BlueHost: Adakah Pilihan yang Baik untuk Hosting WordPress?

01.06.2020
Tiada kategori 'BlueHost: Adakah Pilihan yang Baik untuk Hosting WordPress?
0 5 мин.

tinjauan hosting wordpress bluehost


Oleh itu, anda merancang untuk membuat laman web dengan WordPress, dan ingin mengetahui sama ada BlueHost akan menjadi pilihan yang baik atau tidak. Dalam artikel ini saya akan menunjukkan kebaikan dan keburukan hosting laman web anda dengan BlueHost dan jika anda harus memilih dan mempercayai syarikat ini untuk menjadi tuan rumah laman WordPress anda.

BlueHost menawarkan pemasangan WordPress dengan mudah pada rancangan bersama mereka, dan di samping itu mereka juga mempunyai rancangan khas yang dibina untuk laman web WordPress. Tetapi rancangan mana yang harus anda pilih? Pelan mana yang menawarkan nilai terbaik untuk wang anda? Sekiranya anda mahu mengehoskan laman web anda dengan BlueHost? Anda akan mendapat semua jawapan di bawah, sementara saya akan mengkaji rancangan hosting WordPress BlueHost.

Tinjauan Pantas BlueHost

gambaran keseluruhan tinjauan host bluehost wordpressBlueHost adalah salah satu penyedia hosting anggaran yang paling popular. Pelayan mereka mempunyai lebih daripada 2 juta laman web. Syarikat ini telah menjalankan perniagaan selama 20 tahun. Mereka mempunyai reputasi yang sangat baik, berkat layanan hebat dan sokongan yang luar biasa. Untuk gambaran keseluruhan yang lebih terperinci, sila baca ulasan BlueHost mendalam kami.

BlueHost menawarkan pelbagai rancangan hosting: pelbagai rancangan bersama (ini bagus untuk laman web lalu lintas kecil dan sederhana), hosting WordPress yang dikendalikan (sesuai untuk laman web yang dibina dengan cms ini), hosting VPS (untuk laman web e-dagang dan lalu lintas tinggi) dan rancangan khusus (untuk perusahaan), dan akhir-akhir ini hosting cloud juga tersedia. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai rancangan yang ada, anda mesti melayari laman web rasmi BlueHost.

Bermula dengan BlueHost dan WordPress

Beberapa hari yang lalu saya telah menerbitkan tutorial mengenai cara membuat blog dalam 15 minit. Saya pernah menggunakan BlueHost sebagai contoh, kerana mudah untuk mendaftar dan membina laman web WordPress.

wordpress pilih blog domain

Dengan BlueHost anda boleh memasang WordPress dengan mudah hanya dengan beberapa klik: cari dan klik pada logo WordPress di panel kawalan hosting, ini akan membawa anda ke MojoMarketplace (alat yang akan memasang WordPress secara automatik ke akaun BlueHost anda), memilih untuk memasang perisian, pilih domain yang anda ingin tetapkan sistem, tetapkan tajuk dan maklumat log masuk pentadbir untuk laman web anda dan sahkan pemasangan.

Sangat mudah untuk memulakan WordPress jika anda memilih BlueHost sebagai penyedia hosting. Ia mesra pemula dan lurus ke hadapan.

Pelan Hosting Mana Yang Perlu Anda Pilih?

Sekiranya anda menyiapkan WordPress untuk pertama kalinya, dan baru memulakannya, anda harus memilih rancangan bersama. Saya selalu mengesyorkan menggunakan rancangan “tambah”, kerana ini membolehkan anda mengehos seberapa banyak laman web yang anda suka. Pelan “starter” hanya membenarkan satu laman web. Anda tidak boleh menggunakan rancangan “pro perniagaan”, kerana tidak berbaloi dengan kos tambahan.

Bluehost berkongsi rancangan hosting wordpress

Sebaliknya, jika anda memerlukan ciri tambahan, anda harus melihat rancangan hosting WordPress yang dikendalikan BlueHost. Di sini anda akan dapat memilih dari 4 rancangan.

Sekiranya anda mempunyai blog yang sibuk yang menerima kurang dari 100 juta paparan halaman setiap bulan, rancangan “blogger” akan mencukupi. Pelan ini membolehkan anda mengehos hingga 5 laman web WordPress dan merangkumi 1 IP khusus, CDN, RAM 2GB, penyimpanan dan sandaran 30GB juga.

tinjauan hosting wordpress yang dikendalikan oleh bluehost

Sekiranya anda memilih untuk membeli rancangan WordPress yang dikendalikan, pasukan pakar WordPress yang berdedikasi akan mengurus laman web anda.

Oleh itu, jika anda seorang pemula, anda harus memilih rancangan bersama (dan naik taraf dengan mudah kemudian apabila blog / laman web anda berkembang); jika anda mencari perkhidmatan hosting terurus yang boleh dipercayai, rancangan yang dioptimumkan untuk BluHost WordPress akan memberikan anda prestasi dan sokongan terbaik.

BlueHost Berkomitmen untuk WordPress

bluehost disyorkan oleh bluehost sejak tahun 2005Sekiranya anda tidak yakin memilih BlueHost untuk mengehoskan laman WordPress anda, mungkin anda akan mempunyai lebih banyak kepercayaan sekiranya anda mengetahui bahawa WordPress.org telah mengesyorkan BlueHost sebagai penyedia hosting WordPress terbaik sejak 2005.

Selain itu, BlueHost mempunyai lebih dari satu juta laman web WordPress yang dihoskan di perkhidmatan mereka. Syarikat ini menyokong projek WordPress dengan menyumbang kepada pembangunan teras dan menaja acara WordCamps. Mereka sangat komited untuk hosting WordPress.

Blog syarikat (bluehost.com/blog) juga dikuasakan oleh WordPress.

Laman web WordPress yang dihoskan dengan BlueHost

Saya secara rawak telah memilih 10 laman WordPress yang dihoskan di BlueHost dan telah melakukan beberapa ujian dengan ujian kelajuan laman web Pingdom. Saya telah menguji masa respons setiap laman web menggunakan lokasi pelayan yang berbeza. Berikut adalah hasil atau masa muat purata:

 • Amerika Syarikat – 655 ms
 • EU – 1.96 s
 • AUS – 2.18 s

Seperti yang anda lihat, di AS (di mana pelayan BlueHost berada) sambungannya sangat pantas, sementara dari Eropah dan Australia masa pemuatan rata-rata adalah sekitar 2 saat. Hasil ini sangat menjanjikan, sementara laman web akan memuat kurang dari 3 saat untuk memberikan pengalaman pengguna yang baik.

Kesimpulan – Adakah BlueHost Baik untuk WordPress?

BlueHost sangat bagus untuk hosting laman web perniagaan peribadi dan juga. Pelbagai rancangan hosting mereka membolehkan pengguna mencari pakej hosting yang sesuai dan dengan mudah menaik taraf (atau menurunkan) kerana trafik laman web bertambah dan memerlukan lebih banyak sumber pelayan. Dari pengalaman peribadi, saya tahu bahawa BlueHost bagus untuk WordPress, kerana saya telah menginvestasikan 2 blog kecil dengan mereka sejak 2011. Tidak pernah menghadapi masalah dengan mereka.

Oleh itu, saya sangat mengesyorkan BlueHost untuk mengehoskan sebarang jenis laman web WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector