Adakah BlueHost adalah Pilihan yang Baik untuk WooCommerce?

bluehost-woocommerce


WooCommerce adalah platform eCommerce yang paling banyak digunakan dan digunakan secara meluas di Internet. Kelebihan terbesarnya ialah anda dapat membuat e-store anda hanya dalam beberapa klik, berdasarkan perisian Internet hebat yang disebut WordPress.

Versi WooCommerce pertama dilancarkan pada tahun 2011 dan produk tersebut dibeli oleh Automattic, pemilik WordPress.com pada tahun 2015. Sejak itu, WooCommerce mendapat lebih banyak pembangunan dan sumber lain untuk menjadi lebih berguna.

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada WooCommerce bagus atau tidak untuk tujuan anda, berikut adalah tiga nombor untuk membantu anda membuat keputusan:

 • Lebih daripada 3.3 juta laman web dikuasakan oleh WooCommerce menurut Bultwith.com
 • 4.9% daripada 1 juta laman web teratas menggunakan perisian ini
 • WooCommerce telah dimuat turun lebih daripada 51 juta kali setakat ini

Ini pasti boleh menjadi perisian anda jika anda ingin melancarkan kedai baru anda. Juga, jika anda memerlukan lebih banyak fakta WooCommerce, sila baca tutorial terpaut kami.

Ciri-ciri Utama WooCommerce

woocommerce-logo-bluehostWooCommerce mempunyai banyak ciri hebat, atau sejujurnya, semua ciri-cirinya hebat. Tidak ada aset lemah yang dikemas dalam perisian, bagaimanapun, kemungkinan besar anda tidak akan menggunakan semuanya. Terdapat ciri-ciri utama yang harus kita sebutkan di WooCommerce, mereka adalah kekuatan terbesar dan hampir semua pengguna dapat memanfaatkannya.

Pemasangan dan Penyediaan Pantas

Kerana WooCommerce adalah plugin WordPress, ia hanya boleh dipasang dengan beberapa klik sahaja. Dengan mengaktifkannya dengan klik lain, plugin anda masih hidup.

Proses Penyediaan adalah Wizard, yang membimbing anda untuk membuat tetapan asas, dan mendirikan kedai dalam talian anda. Kerana terdapat banyak pilihan penyesuaian dalam perisian itu sendiri, Setup Wizard adalah alat yang baik untuk membantu anda semasa langkah pertama.

Penggunaan Mata Wang, Cukai dan Gerbang Pembayaran Lanjutan

Sekiranya anda pernah mengendalikan kaedah pembayaran di kedai dalam talian, anda tahu, ini adalah salah satu tugas paling sukar dalam kehidupan e-kedai. Kami bercakap mengenai pembayaran dan wang orang, jadi tidak ada tempat untuk membuat sesuatu yang salah. Di sisi lain, penyedia pembayaran memerlukan kaedah standard untuk bekerja dengan laman web anda dan anda harus mengikuti kriteria.

WooCommerce membantu anda menambahkan gerbang pembayaran dan penyelesaian anda dengan lebih mudah dan anda pasti dapat berfungsi. Pembayaran pelanggan anda akan selamat dan keseluruhan proses akan automatik.

Sekiranya kita bercakap mengenai wang, kita juga harus menyebutkan cukai dan mata wang. Di WooCommerce anda berpeluang menetapkan jumlah cukai, kes penggunaan dan mata wang tanpa had. Anda boleh menjual domestik atau antarabangsa, harga anda akan tepat dan anda tidak perlu risau tentang harga tepat untuk pelanggan yang berbeza.

Perlindungan Data

Melindungi data anda sendiri, data kedai anda dan data pelanggan anda lebih penting lagi pada masa kini. Peraturan GDPR baru di EU, undang-undang perlindungan data nasional di setiap negara memaksa anda untuk menangani data anda dengan berhati-hati dan menyimpannya dengan selamat.

WooCommerce menggunakan perlindungan dan ukuran standard industri, jadi anda tidak perlu risau tentang kebocoran data. Anda juga boleh memutuskan sama ada pelanggan anda harus mendaftarkan akaun pengguna atau anda membenarkan tetamu keluar. Dalam kes terakhir, anda mungkin mendapat lebih banyak pesanan; namun, dengan menggunakan pendaftaran pengguna anda boleh membuat kupon atau potongan lain untuk pelanggan anda yang kembali. WooCommerce juga menyokong kelebihan pelanggan tersebut.

Pengendalian produk

Kunci kedai dalam talian anda adalah pengendalian produk, kerana anda harus memuat naik barang anda dan menunjukkannya kepada pelanggan anda. WooCommerce mempunyai aset serba boleh untuk menyokong tugas-tugas ini, termasuk halaman profil produk yang sangat terperinci, kaedah penyesuaian lanjutan, menggunakan pelbagai jenis alat penghantaran, pemasaran dan pengurusan lain, dll..

Menyokong profesional dan industri

Apabila sesuatu sebesar WooCommerce, industri lengkap berdasarkannya. Oleh itu, anda boleh mencari templat WooCommerce percuma atau premium untuk WordPress, pembangun, guru pemasaran atau bahkan pekerja kemasukan data yang mengetahui perisian ini.

WooCommerce mempunyai Kedai Tema dan Kedai Sambungan sendiri di mana anda boleh mendapatkan tambahan rasmi secara percuma atau sejumlah wang. Sudah tentu, anda boleh menemui berpuluh-puluh kedai terkenal tetapi bebas di seluruh Dunia.

Sumbangan pengguna

Anda boleh membenarkan pengguna menilai dan mengulas produk dan anda juga boleh menjawabnya. Dengan cara ini kedai anda akan kelihatan lebih profesional dan kandungan yang dihasilkan pengguna bermaksud kandungan percuma dan lebih banyak penjualan!

Pengoptimuman Enjin Carian

Semua kandungan atau halaman produk dapat ditingkatkan oleh SEO dan WooCommerce menyokong ini. Sekiranya anda menghabiskan usaha untuk menulis bahagian SEO, kedai anda akan lebih berjaya dan akan berbeza dengan selusin kedai lain di Internet.

Kerja berpasukan

WooCommerce membolehkan anda menambahkan ahli pasukan anda ke kedai anda. Anda tidak perlu menjadikan mereka pentadbir, tetapi mereka dapat menangani pelaporan atau pembelian. Banyak alat statistik dan analitik juga disertakan, sehingga anda dapat mengawasi tujuan anda.

Keperluan Pelayan WooCommerce

Sekiranya anda merancang untuk menggunakan WooCommerce, anda harus mengetahui keperluan pelayannya untuk mencari hos yang terbaik. Oleh kerana ia adalah pemalam WordPress, pertama anda harus mengetahui keperluan pelayan CMS ini.

Apa yang anda perlukan untuk WordPress:

 • PHP sekurang-kurangnya versi 7.2 atau lebih tinggi
 • MySQL sekurang-kurangnya versi 5.6 atau lebih tinggi; ATAU MariaDB versi 10.0 atau lebih tinggi
 • menyokong HTTPS
 • Apache atau Nginx disyorkan, tetapi anda boleh menggunakan mana-mana pelayan web yang menyokong versi yang disebutkan di atas

Apa yang anda perlukan untuk WooCommerce:

 • sumber yang disebutkan di atas
 • seting had memori sekurang-kurangnya 128 MB di WordPress (wp-config.php)

Beberapa perkhidmatan tambahan, seperti sokongan CURL atau fsockop juga diperlukan untuk tugas khas; anda boleh membaca lebih lanjut mengenai mereka di laman web WooCommerce rasmi.

Tetapi pada dasarnya sumber pelayan yang disebutkan di atas diperlukan untuk menjalankan WordPress dan WooCommerce dengan lancar. Harap maklum bahawa kebanyakan penyedia hosting web masih menjalankan PHP 5 di pelayan mereka, yang tidak disokong secara aktif sejak 31 Disember 2016, ini bermaksud lebih banyak kemungkinan kelemahan dan kemungkinan penggodaman daripada PHP 7.

Kerana mempunyai penyedia hosting web yang boleh dipercayai dan berprestasi, kami mengesyorkan anda BlueHost. Baca lebih lanjut untuk mengetahui lebih lanjut mengapa kami mengesyorkan syarikat ini, dan perkhidmatan WooCommerce khas yang boleh anda manfaatkan.

Mengapa Memilih BlueHost untuk WooCommerce

BlueHost adalah syarikat hosting web yang ditubuhkan pada tahun 2003 dan ia terkenal sebagai salah satu syarikat yang paling dipercayai dalam industri ini. Angka-angka juga menunjukkan yang sama, sekitar 2 juta nama domain dikelola oleh BlueHost dan syarikat-syarikat saudaranya, menjadikan BlueHost salah satu hos web terbesar di Dunia. Baca ulasan BlueHost terperinci kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai syarikat ini.

Syarikat ini mempunyai pelbagai jenis pakej hosting, termasuk hosting bersama tahap awal, dan hosting VPS yang lebih maju atau hosting Dedicated Server juga. Ia juga membuat barisan produk khas pakej hosting WooCommerce, yang ditentukan untuk menjalankan perisian eCommerce ini.

ciri-rancangan bluehost-woocommerce

Faedah utama pakej BlueHost WooCommerce:

 • Nama domain percuma: Anda boleh mendapatkan nama domain untuk laman web anda secara percuma.
 • Pemasangan automatik WooCommerce: Perisian ini dipasang secara automatik dari rancangan tersebut, jadi anda dapat menggunakan contoh anda sendiri dengan segera.
 • Penyulitan SSL percuma: Laman web anda akan mendapat perlindungan SSL secara percuma, jadi data pelanggan dan laman web anda akan dienkripsi di Internet. Kelebihan besar ialah penyemak imbas moden seperti Chrome, Firefox dan banyak lagi akan menunjukkan kepada pelanggan anda bahawa laman web anda selamat.
 • Alamat IP khusus: Berbeza dengan IP yang dikongsi di mana jiran anda di pelayan dan anda mempunyai IP yang sama, anda akan mempunyai alamat IP yang unik, khusus untuk anda. Oleh itu, jika salah seorang jiran anda membuat perkara haram di Internet, itu tidak akan menyakitkan anda.
 • Kredit PPC: Anda akan mendapat kredit PPC sebagai hadiah yang boleh digunakan untuk mengiklankan laman web anda secara percuma.
 • Sokongan pelanggan 24/7: Sekiranya anda sudah mempunyai laman web yang rosak dan terpaksa menunggu pertolongan kerana bekas penyedia hosting anda tidak memberikan sokongan pada waktu malam atau hujung minggu, anda tahu mengapa sokongan 7/24 sangat penting. Sokongan BlueHost dapat dicapai melalui e-mel, telefon, sembang langsung dan sistem tiket. Terdapat juga asas pengetahuan lengkap di laman web ini, yang merangkumi semua topik yang mungkin.
 • Lebar jalur tidak terhad: Semua lawatan laman web menunjukkan penggunaan lebar jalur, kerana data anda dibawa dari pelayan penyedia hosting anda ke rumah pelawat. Setelah had lebar jalur tercapai, laman web anda tidak akan tersedia, kecuali anda membayar lebih banyak. Pelan WooCommerce merangkumi penggunaan lebar jalur yang tidak terhad, jadi laman web anda tidak akan pernah dimatikan.
 • Polisi pembayaran balik yang mesra: BlueHost menawarkan jaminan pulangan wang selama 30 hari untuk rancangan hosting WooCommerce. Anda boleh meminta pengembalian dana pakej hosting anda dengan bebas dalam 30 hari, pembelian tambahan, seperti nama domain tidak dapat dikembalikan. Sekiranya anda mendapat nama domain percuma dan anda meminta bayaran balik untuk harga rancangan hosting anda, anda akan dikenakan bayaran $ 15.99 untuk nama domain tersebut tetapi anda boleh menyimpan domain tersebut. Anda bahkan boleh memindahkannya ke pendaftar lain tanpa pertanyaan, setelah tempoh pendaftaran 60 hari.

Pelan WooCommerce BlueHost

BlueHost mempunyai 3 jenis Pelan WooCommerce, jadi anda boleh menggunakan yang paling sesuai untuk tujuan anda. Kesemuanya dibangunkan untuk WooCommerce dan memberikan anda tahap sumber yang berbeza. Anda boleh memulakan dengan rancangan pertama tetapi rancangan yang lebih maju mempunyai aset yang lebih hebat.

bluehost-woocommerce-hosting-rancangan-harga

Pelan Permulaan

Dalam rancangan ini, anda akan mendapat simpanan 100 GB untuk menyimpan data anda. Anda boleh menambahkan 1 domain tempat letak kereta, 5 sub domain dan membuat 5 akaun e-mel. Kredit PPC juga termasuk dalam nilai $ 50.

Harga biasa: $ 13.99 / bulan, harga diskaun khas bermula dari $ 6.95 / bulan.

Bilakah anda memilihnya: untuk memulakan kedai anda dengan harga terbaik.

Pelan Plus

Dalam rancangan hosting ini, anda akan mendapat simpanan tanpa had dan juga tidak ada batasan untuk berapa banyak domain letak kereta, sub domain atau akaun e-mel yang anda tambahkan. Perlindungan Spam untuk 1 nama domain dan Kredit PPC $ 100 juga disertakan.

Harga biasa: $ 17,99 / bulan, harga diskaun khas bermula dari $ 8,95 / bulan.

Bilakah anda memilihnya: Bila anda mahu menggunakan jumlah Kredit PPC yang lebih besar dan kedai anda mula bertambah.

Pelan Pro

Pelan hosting yang paling maju memberikan anda semua ciri yang dimiliki oleh rancangan Plus, dan anda juga akan mendapat beberapa tambahan. Mereka termasuk sandaran laman web harian, alat privasi domain, Perlindungan Spam untuk 2 nama domain dan $ 200 dalam kredit PPC.

Harga biasa: $ 31.99 / bulan, harga diskaun khas bermula dari $ 12.95 / bulan.

Bilakah anda memilihnya: Sekiranya kedai anda mempunyai lalu lintas yang hebat dan / atau anda ingin melakukan yang terbaik untuk mengelakkan spam, peretasan dan perkara-perkara yang menjengkelkan lain terhadap perniagaan anda.

Di samping rancangan WooCommerce yang disebutkan di atas, BlueHost menawarkan banyak rancangan lain untuk pelbagai keperluan. Sila baca artikel terperinci kami di mana kami mengkaji setiap rancangan hosting yang ditawarkan oleh BlueHost.

Cara memulakan kedai WooCommerce di BlueHost

Setelah memilih rancangan hosting yang dikehendaki dari yang disebutkan di atas, anda boleh memulakan perniagaan anda dengan cepat. Ikuti sahaja langkah berikut:

 1. Klik pada butang PILIH hijau di rancangan Hosting yang paling anda sukai.
 2. Tambahkan nama domain anda yang baru didaftarkan atau sudah ada sebagai langkah seterusnya.
 3. Buat akaun pengguna anda dan berikan maklumat pembayaran anda.
 4. Tunggu sementara WooCommerce dipasang secara automatik.
 5. Pilih tema kedai anda.
 6. Tambahkan produk, cukai dan maklumat pembayaran anda.

Itu sahaja. Laman web baru anda dapat dilakukan dengan lebih mudah daripada sebelumnya. Anda juga boleh membeli perkhidmatan tambahan, seperti nama domain tambahan, pensijilan SSL premium, penyaringan SpamExperts untuk e-mel, privasi domain tambahan, alat SEO dan banyak lagi.

Sebelum kita membuat kesimpulan, sila lihat kebaikan dan keburukan BlueHost.

Kesimpulannya

Dalam tajuk artikel ini diajukan pertanyaan – Adakah BlueHost adalah Pilihan yang Baik untuk WooCommerce? Kita boleh katakan: pasti YA. Pakej hosting WooCommerce khas telah ditetapkan untuk menjalankan WooCommerce, jadi pilihlah yang paling sesuai untuk anda, dan ikuti langkah-langkah yang disebutkan di atas. Hanya dalam beberapa minit, anda akan menghidupkan laman web eCommerce anda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map