Shqyrtime DigitalOcean

01.06.2020
Shqyrtime Hosting 'Shqyrtime DigitalOcean
0 11 мин.

DigitalOcean është një ofrues i ruajtjes së cloud dhe është themeluar në vitin 2011 nga Moisey dhe Ben Uretsky, Jeff Carr, Alec Hartman dhe Mitch Wainer. Që atëherë, ata kanë më shumë se 300 punonjës në të gjithë botën dhe ofrojnë depo super të shpejtë SSD për më shumë se 550,000 konsumatorë. DigitalOcean është një nga emrat më të besueshëm dhe më të besueshëm në industri, duke ofruar depo në internet nga 5 dollarë në muaj.


Ruajtja e SSD është gjenerata e re e depove në internet, duke përdorur patate të skuqura memorie flash të vogla, duke ofruar shërbime më të besueshme për klientët. Për shkak se pajisja në vetvete nuk ka komponentë lëvizës, këto lloj zgjidhjesh janë më tolerante ndaj gabimeve dhe ofrojnë kohë më të mirë me më pak kosto. Kjo do të thotë çmime më të lira dhe të dhëna më të shpejta që shërbejnë për përdoruesit.

Avantazhet e pikave

DigitalOcean kuptoi avantazhet e teknologjisë SSD herët dhe filloi të ofrojë shërbimet e saj të bazuara në SSD. Ata i quajnë pikat e serverave virtualë të ndryshueshëm të cilat kanë shumë përparësi.

Shkallëzimi i lehtë: Megjithatë ka shumë plane për të blerë, përdoruesit mund të modifikojnë përbërësit e paketës në çdo kohë. Planet e bazuara në SSD janë reale fleksibël, kështu që nëse nevojiten më shumë burime për një projekt, ato lehtë mund të caktohen në paketën e blerë.

Qendrat e të dhënave në të gjithë botën: Kompania ka qendra të të dhënave në 8 qytete: Amsterdam, Bangalore, Frankfurt, London, New York, San Francisco, Singapor dhe Toronto. Kjo do të thotë që përdoruesi mund të zgjedhë qendrën më të afërt për ta bërë rrugën më të shkurtër të transferimit të të dhënave dhe kohën e shërbimit më të shpejtë.

Aplikime ose shpërndarje të para-ndërtuara: Përdoruesi mund të instalojë aplikacionet ose shpërndarjet e veta në pikat DigitalOcean, por ka shumë aplikacione ose shpërndarje të paravendosur për të zgjedhur. Duke zgjedhur ato të dëshiruara, kompania automatikisht i instalon ato në serverët e sapo blerë.

Ka 6 shpërndarje për të zgjedhur nga: Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS dhe FreeBSD. Vetëm 55 sekonda janë të nevojshme për një zgjidhje me një klik të instaluar për të krijuar një shembull krejt të ri të distro të zgjedhur.

Përdoruesit gjithashtu mund të zgjedhin një herë më shumë nga 16 aplikacionet për t’i instaluar ato në një minutë:

 • Diskursi, platforma popullore e diskutimit, bazuar në Ruby on Rails
 • Django, aplikacioni kryesor i Python për automatizimin
 • Docker për ndërtimin dhe drejtimin e aplikacioneve të shpërndara
 • Dokku për menaxhimin e shpërndarjes së uebit
 • Fantazmë për botim
 • GitLab për punë të përbashkët dhe trajtimin e versionit
 • LAMP, zgjidhja kryesore me një klik për të patur Apache, MySQL dhe PHP
 • LEMP për të pasur NGINX, MySQL dhe PHP me një klik
 • Mësimi i makinerisë: mjetet e mësimit të makinerisë
 • js: për krijimin e aplikacioneve në internet
 • MongoDB, baza e të dhënave kryesore NoSQL
 • MySQL, lloji më i zakonshëm i bazës së të dhënave në internet
 • js për ndërtimin e aplikacioneve në rrjet
 • phpMyAdmin, mjeti kryesor për menaxhimin e SQL në internet
 • asetet e plota të Ruby on Rails
 • WordPress, sistemi më i njohur i menaxhimit të përmbajtjes me miliona shembuj

Planet dhe çmimet

DigitalOcean ofron 2 lloje të pikave, standarde dhe ato të optimizuara me CPU.

Pikat standarde

Pika standarde janë serverë virtualë të ekuilibruar, që janë idealë për bloget, faqet e internetit dhe testimin e zhvillimit të aplikacionit. Ato kanë një përzierje të mirë të memorjes, CPU-ve virtuale, sasinë e transferimit të të dhënave dhe ruajtjen e SSD.

Ka 14 plane në seksionin Droplets Standard:

Kujtesa RAMCPU virtualeRuajtja e SSDTransferimi i të dhënaveMimi mujor
Pika # 11 GB125 GB1 TB$ 5
Pika # 22 GB150 GB2 TB$ 10
Pika # 33 GB160 GB3 TB$ 15
Pika # 41 GB260 GB3 TB$ 15
Pika # 52 GB360 GB3 TB$ 15
Pika # 64 GB280 GB4 TB$ 20
Pika # 76 GB4160 GB5 TB$ 40
Pika # 816 GB6320 GB6 TB$ 80
Pika # 932 GB8640 GB7 TB$ 160
Pika # 1048 GB12960 GB8 TB$ 240
Pika # 1164 GB161280 GB9 TB$ 320
Pika # 1296 GB201920 GB10 TB$ 480
Pika # 13128 GB242560 GB11 TB$ 640
Pika # 14192 GB323840 GB12 TB$ 960

Duke i kthyer çmimet në orarin e punës, plani më i lirë kushton 0.007 dollarë në orë, ndërsa plani më i madh me memorje 192 GB dhe 32 CPU virtuale kushton vetëm 1.429 dollarë në orë. Këto çmime përshkruajnë mirë pse ruajtja e DigitalOcean SSD është kaq e zakonshme në mesin e përdoruesve, nuk ka shumë kompani të tjera në internet që ofrojnë pako kaq të mëdha për çmime të ulëta.

Pika të Optimizuara të CPU-së

Në raste të veçanta, nevojiten më shumë burime informatike, kështu që DigitalOcean zhvilloi planet e tij të optimizuara me CPU. Kur bëhet fjalë për trajtimin e të dhënave të mëdha, siç janë integrimi i vazhdueshëm ose shpërndarja e vazhdueshme, përpunimi në lidhje me video ose mësimi i makinerisë, njësitë e fuqishme qendrore të përpunimit janë jetike. Planet e ponderuara të CPU janë në dispozicion në 6 versione ku prania e fortë e CPU ka memorie të vogël, ruajtje të SSD dhe kufijtë e brezit:

CPU virtualeKujtesa RAMRuajtja e SSDTransferimi i të dhënaveMimi mujor
Pika # 112 GB25 GB3 TB20
Pika # 224 GB25 GB4 TB40
Pika # 348 GB50 GB5 TB80
Pika # 4816 GB100 GB6 TB160
Pika # 51632 GB200 GB7 TB320
Pika # 63264 GB400 GB9 TB640

Duke i kthyer çmimet në orarin e punës, plani më i lirë nënkupton 0.030 dollarë në orë, ndërsa plani më i madh me 32 CPU virtuale do të thotë 0.952 dollarë në orë.

Hapësirat: ruajtja e thjeshtë e objektit

DigitalOcean ofron një shërbim shtesë produktet e tij kryesore, pikat, dhe quhet Hapësira. Siç nënkupton edhe emri, ky shërbim ka të bëjë me ruajtjen e të dhënave. Duke zgjedhur Hapësirat, përdoruesit mund të ruajnë në mënyrë të sigurt objektet e tyre në serverët DigitalOcean dhe t’u shërbejnë të dhënave klientëve ose aplikacioneve të tyre në një mënyrë të besueshme.

Avantazhet e hapësirave

 • Bërja e shpejtë: Përdoruesit duhet vetëm të japin emrin e shembullit dhe pastaj të klikojnë në butonin krijimin. Magazinimi i ri bëhet i disponueshëm brenda sekondave.
 • Magazinime të Shkallëzueshme: Si Droplets, Hapësirat mund të jenë lehtësisht të shkallëzuara nëse nevojitet më shumë ruajtje.
 • Përdorimi i kombinuar: Hapësirat mund të kombinohen me pikat.
 • Ndërfaqja miqësore e përdoruesit: skedarët mund të trajtohen duke zvarritur dhe hedhur ato
 • Zgjidhje të përparuara komanduese: Hapësirat kanë një API të përparuar me dokumentacion shumë të detajuar. Magazinimi gjithashtu mund të arrihet dhe kontrollohet përmes mjeteve të linjës komanduese gjithashtu.

Mimi i hapësirave

Themimi i Hapësirave është përcjellje mjaft e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë, 250 GB depozitë SSD me 1 TB transferim të të dhënave dalëse kushton 5 dollarë në muaj. Të gjitha GB shtesë të ruajtjes kushtojnë 0.02 dollarë në muaj dhe të gjitha GB-të shtesë të përdorura për transferimin e të dhënave kushtojnë 0.01 dollarë. Në këtë mënyrë të gjithë përdoruesit e Hapësirave mund të llogaritin shumat e pagueshme dhe mund të ndërpresin kostot duke optimizuar të dhënat e ruajtura në serverët virtualë.

Ngarkimi në Spaces gjithashtu ka nevojë për bandwidth dhe transferim të të dhënave, por këto GB nuk llogariten në pagesa mujore të pagueshme, vetëm të dhënat e shpërndara nga serveri për të përfunduar objektivat.

mbështetje

DigitalOcean ka një Mbështetje të shkëlqyeshme që mund të arrihet përmes formës së kontaktit. Përdoruesit ekzistues gjithashtu mund të hapin një biletë duke përdorur sistemin e trajtimit të markave të kompanisë. DigitalOcean është gjithashtu aktiv në platformat e mediave sociale; ata gjithashtu kanë profile Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn dhe Glassdoor.

Ekziston një seksion i shkëlqyeshëm i Komunitetit në uebfaqe, ku mësime gjithëpërfshirëse dhe mënyra se si artikujt janë në dispozicion falas. Postimet super të hollësishme përmbajnë copa kodesh dhe mund të lexohen pa regjistrim, megjithatë komentimi i tyre kërkon një llogari falas DigitalOcean. Më shumë se 2000 artikuj mbulojnë pothuajse çdo temë që mund të dalë në lidhje me mbajtjen në internet dhe veprimet më të përparuara të zhvillimit.

Seksioni Pyetje dhe Përgjigje ka një sasi të konsiderueshme pyetjesh, në momentin e shkrimit të këtij përmbledhje ka më shumë se 20,000 pyetje. Përdoruesit mund të përdorin fushën e kërkimit për të eksploruar temat tashmë të përgjigjura dhe navigimi u bë më i lehtë duke futur etiketa në sistem. Etiketat mund të klikohen në sit, kështu që një klikim në ndonjë prej tyre do të tregojë të gjitha pyetjet e lidhura nga e kaluara.

Seksioni Projektet përmban më shumë se 200 projekte të përdoruesve, të cilat mund të përdoren falas. Ato mund të promovohen, komentohen dhe shpërndahen nga përdoruesit e tjerë, kështu që reagimet reale mund të lexohen cilindo prej tyre duke vizituar profilin e projektit.

Aktgjykimi i formës së prerë

DigitalOcean është një ofrues i besueshëm dhe i lirë i ruajtjes SSD i cili tashmë fitoi reputacion të madh në industri në dekadën e kaluar. Numri i madh i qendrave të të dhënave ofron fleksibilitet për të zgjedhur vendndodhjen më të afërt të të dhënave, ndërsa sasia e lartë e paketave mund të përdoret për të planifikuar kostot.

Paketat e ponderuara me CPU janë një plus i madh, kështu që më shumë pronarë të projekteve të varur nga llogaritja mund të gjejnë gjithashtu një ofrues të besueshëm për transferimin e të dhënave për përdoruesit përfundimtarë. Mund të ketë kompani të ngjashme në treg me çmime edhe më të lira, por Oqeani Digital është një kompani e rrallë me shërbime të mira dhe mbështetje të angazhuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector