Rishikimi i CloudWays

01.06.2020
Shqyrtime Hosting 'Rishikimi i CloudWays
0 18 мин.

Këtu keni një emër të kompanisë për të cilin nuk do të dëgjoni shumë. Pritja në cloud ka gjithnjë e më shumë peshë në tregun e pritjes, thjesht sepse është e mrekullueshme dhe e dobishme. Nëse teknologjia është në duart e një kompanie të besueshme që e bën atë të funksionojë, atëherë përdorimi i saj mund të jetë i dobishëm për çdo biznes apo uebfaqe private. Ai i bën gjërat pafundësisht më të thjeshta për përdoruesit fundorë dhe ne gjithashtu mund të kemi faqe interneti shumë më të shpejta dhe më të besueshme falë mbajtjes së cloud. Meqenëse uebfaqja jonë është e ruajtur në një arkitekturë të tërë të serverëve në vend të vetëm një disku të ngurtë, nuk ka pothuajse asnjë kohë të ulët.


CloudWays ka arritur përfundimisht të sjellë të gjitha këto përfitime në tryezë. Ata madje ofrojnë një vrasës të WordPress të menaxhuar me vrasës që merr shumë nga pesha e shpatullave të përdoruesit. Megjithatë kam mjaft ndjenja të përziera për to. Megjithatë nuk ka asgjë për të ranguar, por CloudWays ka shumë çudira në krahasim me kompani të tjera. Pra, le të shohim se çfarë lloj ndërmarrje është kjo, çfarë lloj shërbimesh ata ofrojnë dhe me çfarë çmimi.

Përmbledhje e CloudWays

CloudWays është një kompani e vendosur në Maltë, e cila shërben si një pikë integrimi për shërbime të shumta cloud. Të gjitha këto shërbime menaxhohen nga një tastierë e vetme dhe shërben si një mjedis i pasur për zhvillimin e aplikacioneve PHP dhe faqet e internetit. Për shkak se CloudWays ka qendra të të dhënave të vendosura në të gjithë botën, përdoruesi gjithmonë do të jetë në distancë të arsyeshme me një. Kjo garanton më tej cilësinë dhe shpejtësinë e shërbimit që ju kërkoni.

CloudWays mori vlerësime kryesisht pozitive që vjen për shkak të stabilitetit, besueshmërisë dhe konsistencës së përgjithshme të të gjitha shërbimeve që ata ofrojnë. Për të mos përmendur që CloudWays ka surpriza të tjera të këndshme për klientët e tij. Ata nuk mund të jenë më të lirë (vetëm $ 2- $ 3 më shumë) në mesin e kompanive tregtare pritëse, por ata patjetër që kanë zgjidhur web hosting.

Plane dhe Prmime të ColudWays

Një gjë me të vërtetë awesome që më pëlqeu në lidhje me CloudWays, është se ju mund të provoni shërbimet e tyre dhe të merrni një faqe në internet dhe të funksionojnë pa paguar një monedhë përpara. Ju mund të provoni planin e tyre themelor të hostimit për dy javë, të merrni faqen tuaj në internet dhe të funksionojnë dhe më pas të vendosni nëse dëshironi të përdorni shërbimet e tyre apo jo. Kjo është një mënyrë me të vërtetë e drejtë për të filluar idealisht me një klient të mundshëm.

çmimet transparente të rrugëve reale

Ata madje ofrojnë disa plane të pagës-si-ju-shkoni miqësore për portofolin. Kjo është e shkëlqyeshme sepse në thelb paguani vetëm atë që përdorni. Nëse vendosni të anulloni shërbimin tuaj ndërsa jeni 10 ditë brenda muajit, do të paguani vetëm për 10 ditë shërbim. Shumë pak ofrues të tjerë të pritjes kanë këtë strukturë çmimesh dhe CloudWays është padyshim i denjë për lavdërim për të. Por shkëlqimi është mërzitur për shkak të mungesës së regjistrimit të domain, përfshirë adresat e postës elektronike dhe një mbështetje jo gjithmonë të besueshme telefonike.

Do përdorues ka harduerin e vet të dedikuar për server dhe adresën e tij IP. Ju mund të zgjidhni vetë një server nga një prej këtyre vendeve. Të gjithë ata kanë SSD për ruajtje, kështu që ata patjetër do të performojnë me shpejtësi të lartë. Ndërsa kjo është mirë dhe gjithçka, CloudWays arrin ta bëjë atë edhe më të mirë. Nuk ju lidh vetëm me shërbimet e tyre dhe ju lejon të shtoni shërbime nga ofruesit e tjerë si DigitalOcean, Google, Amazon ose Vultr.

tabela e çmimeve të rrugëve të reja

Lessshtë e panevojshme të thuhet, që CloudWays mbështet pothuajse çdo sistem kryesor të menaxhimit të përmbajtjes dhe karrocat që do të përdorni. Ju mund të instaloni WordPress, Joomla !, Magento ose Drupal brenda disa klikimeve të shkurtra, por gjithashtu mund të shtoni çdo CMS tjetër të bazuar në PHP që dëshironi të përdorni..

CloudWays është unik për shumicën e ofruesve të pritjes në atë që përdor burimet e mbledhura nga disa serverë të grumbulluar. Ju nuk do të duhet të ngatërroni me planet klasike të përbashkët të pritjes së shpërndarjes, ku ndani burimet e serverit tuaj me qindra site të tjerë. Përkundrazi, do të keni grupin tuaj të burimeve të dedikuara, edhe nëse filloni me planin më të lirë, i cili është 5 dollarë në muaj. Për këtë, ju do të merrni 20 GB ruajtje, 1 TB bandwidth premium, 512 MB RAM dhe një procesor me një bazë të vetme.

Por mund të shkoni deri në 765 dollarë, në varësi të burimeve që ju nevojiten. Për atë lloj parash, ju do të merrni 640 GB depozitë, 9 TB bandwidth premium, 64 GB RAM dhe një procesor 20-bërthamë. Kjo është mënyra e CloudWays për të thënë “lësho krakanë”! Sasia e fleksibilitetit në atë se si ju mund të aplikoni burime në faqen tuaj të internetit është e madhe për çdo biznes në rritje ose të madh në internet atje. Sidomos nëse jeni duke e përdorur atë në një sistem të varur nga burimet si Magento.

Këto janë të gjitha gjëra të shkëlqyera, por CloudWays nuk ka disa karakteristika thelbësore. Ata nuk janë probleme të mëdha, meqenëse ju mund të punoni me lehtësi rreth tyre, por ato janë të rëndësishme për t’u përmendur. Për fillestarët, ju nuk do të merrni ndonjë llogari emaili me planet e CloudWays, ndërsa pothuajse çdo ofrues pritës ofron rreth 50-250 llogari me email me shumicën e planeve të tyre. Së dyti, nuk ka asnjë mundësi të regjistrimit të domain, kështu që ju duhet të shkoni në një regjistrues tjetër si GoDaddy për të blerë fushat tuaja.

Performanca dhe Uptime

CloudWays ka një sistem tepër të ngurtë të bazuar në cloud, i cili është kryesisht falë faktit që ata kanë partnerizuar me disa nga ofruesit më të mirë të cloud brenda industrisë. Ngjashëm me shërbimet e tjera të pritjes së cloud, CloudWays krenohet me një kohë 99,99% dhe shpejtësi ngarkimi rreth 400 – 600 milisekonda. Kohët e ngarkimit të tyre janë 40% -50% më të mira sesa ato që do të merrnit nga një shërbim i rregullt pritës, i cili dëshmon që sistemet cloud janë rruga për në të ardhmen.

Karakteristikat e CloudWays

karakteristika të rrugëve të reve

Monitorimi i serverit – Një nga karakteristikat më të dobishme të CloudWays është monitorimi i serverëve. Ju mund të shihni variabla si CPU boshe, trafikun hyrës dhe lexoni në sekondë përmes një menuje poshtë. Ju gjithashtu mund të shikoni një grafik që tregon ngarkesën tuaj në serverin cloud.

Migrimet falas në sit – Të kesh dikë për të lëvizur sitin tuaj tashmë ekzistues në një shërbim të besueshëm të cloud është gjithmonë i shkëlqyeshëm. Për të mos përmendur që ajo shkon lehtë në kuletën tuaj dhe heq peshën nga supet. BlueHost kërkon 150 dollarë për të njëjtin shërbim.

Rikthim ditor dhe Rikuperim me një Klikim – Për shkak se të dhënat tuaja nuk ruhen vetëm në një disk të vetëm, por në një rrjet të tërë, rikuperimi është tepër i thjeshtë. Nuk ka asnjë veçori rezervë që ju të paguani, sepse kjo bëhet automatikisht çdo ditë dhe mund të rikuperoni faqen tuaj në internet me një klik të vetëm.

Njoftime përmes programeve të bisedave – Mund të vendosni CloudWays për t’ju dërguar një mesazh në Slack, HipChat, email dhe shërbime të tjera. Për shembull, nëse në uebfaqen tuaj nuk mund të arrihet më shumë se një minutë, do të merrni një mesazh duke thënë kështu. Ai gjithashtu do t’ju njoftojë nëse ka një azhurnim që duhet të instaloni, ka një rekomandim për ju dhe gjithashtu do t’ju përgjigjet shumë pyetjeve mbështetëse që mund të keni.

Karakteristikat e shkëlqyera të zhvilluesit – CloudWays ofron një mjedis vërtet të mrekullueshëm për zhvilluesit që të provojnë dhe koordinojnë punën e tyre. Ata janë në gjendje të vendosin vendosjen nga depoja e tyre Git dhe gjithashtu mund të vendosin aplikacione të pakufizuara. Zhvilluesit mund të përdorin API RESTful për të lehtësuar operacionet e tyre të shkrimit. Mekanizmi i integruar i vënies në skenë i lejon zhvilluesit të lëvizin kodet e tyre të reja në një mjedis testimi gjithashtu.

Rezervime automatike – Mund të vendosni kopje rezervë automatike të imazheve të serverit cloud dhe të rivendosni faqen tuaj me një klik të vetëm. Serveri do të rezervohet çdo ditë, dy ditë, çdo javë ose ndonjë periudhë tjetër kohore që e keni caktuar për të. Ky është një freebie i shkëlqyeshëm për të pasur, pasi kaq shumë kompani të tjera paguajnë $ 2- $ 20 në muaj, vetëm për të bërë kopje rezervë të faqes tuaj rregullisht.

Shkallëzimi vertikal – Shkallëzimi vertikal ju lejon të shtoni ose hiqni burimet e serverit në çdo kohë, sipas nevojave tuaja. Nëse për shembull është një sezon pushimesh dhe po prisni një rritje të trafikut, gjithmonë mund të azhurnoni planin tuaj në përputhje me rrethanat. Struktura e çmimeve “paguaj si shkon” ju lejon të paguani vetëm atë që përdorni, kështu që nuk do të duhet të paguani shtesë për burimet që nuk do t’i përdorni më vonë.

Ndihma për Klientët në CloudWays

mbështetëse për re

Ndihma për klientët ofron të njëjtat mundësi si çdo kompani tjetër. Ju mund të arrini në ekipin mbështetës duke paraqitur bileta raportesh, duke përdorur chat live, email ose telefon. Nëse doni një përgjigje të shpejtë, mund të kërkoni ndihmë nga CloudWays Bot. Por nëse jeni të gatshëm të prisni pak nëse është nevoja, atëherë mund t’i drejtoheni edhe ekipit të tyre mbështetës 24/7/365. Mund të arrini menjëherë dikë përmes bisedës në internet. CloudWays është i qëndrueshëm në mbajtjen e kohës që duhet të prisni nën 5 minuta. Ekipi i tyre është mjaft i ditur dhe i besueshëm gjithashtu. Ata na kanë dhënë informacion të saktë mbi ndryshimin midis pritjes themelore të cloud dhe planit të tyre të hostimit të WordPress.

Pro dhe kundër të CloudWays

Jam vërtet i lumtur që kam hasur në një kompani që i merr këto gjëra shumë mirë dhe ofron një numër shërbimesh unike. CloudWays na ka dhënë shumë arsye për të përdorur shërbimet e tyre ose të paktën t’i provojmë ato falas. Pra, mirat shumë më të mëdha se sa të këqijat në këtë seksion.

Të mirat – Pse duhet të zgjidhni CloudWays

 • Një periudhë provë plotësisht falas – Mundësia për të marrë faqen tuaj në internet dhe të funksionojë pa paguar as një monedhë dhe të shihni se sa mirë shërbimi kryen për disa javë është me të vërtetë i mrekullueshëm. Pak kompani vijnë me një gjest kaq pozitiv.
 • Pa kufi – CloudWays nuk vendos kufizime në numrin e faqeve të internetit që mund të instaloni ndërsa shumica e ofruesve të tjerë të pritjes bëjnë. Edhe nëse paguani dy herë më shumë para (rreth 10 dollarë) për shërbimin tuaj të pritjes siç do të keni në CloudWays. Këtu thjesht paguani për burimet që përdorni dhe jeni i lirë të bëni me të si të dëshironi. Ju gjithmonë mund të azhurnoni hostin tuaj me burime shtesë ndërsa shkoni.
 • Paguajeni sa Ju Shkoni Sistemi i icingmimeve – awshtë e mrekullueshme të shohësh në fund një kompani që nuk ka të bëjë vetëm me para për të marrë para për asgjë. Ndërsa kompanitë e tjera ju bëjnë të paguani për shërbime fiktive ose shërbime që përndryshe duhet të jenë falas, ju do të paguani vetëm atë që përdorni në CloudWays. Sshtë një marrëveshje e drejtë dhe katrore dhe gjithashtu vjen me karakteristika të shumta të dobishme.
 • Lehtë për t’u instaluar sistemet e menaxhimit të përmbajtjes dhe aplikacionet – Edhe pse ky ka qenë një standard për shumë vite, është e rëndësishme të përmendet. CloudWays ju lehtëson instalimin e çdo sistemi të bazuar në CMS ose PHP. Ekzistojnë gjithashtu mjaft integrime të aplikacioneve që mund të përdorni.
 • Azhurnime falas automatike – CloudWays ofron mrekullitë e hostimit të cloud falas. Mund ta vendosni serverin tuaj për të bërë kopje rezervë çdo ditë, çdo ditë të dytë, çdo javë ose sa herë që dëshironi. Pasi të keni bërë kopje rezervë dhe diçka shkon tmerrësisht e gabuar, do t’ju marrë vetëm një klik të vetëm për të rikuperuar faqen tuaj të internetit, e cila është me të vërtetë e mrekullueshme.
 • Migrim falas në sit – odshtë e çuditshme të shohësh një kompani që ju kërkon të paguani për një migrim në sit këto ditë, por ka disa. CloudWays nuk e kapërcen atë vijë dhe ata me kënaqësi do t’ju kushtojnë një prej ekspertëve të tyre për disa orë dhe do ta bëjnë atë të migrojë faqen tuaj te internetit në serverat e tyre të cloud.

Të këqijat – Pse të shmangni CloudWays

 • Pa cPanel – CloudWays ofrojnë tastierën e tyre për t’ju ndihmuar të menaxhoni aplikimet tuaja dhe gjithçka tjetër që ju pret në serverët e tyre. Nuk është shumë e vështirë për t’u mësuar, por cPanel është shumë më gjithëpërfshirës.
 • Ajo merr disa njohuri për t’u përdorur – Përdorimi i pritjes në cloud kërkon një nivel ekspertize për t’u përdorur, sepse do të keni vetë një server të tërë virtual për të menaxhuar. Nëse nuk jeni aq shumë në detajet teknike dhe as nuk po mësoni ato, ju jeni shumë më mirë nëse zgjidhni një pritje të menaxhuar të WordPress.
 • Asnjë llogari e-mail ose regjistrime domain – Fatkeqësisht, CloudWays nuk ofron një nga shërbimet më themelore të një kompanie pritëse. Këto janë mundësia për të regjistruar emrat e domain dhe të keni llogari të shumta në email. Do të duhet të shkoni në një regjistër të veçantë domainesh si GoDaddy ose Namecheap për të marrë një emër domain për faqen tuaj.

përfundim

A është CloudWays mënyra juaj për të pritur një faqe në internet? E rekomandoj? Mund të jetë dhe unë mund t’i rekomandoj ata me gjithë zemër. Ndërsa kërkon disa ekspertizë për të përdorur shërbimin e tyre të pritjes së cloud, ai vjen me një çmim të mahnitshëm dhe ofron performancë të jashtëzakonshme. Ata që dëshirojnë të kalojnë çdo ndërhyrje me teknologjinë, duhet të shkojnë në HostGator ose InMotion dhe kompani të tjera me reputacion që ofrojnë një pritje të mirë të menaxhuar të WordPress. Veç kësaj, CloudWays është një mundësi e shkëlqyeshme për të pritur faqen tuaj të internetit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector