Adakah WordPress Lambat di HostGator?

01.06.2020
Tiada kategori 'Adakah WordPress Lambat di HostGator?
0 7 мин.

wordpress-slow-hostgator


Tidak ianya bukan! Baiklah, ini adalah jawapan ringkas. Tetapi mari kita lihat mengapa kita mengatakan, bahawa WordPress menggunakan HostGator dengan pantas sebagai penyedia hosting anda.

Dalam artikel ini kita akan membincangkan mengenai HostGator yang digunakan secara khusus dengan WordPress. Kami akan melihat mengapa WordPress berjalan dengan baik menggunakan HostGator, dan kami juga akan membincangkan 2 alat yang boleh anda gunakan untuk menguji kelajuan laman web anda.

Menjamu Laman Web WordPress dengan HostGator

HostGator adalah antara 10 penyedia hosting web teratas di dunia. Mereka berkembang dengan cepat menjadi hos web yang terkenal dan cekap. Apa yang menjadikan mereka begitu istimewa?

Terdapat 1 sebab utama yang menonjol ketika kami membandingkan HostGator dengan perkhidmatan lain: harga. Sekiranya anda melihat-lihat Laman web rasmi HostGator, anda akan cepat menyedari bahawa hampir setiap perkhidmatan hosting mendapat harga yang cukup rendah. Mari kita ambil contoh!

Tetapi kerana kita bercakap mengenai WordPress, saya akan memberi anda kemampuan hosting awan WordPress Terurus:

 1. Pelan Permulaan: berharga $ 5.95 setiap bulan
 2. Pelan Piawai: berharga $ 7.95 / bulan
 3. Rancangan Perniagaan: berharga hanya $ 9,95 / bulan

Seperti yang anda lihat dari atas, bahkan rancangan yang paling mahal tidak melebihi $ 10 / bulan. Ini adalah berita baik, kerana kebanyakan syarikat lain yang menawarkan hosting WP khusus, akan membuat harga rancangan mereka jauh lebih tinggi. Tetapi mempunyai rancangan yang murah tidak akan bermakna jika anda tidak mempunyai ciri yang disertakan, betul?

Dengan HostGator, anda tidak perlu risau. Mereka memberikan semua yang diperlukan untuk mengurus laman web anda dengan cekap, menurut setiap rancangan secara berasingan.

Contohnya, ini adalah ciri dan sumber yang mereka berikan kepada anda dengan rancangan Standard (mereka mengesyorkannya):

 • 2 laman web untuk hosting dalam satu akaun
 • Menyokong 200,000 pelawat bulanan (ini bagus untuk laman web yang lebih besar)
 • Kuasa pengkomputeran 2x lebih banyak daripada tawaran pertama yang ditawarkan
 • Penghijrahan 2 laman web secara percuma
 • Storan 2GB untuk sandaran harian automatik
 • Perisian hasad dikeluarkan secara automatik
 • Ruang simpanan tidak terhad
 • $ 100 kredit iklan Google
 • Sijil SSL percuma (tambahan hebat, memandangkan orang lain mengenakannya secara berasingan)

Sekarang, kami mencapai soalan utama kami: apa yang menjadikan WordPress berjalan pantas di HostGator? Dan mengapa anda harus memilih salah satu perkhidmatan hosting awan HostGator yang dibuat khusus untuk WordPress? Saya akan memberi anda lebih daripada satu sebab untuk ini (5 sebenarnya).

Bagaimana HostGator Dapat Memberi Kelajuan yang Hebat?

Pemacu SSD

Aspek pertama dan mungkin paling penting yang memastikan laman web WordPress memuat cepat, adalah peranti storan yang digunakan oleh syarikat. Setiap rancangan hosting dari HostGator dilengkapi dengan percuma SSD untuk menyimpan data laman web anda.

Mengapa ini sangat penting? Nah, pemacu SSD moden, boleh sampai 10 dan bahkan 20 kali lebih pantas daripada pemacu pemintalan tradisional (HDD) standard. Maklumat dijumpai dan dikeluarkan ke skrin pengguna dengan cepat, berbanding dengan HDD.

Sebenarnya, SSD akan menjadikan laman web apa pun cara kerja lebih cepat daripada menggunakan pemacu HDD yang lebih lama. Walaupun begitu, kenyataan bahawa HostGator menggunakan jenis storan ini dengan setiap rancangan hosting, akan menjadikan WP berjalan lancar, tidak kira rancangan yang akan anda jalani.

Pelayan berketumpatan rendah

Sebab seterusnya yang harus anda pertimbangkan untuk memilih hosting WP yang dikendalikan HostGator adalah yang berikut: pelayan yang bekerja dengan laman web anda mempunyai tahap kepadatan rendah.

Apa maksudnya dengan lebih tepat? Inilah penjelasannya:

Biasanya, satu pelayan mengendalikan lebih daripada 1 laman web. Pengecualian hanya jika anda mendaftar untuk hosting pelayan khusus. Tetapi itu tidak berlaku dengan kami. Oleh itu, kerana 1 pelayan mengehoskan beberapa laman web, sumber pelayan yang ada, akan dibahagikan kepada pengguna.

Sebagai contoh, jika pelayan mempunyai ruang penyimpanan 100GB dan 10 laman web menggunakannya, itu bermaksud, setiap laman web akan mempunyai 10GB storan untuk digunakan (nombor ini boleh berubah-ubah bergantung pada ukuran setiap laman web yang menggunakan pelayan). CPU dan RAM (kekuatan pemprosesan), juga terbelah antara banyak pengguna. Anda mendapat intinya.

Pelayan yang digunakan oleh HostGator untuk hosting awan WP, mempunyai kepadatan yang rendah. Ini bermaksud bahawa hanya terdapat beberapa laman web yang menggunakan sumber pelayan tunggal. Oleh kerana itu, laman web anda akan mempunyai lebih banyak sumber yang tersedia untuk tujuan penyimpanan dan pemprosesan, oleh itu ia akan berjalan lebih lancar, berbanding dengan penyedia hosting lain.

Panel kawalan

Sebab seterusnya adalah panel kawalan dan kemudahan penggunaan platform. Panel kawalan adalah ciri standard yang disertakan dengan hampir semua versi hosting. Untuk mengendalikan WordPress dengan cekap, anda memerlukan panel kawalan yang mampu melakukan semua tugas yang berkaitan dengan CMS ini.

Nasib baik, HostGator menyediakan panel kawalan yang dibangunkan dengan mempertimbangkan kesederhanaan dan kerumitan. Ini mungkin terdengar seperti pernyataan pelik pada mulanya. Tetapi sebenarnya tidak.

Platform ini dibuat untuk dikendalikan dengan mudah oleh orang yang tidak berteknologi. Jadi, intinya adalah, anda tidak perlu membuang banyak masa untuk mempelajari selok-belok perkhidmatan hosting.

Sebaliknya, saya mengatakan platformnya juga kompleks. Memang benar, kerana apa sahaja yang berkaitan dengan hosting web (juga ciri khas WordPress), dimasukkan ke dalam panel kawalan. Sebagai contoh, anda dapat mengatur sandaran automatik sesuai dengan kebutuhan anda. Untuk memulihkan laman web ke versi sebelumnya, yang perlu anda lakukan hanyalah 1 klik.

Platform ini juga hebat dalam mengendalikan semua akaun e-mel profesional anda di satu tempat. Anda tidak perlu membuka banyak tab, untuk mengawasi semua perkara. Semua dijaga dengan cara yang sederhana.

Sokongan pelanggan pro

Sebab keempat kami memilih hosting WP HostGator, adalah sokongan pelanggan yang mereka berikan. Apabila anda memilih perkhidmatan baru, tidak kira jenisnya, anda mungkin ingin mendapat akses kepada pasukan sokongan yang boleh dipercayai.

HostGator mempunyai perkara itu. Sekiranya anda memerlukan bantuan daripada mereka, anda boleh menghubungi pasukan melalui telefon atau sembang langsung. Anda berpeluang bercakap dengan pakar mengenai keperluan hosting dan teknikal WordPress.

Tetapi perlu diingat bahawa pasukan sokongan harus memenuhi sekurang-kurangnya 2 matlamat penting: ia harus cepat dan juga cekap. Sokongan pelanggan di HostGator begitu sahaja. Mereka akan menjawab anda di tempat, jadi tidak perlu menunggu masa dari pihak anda.

Kecekapan juga penting bagi pasukan di belakang WP hosting. Mereka akan menjawab anda dengan cepat, dengan kaedah terbaik dan paling berkesan untuk menyelesaikan masalah tertentu. Apa sahaja masalah anda, mereka pasti akan membincangkannya.

Ciri keselamatan khas

Sebab terakhir yang akan saya sebutkan di sini, berkait rapat dengan WordPress itu sendiri. Setiap pakej hosting awan di HostGator yang dibina untuk menangani keperluan WordPress, disokong oleh ciri keselamatan yang dibuat secara khusus.

Dengan kata lain, hosting WordPress dibina untuk menentang semua jenis serangan dan penggodam, semua serangan khusus WP. Ini adalah berita baik untuk mana-mana pengguna WP. Laman web anda akan selamat dari semua jenis ancaman yang menargetkan laman web WordPress.

Periksa Kelajuan Laman Web Anda

Setelah anda mengetahui bahawa WP berjalan dengan baik pada perkhidmatan HostGator, anda harus tahu bagaimana menguji kelajuan laman web anda sendiri. Saya akan memberikan anda 2 alat terbaik yang dapat membantu anda dalam hal ini:

Pingdom

Ini adalah alat dalam talian yang merangkumi semua jenis perkhidmatan yang berkaitan dengan kesihatan laman web. Yang sesuai dengan keperluan kita, adalah alat Pemantauan Kelajuan Halaman. Ini akan memberitahu anda dengan tepat berapa lama laman web anda memuat kandungannya. Banyak statistik lain juga akan dipaparkan semasa ujian dijalankan.

Ini akan membantu anda mengenal pasti masalah tertentu yang boleh melambatkan laman web anda, sehingga anda dapat menyingkirkannya. Alat ini hebat apabila anda sudah mendaftar untuk salah satu rancangan hosting WP HostGator. Dengan cara ini, anda akan dapat menguji sendiri betapa cepatnya HostGator.

Mereka menawarkan tempoh percubaan 14 hari, jadi anda boleh menguji semua ciri produk. Setelah tempoh berakhir, anda boleh memilih untuk memperbaharui perkhidmatan secara bulanan atau tahunan, memilih antara 4 rancangan yang berbeza.

Robot Masa

Uptime Robot adalah alternatif yang baik untuk Pingdom. Perkhidmatan ini sangat serupa, perbezaannya kebanyakan dari segi harga. Apa yang sangat menarik mengenai Uptime Robot berbanding Pingdom, adalah hakikat bahawa mereka menawarkan rancangan percuma.

Sudah tentu, ada beberapa batasan, tetapi untuk laman web permulaan, laman web ini akan memberikan semua yang anda perlukan. Sebagai contoh, mereka merangkumi selang pemantauan 5 minit, 50 monitor dan log selama 2 bulan.

Namun, jika anda mahukan pakej premium, anda juga boleh memilihnya. Harganya $ 5,5 / bulan, jika anda membuat bil setiap bulan, atau $ 4,5 / bulan, setiap tahun.

Berbanding dengan Pingdom, harga di Uptime Robot lebih murah, namun perkhidmatannya sama baiknya.

Kesimpulannya

Sekarang kita sudah sampai di akhir artikel hari ini, anda semestinya mempunyai idea yang bagus mengapa WordPress berjalan dengan pantas pada perkhidmatan hosting awan WP yang dikendalikan oleh HostGator. Saya memberi anda 5 sebab, mengapa perlu diperiksa, malah 2 platform yang digunakan untuk memantau kelajuan laman web.

Selebihnya terpulang kepada anda. Pilih rancangan yang tepat, yang sesuai dengan laman web anda (dan poket). Dengan cara ini, anda akan mempunyai laman web WordPress moden dengan cepat menggunakan penyedia hosting teratas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector