Shqyrtimi i Contabo

01.06.2020
Shqyrtime Hosting 'Shqyrtimi i Contabo
0 14 мин.

Contabo është një ofrues i mirëmbajtur në internet i respektuar në industri. Ajo u themelua në Gjermani në vitin 2003. Me një server të vetëm dhe me ekipin e tyre këmbëngulës, ata u bënë një kompani shumë e suksesshme ndër vite. Tani për tani, ata janë një nga ofruesit me përvojë në të cilin mund të mbështeteni absolutisht, duke ofruar një gamë të gjerë shërbimesh për blogerët, pronarët e dyqaneve në internet, faqet e internetit të filialeve dhe më shumë.


Nëse doni një server të fuqishëm për lojëra, Contabo gjithashtu ofron ato lloj shërbimesh. Për shembull, ju mund të drejtoni me lehtësi Minecraft në të me një latencë të ulët edhe gjatë trafikut të lartë. Sigurisht, ka shumë lojëra të tjera, madje edhe më kërkuese që mund të ekzekutohen në serverat e Contabo pa asnjë problem. Nëse doni të siguroni një përvojë të këndshme të lojrave për të gjithë lojtarët, është gjithmonë një ide e mirë ta pritni lojën në serverin tuaj.

Në Contabo, të gjithë mund të gjejnë një plan për mbajtjen në internet që i përshtatet nevojave të tyre. Pritja e përbashkët, VPS dhe serverët e dedikuar janë të gjitha në dispozicion dhe ju keni plane të shumta për të zgjedhur për secilin lloj shërbimi. Pasi të krijoni praninë tuaj në internet me një faqe në internet, ajo mund të fillojë të rritet me shpejtësi, duke kërkuar më shumë burime për të trajtuar trafikun. Edhe nëse faqja juaj e internetit tërheq një trafik të madh, nuk do të duhet të shqetësoheni për performancën për aq kohë sa ju zgjidhni një plan pritjeje në Contabo.

Pasi të keni përfunduar nënshkrimin në një nga planet e tyre, ai do të jetë menjëherë aktiv dhe ju mund të filloni të punoni në faqen tuaj të internetit. Paketat e tyre janë krijuar për të qenë shumë fleksibël, duke ju lejuar të konfiguroni veçoritë ashtu siç dëshironi dhe të shkallëzoni burimet kur është e nevojshme. Në pjesën tjetër të këtij shqyrtimi, ne po flasim pak për secilin plan, çmimet, besueshmërinë e serverëve të Contabo dhe mbështetjen e tyre ndaj klientit.

Planet dhe çmimet e Contabo

Planet e përbashkëta të strehimit

Contabo po përpiqet të sigurojë një shërbim të besueshëm të përbashkët të pritjes, duke ofruar plane që përputhen me standardet për çmime të përballueshme. Plando plan i përbashkët ju lejon të përdorni skriptet e instalimit me një klikim për të gjithë programin shtesë që ju nevojitet për faqen tuaj të internetit. Ata janë mjaft bujarë me aplikimet, pasi mund të gjeni qindra prej tyre në paketën që mund të instalohet shpejt dhe gjithashtu ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë.

Gjithashtu, ata nuk e kufizojnë trafikun tuaj, kështu që varet vetëm nga ju që të vendosni nëse faqja juaj e internetit mund të funksionojë në mënyrë të qetë në planin aktual ose keni nevojë për një më të mirë. Sidoqoftë, ata kufizojnë hapësirën e diskut dhe sasinë e të dhënave të MySQL dhe llogaritë e postës elektronike që mund të keni. Kjo nuk është domosdoshmërisht një dobësi, pasi shumica e njerëzve nuk i tejkalojnë këto kufij gjithsesi.

Ju merrni një çertifikatë falas SSL edhe me planin më të lirë, kështu që nuk keni nevojë të blini një veç e veç. Shtë thelbësore të keni një certifikatë SSL nëse dëshironi të krijoni besim te vizitorët e faqes suaj të internetit. Gjëja tjetër për të cilën nuk keni nevojë të paguani është krijuesi i faqes së tyre që është në dispozicion për të gjithë. Ju mund të merrni një plan të përbashkët të pritjes për aq pak sa 2.99 EUR në muaj me 50 GB ruajtje, 20 bazat e të dhënave MySQL, 1000 adresa emaili dhe 1000 përdorues të FTP.

Nëse keni nevojë për një më të fortë, mund të zgjidhni nga 3 plane shtesë. Më e shtrenjta kushton 9,99 dollarë në muaj dhe i azhurnon syze në 500 GB ruajtje dhe baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL, email dhe llogari FTP.

Planet e hostimit të VPS

Nëse shikoni seksionin e tyre VPS, do të kuptoni se ata ofrojnë disqe tradicionale HDD dhe SSD, si dhe në planet e tyre. Edhe nëse zgjidhni paketën më të lirë, ju duhet të zgjidhni midis këtyre dy llojeve të disqet e ruajtjes. Nëse e dini saktësisht se sa burime kërkon faqja juaj, ju mund të vendosni planin tuaj në përputhje me rrethanat.

Contabo ju lejon të përgatisni një plan VPS me porosi RAM, bërthamat e CPU dhe ruajtjen e SSD ose HDD. Nuk ka mungesë opsionesh, duke u siguruar që nuk paguani më shumë burime sesa shuma që përdorni në të vërtetë. Kjo e bën shërbimin e tyre plotësisht me kosto efektive, duke dhënë një vlerë të përsosur për paratë tuaja. Meqenëse ofruesi ju jep qasje rrënjësore në server me të gjitha planet VPS, ju jeni të lirë të instaloni çdo softuer që ju nevojitet me dorë.

Nëse shikoni seksionin VPS në Contabo, mund të shihni që planet janë të ndara në HDD plus SSD Boost dhe 100% SSD plane. Secila kategori ofron 3 plane të ndryshme. Plani i parë me HDD kushton 6.99 EUR në muaj dhe ju jep 2 bërthama CPU, 6 GB RAM, 500 GB ruajtje të rritura me SSD dhe një bandwidth 100Mbit / dytë për port.

Plani i parë 100% SSD VPS në Contabo kushton vetëm 8,99 EUR dhe ju merrni 4 bërthama CPU, 12 GB RAM, ruajtje 300 GB SSD dhe të njëjtën gjerësi bande 100Mbit / s për port. Ju mund të zgjidhni midis Linux dhe Windows. Nëse zgjidhni Windows Server, ju mund të zgjidhni versionin 2012 për planet HDD dhe versionin 2016 për SSD.

Planet e përkushtuara të strehimit

Contabo ofron plane të dedikuara të serverëve që nga fillimi. Në fakt, ky ishte i vetmi lloj shërbimi që kompania ofroi përsëri gjatë ditës dhe si vitet e kaluara, ato përfshinin shërbime të tjera tipike siç janë pritja e përbashkët dhe pritja e VPS. Prandaj, serverat e dedikuar janë fusha ku ata janë specializuar kryesisht. Në fillim, ata kishin në dispozicion vetëm një qendër të të dhënave, por tani ju mund të zgjidhni një server të dedikuar relativisht afër vendndodhjes tuaj pa marrë parasysh se ku jetoni.

Planet e tyre nuk janë vetëm shumë të personalizueshme, por gjithashtu mund të zgjidhni sistemin tuaj të preferuar operativ. Të gjitha planet e dedikuara mbështesin Windows dhe Linux, si dhe nëse doni të instaloni me dorë softuerët në serverët e tyre, mund ta bëni këtë falë qasjes rrënjësore që vjen me shërbimin. Ata kanë të ashtuquajturin modelin e tyre fillestar për ata që duan një server të dedikuar më të lirë me një çmim 39,99 EUR. Ajo vjen me një CPU me 4 bërthama, 8 GB RAM dhe 800 GB hapësirë ​​në disk.

Mimet për planet e tyre më të shtrenjta të dedikuara fillojnë nga 49,99 EUR deri në 109,99 EUR. I pari vjen me një procesor me 4 bërthama i7, 12 GB RAM, ruajtje 200 GB dhe 100Mbit / s port për bandwidth. Ju mund ta shkallëzoni këtë deri në një CPU me 10 bërthama Intel Xeon, 256 GB RAM, portë 1Gbit / s për gjerësinë e bandës dhe hapësirën e ruajtjes sipas dëshirës tuaj. Duke klikuar Customize & Mundësia e porosisë, mund të përshtatni lirshëm planet përpara se të paguani.

Vendndodhjet e serverit dhe harduerët e Contabo

Për të siguruar kohë të shpejtë të ngarkesës në faqe për faqen tuaj të internetit, një pajisje e fortë nuk është i vetmi faktor i rëndësishëm. Ju gjithashtu duhet të zgjidhni një qendër të dhënash që është më e afërta me vendndodhjen tuaj në mënyrë që koha e përgjigjes të jetë sa më e ulët që të jetë e mundur. Nëse gjeni një kompani web hosting që ofron shërbim të nivelit më të lartë por qendra e tyre më e afërt e të dhënave është në anën tjetër të globit, atëherë bëhet e pamundur të krijoni një lidhje të mirë.

Për fat të mirë, qendrat e të dhënave të Contabo janë përhapur në të gjithë botën, duke siguruar një vend mjaft të ngushtë për çdo klient. Gjithashtu, ka mijëra servera në secilin vend në mënyrë që ata vështirë se mund të jenë të jashtëm. Ata kanë dy qendra mjaft të mëdha të të dhënave në Gjermani me një server të madh prej 4000 serverash. Kthehu në vitin 2009, Contabo themeloi një qendër të dhënash në Mynih, e cila më vonë u shpërblye për përdorimin e energjisë së gjelbër për të furnizuar serverët.

Qendra më e madhe e të dhënave është themeluar në vitin 2014 në Nuremberg. Ajo i mundësoi kompanisë të shtonte deri në 10,000 serverë të dedikuar nëse është e nevojshme për t’i shërbyer numrit në rritje të klientëve në rajon. Ata investuan shumë para në këtë projekt, por pa dyshim që u paguan në fund. Vlen të përmendet gjithashtu se Contabo mori një çmim të Qendrës Gjermane të të Dhënave në dy raste të veçanta për punën e tyre të përkushtuar.

Contabo Server Uptime

Contabo po përpiqet të përmirësojë shërbimet e tyre në shumë mënyra, dhe kjo përfshin mbajtjen e serverëve të tyre sa më lart që të jetë e mundur. Ata janë kaq të përkushtuar në arritjen e qëllimit të tyre saqë garantojnë një kohë 99,99% për faqen tuaj te internetit. Një nga arsyet pse ky ofrues është kaq i besueshëm është se ata siguruan tepricë 100% për pajisjen e tyre.

Whatfarë do të thotë është se ata monitorojnë vazhdimisht çdo element në server me të gjithë softverët që funksionojnë mbi to dhe nëse ndonjë gjë bie, ata janë atje për ta rregulluar atë menjëherë. Nuk ka kohë joproduktive, pasi elementi rezervë do të jetë aktiv menjëherë. Contabo përdor serverët e fundit dhe ata janë plotësisht të siguruar jo vetëm me softuer mbrojtës, por edhe me shumë kamera sigurie.

Ndihma për klientët në Contabo

Në Contabo, pasi të regjistroheni në një nga planet pritëse, ekipi i tyre do të bëjë gjithçka për t’ju garantuar një përvojë pa probleme. Ata kanë më shumë se një sistem mbështetës dhjetëvjeçar që kurrë nuk është dhënë nga burimet e jashtme. Kompania gjithmonë sigurohet që të punësojë dhe trajnojë ekspertë të mjaftueshëm në mënyrë që klientët e tyre të marrin një përgjigje të shpejtë.

Edhe pse ekipi i ndihmës së klientit ka një orar të ngushtë për thirrje telefonike, ju gjithsesi mund t’i arrini ato përmes emailit në çdo kohë. Mbështetja e postës elektronike dhe telefonit (nëse i thirrni gjatë orarit të punës) është e shpejtë dhe shumë efektive. Kur bëhet fjalë për bazën e njohurive, Contabo ka një koleksion të shkëlqyer mësimesh dhe një FAQ të gjerë që mund t’i shikoni sa herë që ju ngecni ose të keni në mend një pyetje të thjeshtë.

Edhe pse ata nuk kanë një bisedë të drejtpërdrejtë ose një sistem biletash, kjo nuk do ta bëjë keq mbështetjen e tyre sepse ata përpiqen më të mirën e tyre të jenë të arritshme dhe të dobishme përmes dy kanaleve të mundshme. Në përgjithësi, ju mund të merrni një mbështetje 10/10 nga ekipi i Contabo kurdo që të ndesheni me një çështje në faqen tuaj të internetit ose me planin tuaj të pritjes. Stafi i tyre është i trajnuar mirë, i gatshëm për të zgjidhur edhe problemet më të pazakonta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector