Shqyrtime të EmritCheap

NameCheap ka qenë rreth e rrotull për pjesën më të mirë të dy dekadave duke ofruar një seri shërbimesh që variojnë nga regjistrimi i domain-it deri tek certifikatat SSL dhe web hosting. Megjithëse NameCheap është i njohur më shumë për shërbimet e tyre të regjistrimit të përballueshëm të domain, ky përmbledhje e NameCheap do të përqendrohet në NameCheap, ofruesin e mbajtjes së faqeve në internet, duke nënvizuar planet, veçoritë dhe mirat dhe të mirat e këtij pritësi miqësor me buxhetin.


Përmbledhje e kompanisë NameCheap.com

NameCheap u themelua në vitin 2000 nga Richard Kirkendall. Përgjatë viteve, NameCheap ka fituar një popullaritet të jashtëzakonshëm, dhe sot është një emër i familjes kur bëhet fjalë për regjistrimin e domain. Në vitin 2011, NameCheap u bashkua me forcat me përdoruesit e Reddit dhe ndezi një eksod masiv nga kompanitë e regjistrave dhe ato të mbajtjes së uebit që nuk kanë treguar mbështetje për një internet falas dhe të hapur. Kompania vazhdoi mbështetjen e saj për një internet të hapur dhe falas që pret një ditë vjetore Move Your Domain Name dhe mbledhjen e fondeve për Fondacionin Elektronik Kufitar.

NameCheap ka qendra të shumta të të dhënave që veprojnë në Amerikën e Veriut dhe Evropë me sisteme kyçe plotësisht të tepërta (rrjeti, fuqia, siguria dhe kontrolli i klimës). Kompania administron 7,000,000+ fusha dhe shërben mbi 3 milion konsumatorë në të gjithë botën.

Planet e emrave & Çmimeve

Padyshim, çmimi është një nga pikat më të mëdha të shitjes së NameCheap. NameCheap ofron plane të përbashkëta, VPS, të dedikuara dhe shitës të planeve pritëse që vijnë me mjete të fuqishme, siguri dhe besueshmëri. Me përjashtim të planit të dedikuar për strehimin, të gjitha planet vijnë me një emër të lirë të faqes në internet.

Ndarja e përbashkët

NameCheap përmbledh 4 plane pritjeje të përbashkëta: SSD me vlera, profesionale, ultimate dhe biznesi. Të gjitha planet e përbashkëta, por biznesi, kanë faturime vjetore. Plani i vlerës është paketa më e lirë e përbashkët e pritjes që fillon me $ 9.88 / vit, që është më pak se çmimi i një domeni. Shkalla e rinovimit është 38.88 dollarë në vit, e cila akoma zvogëlohet në vetëm 3.24 $ / muaj. Ky çmim do t’ju ​​marrë për 3 faqe në internet, gjerësi të pakufizuar dhe hapësirë ​​në disk të përshpejtuar të SSD 20 GB.

Plani profesional është paketa më e popullarizuar e pritjes së Namecheap, e cila fillon me 19.88 dollarë në vit (shkalla e rinovimit është 78.88 $ / vit). Ky plan përfshin strehimin për 10 site, bandë të pakufizuar dhe 50 GB hapësirë ​​të përshpejtuar të SSD.

Paketat e pakufizuara të pritjes së pakufizuara të programeve përfshijnë planin Ultimate, i cili kushton 29.88 dollarë në vit (çmimi i rinovimit është 129.88 $ / vit) dhe përfshin hapësirë ​​të pakufizuar në disk të përshpejtuar të SSD, gjerësi të pakufizuar dhe pritjen e deri në 50 faqet e internetit.

Plani i biznesit SSD ka një çmim shitje prej 19.88 $ / muaj. Nëse zgjidhni faturimin dy-vjeçar, çmimi bie në 18.98 $ / muaj, ndërsa faturimi vjetor del në 17.98 $ / muaj. Plani i biznesit SSD përfshin 20 GB hapësirë ​​të pastër në disk SSD, gjerësi bandë 5000 GB dhe mbajtje në internet për faqe të pakufizuara.

VPS Hosting

Ofertat VPN të NameCheap përmbajnë platformën e virtualizimit XEN me qasje të plotë në rrënjë, dhe një zgjedhje të sistemeve operative. Ju mund të zgjidhni të paguani për planin tuaj VPS në baza mujore, tre-mujore, dy-vjeçare ose vjetore, dhe çmimet ndryshojnë në bazë të kohës së zotimit tuaj.

VPS Lite – Xen është plani VPN i nivelit të hyrjes së Namecheap që fillon me 19,95 $ / muaj ose 16,95 / muaj nëse zgjedh opsionin vjetor të faturimit. VPS Lite përfshin 512 MB RAM (shpërthim +512 MB), 1 thelb të CPU, 15 GB hapësirë ​​në disk HDD (SAS RAID 10) dhe 100 GB bandwidth.

Plani më i popullarizuar VPS në Namecheap është VPS 1 – Xen dhe kushton 29,95 $ / muaj ose 26,95 $ / muaj nëse angazhoheni për një vit. Kjo paketë vjen me RAM 1 GB (shpërthim +1 GB), 1 thelb CPU, 30 GB HDD (SAS RAID 10) dhe ruajtje të bandës 250 GB.

Tjetra në linjë është plani VPS 2 – Xen, i cili paketon pak më shumë detyra sa i përket burimeve: RAM 2 GB (+ 2GB shpërthyer), 2 bërthama CPU, 60 GB HDD (SAS RAID 10) ruajtje, dhe bandwidth 500 GB. Plani mujor për VPS 2 kushton 49,95 $ / muaj, ndërsa plani vjetor kushton 44,95 $ / muaj.

Plani më i fortë i VPS në Namecheap është plani VPS 3 – Xen, i cili kushton 69,96 dollarë në muaj ose 63,95 $ / muaj, nëse zgjidhni planin vjetor. VPS 3 vjen me specifikimet e mëposhtme: RAM 3 GB (+ 3 GB shpërthyer), 2 bërthama CPU, depo 100 GB HDD (SAS RAID 10) dhe gjerësi bandë 750 GB.

Përkushtuar Hosting

Namecheap ofron mundësi të shumta të dedikuara për pritjen me çmime që variojnë nga 58.88 $ / muaj për një server të vetëm të bërthamave të shumta të CPU (Intel Xeon E3) në 379.88 $ / muaj për CPU të shumta, bërthamë të shumta (Intel Xeon 5) server.

Ka të paktën 14 konfigurime të serverëve që klientët mund të zgjedhin, me RAM DDR3 64 GB, 4 x 240 GB SSD HW Raid 10 hard disk, 100 bandë të brezit 100 TB, Xeon E5-2620 v2 dhe 12 Cores x 2.1 GHz.

Shumica e këtyre planeve të dedikuara të pritjes së hosteve vijnë me 100% garanci në kohë.

Reseller Hosting

Ashtu si me çdo ofrues të mirë të shërbimit të shërbimit të plotë, spektri i pritjes së NameCheap përfshin gjithashtu host hostues. Ju keni mundësinë që të zgjidhni nga 4 nivelet shitës, të cilët ju lejojnë të zgjidhni vendndodhjen e të dhënave (SHBA vs UK), përfshijnë falas cPanel / WHM, dhe planet e nivelit 3 dhe 4 të shitësit përfshijnë WHMCS, si dhe.

Kështu, planet e shitësit kanë ndërtimin dhe çmimin e mëposhtëm:

 • Rishitësi 1 (16,95 $ / muaj ose 14.41 / muaj me kohën e angazhimit 2-vjeçar): 25 llogari të rishitura, hapësirë ​​në disk 25 GB, gjerësi bandë 1000 GB;
 • Rishitësi 2 ($ 26.95 / muaj ose 24.53 $ / muaj me kohën e angazhimit 2-vjeçar): llogari të shitura të pakufizuara, hapësirë ​​në disk të 75 GB, gjerësi bandë 2000 GB;
 • Rishitësi 3 (36,95 $ / muaj ose 34.37 $ / muaj me kohën e angazhimit 2-vjeçar): llogari të pakaluara të shitura, 150 hapësirë ​​në disk, bandë të pakufizuar GB;
 • Rishitësi 4 (46,95 $ / muaj ose 43,66 $ / muaj me kohën e angazhimit 2-vjeçar): llogari të shitura të pakufizuara, hapësirë ​​në disk 300 GB, bandë të pakufizuar GB.

Shtë e qartë se sistemi i çmimeve të NameCheap është i favorshëm, ndoshta në mënyrë absurde kështu, veçanërisht kur bëhet fjalë për paketën e tyre të përbashkët të pritjes. Ndërsa ka shumë mundësi në dispozicion për sa i përket burimeve të serverit, le të shohim se cilat veçori të tjera të pritjes mund të presësh me planet e pritjes së NameCheap.

Karakteristikat e EmritCheap & vlerë

Këtu është një përmbledhje e veçorive të pritjes të ofruara nga NameCheap:

 • Zgjedhja e qendrës së të dhënave: opsion për të zgjedhur midis qendrave të të dhënave në Mbretërinë e Bashkuar dhe SH.B.A. të disponueshme me planet pritëse të përbashkëta dhe të shitësit;
 • Zgjedhja e sistemit operativ: CentOS, Debian, Fedora, Ubuntu të disponueshëm me VPS dhe plane të dedikuara pritjes;
 • Fusha e lirë e faqes në internet me të gjitha planet: përveç planeve të dedikuara të pritjes, të gjitha planet e tjera përfshijnë një emër të lirë të faqes në internet.
 • WhoisGuard me paketat e përbashkëta të pritjes;
 • SLA 100% me kohë me shumicën e planeve: NameCheap lëshon kredi për llogari nëse nuk arrin të përmbushë SLA-në e saj 100% në kohë;
 • Garancia për kthimin e parave: Garanci 14-ditore për kthimin e parave me shumicën e planeve;
 • IP të përkushtuara: deri në 2 IP të dedikuara të përfshira me planet VPS;
 • cPanel / WHM vjen standard me shumicën e planeve (përveç planeve të dedikuara për pritje), disa plane përfshijnë gjithashtu WHMCS;
 • Opsione të vetë-menaxhuara, të menaxhuara dhe të menaxhuara plotësisht të serverëve;
 • backups: Namecheap kryen kopje rezervë të rregullt, kështu, ju mund të kërkoni kopjen rezervë të fundit nëse ju nevojitet;
 • Serverë të besueshëm me softuer më të fundit dhe teknologji harduerike;
 • Instalues ​​softaculous i aplikacionit: 1-klikoni në instalimin e WordPress, si dhe në 100+ aplikacione të tjera.

Namecheap ka çmime shumë të ulëta hyrëse, duke i bërë shërbimet e tyre një pazar të vërtetë. Pas vitit të parë, normat e rinovimit madje edhe gjëra jashtë, duke i bërë çmimet më afër atyre të ofruesve të tjerë të pritjes së buxhetit. Ekzistojnë minimumi 4 përsëritje të planit për çdo lloj pritjeje, duke lejuar klientët të zgjedhin konfigurimin që përputhet më mirë me kërkesat e faqes së tyre të internetit.

Tjetra, le të shohim se sa i mirë është mbështetja e klientit të NameCheap.

Mbështetja e klientit me emrinCheap

Mund t’i drejtoheni ndihmës së klientit të NameCheap përmes bisedës live ose mund të paraqisni një biletë. Mbështetja teknike në të dy kanalet mbështetëse është në dispozicion 24/7. Ata që janë të hapur për një vetë-studim të vogël mund të hulumtojnë bazën e gjerë të njohurive të Namecheap që ofron ndihmë për një larmi temash (Udhëzuesit për fillimin, SEO, menaxhimi i cPanel, parametrat DNS, MySQL, aksesi SSH, etj.).

Ndërsa mbështetja telefonike dikur funksiononte midis kanaleve të mbështetjes së Namecheap, në kohën e shkrimit të këtij rishikimi të NameCheap, nuk ka asnjë mbështetje telefonike në dispozicion. Kjo është për të ardhur keq pasi mbështetja e bazuar në tekst mund të jetë mjaft e lodhshme kur përballeni me një çështje të ndërlikuar. Sidoqoftë, shumica e vlerësimeve të klientëve të furnizuar në internet kanë vlerësuar ekipin e ndihmës së klientit të NameCheap si të ditur, të dobishëm dhe të përgjegjshëm.

rekuizitë & Cons të EmritCheap

Përveç çmimeve të përballueshme, le të shohim cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e tjera të NameCheap.

rekuizitë

 • Pricesmime të ulëta hyrëse;
 • Mbështetje e mirë;
 • 100% uptime SLA;
 • Shumë karakteristika;
 • paneli i kontrollit cPanel;
 • Zgjerimi falë planeve të shumëfishta të pritjes.

Cons

 • Emri i domain falas është vetëm një domain .website;
 • Asnjë mbështetje telefonike;
 • Pak plane specialistësh;
 • Vetëm garanci e kthimit të parave prej 14 ditësh;
 • Mbingarkesa për disa shtesa.

NameCheap është kryesisht një kompani e regjistruesve të domain, hostimi është vetëm një shërbim plotësues. Zakonisht, kur regjistruesit e domeneve përpiqen të ofrojnë shërbime pritëse, ato nuk i plotësojnë plotësisht standardet për të drejtuar një infrastrukturë pritëse të klasës së fjalëve. Ndërsa planet e hostimit të NameCheap kanë disa mangësi, ne nuk mund të themi se performanca e tyre mbetet prapa performancës së ofruesve të tjerë të pritjes së buxhetit, kështu që nëse doni të keni të gjithë komponentët e pranisë tuaj në internet nën të njëjtën çati, NameCheap është një vend i mirë për ta arritur atë.

Përfundim Shqyrtimi i EmritCap

NameCheap është një regjistrues i akredituar i ICANN që ofron shërbime të tjera plotësuese, duke lejuar klientët të trajtojnë të gjithë regjistrimin e domain-it, hostimin dhe nevojat e lidhura me mbajtjen e postës elektronike në një kompani të vetme. NameCheap gjithashtu ofron një gamë të mjeteve të sigurisë për pronarët e domenit dhe faqeve të internetit duke përfshirë çertifikatat SSL, mbrojtjen WhoisGuard dhe një shërbim Premium DNS.

Nëse jeni duke kërkuar të presni faqen tuaj te internetit me regjistruesin e domain, ose po kërkoni të bëheni një shitës pritjeje në host, NameCheap ka të gjitha mjetet dhe shërbimet e nevojshme për ju për të filluar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map