Nato si bomo ogledali podporo.

Primerjava podpore

WPEngine ima zelo dobre ocene strank, ki govorijo o svoji podpori strankam. Svojo podporo nudijo tudi prek 24/7 klepetanja v živo in po telefonu. V spletu je vedno nekaj pregledov, ki kažejo nekaj nezadovoljstva s storitvami za stranke, vendar ima WPEngine zelo lepo izkušnjo.

Slon v sobi je, da vztrajnik ne nudi nobene telefonske podpore. Na splošno je to lahko zelo moteče za nove uporabnike ali uporabnike, ki se navadijo neposredno komunicirati po telefonu. Očitni zmagovalec glede podpore v tej primerjavi je WPEngine zaradi pomanjkanja telefonske podpore Flywheela in relativno dobrega ugleda WPEngine za podporo strankam..

Preden bomo sprejeli končno odločitev, si bomo končno ogledali ceno.

Primerjava cen

To je dejavnik nastajanja ali prekinitve za številne uporabnike. Ni smisla plačevati najboljših storitev tam, če se ne ujemajo s potrebami in proračunom vašega spletnega mesta. Obe podjetji imata zelo različne plačilne načrte in na voljo možnosti, ki temeljijo na funkcijah, ki jih boste potrebovali.

 • WPEngine oponuja načrte za zagon od 35 dolarjev na mesec, načrte za rast od 115 dolarjev na mesec, načrte za “lestvice” od 290 dolarjev na mesec in prilagojene načrte za ljudi, ki potrebujejo še več obsega in zanesljivosti.
  • Cene se morda zdijo nekoliko strme v primerjavi s Bluehostovim, vendar je funkcionalnost veliko bolj vsestranska. Načrt za zagon vam omogoča 25.000 obiskov, 10 GB prostora za shranjevanje, 50 GB mesečne pasovne širine in 1 spletno mesto. Vključuje tudi okvir Genesis, teme StudioPress in možnosti podpore, ki sem jih omenil prej.
  • Načrt “rasti” to povečuje do 100.000 obiskov, 20 GB pomnilnika, 200 GB mesečne pasovne širine in 5 mest.
  • Načrt “obsega” je neverjetnih 290 USD na mesec in vključuje 400.000 obiskov, 30 GB prostora za shranjevanje, 400 GB pasovne širine in 15 spletnih strani.
  • Imajo tudi načrt po meri za ljudi, ki potrebujejo veliko močnejša spletna mesta. To naleti na milijone, shranjevanje v območje 1TB, pasovno širino nad 400 GB na mesec in do 25 spletnih mest.
 • Vztrajnik ponuja široko paleto načrtov za široko paleto lestvic. Njihovi najcenejši načrti se začnejo pri 14 dolarjih na mesec, najdražji pa od 229 dolarjev na mesec. Na voljo so tudi možnosti za načrte po meri, če potrebujete več energije od tistega, kar lahko ponudijo njihovi predpakirani načrti.
  • Njihov majhen načrt vam omogoča namestitev 1 WordPressa, 5000 mesečnih obiskov, 5 GB prostora na disku in 250 GB pasovne širine. Osebni načrt to povečuje do 25.000 mesečnih obiskov, 10 GB prostora na disku in 500 GB pasovne širine. Strokovni načrt vključuje 69 dolarjev na mesec in več ter vključuje 100.000 mesečnih obiskov, 20 GB prostora na disku in 1TB pasovne širine.
  • Za načrte z malo več moči imajo načrt samostojnih. Od 92 dolarjev na mesec, kar vključuje 10 namestitev, 150.000 obiskov, 40 GB prostora in 4TB pasovne širine. Agencija načrt za to porabi do 30 namestitev, 600.000 obiskov, 120 GB prostora in 8TB pasovne širine za 229 USD na mesec.
  • Načrti po meri ponujajo 30+ namestitev, milijone mesečnih obiskov, prostor na disku po meri in pasovno širino ter vse druge funkcije, ki so vključene v njihove druge načrte.

Tu so cenovne točke zelo primerljive, obe mesti pa ponujata močan in raznolik nabor funkcij, ki lahko zadovolji potrebe širokega spektra spletnih mest. Na splošno je WPEngine vodilno mesto pri manjših spletnih mestih, kljub višji ceni pri manjših lestvicah. To je posledica podpore in baze znanja, ki je na voljo prek WPEngine, ki ga Flywheel ne ponuja.

Kot vedno, če imate svoje misli in se vam zdi, da smo nekaj pogrešali, nam to sporočite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map