Adakah Hosting Web HostGator Cepat?

01.06.2020
Tiada kategori 'Adakah Hosting Web HostGator Cepat?
0 7 мин.

hostgator-cepat-web-hosting


Apakah salah satu aspek terpenting mengenai penyedia hosting yang akan anda gunakan pada masa akan datang? Kepantasan, tentu saja!

Lagipun, setiap orang yang memiliki laman web (atau lebih) menginginkannya memuat dengan pantas dan berfungsi dengan lancar untuk mana-mana pelawat. Terdapat alasan yang baik di sebalik pemikiran ini: peratusan besar orang akan meninggalkan laman web, jika tidak dimuat dalam masa kurang dari 2-3 saat.

Oleh itu, jika anda pemilik laman web, atau anda merancang untuk melancarkan laman web, adalah sangat mustahak untuk melihat kelajuan memuat di hos baru anda. Dengan cara ini, laman web ini akan semakin popular dan cepat.

Tetapi anda mungkin bertanya pada diri sendiri: Syarikat hosting web mana yang terkenal dengan pantas? Itu soalan yang bagus! Dalam artikel ini kita akan membincangkan jawapannya.

Lebih tepat lagi, kita akan membincangkan mengenai penyedia hosting yang merupakan perkhidmatan terpakai di seluruh dunia. Ia dipanggil HostGator.

Subjek utama artikel ini adalah untuk memberitahu anda mengapa HostGator adalah perkhidmatan cepat, dan rancangan hosting mana yang terbaik untuk mendapatkan laman web terpantas.

Mengenai HostGator

HostGator adalah syarikat Amerika. Ia didirikan oleh Brent Oxley pada tahun 2002 dengan pejabat pertamanya di Florida. Sudah cukup lama berlalu sejak pelancaran pertama syarikat. Bagaimana hari ini dapat bertahan berbanding persaingan?

Kita boleh mengatakan bahawa HostGator adalah antara 10 hos web teratas di seluruh dunia. Kenapa? Kerana sejak tahun 2002, beratus-ratus ribu pelanggan telah bertambah menyukai perkhidmatan yang mereka berikan.

Ini bermaksud, beratus-ratus ribu laman web dihoskan menggunakan salah satu perkhidmatan HostGator.

Sebab utama mengapa begitu banyak orang memilih penyedia ini daripada yang lain, adalah harga. Sebagai contoh, setiap pakej hosting yang anda dapati di laman web rasmi mereka, harganya jauh lebih rendah daripada yang ditawarkan syarikat lain.

Tetapi menjadi murah bukan segalanya. Lagipun, siapa yang mahukan perkhidmatan yang murah, yang tidak akan berjaya? Nasib baik, HostGator bukan tuan rumah seperti itu. Setiap rancangan yang mereka tawarkan adalah yang terbaik. Mereka merangkumi semua ciri yang diperlukan sesuai dengan pakej yang dipilih (kita akan melihatnya lebih terperinci nanti).

Tetapi setelah anda mengetahui mengapa HostGator begitu popular, inilah masanya untuk melihat apakah mereka secepat yang anda mahukan:

Adakah HostGator Pantas?

Jawapan ringkasnya adalah: Ya, HostGator pastinya merupakan perkhidmatan hosting web yang pantas. Ok, saya tahu anda mahukan lebih banyak butiran, jadi mari kita lanjutkan, dan bincangkan beberapa bukti:

Stor SSD

hostgator-pelayan pantasPerkara pertama yang mesti kita sebutkan mengenai kelajuan laman web, adalah perkakasan yang disediakan HostGator kepada pelanggannya. Anda akan gembira mengetahui bahawa setiap rancangan hosting menawarkan storan SSD percuma.

Mengapa ini sangat penting sehingga perlu disebut? Nah, pemacu SSD jauh lebih cepat daripada pemacu pemintalan tradisional (HDD) standard. Tetapi berapa cepat?

Dalam kebanyakan kes, SSD akan mengeluarkan maklumat yang diperlukan ke skrin pelawat sehingga 10x lebih cepat daripada pemacu HDD biasa. Sekiranya pemacu yang digunakan syarikat adalah produk berkualiti (yang sebenarnya), jumlah ini boleh meningkat hingga 20x lebih cepat.

Cuba bayangkan! Sebagai contoh, bukannya menunggu 10 saat untuk memuatkan halaman, pengguna anda akan melihat kandungannya dalam waktu kurang dari 1 saat di layarnya.

SSD sangat penting. Itulah sebabnya HostGator menggunakannya sebagai asas untuk setiap rancangan hosting yang disediakan.

Ketumpatan rendah pada pelayan

Aspek lain yang mesti disebutkan yang menjadikan HostGator begitu pantas, adalah kepadatan rendah pada pelayan mereka. Saya akan memberitahu anda apa maksudnya sekarang. Pertama, anda harus tahu bahawa aspek ini berlaku terutamanya bagi mereka yang bekerja dengan rancangan hosting bersama. Tetapi kerana kebanyakan orang menggunakan jenis perkhidmatan ini, ada kemungkinan besar anda juga berada di antara mereka.

Apabila anda mendaftar untuk rancangan hosting bersama, ini bermakna anda akan melakukannya berkongsi sumber satu pelayan tunggal dengan laman web lain. Oleh kerana itu, sumber-sumber akan dibahagikan kepada semua pengguna satu pelayan.

Katakan pelayan mempunyai ruang penyimpanan 100GB (hanya contoh). Sekiranya terdapat 10 pengguna di pelayan ini, setiap pengguna akan mempunyai sekitar 10GB ruang untuk laman web mereka. Tetapi jumlahnya boleh berubah-ubah kerana beberapa laman web memerlukan lebih banyak sumber daripada yang lain. Maksudnya, anda akan berkongsi sumber dengan pengguna lain.

Tetapi kerana HostGator mempunyai pelayan berkepadatan rendah, anda akan berkongsi sumber tersebut dengan pengguna yang jauh lebih sedikit daripada yang anda lakukan di syarikat lain. Dengan cara ini, laman web anda akan mendapat lebih banyak kuasa pemprosesan, penyimpanan dan bonus lain yang diperlukan untuk mengekalkannya.

Dan kerana anda akan mendapat lebih banyak perkara (khususnya RAM dan kuasa pelayan), laman web anda akan dimuat dengan cepat, tidak kira betapa kompleksnya.

Pelayan pantas

Sebagai bukti ketiga, saya akan memberikan beberapa statistik ujian kelajuan mengenai HostGator. Anda akan melihat bahawa laman web yang kami jalankan di pelayan bersama HostGator akan dimuat dalam sekelip mata. Ini adalah laman WordPress yang penuh dengan banyak gambar, skrip dan juga mendapat trafik harian yang baik.

hostgator-speed-test

Ujian yang dilakukan dengan Pingdom dari London (UK), pada pukul 13:30 waktu tempatan memberikan hasil berikut:

 • Gred Prestasi: 81 mata
 • Masa Beban: 2.87 saat
 • Saiz halaman: 390 KB
 • Bilangan permintaan: 29

Pusat data HostGator terletak di AS. Oleh itu, membuat ujian ini dari negara Eropah menjadikannya lebih sukar untuk memperoleh skor yang baik.

Mengingat semua ini, perhatikan bahawa HostGator berjaya memuatkan laman web ini dalam masa kurang dari 2 saat. Ini adalah prestasi yang mengagumkan.

Pencapaian ini dengan mudah menyebut penyedia hosting hebat yang berusaha keras untuk membawa kelajuan pemuatan yang pantas.

Kami telah menjalankan ujian beberapa minit kemudian di Wawasan PageSpeed ​​Google alat juga. Kami mendapat dua hasil dengan alat ini, satu untuk mudah alih untuk desktop. Berikut adalah tangkapan skrin:

hostgator-google-speed-test-mudah alih

HostGator – Uji Kelajuan Google Mudah Alih

hostgator-google-speed-test-desktop

HostGator – Desktop Uji Kelajuan Google

Seperti yang anda lihat, hasil ujiannya juga menjanjikan dengan ujian kelajuan Google.

Sekarang, inilah masanya untuk melihat rancangan hosting mana yang terbaik untuk memiliki laman web terpantas:

Pelan HostGator Tercepat

Memilih rancangan hosting yang tepat untuk laman web anda banyak bergantung pada keperluan khusus anda. Mengapa saya mengatakannya? Fikirkan saja!

Laman web yang baru dibina tidak memerlukan terlalu banyak sumber untuk berfungsi dengan baik. Mengapa itu benar? Kerana, biasanya laman web pemula tidak akan mempunyai terlalu banyak pengunjung harian sejak awal. Ia memerlukan masa untuk berkembang. Jadi, mempunyai rancangan hosting yang lebih mudah adalah yang anda perlukan.

Tetapi jika anda memiliki laman web yang lebih kompleks, yang sudah menerima banyak pengunjung setiap hari, anda mungkin ingin mencari sesuatu yang lebih kompetitif. Bagaimanapun, lebih ramai pelawat memerlukan lebih banyak sumber, betul?

Oleh itu, bagaimana anda harus mempunyai laman web pantas? Terdapat 2 kaedah yang boleh anda pilih:

hostgator-pelan-paling cepat-berkongsi-hosting-rancangan

HostGator – Rancangan Perniagaan

 1. Sekiranya anda hanya mahu melepaskannya baru laman web, anda memerlukan rancangan hosting bersama yang baik. Nasib baik, HostGator menawarkan 3 rancangan berasingan untuk keperluan tersebut. Walaupun, jika anda mahukan prestasi terbaik, anda harus menggunakan pakej ke-3 yang disebut Business hosting. Pelan ini juga merangkumi sijil SSL percuma, alat IP dan SEO khusus.

Harganya $ 5,95 setiap bulan, jadi cukup murah. Selain itu, anda mendapat storan SSD tanpa had dan lebar jalur yang tidak terkawal, jadi anda akan dapat bekerja dengan sebilangan besar pengunjung semasa anda bertambah besar.

hostgator-vps-hosting-rancangan-pantas

HostGator – Pelan Hosting VPS

 1. Situasi kedua berlaku apabila laman web anda sudah siap dibina. Ini bermaksud bahawa anda mendapat ratusan (mungkin ribuan) pengunjung setiap hari. Dalam kes ini, rancangan hosting bersama tidak akan mencukupi untuk memuatkan laman web dengan pantas.

HostGator menawarkan 2 alternatif: VPS Hosting dan Dedicated Hosting. Terdapat perbezaan yang ketara antara hosting 2: VPS membolehkan anda menggunakan sejumlah sumber, yang digariskan dengan jelas, tetapi anda akan bekerja di pelayan yang sama dengan yang lain. Hosting ini lebih murah daripada hosting Dedicated.

Hosting khusus akan memberi anda keseluruhan pelayan untuk diri anda sendiri. Inilah perbezaan utama. Walau bagaimanapun, hosting khusus jauh lebih mahal daripada hosting VPS.

Untuk dapat memilih rancangan yang tepat untuk keperluan anda, lihat di laman web rasmi HostGator. Di sana, anda akan dapati rancangan VPS hosting dan hosting khusus yang dijelaskan dengan jelas. Semua ciri dan sumber disenaraikan, jadi anda akan mengetahui dengan tepat apa yang anda perlukan secara khusus.

Perlu diingat, bahawa hosting khusus hanya untuk mereka yang memiliki laman web yang sangat besar. Dengan ini saya bermaksud laman web yang besar, dengan beribu-ribu pengunjung setiap hari dan berpuluh-puluh bahkan beratus-ratus halaman. Bagi kebanyakan pengguna, hosting VPS cukup untuk memiliki laman web yang pantas.

Kesimpulannya

Sekarang anda tahu bahawa HostGator adalah penyedia hosting terkenal dengan populariti yang semakin meningkat. Adakah cepat? Sudah tentu! Dari 3 sebab yang ditulis di atas, jelas terlihat bahawa HostGator sangat mementingkan kelajuan laman web.

Sebenarnya, mereka berkembang di kawasan ini dari hari ke hari.

Secara keseluruhan, memilih rancangan yang tepat untuk laman web anda, bergantung sepenuhnya kepada anda. Cukup fikirkan apa yang anda perlukan secara khusus, dan anda akan tahu bagaimana untuk meneruskannya!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector