Adakah BlueHost Menawarkan Akses Webmail Percuma? – Mengapa Anda Perlu Menggunakannya?

01.06.2020
Tiada kategori 'Adakah BlueHost Menawarkan Akses Webmail Percuma? – Mengapa Anda Perlu Menggunakannya?
0 7 мин.

mel webhost bluehost


BlueHost adalah syarikat hosting terkenal yang menawarkan pelbagai pelayan dari pendaftaran domain melalui perkhidmatan web hosting hingga hosting e-mel. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai syarikat itu, sila baca ulasan BlueHost terperinci kami, di mana anda akan mendapat statistik masa operasi dan prestasi, pengalaman peribadi dan maklumat yang lebih berguna mengenai BlueHost.

Selalunya kita menghadapi soalan yang sama, jadi kita ingin menjelaskannya. Kami telah ditanya apakah BlueHost menawarkan akses mel web. Ringkasnya, Ya! BlueHost memang menawarkan akses ke mel web melalui platform mereka.

Apa itu Webmail dan Mengapa Anda Perlu Menggunakannya?

BlueHost menawarkan sejumlah besar ciri kepada pelanggannya, termasuk akses mel web. Webmail adalah penyelesaian e-mel berasaskan web, yang membolehkan pengguna mengakses akaun e-mel melalui penyemak imbas web.

Dalam kebanyakan kes, orang memilih untuk menghantar dan menerima e-mel menggunakan pelanggan e-mel seperti Microsoft Outlook, Thunderbird, Opera Mail atau yang lain. Untuk menyediakan akaun e-mel dengan pelanggan e-mel kegemaran anda adalah tugas yang panjang dan membosankan. Sekiranya anda menggunakan beberapa peranti untuk bekerja dan ingin mendapat akses ke e-mel anda di setiap peranti, anda perlu memasang klien e-mel dan menyiapkan e-mel pada setiap peranti. Aplikasi e-mel web hanya menyelamatkan anda dari segala kerumitan, dan memberi anda akses kepada e-mel anda dengan serta-merta.

Dengan mel web BlueHost anda akan dapat melakukan tugas yang sama seperti mana-mana pelanggan e-mel. Satu-satunya perbezaan ialah anda dapat membaca dan menulis e-mel dari penyemak imbas web anda. Anda juga harus ingat alamat e-mel dan kata laluan anda untuk log masuk dari FireFox, Chrome, Opera atau penyemak imbas kegemaran anda.

Oleh itu, jika anda ingin mempunyai akses ke e-mel anda semasa dalam perjalanan, e-mel web pasti merupakan penyelesaian yang baik untuk membaca dan menghantar e-mel dengan selamat.

Pelanggan Webmail yang ada di BlueHost

Semasa pertama kali mengakses aplikasi mel web BlueHost, anda akan diminta untuk memilih pelanggan e-mel web. Anda boleh memilih dari Pusingan bulat, Gerombolan atau Tupai Mel. Anda boleh memilih pelanggan e-mel web yang berbeza setiap kali anda masuk ke akaun anda, atau anda boleh memilih fungsi memuatkan automatik jika anda sudah mempunyai kegemaran.

 • Pusingan bulat: adalah pelanggan e-mel web yang paling popular yang digunakan oleh pelanggan BlueHost dan mempunyai penampilan dan nuansa yang sama seperti aplikasi e-mel lain dengan perbezaan yang dijalankan di penyemak imbas web anda. Anda boleh mengimport dan mengurus buku alamat dan juga mengatur folder. Menulis e-mel adalah mudah dengan penyusun html teks kaya dan pemeriksa ejaan. Anda boleh menyediakan respons e-mel yang telah ditetapkan untuk menjimatkan lebih banyak masa.
 • Gerombolan: adalah penyelesaian lengkap untuk menguruskan e-mel, kalendar, nota dan tugas. Ciri utamanya adalah aplikasi kolaborasi. Ini membolehkan anda berkongsi kalendar, nota dan tugas dengan kolej anda, yang tentunya harus menggunakan Horde juga.
 • Tupai Mel: adalah pelanggan e-mel web termudah yang anda akan dapati di sana. Tidak seperti Roundcube atau Horde, pelanggan e-mel ini mempunyai lebih sedikit ciri. Dilengkapi dengan antara muka yang mesra pengguna dan menawarkan lebih banyak pilihan penyesuaian daripada dua yang lain.

Baca Juga: Sekiranya Anda Menggunakan Gmail untuk Perniagaan?

Cara Mengakses Mel WebHost BlueHost?

akses mel webhost

Anda tidak perlu menyediakan apa-apa kerana mel web semuanya dalam talian. Anda boleh mengaksesnya dengan tiga cara yang berbeza:

 • Pilihan 1: menggunakan penyemak imbas web mana pun pergi ke bluehost.com/webmail, taipkan alamat e-mel dan kata laluan anda dan klik Log masuk.
 • Pilihan 2: log masuk ke panel kawalan anda di my.bluehost.com dan klik pada Hosting > Menu e-mel. Cari alamat e-mel yang ingin anda akses dan klik pada Lihat Kotak Masuk. Ini akan dibawa ke halaman log masuk, di mana anda perlu memasukkan e-mel dan kata laluan anda.
 • Pilihan 3: anda boleh menyediakan sub-domain khusus untuk domain utama anda yang mengalihkan ke klien e-mel web. Untuk melakukan ini, anda perlu masuk terlebih dahulu ke e-mel anda menggunakan salah satu kaedah yang disebutkan di atas dan menyalin URL dari penyemak imbas. Di panel kawalan, anda perlu menyediakan subdomain seperti mymail.yourdomain.com dan mengalihkannya ke URL yang baru anda salin. Lain kali apabila anda mengakses subdomain, ini akan membawa anda terus ke halaman log masuk e-mel.

IMAP atau POP3 – Protokol Mana Yang Harus Anda Pilih?

Menggunakan e-mel web adalah pilihan terbaik untuk mengakses e-mel anda dari mana sahaja; namun anda mungkin juga ingin mempunyai pelanggan e-mel di komputer utama anda, yang paling sering anda gunakan untuk kerja anda. Sekiranya anda ingin mengatur e-mel anda ke Thunderbird atau pelanggan e-mel lain, anda perlu memilih protokol.

Semasa anda menghantar e-mel, mesej tersebut akan disimpan di pelayan e-mel. Anda boleh menyiapkan aplikasi e-mel untuk mengambil e-mel dari pelayan e-mel menggunakan dua protokol yang berbeza: POP3 atau IMAP. Ini menimbulkan banyak kekeliruan di kalangan pengguna, terutamanya kerana mereka tidak dapat memutuskan protokol mana yang akan digunakan.

 • IMAP: tetapan ini membolehkan anda mengakses e-mel anda di beberapa peranti. Pelbagai pengguna juga boleh mengakses akaun e-mel yang sama. Oleh itu, jika seseorang membaca, membalas, meneruskan, menghapus atau sama ada menguruskan e-mel, perubahan akan disimpan ke pelayan e-mel dan akan diselaraskan dengan semua pelanggan e-mel yang disambungkan ke akaun ini melalui IMAP.
 • POP3: konfigurasi ini membolehkan anda mengakses e-mel anda hanya pada satu peranti. Sebilangan besar klien e-mel yang disiapkan dengan POP3 akan menghapus mesej dari pelayan, dan hanya akan disimpan di peranti tempat klien e-mel anda dipasang. Anda tidak boleh menggunakan protokol ini jika anda ingin menyimpan salinan di pelayan e-mel, di mana anda dapat mengakses e-mel anda bila-bila masa anda memerlukannya..

Masalah Berpotensi dengan Pelanggan E-mel atau E-mel Web

BlueHost adalah penyedia hosting yang boleh dipercayai dan selalunya semuanya berfungsi dengan sempurna. Namun, kerana masalah teknikal, anda mungkin tidak dapat mengirim atau menerima e-mel dari kedua-dua pelanggan e-mel dan e-mel web. Ini boleh disebabkan oleh beberapa perkara seperti:

 • Nombor E-mel Maksimum setiap Jam: secara lalai, BlueHost mengehadkan setiap pelanggan untuk menghantar maksimum 150 e-mel setiap jam. Dalam situasi sehari-hari, ketika menghantar e-mel perniagaan, nombor ini tidak akan menjadi masalah. Tetapi jika anda menghantar e-mel ke senarai e-mel anda, yang mengandungi lebih dari 150 penerima, anda akan diberitahu oleh sistem, bahawa anda melebihi jumlah maksimum e-mel. Sekiranya anda mempunyai lebih daripada 150 pelanggan e-mel, anda boleh membaginya dalam beberapa senarai, dan menjadualkan e-mel ke waktu yang berbeza. Penghantar juga boleh menyebabkan masalah yang serupa. Oleh itu, selalu periksa kedua-duanya sebelum menghubungi sokongan. Sekiranya anda ingin menambah jumlah e-mel yang dapat anda kirim setiap jam, anda harus menghubungi sokongan dan memberi mereka maklumat mengapa anda memerlukan kenaikan had.
 • E-mel Tidak Dapat Dihantar: mungkin terdapat banyak sebab mengapa anda akan menerima mesej ralat ini semasa cuba menghantar e-mel. Sebaliknya ruang web anda penuh, dan tidak dapat menyimpan e-mel ke pelayan e-mel, atau alamat e-mel yang anda cuba hantar tidak ada. Dalam kes terakhir, e-mel akan dihantar semula sebagai tidak dihantar.
 • Pelayan E-mel Dimatikan: kerana masalah teknikal, e-mel yang dihantar boleh beratur di pelayan proksi e-mel BlueHost. Dalam kes ini, anda harus menunggu beberapa jam untuk menghantar e-mel, sebelum anda mencuba menghantarnya semula.

Kesimpulannya

Seperti yang anda ingat, BlueHost menawarkan perkhidmatan yang kaya dengan ciri, berkaitan dengan e-mel. Aplikasi e-mel web mereka akan memudahkan semua orang untuk mengakses dan menguruskan e-mel mereka dari mana saja dengan cara yang selamat. Sekiranya anda mencari hosting yang boleh dipercayai yang menawarkan aplikasi mel web yang mudah digunakan, BlueHost harus berada di bahagian atas senarai pertimbangan anda. Sekiranya anda sudah bersedia untuk membeli BlueHost, saya cadangkan untuk melihat kod kupon BlueHost yang ada, untuk menjimatkan wang untuk pembelian anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector