Adakah InMotion Baik untuk Hosting Laman Web WordPress?

01.06.2020
Tiada kategori 'Adakah InMotion Baik untuk Hosting Laman Web WordPress?
0 7 мин.

inmotion-wordpress-hosting


WordPress semakin popular dari hari ke hari. Pada masa ini, lebih daripada seperempat dari semua laman web menggunakannya sebagai sistem asas mereka. Jumlahnya mencecah beberapa juta laman web.

Oleh kerana WordPress begitu popular, ada kemungkinan anda merancang untuk menggunakannya juga, jika anda belum melakukannya. Bagaimanapun, untuk mengehoskan laman web WordPress, anda memerlukan syarikat yang baik dan boleh dipercayai.

Dalam artikel ini kita akan membincangkan tentang salah satu penyedia hosting terbaik di dunia. Syarikat itu dipanggil Hosting InMotion.

Oleh kerana anda menggunakan WordPress sebagai asas untuk laman web anda, perkhidmatan hosting juga harus terikat erat dengan platform WordPress. Nasib baik, InMotion memang menawarkan jenis hosting tertentu, yang disebut Managed WordPress Hosting.

Sebelum kita membincangkan rancangan tertentu yang ditawarkan oleh InMotion, kita harus menjelaskan apa sebenarnya hosting WordPress yang dikendalikan.

Apa itu Perkhidmatan Hosting WordPress Terurus?

apa-yang diuruskan-wordpress-hosting

Apa itu Hosting WordPress Terurus?

Sebuah laman web yang dibina menggunakan CMS ini, memerlukan perkhidmatan hosting khusus untuk berfungsi pada prestasi puncaknya. Perkhidmatan hosting biasa, seperti hosting bersama juga dapat berfungsi, tetapi ada kekurangannya dengan menggunakan paket hosting seperti itu. Mungkin kekurangan ciri dan sumber daya yang diperlukan oleh laman web WordPress untuk berfungsi dengan baik.

Ciri utama yang harus dimiliki oleh setiap rancangan WordPress yang dikendalikan ialah: keseluruhan kerja belakang mesti dikendalikan oleh pasukan sokongan di sebalik pakej pilihan anda. Secara khusus, semua yang berkaitan dengan menjalankan WordPress di laman web anda dilakukan oleh orang-orang di belakang perkhidmatan tersebut.

Tetapi adakah ini bermaksud bahawa anda tidak ada kaitan, setelah anda mendaftar untuk membuat rancangan? Tidak, tidak betul-betul. Menjalankan WordPress dikendalikan oleh syarikat, tetapi anda tetap menjadi orang yang membuat kandungan dan menyesuaikan laman web.

Terdapat satu aspek penting yang harus ada dalam semua rancangan hosting WordPress yang dikendalikan. Pemasangan WordPress mesti dilakukan dengan mudah oleh orang yang tidak berteknologi. Syarikat mencapai ini dengan 2 cara yang berbeza.

Di satu pihak, terdapat perkhidmatan hosting yang menawarkan pemasangan 1 klik sebagai ciri. Pemasangan ini merangkumi semua jenis aplikasi dan program web percuma, yang boleh anda pasang hanya dengan 1 klik. Biasanya, mereka menambahkan WordPress ke dalam pakej perisian yang tersedia untuk pemasangan.

Dengan menggunakan kaedah ini, anda hanya perlu mendaftar untuk rancangan hosting, kemudian memilih perisian yang ingin anda jalankan di laman web anda. Apabila anda menjumpai WordPress, cukup klik butang pemasangan, dan keseluruhan proses dikendalikan secara automatik. Anda secara harfiah, tidak ada lagi yang perlu dilakukan mengenainya.

Kaedah kedua yang digunakan oleh banyak syarikat, adalah kaedah berikut: apabila anda selesai mendaftar untuk rancangan hosting anda, perkhidmatan ini akan memasang WordPress secara automatik. Dalam keadaan ini, anda tidak perlu menggunakan ciri pemasangan 1 klik.

CMS akan dipasang dengan sendirinya. Satu-satunya perkara yang perlu anda lakukan ialah memilih nama domain yang betul di mana anda mahu WordPress dipasang. Biasanya, jika anda belum mempunyai nama domain, perkhidmatan akan mengarahkan anda untuk membelinya. Apabila anda melakukannya, pemasangan akan berjalan seperti yang dirancang.

Ini adalah 2 cara syarikat hosting mengendalikan pemasangan WordPress. Dalam kes Hosting InMotion, anda boleh memilih untuk memasang WordPress secara automatik semasa pembayaran. Untuk memulakan dengan laman web baru, ini adalah kaedah termudah yang boleh anda gunakan.

Kini tiba masanya untuk membincangkan perkhidmatan hosting WordPress yang diuruskan yang ditawarkan oleh InMotion.

Hosting InMotion WordPress

inmotion-diuruskan-wordpress-hosting

Hosting InMotion WordPress

Seperti kebanyakan penyedia, InMotion juga membagi perkhidmatan ini ke dalam pelbagai rancangan yang berbeza. Sebilangan besar syarikat mempunyai 3 rancangan yang boleh anda pilih, tetapi Dalam gerakan memberi anda akses kepada 6 pakej berasingan. Dengan cara ini, anda dapat memilih dengan lebih tepat perkhidmatan yang sesuai dengan keperluan peribadi anda.

Saya harus menyebut bahawa saya tidak akan membincangkan semua 6 rancangan dalam artikel ini. Saya akan mulakan dengan rancangan kedua, kemudian bercakap mengenai rancangan ke-4 dan yang ke-6. Tetapi pertama-tama, mari kita lihat apa ciri yang disertakan InMotion dalam setiap rancangan hosting WordPress. Tidak kira rancangan mana yang akan anda pilih pada akhirnya, pilihan ini akan tersedia:

 • WordPress yang telah diinstal dan sedia untuk digunakan.
 • Banyak plugin dan aplikasi e-dagang percuma untuk digunakan.
 • Nama domain percuma ditambahkan pada sebarang rancangan.
 • Jaminan wang dikembalikan 90 hari (memberi anda banyak masa untuk menguji setiap aspek rancangan hosting anda)
 • WordPress (dan setiap aplikasi lain) dapat dikemas kini secara automatik.
 • Prestasi tinggi kerana pemacu SSD moden yang digunakan untuk penyimpanan.
 • NGINX dan cache pelayan canggih, untuk kelajuan pemuatan yang lebih cepat.
 • Platform pembinaan laman web percuma (BoldGrid).
 • Sokongan pelanggan premium.

Sekarang, mari kita bincangkan mengenai rancangan WordPress ke-2 dari InMotion. Anda harus tahu bahawa ini adalah rancangan yang paling popular dan nilai terbaik untuk wang anda.

WP-2000S

Pakej ini berharga $ 7.26 setiap bulan. Harga boleh didapati jika anda mendaftar selama 2 tahun di muka. Seperti yang anda lihat di laman web rasmi, ini adalah pilihan pertama bagi mereka yang memiliki perniagaan kecil atau ingin membuat laman web blog. Rancangan ini memberi anda akses ke 2 laman web dalam satu akaun.

Tetapi berapa banyak pelawat yang akan dapat anda terima? Secara bulanan, rancangan ini dibuat untuk menyokong rata-rata 50,000 pelawat bulanan yang unik. Perhatikan bahawa jumlahnya rata-rata. Oleh itu, laman web anda mungkin dapat menangani jumlah trafik yang lebih kurang. Bagaimanapun, rancangan ini memberi anda banyak ruang untuk berkembang.

Anda juga mendapat 80GB storan SSD untuk menempatkan semua data laman web anda. Ini lebih daripada cukup untuk 2 laman web. Dan berkat pemacu SSD, laman web anda akan dimuat dengan cepat di penyemak imbas pelawat.

Jumlah akaun e-mel profesional yang tidak terhad ditambahkan ke dalam campuran juga, dengan langganan peribadi untuk plugin Jetpack WordPress. Ini digunakan untuk meningkatkan laman web anda dan menjejaki statistik.

WP-4000S

Ini adalah rancangan ke-4 di laman web rasmi InMotion. Harganya $ 31.10 / bulan. Adakah layak untuk menaik taraf dari rancangan sebelumnya? Sekiranya anda mempunyai lebih dari 2 laman web yang memerlukan hosting yang boleh dipercayai atau anda memiliki laman web yang mempunyai banyak lalu lintas, anda mungkin mempertimbangkan rancangan ini.

Ia membolehkan anda menghoskan 6 laman web di dalamnya. Fakta ini dengan sendirinya menjadikannya bernilai peningkatan untuk banyak orang. Untuk menyimpan semua data anda, storan SSD 160GB juga ada di sini. Pelan ini merangkumi alamat IP khusus juga. Berapa banyak pengunjung yang boleh anda miliki?

Jumlahnya bertambah banyak: 300,000 pelawat bulanan disokong oleh rancangan itu. Tetapi untuk jumlah pengunjung yang begitu banyak, anda harus memastikan laman web ini berfungsi dengan baik setiap masa. Lagipun, semakin banyak pelawat yang anda miliki, semakin banyak sumber yang anda perlukan.

Untuk membantu anda dalam hal ini, InMotion memberikan rancangan ini sesuatu yang disebut Dedicated Opcode Cache Pool. Untuk apa ia digunakan? Ciri ini membolehkan pelawat anda mengakses laman web anda dengan kelajuan yang pantas walaupun ribuan pelawat lain menggunakannya pada masa yang sama.

WP-6000S

Sebagai rancangan hosting WordPress ke-6 dan terakhir, harganya paling banyak adalah $ 119.28 / bulan. Pelan ini dibina untuk membantu mereka yang memerlukan prestasi WordPress terunggul di laman web besar. Ini kerana dengan menggunakan pakej ini, anda boleh memiliki purata 1,200,000 pengunjung bulanan menggunakan laman web anda.

Tetapi jika anda ingin membuat beberapa laman web, anda juga boleh melakukannya. Pelan ini menyokong sehingga 20 laman web dalam satu akaun. Anda boleh membina perniagaan lestari menggunakan pakej ini sepenuhnya.

Mengenai ciri-ciri yang diberikan oleh rancangan ini, semua bonus dari rancangan sebelumnya juga ada. Satu-satunya perbezaan ialah anda menerima penyimpanan SSD 240GB untuk semua laman web anda.

Saya juga harus menyebutkan bahawa InMotion memberi anda pemindahan laman web percuma dengan sebarang rancangan yang anda pilih. Jadi, WP-6000S juga mempunyai ciri ini dalam pakej. Tidak banyak host web yang membiarkan pemindahan laman web anda kepada mereka secara percuma.

Seperti yang saya nyatakan di atas, terdapat 3 rancangan hosting WordPress terkelola lain di laman web InMotion. Saya hanya bercakap mengenai 3 ini, iaitu calon yang paling mungkin untuk pengguna InMotion baru.

Tidak kira sama ada anda baru dengan menghosting laman web WordPress, atau anda sudah memiliki banyak, InMotion pasti mempunyai rancangan yang dibina untuk keperluan anda.

Kesimpulannya

Kita sudah sampai ke akhir artikel hari ini. Anda semestinya mempunyai idea yang cukup baik mengenai hosting laman web WordPress menggunakan salah satu rancangan hosting WP yang dikendalikan InMotion. Saya juga menerangkan apa itu rancangan hosting terurus dan mengapa ia baik untuk pendatang baru juga.

Selebihnya terpulang kepada anda. Sekiranya anda mendapati bahawa InMotion sesuai untuk keperluan anda, anda boleh terus memilih salah satu rancangan hosting yang saya lampirkan di sini atau melihat 3 yang lain juga. Ingatlah apa yang anda harapkan dari rancangan yang akan berfungsi dengan baik dengan laman web anda dan pilih yang sesuai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector