Adakah HostGator Baik untuk Hosting Laman Web WordPress?

01.06.2020
Tiada kategori 'Adakah HostGator Baik untuk Hosting Laman Web WordPress?
0 9 мин.

hostgator-wordpress-hosting


WordPress adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang paling popular yang digunakan oleh pemilik laman web di seluruh dunia. Lebih daripada 25% daripada semua laman web dalam talian hari ini, menggunakan WordPress sebagai platform asas mereka.

Oleh kerana popularitinya, ada kemungkinan besar anda juga menggunakannya. Sejak anda tiba di halaman ini, mungkin anda sudah memiliki laman web WordPress, atau anda merancang untuk melancarkannya dalam masa terdekat.

Tidak kira mana yang benar dalam kes anda, laman web anda memerlukan penyedia hosting agar dapat berfungsi dalam talian. Tetapi kerana anda menggunakan WordPress sebagai platform laman web, anda perlu mencari penyedia hosting yang telah menguruskan hosting WordPress yang tersedia.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan tentang salah satu penyedia hosting yang paling popular di dunia: HostGator. Kami akan melihat sama ada syarikat itu pandai mengehos laman web WordPress. Lebih tepat lagi, saya akan merangkumi rancangan hosting yang menawarkan perkhidmatan WordPress khusus.

Tetapi sebelum kami melakukannya, anda harus mengetahui apa sebenarnya hosting WordPress yang diuruskan. Oleh itu, mari kita lihat perkara itu terlebih dahulu.

Apa itu Hosting WordPress Terurus?

Seperti yang mungkin anda ketahui dari namanya, hosting WordPress yang dikendalikan adalah perkhidmatan yang dibina khas untuk laman web WordPress. Pada dasarnya, rancangan hosting WP yang dikendalikan dapat menjadikan mana-mana laman web WP berfungsi lebih cepat dan lebih cekap. Bagaimana ia dapat dicapai?

hosting-wordpress terurus

Sebagai contoh, rancangan itu merangkumi ciri dan sumber daya tertentu yang diperlukan oleh laman web WP. Banyak rancangan menawarkan kemas kini WP automatik. Ini bermaksud bahawa apabila kemas kini WP baru keluar, host secara automatik akan menguruskan pengemaskinian sistem anda. Anda tidak perlu risau sama sekali.

Perkara yang sama berlaku dalam banyak aspek lain. Idea utamanya adalah, bahawa pakej hosting WP yang dikendalikan, akan mengurus semua aspek teknikal menjalankan WordPress di laman web anda. Pasukan sokongan sentiasa ada untuk membantu anda, dan kebanyakan perkara dikendalikan oleh mereka sejak awal.

Salah satu perkara terpenting yang mesti anda sertakan dalam rancangan hosting WordPress yang dikendalikan, adalah kemampuan memasang WordPress dengan mudah. Sebilangan besar syarikat melakukan ini dengan memberi anda ciri yang disebut “Pemasangan 1 klik”.

Dengan menggunakan ini, anda boleh memasang WordPress dengan 1 klik. Tidak ada perkara lain yang boleh dilakukan, semudah itu.

Walau bagaimanapun, yang lain mengambil pendekatan yang berbeza untuk perkara ini. Terdapat rancangan hosting tertentu yang memasukkan WordPress dalam pakej, tetapi tanpa proses pemasangan 1 klik. Lalu bagaimana mereka mengatasinya?

Dalam senario seperti itu, ketika anda mendaftar untuk rancangan hosting anda, WordPress akan dipasang secara automatik pada nama domain pilihan anda. Tuan rumah akan meminta anda untuk mendaftarkan domain baru (atau hanya memilih domain jika anda sudah mendaftar dengan mereka) dan kemudian, ia akan memasang WordPress dengan sendirinya.

Dalam kes ini, anda tidak perlu melakukan apa-apa untuk menjadikan WordPress berfungsi. Seluruh proses pemasangan dikendalikan oleh pasukan sokongan di sebalik rancangan anda.

Sekarang setelah anda mengetahui apa itu rancangan hosting WordPress yang dikendalikan, kami akan terus maju dan membincangkan mengenai perkhidmatan hosting WordPress HostGator. Saya akan membahas setiap satu secara berasingan, jadi anda akan mengetahui dengan lebih mudah mana yang terbaik untuk keperluan peribadi anda.

Satu perkara yang pasti: HostGator boleh menjadi salah satu keputusan terbaik anda untuk menjadi tuan rumah laman web WordPress. Mereka adalah syarikat terkenal di seluruh dunia yang menawarkan perkhidmatan yang boleh dipercayai.

Hosting WordPress HostGator

hostgator-wordpress-cloud-hosting-rancangan

HostGator

Seperti yang mungkin sudah anda ketahui, banyak perkhidmatan hosting dibahagikan kepada pelbagai rancangan untuk merangkumi semua jenis harapan. Perkara yang sama berlaku untuk perkhidmatan hosting WordPress HostGator.

1. Pelan Permulaan

Ini adalah rancangan termurah yang ditawarkan HostGator. Anda boleh mendapatkannya dengan $ 5.95 bulanan. Banyak pesaing menilai perkhidmatan hosting WordPress mereka jauh lebih tinggi daripada ini. Oleh itu, ada baiknya kita mengetahui bahawa HostGator menawarkan hosting WP dengan harga yang berpatutan.

Pelan ini akan memberi anda kemampuan untuk mengehos 1 laman web WordPress di akaun anda. Sebagai rancangan permulaan, anda tidak boleh mengharapkan banyak laman web dalam satu akaun. Walaupun begitu, mereka akan memberikan semua yang diperlukan untuk mengurus laman WordPress dengan cekap.

Contohnya, laman web ini dengan mudah akan menerima 100,000 pelawat bulanan. Ini adalah jumlah yang cukup besar, yang bermaksud bahawa bahkan laman web yang lebih mapan akan berfungsi dengan baik menggunakan rancangan ini.

HostGator juga menawarkan ruang penyimpanan 1GB untuk membuat sandaran biasa. Juga, sijil SSL ditambahkan ke rancangan. Ini sangat penting untuk diperhatikan dalam sebarang rancangan hosting, dan terutama dengan laman web WordPress.

Sijil SSL akan memastikan bahawa laman web anda tetap selamat semasa pelawat menggunakannya. Segala data yang dihantar atau diterima oleh pengguna, akan dienkripsi. Dengan cara ini, tiada siapa di antara pelawat dan pelayan tujuan yang dibenarkan mengakses data tersebut (contohnya maklumat kad kredit).

Untuk memulai dengan rencana, HostGator juga memberi Anda kesempatan untuk memindahkan laman web yang sudah ada secara bebas ke paket hosting ini. Oleh itu, jika anda mempunyai laman web yang memerlukan hosting WordPress khusus, anda boleh dengan mudah memindahkannya ke HostGator tanpa sebarang bayaran.

Ruang storan dan lebar jalur tidak terhad, jadi anda boleh membina laman web anda semudah yang anda mahukan. Sudah tentu, perkakasan yang digunakan untuk menyimpan data diperbuat daripada pemacu SSD moden, bukannya HDD tradisional. Pemacu baru ini akan menjadikan laman web anda lebih pantas semasa memuatkan dalam penyemak imbas.

Saya harus menyebutkan bahawa HostGator juga merangkumi $ 100 Kredit Iklan Google percuma. Ini dapat digunakan untuk memasarkan laman web Anda dengan Google Adwords. Anda akan diperhatikan lebih cepat di web, dan mula membina khalayak akan jauh lebih mudah.

2. Pelan Piawai

Pelan ini berharga lebih tinggi daripada yang sebelumnya, pada harga $ 7,95 / bulan. Ia serupa dengan yang sebelumnya, tetapi terdapat beberapa perbezaan kerana ciri dan sumber tambahan.

Sebagai contoh, anda sekarang boleh menghosting 2 laman web dalam satu akaun. Pada asasnya, ruang kerja anda digandakan dengan ciri ini. Untuk hosting 2 laman web, HostGator membenarkan anda memindahkan 2 laman web anda sendiri, jika anda mahu. Ini tentu saja percuma.

Lalu lintas laman web bulanan juga meningkat kepada 200,000 pengunjung. Perlu disebutkan bahawa jumlah ini rata-rata. Jadi, anda boleh melangkah lebih tinggi lagi, sekiranya laman web anda dapat melakukannya.

Segala perisian hasad yang diperhatikan oleh platform atau pasukan sokongan, akan dikeluarkan secara automatik. Anda tidak perlu bimbang menjaga laman web anda bersih dari virus atau perisian berbahaya yang lain. Pasukan belakang sentiasa ada untuk situasi seperti ini.

3. Rancangan Perniagaan

Ini adalah rancangan hosting WordPress ke-3. Harganya $ 9,95 setiap bulan. Ya, ia adalah yang paling mahal, tetapi sangat bernilai untuk peningkatan bagi seseorang yang memerlukan lebih banyak sumber.

Ini kerana rancangan itu dapat menghoskan 3 laman web menggunakan satu akaun anda. Memindahkan 3 laman web ke HostGator menggunakan rancangan ini adalah percuma seperti yang anda harapkan sekarang.

Tetapi berapa banyak pelawat yang dibenarkan untuk rancangan ini? Bilangan purata ialah 500,000 / bulan. Ya, itu betul: 500,000 pelawat bulanan. Jadi, tidak kira seberapa besar laman web WordPress anda, rancangan ini pasti dapat menanganinya.

Rancangannya memberi simpanan 3GB anda untuk membuat sandaran harian semua fail anda. Dengan cara ini, walaupun dalam senario terburuk, anda boleh memulihkan laman web anda ke versi sebelumnya dengan hanya beberapa klik.

Perlu diperhatikan bahawa kuasa pemprosesan relatif adalah 5x berbanding dengan 2 rancangan sebelumnya. Ini bermaksud bahawa setiap proses yang berkaitan dengan laman web dan perkhidmatan hosting anda dapat dilakukan hingga 5x lebih cepat. Nombor ini juga akan memberi kesan positif kepada kelajuan pemuatan laman web mana pun yang menggunakan rancangan tersebut.

Setelah kita membincangkan ketiga-tiga rancangan hosting WordPress, anda boleh membuat idea yang cukup baik untuk diri anda, sekiranya HostGator dapat menguruskan keperluan laman web anda. Jawapan yang mungkin adalah ya.

Walaupun anda mempunyai laman web yang mapan, dengan ribuan pengunjung setiap hari, rancangan ketiga yang baru sahaja kami laksanakan, dapat menanganinya dengan mudah.

Mengapa Memilih Hosting WordPress HostGator?

Salah satu sebab utama mengapa anda harus menjadi HostGator untuk mengehos laman web WordPress anda ialah: sokongan dalam talian.

Pasukan sokongan di HostGator adalah salah satu yang terbaik dalam perniagaan. Mereka sangat cepat menjawab segala permintaan yang dibuat oleh pelanggan. Biasanya, anda tidak perlu menunggu lebih dari beberapa minit untuk menjawab soalan anda. Dan mereka juga cekap, memberikan anda penyelesaian terbaik dalam masa yang singkat.

Pasukan sokongan mereka dilatih untuk menangani pertanyaan berkaitan hosting dan WordPress.

Adakah E-mel Disertakan dengan HostGator WordPress Hosting?

Ya, e-mel disertakan dengan setiap rancangan hosting WordPress di HostGator. Sebenarnya, anda boleh membuat seberapa banyak akaun e-mel yang anda mahukan untuk laman web anda seperti [email protected] – tidak ada batasan bilangan alamat e-mel yang boleh anda buat pada rancangan hosting WordPress HostGator.

Kelebihan Hosting WordPress HostGator berbanding Perancangan Bersama

Hosting bersama sangat bagus untuk blog dan laman web WordPress kecil. Walau bagaimanapun, jika laman web anda mendapat banyak lalu lintas sehari (lebih dari 1,000), hosting yang dikongsi tidak akan mencukupi. Walaupun beberapa rancangan bersama di HostGator membolehkan anda mengehoskan beberapa laman web dan tidak mempunyai had penggunaan jalur lebar dan ruang cakera, sumber daya sangat terhad.

Pelan hosting WordPress dirancang untuk menyokong lebih banyak lalu lintas. HostGator menggunakan teknologi hosting awan pada rancangan hosting WordPress mereka, yang dapat menangani lonjakan lalu lintas yang besar dengan memperuntukkan sumber pelayan dengan cara yang lebih baik. Oleh itu, walaupun anda akan menerima sebahagian besar trafik laman web anda dalam masa yang singkat, laman web anda akan berjalan lancar sepanjang hari. Pada hosting bersama, ini tidak mungkin dilakukan.

Pemindahan Laman Web WordPress HostGator

Sekiranya host web anda sekarang tidak mencukupi untuk laman web anda lagi, tetapi anda tidak mempunyai banyak pengetahuan untuk memindahkan laman web, di HostGator anda boleh meminta bantuan. Pasukan HostGator akan memindahkan hingga 3 laman WordPress secara percuma dari host lama anda ke pelayan mereka.

Mereka akan melakukan pemindahan laman web dengan cara yang profesional, sehingga pengunjung anda tidak akan mengalami downtime.

Adakah Hosting WordPress Berbaloi dengan Kos Tambahan?

Sekiranya anda menjana wang dari laman web anda, mungkin anda mampu membayar kos tambahan untuk hosting WordPress yang dikendalikan. Sekiranya pendapatan laman web anda dapat menampung kos hosting dengan mudah, ia pasti bernilai ditingkatkan dari dikongsi ke host WordPress yang dikendalikan.

Dalam jangka masa panjang, ia akan membuahkan hasil, kerana laman web anda akan lebih cepat, akan mempunyai keselamatan dan masa operasi yang lebih baik. Hosting memainkan peranan penting dalam kejayaan laman web. Walaupun anda harus memulakan rancangan peringkat rendah dan naik taraf sebaik sahaja anda memerlukan lebih banyak prestasi dan ciri.

Kesimpulannya

Secara keseluruhan, HostGator semestinya mampu mengehos laman web berasaskan WordPress. Seperti yang anda lihat dari rancangan yang disebutkan di atas, malah banyak laman web dihoskan dengan mudah dengan rancangan ke-2 dan ke-3.

Tidak masalah sama ada anda baru memulakan dengan laman web baru, atau anda sudah memiliki laman web yang besar dan popular. HostGator dapat menangani kedua-duanya dengan cukup baik. Sudah tentu, sebagai permulaan, rancangan pertama disyorkan.

Tetapi jika anda merancang untuk mengembangkannya di kemudian hari, atau anda sudah mempunyai laman web yang besar, pilihlah rancangan kedua atau ketiga. Cukup fikirkan keperluan anda, dan pilih yang sesuai. Anda tidak akan kecewa dengan perkhidmatan hosting WordPress ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector