Kebaikan & Kekurangan BlueHost – Adakah BlueHost Masih Pilihan yang Baik?

keburukan pro bluehost


Sekiranya anda mencari web hosting tahun ini, BlueHost pasti akan muncul sebagai host web yang disyorkan oleh banyak profesional, blogger, dan pengulas hosting web. Sesungguhnya, BlueHost adalah hos web yang popular, sebahagiannya, disebabkan popularitinya dengan rancangan hosting bersama yang mesra saku dan pakej hosting yang dioptimumkan WordPress.

Dianjurkan oleh WordPress sendiri sebagai hosting untuk laman WordPress, BlueHost telah menempa nama dalam industri ini. Walau bagaimanapun, hosting WordPress bukan satu-satunya tuntutan mereka yang terkenal kerana BlueHost menawarkan pakej hosting di seluruh spektrum hosting untuk menarik pangkalan pelanggan yang lebih besar.

Dalam tinjauan BlueHost kami di bawah, kami menganalisis sama ada BlueHost masih boleh menjadi pilihan yang baik untuk tahun 2018, atau adakah anda harus memilih host web lain sebagai gantinya.

Kajian BlueHost

bluehost review pro kontra 2018

Diakui di seluruh industri untuk pakej hosting yang dibina dengan tepat, pasukan profesional dalaman, dan penyelesaian hosting yang pelbagai, BlueHost dipilih oleh lebih dari 2 juta pelanggan di seluruh dunia. Rancangan hosting mereka yang dikendalikan sepenuhnya menarik minat khalayak yang lebih luas, meliputi keperluan pengguna dan profesional pertama kali.

Perkhidmatan hosting BlueHost merangkumi hosting bersama yang mesra pemula, rancangan hosting awan yang fleksibel, rancangan hosting khusus aplikasi seperti rancangan WordPress atau WooCommerce, dan VPS yang lebih mantap dan pakej hosting khusus.

Seterusnya, mari kita lihat apa yang dapat anda harapkan dari rancangan ini, berapa harganya, dan adakah pilihan yang baik untuk dipertimbangkan pada tahun 2018.

Pelan Hosting BlueHost

BlueHost mempunyai tiga pakej hosting bersama dalam julat harga $ 3,45 – $ 5,95 / bulan, namun, harga ini hanya berlaku jika anda membuat komitmen selama 36 bulan. Tempoh komitmen terpendek adalah 12 bulan, yang menaikkan harga bermula dari $ 3.45 / bulan hingga $ 5.45 / bulan untuk pakej Basic.

keburukan hosting hosting bluehost

Setiap rancangan bersama dilengkapi dengan nama domain percuma dan lebar jalur yang tidak dimeterai, sementara rancangan hosting bersama tingkat lebih tinggi merangkumi hosting laman web tanpa had dan ruang cakera tidak bermeter, bersama dengan kredit pemasaran percuma, e-mel tanpa had tersedia dengan beberapa rancangan, SpamExperts, Privasi Domain, dan SiteBackup Pro.

CPanel yang disempurnakan, CDN bawaan, dan sandaran automatik ditawarkan sebagai standard dengan setiap rancangan ini.

Sekiranya anda ingin memanfaatkan kekuatan dan skalabilitas cloud hosting, BlueHost juga menawarkan tiga rancangan harga yang berpatutan dalam kategori ini. Harga bermula dari $ 6,99 / bulan jika anda membuat komitmen untuk jangka masa yang lebih lama. Semua rancangan awan merangkumi lebar jalur yang tidak dimeterai, domain percuma, pencerminan data, penskalaan sumber 1 klik, sementara beberapa rancangan akan merangkumi ciri tambahan seperti Sijil SSL, SpamExperts, IP khusus, Privasi Domain, SiteBackup + Restore, dll.

Hosting BlueHost yang dioptimumkan untuk WordPress dibina berdasarkan teknologi VPS, dan berusaha memenuhi keperluan prestasi, kelajuan, dan keselamatan laman web WordPress. Dalam kategori ini, anda akan menemui empat rancangan hosting WordPress dalam julat harga $ 19.99 / bulan – $ 49.99 / bulan.

bluehost wordpress dioptimumkan pro kontra hosting

Domain percuma, cPanel yang disempurnakan, sokongan 24/7, jaminan wang dikembalikan 30 hari, SiteLock CDN / WAF Pro, SiteLock Pro, dan SSL Percuma disertakan dengan semua rancangan.

Sekiranya anda ingin menambahkan komponen eCommerce ke laman WordPress anda, BlueHost telah membuat anda membuat liputan dari segi hosting eCommerce dengan rancangan hosting WooCommerce mereka yang bermula pada $ 6,95 / bulan. IP khusus, nama domain percuma, dan Positif /Comodo SSL menjadi standard dengan rancangan ini.

keburukan hosting Bluehost woocommerce

Di BlueHost, hosting VPS dibina menggunakan semua storan SSD. Rancangan ini memberi tumpuan untuk menawarkan lebih banyak kuasa, lebih banyak kawalan dan fleksibiliti untuk laman web anda. Harga bermula pada $ 19.99 / bulan jika anda berkomitmen selama 36 bulan, tetapi anda juga mempunyai pilihan untuk memperbaharui rancangan anda bulan demi bulan, namun, anda harus mengeluarkan tambahan $ 10 / bulan.

Pelan BlueHost VPS mempunyai lebar jalur tanpa had, nama domain percuma, alamat IP percuma, pengurusan pelayan 24/7, dan jaminan wang dikembalikan 30 hari.

Pelan hosting khusus BlueHost menawarkan sumber yang banyak dan terbaik dari segi kawalan, prestasi, dan keselamatan untuk laman web anda. Harga bermula dari serendah $ 79.99 / bulan dengan komitmen 36 bulan atau $ 149.99 / bulan dengan bil bulanan. Domain percuma, alamat IP percuma, sokongan 24/7, dan jaminan wang dikembalikan 30 hari juga tersedia dengan rancangan ini.

Terlepas dari keperluan laman web anda (blog, kedai eCommerce, dll.) Dan sumber daya, BlueHost berusaha untuk memenuhi keperluan hosting yang paling umum, dan menawarkan perkhidmatan hosting yang membolehkan laman web anda melakukan dan mengembangkan.

Sokongan Pelanggan BlueHost

Kerana pengurusan pelayan 24/7 menjadi standard dengan rancangan hosting BlueHost, pasukan pakar hosting dalaman tersedia untuk membantu menyelesaikan masalah hosting yang mungkin anda hadapi.

keburukan sokongan dalam talian bluehost

Pasukan sokongan pelanggan BlueHost dapat dihubungi melalui sembang langsung, telefon atau sistem tiket, atau masalah yang kurang mendesak dapat dicari di bahagian FAQ dan pangkalan pengetahuan di laman web syarikat.

Sebelum melancarkan keputusan kami mengenai kesesuaian BlueHost untuk menjadi hos pilihan web anda pada tahun 2018, berikut adalah gambaran umum mengenai hujah terbaik untuk menyertai BlueHost dan beberapa perkara yang perlu diberi perhatian sebelum anda mendaftar dengan mereka:

Kelebihan & Kekurangan BlueHost

Kelebihan – Mengapa Memilih BlueHost?

Inilah sebab utama mengapa BlueHost tetap menjadi pilihan yang relevan pada tahun 2018:

 • Rancangan hosting dibina untuk kepantasan dan prestasi;
 • Domain percuma disertakan dengan semua rancangan;
 • Hosting yang berpusatkan WordPress;
 • Kredit pemasaran percuma, IP khusus, dan SSL dengan beberapa rancangan;
 • Pengehosan pelbagai domain;
 • CPanel yang dipertingkatkan.

Kekurangan – Apa Yang Buruk Tentang BlueHost?

Inilah sebabnya mengapa BlueHost mungkin tidak berjaya memasuki senarai teratas anda pada tahun 2018:

 • Tidak ada Windows hosting atau pilihan untuk memilih OS pilihan;
 • Harga permulaan yang berpatutan, tetapi tempoh komitmen tinggi (12 hingga 36 bulan) dan kadar pembaharuan yang tinggi;
 • Kekurangan perkhidmatan penghijrahan percuma.

Pemikiran Akhir di BlueHost

Amalan BlueHost untuk merangkul teknologi terbaru untuk memberikan prestasi terbaik ke laman web anda adalah alasan kuat mengapa BlueHost akan terus berada di radar banyak pemilik laman web, terutamanya pengalaman pengguna dan prestasi laman web terus menjadi faktor kedudukan SEO yang kuat pada tahun 2018. Oleh itu, ramai yang akan mencari penyedia hosting seperti BlueHost yang menawarkan pelbagai alat dan teknologi pengoptimuman kelajuan laman web yang terdapat dalam rancangan hosting mereka (contohnya CDN, alat caching, penyimpanan SSD, dll.).

Tidak dinafikan, BlueHost tetap menjadi pilihan hosting web yang relevan pada tahun 2018 juga. Sokongan berterusannya untuk perisian sumber terbuka seperti WordPress, dan kedudukannya yang lama sebagai platform WordPress utama menjadikan BlueHost pilihan utama untuk banyak laman web WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map