WPEngine vs Kinsta – Kateri upravljani WordPress gostitelj je najboljši?

wpengine-vs-kinsta


Industrija spletnega gostovanja se vedno bolj širi. Količina podjetij, ki se nenehno pojavljajo za vašo pozornost, je lahko neverjetna. Vedno obstaja ogromno posebnih ponudb in oglasov, ki vam obetajo najboljše gostovanje na trgu. Kako torej izbrati, kateri je pravi za vas?

Najlažji način za spopadanje s to množico informacij je obveščanje. Če si lahko podrobneje ogledate podrobnosti dveh podjetij ob strani, je pogosto lahko koristno pri odločanju, katera najbolj ustreza vašim potrebam.

Da bi vam prihranili težave pri samem presejanju vseh informacij, jih bomo razčlenili in si ogledali nekaj dobrih gostiteljev spleta, da bomo lažje spremljali, kaj mora industrija ponuditi vam.

Danes si bomo ogledali WPEngine in Kinsta. Ti dve zelo različni podjetji sta osredotočeni predvsem na gostovanje, optimizirano za WordPress. Oba gostitelja si prizadevata, da bi vam prinesla izkušnjo, namenjeno hitremu, učinkovitemu WordPress gostovanju, toda kateri je to boljši?

Začeli bomo s ogledom WPEngine.

Kaj je WPEngine?

Mnoga podjetja ponujajo storitve, usmerjene v WordPress, in to počnejo z različnimi stopnjami predanosti in učinkovitosti. Cilj programa WPEngine je ponuditi najbolj vsestransko in najzmogljivejšo izkušnjo pri oblikovanju vaše WordPress strani.

Njihova struktura cen in načrtov temelji na nešteto različnih funkcijah, ki jih lahko uporabite za to, da vaše spletno mesto postane edinstveno. Tudi drugi gostitelji, ki ponujajo enak poudarek na WordPressu, kot WPEngine ponavadi primanjkuje v primerjavi z nekaterimi njihovimi skupinami funkcij.

Če rečemo, še nikoli ni bilo gostujočega podjetja, ki bi bilo popolno, WPEngine pa zagotovo prihaja skupaj s svojimi pomanjkljivostmi. Da bi vam dali skoncentrirano predstavo o tem, kaj lahko ponuja WPEngine, bomo začeli s prednostmi, ki jih prinašajo na mizo.

Prednosti WPEngine

 • Optimiziran za WordPress. WordPress je dokaj preprost in optimiziran program, zato ga je mogoče učinkovito uporabiti pri načrtih Shared ali VPS z drugih spletnih strani. Kljub temu pa spletna mesta v WordPressu lahko hitro postanejo zelo zapletena in jih je težko učinkovito izvajati, če uporabite veliko število vtičnikov in druge zapletenosti, ki lahko upočasnijo delovanje. Storitve WPEngine so optimizirane tako, da predstavljajo moč pri delu s celo najtežjimi WordPress spletnimi mesti.
 • Na voljo so teme StudioPress. WPEngine ima premijske teme, odzivne na mobilne naprave, na voljo prek StudioPressa. Te teme omogočajo, da vaše spletno mesto WordPress ponuja številne različne digitalne izkušnje, ki jih poganja Genesis Framework. Te teme vključujejo vgrajeno funkcijo za optimizacijo in varnostne funkcije.
 • Začetek ocene pripravljenosti. Skupina strokovnjakov WPEngine lahko opravi ocene pripravljenosti za zagon, da ugotovi, kako pripravljena je vaša spletna stran. To je ogromen plus za ljudi, ki šele začnejo, saj morda ne poznajo vsakega dejavnika, ki spada v oblikovanje funkcionalne spletne strani. Ocenjevanje se izvede s preizkušanjem združljivosti kode in uprizoritvijo spletnega mesta.
 • WPEngine ponuja posebne vsebinske funkcije, ki vam omogočajo, da svojo vsebino in oglase določite za številne uporabnike. Zaradi vsestranskosti in privlačnosti oglaševalcev je ta funkcija zelo privlačna za blogerje ali ljudi, ki želijo doseči široko občinstvo.
 • Dobro podporo strankam. WPEngine ponuja široko mrežo za podporo strankam, od širokega spektra učnih virov na njihovi spletni strani, do 24/7 podpore za telefon in klepet v živo, WPEngine je tu, da podpira svoje stranke ves čas.
 • Globalni centri podatkov. WPEngine ima strežnike s sedežem v ZDA, Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Aziji in Afriki. Imeti podatkovne centre po vsem svetu pomeni, da boste z delom prek WPEngine vedno dosegli najboljše rezultate za svoje območje. Drugi gostitelji imajo lahko le lokalne podatkovne centre ali nekatere razporejene po svoji matični državi. Zaradi širjenja po vsem svetu je WPEngine zelo konkurenčen gostitelj v smislu učinkovitosti.
 • WPEngine ima široko paleto partnerstev z drugimi storitvami, ki ponujajo široko paleto različnih inovativnih zmogljivosti. Partnerstva vključujejo spletne storitve Amazon, Google Cloud in še več. Vsa njihova vsebina v partnerstvu je zasnovana tako, da je optimizirana z WordPressom, kar vam daje brez primere prednosti v primerjavi z manj povezanimi podjetji.

Kot vidite, je pri gostovanju WPEngine veliko všeč. Njihova podpora strankam in globalna prisotnost prinašajo veliko sredstev. Imeti to kot specializirano možnost za vaše gostovanje v WordPressu je lahko zelo lepo, saj vam prinaša pozornost in zmožnosti podjetja z velikimi imeni in ga dostavi v specializiranem paketu, namenjenem spletnim mestom, ki jih poganja WordPress.

Seveda, kot sem že rekel, noben gostitelj ni bil nikoli popoln in tudi WPEngine ni izjema. Da bi zaokrožili svoje možnosti v zmogljivosti WPEngine, si bomo morali ogledati, kako so v primerjavi z nekaterimi konkurenci.

Slabosti WPEngine

 • Manj vsestranskosti v primerjavi z manj specializiranimi podjetji. Ker je WPEngine optimiziran za WordPress, od njega ne boste imeli veliko koristi, če ne uporabljate WordPressa za napajanje svojega spletnega mesta. Prav tako se številne privlačne funkcije sporečejo, če ne nameravate naložiti svojega spletnega mesta WordPress z velikim številom vtičnikov ali funkcij. WPEngine zahteva tudi, da so namestitve na njihovi platformi razmeroma enotne, kar še dodatno omeji vaše možnosti.
 • Za ponudbo vseh privlačnih, specializiranih funkcij, ki so na voljo, ima WPEngine veliko lastnosti, zaradi katerih se razlikujejo od konkurence. Zaradi teh razlik je lahko ukvarjanje z WPEngine nekoliko zapleteno, še posebej, če ste bili navajeni uporabljati bolj standardizirane platforme.
 • Nekaj ​​omejitev zmogljivosti WordPressa. Vtičniki in funkcije, ki jih uporabljate na svojem spletnem mestu WordPress, morajo biti predvidljivi in ​​redni. Na vašem spletnem mestu ne morete imeti veliko novejših ali inovativnih programov in tudi prometni vzorci naj bodo relativno redni. Za ljudi, ki ne želijo eksperimentirati s svojo platformo, to morda ne bo veliko, toda če želite spremembe spremeniti, to lahko pomeni, da je to za vas prekinitev poslov.

Če iščete zmogljivo gostovanje, optimizirano za WordPress, z velikimi imeni in cenovno ugodnimi cenami, je WPEngine zelo privlačna možnost. Kljub nekaterim težavam, ki jih lahko imajo z omejitvami in zapletenostjo, ostajajo zelo izvedljiva možnost za spletna mesta, ki poganjajo WordPress, tudi če ste novi v celotni zadevi spletnega oblikovanja.

Pomembno je opozoriti, da je po podatkih lastne statistike WPEngine 30% spletnih strani na internetu zgrajenih s programom WordPress, 27% spletnih mest pa je najbolj priljubljenih 10% po prometu. To resnično poudarja privlačnost uporabe WordPressa za napajanje vašega spletnega mesta, kar posledično poudarja prednosti, ki jih mora WPEngine prinesti k mizi.

Ampak to ni vse, kar je napisala. Preden sprejmemo odločitve, si moramo omisliti še eno podjetje. To drugo podjetje temelji tudi na gostovanju s sedežem v WordPressu, poleg tega pa imajo tudi privlačen nabor funkcij, ki so oblikovane tako, da so najboljše storitve WordPress gostovanja na trgu.

Kaj je Kinsta?

Kinsta je bila ustanovljena leta 2013 z namenom, da postane najboljša WordPress gostovalna platforma po vsem svetu. Skupino sestavljajo izkušeni razvijalci WordPress-a, ki so namenjeni ustvarjanju pomembne, smiselne in močne prisotnosti v skupnosti WordPress gostovanja.

Ponujajo ogromno različnih načrtov, ki temeljijo na WordPressu. Na voljo so starterski paketi, primerni za zagonske blogerje in hobiste, ter močne podjetne račune, namenjene velikim podjetjem za upravljanje ogromnih količin istočasnih podatkov.

V primerjavi z drugimi gostitelji, ki se osredotočajo na druga področja in niše, je Kinsta WordPress gostovanje zelo konkurenčno. Imajo veliko žarečih mnenj kupcev, pa tudi seznam prepoznavnih strank, kot je Tripadvisor.

Na splošno se lahko zdi, da je Kinsta najboljša izbira za gostovanje WordPress-a. Glede na to, da je vedno dobro, če se osredotočite na to, kaj vam podjetje lahko ponudi.

Zdaj si bomo ogledali nekaj prednosti in slabosti Kinsta. Kinsta prinese k mizi veliko, o njih pa veliko dobrega in slabega oglaševanja po internetu. Da bi se spustili v podrobnosti, kako bomo sprejeli svojo odločitev, bomo začeli z nekaterimi prednostmi, ki jih Kinsta lahko ponudi.

Pros Kinsta

 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Kinsta ponuja vračilo, če v 30 dneh prekličete njihove storitve gostovanja. Vedno obstaja nekaj drobnega tiska, ki je priložen tem jamstvom, zato je dobro, da si ogledate njihovo spletno mesto in se prepričate, ali dobite tisto, za kar ste se dogovorili. Sama garancija je dokaj standardna, ko gre za podjetja, ki gostijo spletno gostovanje, vendar pa je lahko za stranke, ki želijo, da tveganje zmanjšajo.
 • Brez znižanja ali nadgradnje kazni. Kinsta vas ne bo kaznovala z doplačili, če si premislite, kaj želite s svojim načrtom. Če nadgradite na višji načrt in nadgradite na manjši načrt, poleg dejanske razlike med obema načrtoma ne boste imeli dodatnih stroškov ali stroškov, razen če nadgradite. To je lepo, ker lahko veliko podjetij zaide v navado, da se z majhnimi honorarji potegujejo za vse, kar počnejo njihove stranke.
 • 2 brezplačna meseca, vključena v letne načrte. Ko se prijavite na letni načrt in ne na mesečni načrt, boste prejeli dva meseca brezplačnega gostovanja WordPressa. Skupaj z znižanimi cenami, ki jih ponujajo z daljšimi obveznostmi, je to zelo lepa lastnost, še posebej za ljudi, ki želijo prihraniti nekaj denarja, medtem ko še vedno dobivajo visokokakovostno WordPress gostovanje.
 • Brez pogodb za določen čas. Kinsta svojih načrtov ne omejuje na časovna obdobja. To je odlična funkcija za ljudi z nestanovitnimi poslovnimi modeli, pogostimi migracijami na spletnih mestih in zmernimi strankami. Vedeti, da lahko sklenete pogodbo z manj težav, je vedno dobro, če imate boljše stvari. To je še posebej blag dejavnik, če upoštevate zmogljive funkcije in tehnologijo, ki so na voljo skupaj s Kinstinim WordPress gostovanjem.
 • Potrjena nadomestila. Ko prejmete vračilo od Kinsta, ga nadomestite tako, da se ne boste zajebali s povračili za že opravljene storitve. Če ste gostovanje prejeli le za del plačilnega obdobja, vam bomo zaračunali ali povrnili denar samo v skladu z zneskom, ki ste ga plačali, namesto da bi bili okrnjeni v večji plačni golob. Ponovno je to ugodno za tiste, za katere menijo, da bodo v nekem trenutku morda zahtevali vračilo.
 • Dnevne varnostne kopije. Kinsta WordPress gostovanje upravlja vsakodnevno varnostno kopiranje vsebine, tako da nikoli ne izgubite nobene pomembne stvari, ki se zgodi na vaši spletni strani. Mnogo drugih WordPress gostovalnih podjetij zagotavlja varnostne kopije manj pogosto ali le z določenimi načrti, vendar Kinsta WordPress gostovanje vključuje varnostne kopije z vsemi njihovimi načrti. To pomeni, da vam nikoli ni treba skrbeti, da bodo velike količine vaših podatkov izgubljene.
 • Uprizoritvena okolja. Kinsta s svojimi načrti zagotavlja uprizoritvena okolja. To vam omogoča, da vidite in preizkusite spremembe na svojem spletnem mestu, preden ga začnete uporabljati v živo, in se prepričajte, da imate ravno tisto spletno prisotnost, ki jo potrebuje vaše podjetje. Ponovno mnogi drugi gostitelji spleta ponujajo podobne funkcije uprizoritve, vendar je lepo, da so vključene kot brezplačna funkcija v vse njihove načrte. To pomeni, da ne glede na obseg storitev, ki ga opravljate, boste imeli prednosti prirejanja. Le eden od mnogih načinov, s katerimi Kinsta pokaže, da jim je mar.
 • Optimizacija WordPress-a za morilce. Kinsta ima nekaj najboljših WordPress gostovanj tam, s statističnimi podatki o upodabljanju morilcev in najsodobnejšo strojno opremo, ki je optimizirana, da na vaše WordPress spletno mesto pripelje hitrosti ločitve. Njihova mnenja in ocene mnenj o njihovi uspešnosti so na splošno žareče v tej kategoriji. Navadno verjamem množicam, ko mi rečejo, da ima gostitelj neverjetne predstave. Zdi se, da so imeli nekateri težave z majhnimi časi odmora, vendar se zdi, da so bolj izjema kot pravilo.
 • Lepa nadzorna plošča. Čeprav se zdi, da Kinsta ne uporablja industrijskega standardnega vmesnika cPanel, je njihov uporabniški vmesnik zelo intuitiven in ima na voljo vse informacije in orodja, ki bi jih želeli kateri koli spletni razvijalci. Čeprav se ob seznanitvi z vmesnikom ne boste naučili nobenih industrijskih standardov, boste kljub temu opazili, da funkcije in racionaliziran videz vseeno omogočajo zelo sposoben vmesnik..

Tukaj je veliko všečkov Kinsta prinaša na mizo veliko enake moči in vsestranskosti kot WPEngine, z dodatnim zasukom prijaznosti do okolja. Mnoge od teh lastnosti so zelo privlačne, vendar nam ne bodo pomenile veliko, da svoje izkušnje ne zaokrožimo, če pogledamo nekaj.

Slabosti, ki jih ima Kinsta, niso posebej škodljive, vendar je vedno dobro, če veste, za kaj plačujete, v primeru, da pride do nepredvidenega kršenja poslov.

Slabosti Kinsta

 • Brez registracije domene. Čeprav Kinsta ponuja zelo zmogljivo gostovanje v WordPressu, ki nagiba veliko drugih gostiteljev iz vode, ne ponujajo lastnih storitev registracije domen. To je v redu za stranke, ki se navadijo, da se z registracijo domene ukvarjajo ločeno od svojih storitev gostovanja.
 • Brez hostina e-pošte Ponovno Kinsta žal ne vključuje gostovanja e-poštnih storitev v svoje načrte. To je bolj ali manj standard za gostitelje WordPress-a, ki radi namenijo več svojih virov za stvari, ki jih WordPress spletna mesta resnično potrebujejo. Kljub temu je lahko malo boleče, če želite poslati e-poštno sporočilo skupaj z vašo spletno stranjo. Če ste že prej uporabljali e-poštne storitve, ki jih gostite prek spletnega gostitelja, je to za vas morda res veliko, vendar je bolj verjetno, da to preprosto ne bo preveč težava.
 • Nekoliko omejevalno. Kot mnoge druge upravljane storitve gostovanja WordPress tudi Kinsta postavlja nekatere omejitve glede vrst in števila vtičnikov, ki jih lahko namestite na svoje spletno mesto. To je nekaj potrebnega zla, saj omogoča Kinsta, da ureja svoja spletna mesta, ki jih gostuje WordPress, tako, da zagotavlja hitrost in čas delovanja, po katerem sta znana.
 • Struktura cen. Nekateri ljudje, ki so bili vajeni skupnih načrtov, so morda nekoliko zmedeni zaradi strukture cen, ki jo uporablja Kinsta. Upoštevati morate, da so te cene za strežnike v oblaku in namenske strežnike ter da so cene v primerjavi z drugimi podjetji še vedno zelo konkurenčne. Funkcijski kompleti in tehnologija so kljub vsemu zelo pomembni za vse načrte, tudi glede na ceno.

Tako kot pri WPEngine, tudi tukaj je nekaj stvari, ki v primerjavi s konkurenco izstopajo kot čisto pomanjkljivost, vendar tudi tukaj ni nič preveč resnega, da bi Kinsta postal nekonkurenčen.

Nasprotno, njihova najsodobnejša tehnologija in okolju prijazen odnos sta zelo konkurenčna možnost, tudi v primerjavi z ukazno prisotnostjo WPEngine v svetu gostovanja WordPressa.

Torej, ko smo si ogledali vse različne prednosti in slabosti, ki jih obe podjetji prinašata na mizo, kaj nam preostane? Da bi s svojo oceno resnično prišli domov, bomo videli, kako ta dva gostitelja primerjata drug ob drugem v nekaj različnih kategorijah.

Da bi dobili najboljši presek tega, s čim delamo, bomo pogledali funkcionalnost, podpora, in cena.

Funkcionalnost

Za obe podjetji imamo zelo sposobno gostovanje, optimizirano za spletna mesta, ki temeljijo na WordPressu. Očitno to samo po sebi ni nič posebnega. Vsako podjetje lahko v tej kategoriji ponudi nekaj posebnega, WPEngine pa ponuja izjemno vsestransko in svetovno izkušnjo, oblikovano tako, da ustreza vašim potrebam WordPressa, ne glede na vašo izkušnjo ali lokacijo na svetu.

Na drugi strani imamo Kinsta, ki ima tudi izjemno zmogljivo strojno opremo in hitrosti, ki v številnih okoliščinah celo prekašajo WPEngine, kljub temu da mu primanjkuje enake svetovne prisotnosti. Kinsta obljublja tudi, da bo z nakupom kreditov za vetrno energijo nadomestila gospodarski učinek svojih gostovalnih storitev.

Na koncu je res odvisno, če ste okolju prijaznejši ali bolj naravnani k temu, da greste s priznano blagovno znamko. To kategorijo bomo dali Kinstu, saj imajo v primerjavi z dejanskimi gostovalnimi storitvami zelo primerljivo moč, hkrati pa ohranijo tisto posebno privlačnost okolju prijaznega kota, ki ga WPEngine preprosto nima.

Podpora

Obe podjetji imata za svoje storitve zvezdniške ocene strank. Kinsta ponuja podporo prek e-pošte in sistem vozovnic. WPEngine poleg 24-urne podpore za telefon in klepet poleg velikega spletnega učnega vira, namenjenega seznanjanju in podpori uporabnikov na platformi.

Prva stvar, ki jo bomo opazili, je pomanjkanje telefonske podpore za Kinsta. To je vsekakor pomanjkljivost, zlasti ob upoštevanju čakalnih dob in neosebne narave podpore za vozovnice in e-pošto. Kinsta prav tako nima skoraj enakih učnih virov, ki jih ponuja svojim strankam v primerjavi z WPEngine.

To bomo namenili WPEngine zaradi različnih možnosti dostopa do podpore strankam in dodatnega plusa njihovih učnih virov.

Cena

To je pravi trenutek za prekinitev ali prekinitev za številne potencialne stranke. Ni najboljšega pomena za najboljše možnosti, ki so na voljo, če s tem prekinete banko. Da bi resnično povezovali prednosti in slabosti, ki smo jih prevladali, bomo postavili cenovne strukture WPEngine in Kinsta ob bok in poudarili nekaj ključnih področij zanimanja glede cene.

 • WPEngine ponuja “zagonske” načrte od 35 dolarjev na mesec, “rast” načrte od 115 dolarjev na mesec, “lestvice” načrte od 290 dolarjev na mesec in prilagojene načrte za ljudi, ki potrebujejo še več obsega in zanesljivosti.
  • Cene se morda zdijo nekoliko strme v primerjavi s Bluehostovim, vendar je funkcionalnost veliko bolj vsestranska. Načrt za zagon vam omogoča 25.000 obiskov, 10 GB prostora za shranjevanje, 50 GB mesečne pasovne širine in 1 spletno mesto. Vključuje tudi okvir Genesis, teme StudioPress in možnosti podpore, ki sem jih omenil prej.
  • Načrt “rasti” to povečuje do 100.000 obiskov, 20 GB pomnilnika, 200 GB mesečne pasovne širine in 5 mest.
  • Načrt “obsega” je neverjetnih 290 USD na mesec in vključuje 400.000 obiskov, 30 GB prostora za shranjevanje, 400 GB pasovne širine in 15 spletnih strani.
  • Imajo tudi načrt po meri za ljudi, ki potrebujejo veliko močnejša spletna mesta. To naleti na milijone, shranjevanje v območje 1TB, pasovno širino nad 400 GB na mesec in do 25 spletnih mest.
 • Kinsta ponuja gostujoče načrte WordPress, ki se gibljejo od približno 30 USD na mesec do 900 USD na mesec za njihove podjetne načrte.
  • Lahko se obrnete tudi na njihovo prodajno ekipo, da vam pripravijo načrt po meri, če potrebujete še več moči v primerjavi z njihovimi načrti višjega cenovnega razreda.
  • Njihov načrt za zagon, ki znaša 30 dolarjev na mesec, vključuje 1 namestitev WordPressa, 20.000 obiskov, 5 GB prostora ter brezplačna SSL in CDN. To je dokaj standarden nabor funkcij za osnovni načrt WordPress.
  • Pro načrt zajema to do 2 namestitve programa WordPress, 40.000 obiskov in 10 GB prostora za 60 dolarjev na mesec. Načrti se še naprej spreminjajo tako, cene same pa so nekoliko strmejše od tistega, kar bi pričakovali od druge storitve. Ne pozabite le, da plačujete za dodatno kakovost.
  • Njihovi poslovni načrti se končujejo skoraj na enak način; od 100 do 400 dolarjev na mesec in od 5 do 40 namestitev WordPress-a, 100 000-600 000 obiskov in 15-40 GB prostora.
  • Njihovi najdražji podjetniški načrti znašajo 600 ali 900 USD na mesec in vključujejo do 80 namestitev WordPressa, 1.500.000 obiskov in 120 Gb prostora.

Zdi se, da ima WPEngine boljše cene od palice, ko dosežete večje načrte, toda Kinsta zagotovo ima dovolj širok razpon, da pokrije vse, kar bo vaše spletno mesto morda potrebovalo. Kinsta na svoji strani s cenami ne omenja dodeljene pasovne širine, vendar njihovi obiski močno presegajo dodelitve, ki jih podpira WPEngine, zlasti pri višjih cenah.

Iskreno gledano, na splošno je ta kategorija neodločena. Resnično se spušča na to, koliko energije potrebujete za vaše spletno mesto. Pomembno pa je omeniti, da je Kinsta kot očitni vodja velikih projektov.

Razsodba

Obe spletni strani delujeta zelo dobro pod drobnogledom in imata namensko bazo strank in peneča spletna mnenja, da podprejo svoje obljube o popolnem gostovanju v WordPressu. Ugotovitev, kaj je boljše, bo v resnici odvisna od vrste spletnega mesta, ki ga želite ustvariti, in kakšnega poslovanja bo vaša spletna prisotnost dopolnila.

Če ste majhni in neizkušeni, so za vas očitna široka učna sredstva in vsestranska podpora WPEngine. To še posebej velja, če upoštevamo njihove konkurenčne cene na nižji ravni.

Po drugi strani bodo bolj kakovostni ali ekološko ozaveščeni kupci zagotovo našli Kinsta privlačno možnost, še posebej če upoštevamo moč svojih strežniških tehnologij. Na koncu se boste morali sami odločiti, saj sta obe podjetji, kot kaže, pripeljali svojo A-igro.

Kot vedno nas prosimo obvestite o kakšnih sitnicah, ki smo jih morda pozabili ali o posebnih izkušnjah, ki so se morda premislile!

Veselo gostovanje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map