Pelan BlueHost – Mana Yang Perlu Dipilih untuk Laman Web Anda?

01.06.2020
Tiada kategori 'Pelan BlueHost – Mana Yang Perlu Dipilih untuk Laman Web Anda?
0 16 мин.

rancangan-rancangan bluehost


BlueHost adalah syarikat hosting web yang berpangkalan di Amerika Syarikat, sebahagian daripada Endurance International Group. Kumpulan mempunyai syarikat berkaitan hosting lain juga, termasuk iPage dan HostGator. BlueHost beribu pejabat di Utah dan mempekerjakan lebih daripada 750 orang.

BlueHost melayani lebih daripada 2,000,000 laman web dan menawarkan penyelesaian web lengkap dari pendaftaran domain hingga hosting web. Rangkaian produknya merangkumi hosting bersama murah dan penyelesaian pelayan khusus yang lebih maju juga.

Kami mengesyorkan syarikat ini kerana umurnya yang panjang dalam industri web hosting, perkhidmatan yang boleh dipercayai dan sebilangan besar pelanggan yang berpuas hati. BlueHost mempunyai reputasi yang besar dan dipercayai penyedia hosting yang baik. Ia juga penting bahawa berbeza dengan penyedia hosting kos rendah yang lain, BlueHost tidak menggunakan cakera keras klasik, tetapi sebaliknya menggunakan penyimpanan SSD super cepat. Pemacu SSD moden boleh 3 kali lebih pantas daripada HDD biasa ketika membaca data dan 2.5 kali lebih pantas semasa penulisan data.

Walaupun artikel ini dikhaskan untuk membentangkan pelbagai rancangan hosting yang ditawarkan oleh BlueHost, anda mungkin juga berminat dengan waktu operasi, prestasi dan pendapat peribadi BlueHost. Sekiranya anda ingin mengetahui pengalaman kami dengan syarikat ini, sila baca ulasan BlueHost kami. Kami telah mengadakan hosting dengan BlueHost selama lebih dari 5 tahun.

Web Hosting Berkongsi

Perkhidmatan kemasukan BlueHost adalah hosting web bersama, syarikat ini menawarkan 3 pakej:

bluehost-shared-hosting-hosting-rencana-perincian

 1. Asas: Pakej ini sesuai untuk satu laman web dan dilengkapi dengan storan 50 GB dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Anda boleh menambahkan 5 nama domain terparkir, 25 subdomain dan 5 akaun e-mel kepadanya; masing-masing mendapat 100 MB storan. Ia tersedia dengan harga permulaan $ 2.95 / bulan.
 2. Plus: Pakej Plus boleh menjadi kediaman untuk jumlah laman web yang tidak terhad dan lebar jalurnya masih belum dapat dihitung. Bilangan domain, subdomain dan akaun e-mel yang diparkir tidak terhad, dan terdapat simpanan yang tidak terhad untuk setiap akaun e-mel. Plus juga merangkumi tawaran pemasaran bernilai $ 200 dan perkhidmatan Pakar Spam. Anda boleh membeli pakej ini dengan harga bermula $ 5.95 / bulan.
 3. Choice Plus: Pakej terbesar ini juga tersedia dari $ 5,95 / bulan dan ia mengandungi perkhidmatan yang sama seperti Plus. Walau bagaimanapun, dua lagi ciri ditambahkan ke Plus, satu privasi domain, dan satu penyelesaian sandaran CodeGuard Basic, jadi perlu memilih pakej ini daripada satu Plus yang mudah.
 4. Go PRO: Pakej ini tersedia dari $ 13.95 / bulan dan memberi anda beberapa perkhidmatan tambahan berbanding Choice Plus. Anda akan mendapat alamat IP khusus, pensijilan SSL, privasi domain dan Code Guard Basic untuk wang anda.

Semua pakej hosting web bersama merangkumi perkhidmatan SSL percuma. Pengurus domain bawaan mudah digunakan dan anda boleh menetapkan add-on, parked dan subdomain dengan cepat. Akaun e-mel boleh diakses melalui IMAP atau POP3 dan banyak penapis dan penapisan spam dapat digunakan untuknya.

BlueHost adalah peminat sandaran yang besar, dengan itu menawarkan penyelesaian sandaran automatik. Syarikat menyediakan sandaran harian, mingguan dan bulanan untuk keseluruhan akaun anda; ini bermaksud fail pelayan dan pangkalan data anda dilindungi daripada kehilangan data. Anda boleh memulihkan data dari sandaran dengan satu klik. Sokongan tersedia 24/7.

Cloud Hosting

Cloud Hosting adalah kaedah yang lebih dipercayai untuk melayani pengunjung anda dengan laman web kerana menggunakan rangkaian pelayan di mana data anda masih hidup dalam 3 salinan. Perubahan tersebut dikemas kini di seluruh rangkaian dan sekiranya berlaku kegagalan perkakasan, 2 contoh lain mengendalikan pelawat anda. Sebentar lagi sistem membina versi ketiga salinan anda yang baru.

rancangan-hosting-cloudhost-cloud

BlueHost menyediakan papan pemuka awan di mana anda dapat memantau trend penggunaan, kelajuan paparan dan jangkauan global laman web anda. Rangkaian awan selalu memastikan bahawa laman web anda tersedia, jika satu pelayan mendapat pengunjung yang terlalu banyak, maka dua lokasi lain membantunya untuk melayani lawatan.

Terdapat 3 pakej hosting awan:

 1. Permulaan: Pakej ini sesuai untuk satu laman web dan dilengkapi dengan storan 100 GB dan lebar jalur yang tidak dimeterai. 1 nama domain percuma, memori 2 GB, dan 2 CPU juga disertakan. Syarikat itu menambah tawaran pemasaran dengan nilai $ 50 dan anda boleh menambahkan hingga 100 akaun mel, dengan penyimpanan e-mel 500 MB untuk setiap akaun tersebut. Tawaran ini tersedia dengan harga bermula $ 6.95 / bulan.
 2. Prestasi: Pakej tengah dapat memuat jumlah laman web yang tidak terhad, oleh itu tidak ada batasan penggunaan storan dan lebar jalur. Ini juga mengandungi nama domain percuma, memori 4 GB dan 4 CPU. Nilai tawaran pemasaran dinaikkan menjadi $ 200 dan jumlah akaun e-mel yang diberikan tidak terhad, dengan simpanan tanpa had untuk setiap akaun. Pakej ini boleh didapati dari $ 8.95 / bulan.
 3. Business Pro: Pakej yang lebih besar juga untuk jumlah laman web yang tidak terhad, dengan penggunaan storan dan lebar jalur tanpa had. Bersama dengan domain percuma, ia sudah menawarkan RAM 6 GB dan 6 CPU dengan pakej tawaran pemasaran $ 200. Nombor akaun e-mel dan simpanannya tidak mempunyai had. Pakej ini boleh didapati dari harga bermula $ 15.95 / bulan.

Jika dibandingkan dengan pakej Performance ke Business Pro, terdapat banyak perbezaan. Pakej yang lebih murah dilengkapi dengan 1 perkhidmatan Pakar Spam sementara yang lebih besar disertakan dengan 2. Kedua-duanya termasuk penyulitan SSL percuma tetapi yang kedua menawarkan penyelesaian sandaran laman web CodeGuard Basic dengan pemulihan satu klik.

Semua pakej hosting BlueHost disokong oleh pasukan pakar syarikat, yang tersedia 7/24 melalui telefon atau sembang langsung.

Hosting VPS

Setelah laman web anda berkembang, ia memerlukan lebih banyak sumber pelayan. Tahap penyimpanan pelayan seterusnya adalah hosting VPS, di mana anda mendapatkan pelayan maya. Penyelesaian VPS BlueHost sudah maju, jadi anda tidak perlu menunggu terlalu lama, VPS yang dibeli tersedia dalam beberapa minit.

bluehost-vps-hosting-rancangan

Pengawas memberikan sumber yang diberikan ke laman web anda secara berterusan dan dengan penugasan penyimpanan dinamik, anda boleh beralih ke penyelesaian yang lebih besar dengan cepat. Terdapat 3 pakej VPS dalam barisan produk syarikat:

 1. Standard: Pakej VPS Standard dilengkapi dengan 2 teras CPU, penyimpanan 30 GB, memori 2 GB dan lebar jalur 1 TB. Ia menawarkan 1 pendaftaran nama domain dan 1 penggunaan alamat IP khusus. Ia boleh didapati dari $ 19.99 / bulan.
 2. Dipertingkatkan: Pakej tengah telah meningkatkan sumber. Walaupun masih memberi anda 2 core CPU, parameter lainnya lebih besar dan penyimpanan 60 GB, memori 4 GB, dan penggunaan TB lebar 2 TB dimasukkan ke dalamnya. Anda juga boleh mendapatkan nama domain percuma tetapi juga diberikan 2 alamat IP. Tawaran bermula pada $ 29,99 / bulan.
 3. Ultimate: Pakej VPS terbesar mempunyai 4 teras CPU, penyimpanan 120 GB, RAM 8 GB dan lebar jalur 3 TB dalam tawarannya. Nama domain percuma dan 2 alamat IP juga ditambahkan ke dalamnya. Ia boleh didapati dari $ 59,99 / bulan.

Semua pakej VPS merangkumi perkhidmatan SSL percuma dan memberi anda jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Akses root tersedia untuk menguruskan aplikasi dan skrip anda sendiri, sementara pengurusan multi-pelayan dapat digunakan untuk mengawasi lebih dari 1 paket VPS. Perkhidmatan ini juga dapat menghubungkan pakej hosting dan VPS bersama anda antara satu sama lain, sekurang-kurangnya anda dapat menguruskannya di satu tempat.

Alat lanjutan pengurusan pelayan tersedia secara meluas, misalnya, anda dapat menyesuaikan fail .htaccess dan php.ini anda dan tugas cron dapat diset dan dijalankan bila-bila masa yang anda mahukan. Protokol SSH dan FTP siap melayani tugas anda, anda boleh membuat seberapa banyak akaun FTP yang anda mahukan.

Terdapat pasukan pakar dan dalaman di belakang VPS yang dapat dihubungi 7/24 melalui sembang atau telefon.

Hosting Khusus

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak sumber pelayan, maka penyelesaian hosting pelayan khusus BlueHost adalah untuk anda. Dengan mereka, anda berpeluang memiliki keseluruhan pelayan tanpa menangani masalah perkakasan dan utiliti.

rancangan-hosting-pelayan-hosting-khusus-bluehost

Dengan pakej yang tidak dikendalikan, anda dapat membina persekitaran runtime anda sendiri, bermula dengan pemilihan sistem operasi dan terus dengan menambahkan aplikasi pelayan web. Sekiranya anda lebih suka penyelesaian yang lebih maju, maka anda boleh menambahkan antara muka berasaskan cPanel di mana anda boleh mengurus laman web, domain, e-mel dan aset lain dengan cara yang lebih mesra pengguna.

Pengurusan berbilang pelayan juga dibenarkan untuk pelanggan hosting khusus jika anda membeli pakej khusus, anda boleh menghubungkannya dengan pakej yang lebih serupa atau bahkan salah satu pakej hosting VPS atau hosting anda yang lain juga. Dengan cara ini anda dapat menguruskan semuanya di satu tempat, memberikan anda fleksibiliti yang luar biasa.

Penyimpanan RAID digunakan di balik semua rancangan hosting khusus, jadi data anda akan disimpan secara berlebihan dan akan tersedia sekiranya berlaku kegagalan perkakasan. Dengan menggunakan alat pemantauan, anda dapat menambahkan kapasiti penyimpanan untuk pesanan anda dengan serta-merta, tanpa kontrak lebih lanjut.

Terdapat 3 pakej hosting khusus yang tersedia:

Semua pakej merangkumi 4 teras pemproses dengan 8 utas, tetapi ada perbezaan antara kelajuan CPU dan aset lain.

 1. Standard: Pakej terkecil menggunakan CPU pantas 2,3 GHz dengan penyimpanan 500 GB, memori 4 GB, dan lebar jalur 5 TB. Ia juga mengandungi nama domain dan 3 alamat IP dengan harga permulaan $ 79,99 / bulan.
 2. Disempurnakan: CPU pakej tengah cepat 2.5 GHz dan dilengkapi dengan penyimpanan 1 TB dan RAM 8 GB. Lebar jalur ditingkatkan menjadi 10 TB dan antara nama domain percuma; anda akan mendapat 4 alamat IP juga. Ia boleh didapati dari $ 99.99 / bulan.
 3. Premium: Pakej pelayan khusus yang terbesar menawarkan CPU 3.3 GHz dengan storan 1 TB, RAM 16 GB, dan lebar jalur 15 TB. Nama domain percuma dan 5 alamat IP juga ditambahkan dengan harga permulaan $ 119,99 / bulan.

Semua pakej termasuk jaminan wang dikembalikan 30 hari dan perkhidmatan penyulitan SSL percuma. Bukan keajaiban pada tahap harga ini tetapi harus disebutkan bahawa pasukan sokongan profesional ditugaskan untuk menyelesaikan masalah pengguna pelayan yang berdedikasi.

Terdapat ciri pilihan yang boleh anda beli dengan bayaran tambahan yang kecil, termasuk privasi domain dan perlindungan SiteLock terhadap serangan dan pengesanan malware terbina dalam. Penapis Postini yang dikuasakan oleh Google adalah kelebihan besar dalam penyaringan spam, jadi disarankan untuk menggunakan perkhidmatan ini di kotak surat anda.

Hosting Penjual Semula

Hosting reseller BlueHost dipercayai oleh lebih dari 200,000 reseller, jadi syarikat memperoleh banyak pengalaman dalam melayani pelanggan seperti ini. Tawaran syarikat ditawarkan dengan nama jenama bebas, ResellerClub melalui laman web yang berdiri sendiri.

bluehost-reseller-hosting-rancangan

ResellerClub menawarkan lebih dari 800 produk, jadi jika anda adalah penjual semula, maka anda boleh menawarkan perkhidmatan bernilai tambah ini kepada pelanggan anda. Produk boleh dibungkus dalam mana-mana versi dan anda boleh menjualnya dengan nama jenama anda, sementara BlueHost menyediakan penyelesaian teknikal.

Terdapat 4 pakej penjual semula, yang disediakan oleh 3 lokasi data pusat data syarikat, dari Amerika Syarikat, UK, dan India. Harga sedikit berbeza untuk pusat yang berbeza; kami akan mengkaji harga pusat data Amerika Syarikat untuk memberi maklumat kepada pembaca antarabangsa kami:

 1. R1: Pakej terkecil sangat sesuai untuk mula dijual semula dan boleh menjadi rumah laman web dalam jumlah yang tidak terhad. Ia dilengkapi dengan ruang cakera 40 GB dan pemindahan data 800 GB. Akaun e-mel dan alat cPanel juga boleh digunakan. Ia boleh didapati dari $ 18.99 / bulan.
 2. R2: Storan 50 GB dan pemindahan 1000 GB yang lebih baik memberi anda lebih banyak aset. Di antara dengan e-mel dan akaun cPanel tanpa had, perkhidmatan WHMCS percuma juga disediakan untuk tawaran ini. Harga permulaannya ialah $ 21.99 / bulan.
 3. R3: Pakej ini menawarkan alat yang sama seperti yang dilakukan oleh R2, tetapi ruang cakera diangkat menjadi 100 GB dan pemindahan data ditingkatkan menjadi 2000 GB. Ia bermula pada $ 29,99 / bulan.
 4. R4: Pakej penjual semula terbesar menyediakan penyimpanan 200 GB dan pemindahan data 4000 GB. Ia juga menawarkan WHMCS percuma dan jumlah akaun e-mel dan contoh cPanel tanpa had. Harga permulaan ialah $ 44.49 / bulan.

Semua pakej hosting reseller boleh menggunakan alamat IP khusus; ia boleh didapati dengan harga $ 3.99 / setiap satu. Pembelian anda akan dilindungi jaminan pulangan wang 30 hari dan sokongan penjual semula 24/7 khas.

Pelanggan anda dapat memperoleh keuntungan dari Softaculous, pemasang terkenal dengan lebih dari 400 aplikasi, dan data mereka akan dilindungi oleh CloudFlare. Sekiranya anda sudah mempunyai rancangan penjual semula di penyedia lain, profesional BlueHost akan memindahkannya ke storan baru anda secara percuma.

Terdapat persekitaran perkakasan dan perisian terkini di sebalik pakej tersebut. Sistem operasi yang digunakan adalah CloudLinux sementara semua skrip dan ciri yang paling umum juga tersedia, termasuk Python, PHP 5 dan 7, MySQL, phpMyAdmin dan ionCube loader.

Hosting WordPress dan WooCommerce

Walau bagaimanapun, Hosting WordPress dan WooCommerce bukanlah pelbagai jenis pakej hosting; kita juga harus membincangkannya. Mereka pada dasarnya adalah penyelesaian hosting bersama, yang dikhaskan untuk perisian yang dipilih. Oleh kerana BlueHost menyediakannya sebagai sebahagian daripada rangkaian produknya, kami juga akan melindungi mereka secara bebas.

Hosting WordPress

BlueHost menawarkan pakej khas untuk pengguna WordPress dan memberi mereka beberapa tambahan. Sekiranya anda juga berminat untuk memiliki laman web yang dikuasakan oleh WordPress, anda mungkin mendapat manfaat daripadanya.

rancangan-hosting-hosting-wordpress-bluehost

Syarikat ini memberikan nama domain percuma dan pensijilan SSL percuma bersama dengan pakej WordPress, bermula dari $ 2.95 / bulan. Fungsi pembaruan automatik juga digunakan, yang terus menerus mengemas kini inti WordPress ke versi stabil terbarunya. Dengan itu, laman web anda tidak akan pernah ketinggalan zaman.

Anda juga boleh membuat jumlah akaun e-mel yang tidak terhad dengan nama domain yang anda pilih, dan menetapkan penghantar dan penjawab automatik kepada mereka. Sokongan hosting WordPress 7/24 dibuat untuk menyelesaikan masalah pengguna WP.

3 pakej Hosting WordPress adalah sama seperti yang anda dapati di pakej Hosting Bersama; pakej Basic bermula pada $ 2.95 / bulan dan sesuai untuk satu laman web. Pakej Plus dapat melayani jumlah laman web tanpa had dengan harga mulai $ 5.45 / bulan, sementara Choice Plus mengandungi beberapa ciri tambah nilai dengan harga yang sama.

Hosting WooCommerce

Pelan WooCommerce Hosting dibuat untuk melayani terutamanya kedai WooCommerce. Sekiranya anda menjual secara dalam talian, anda boleh mempunyai storan eCommerce khusus dengan banyak perkhidmatan yang berkaitan.

rancangan-hosting-hosting-woocommerce bluehost

Terdapat 3 pakej WooCommerce di BlueHost:

 1. Permulaan: Pakej ini memberi anda simpanan 100 GB dan kredit PPC $ 100. Anda juga boleh menambah nama domain terparkir, 5 subdomain dan 5 akaun e-mel. Ia boleh didapati dari $ 6,95 / bulan.
 2. Plus: Pakej tengah menawarkan penyimpanan web tanpa had dan anda juga dapat menetapkan jumlah domain, subdomain, dan akaun e-mel yang tidak terhad. Perlindungan spam untuk 1 domain dan kredit PPC dalam nilai $ 200 juga ditambahkan.
 3. Pro: Pakej terbesar mempunyai semua ciri yang dilakukan oleh Plus dan juga mengandungi sandaran laman web harian, privasi domain, perlindungan spam untuk 2 nama domain dan kredit PPC bernilai $ 300. Pakej ini boleh didapati dari $ 12.95 / bulan.

Semua rancangan WooCommerce Hosting merangkumi perkhidmatan pemasangan automatik WooCommerce, jadi anda boleh fokus menjual dengan segera. SSL percuma menjadikan kedai anda lebih dipercayai, dengan menggunakan kelebihan HTTPS. Terdapat juga banyak alat pemantauan yang dikemas untuk menguruskan perniagaan anda lebih banyak.

Pendaftaran Domain

BlueHost juga menawarkan pendaftaran domain, jadi anda tidak perlu meninggalkan laman web ini untuk memiliki nama domain yang baik. Terdapat 17 hujung domain yang berbeza, termasuk yang klasik seperti .com, .org dan atau .info; yang berkaitan dengan negara seperti .co.uk, .org.uk atau .us; dan generasi baru TLD seperti .website, .store atau .club. Hampir tidak ada batasan untuk memilih nama yang menarik dan memberikannya ke storan yang baru anda beli.

bluehost-domain-registration-details

Proses pendaftaran domain bermula di bahagian yang ditentukan di laman BlueHost, di mana anda harus memasukkan idea nama atau frasa ke dalam bar carian. Sekiranya tidak tersedia, laman web ini akan memberikan beberapa cadangan. Dengan menerima salah satu daripadanya atau mencari nama domain percuma, anda dapat meneruskan pembelian sebenarnya.

Syarikat itu menambah perkhidmatan tambahan untuk pendaftaran domain, seperti antara muka yang mudah dan senang digunakan untuk pengurusan nama domain. Di sana anda boleh menetapkan pelayan nama atau catatan, menyemak tarikh luput, data peribadi anda dan banyak lagi. Ciri pembaharuan automatik memperbaharui nama anda secara automatik, jadi anda tidak akan kehilangan nama mereka. Kunci domain juga dapat digunakan pada pembelian, sehingga menghindari pemindahan domain tanpa izin.

BlueHost juga mempunyai sokongan pendaftaran domain, yang tersedia 7/24.

Pelan mana yang sesuai untuk anda

Kami baru sahaja merangkumi 7 jenis rancangan hosting web BlueHost dan jumlah tawaran boleh membingungkan. Dan walaupun tidak, perlu membuat ringkasan dan beberapa cadangan secara umum.

Hosting Penjual Semula

Mari kita mulakan dengan pakej khas. Pelan Reseller Hosting sangat sesuai untuk anda sekiranya anda ingin menawarkan pakej seperti itu, dan ingin melayani pelanggan anda dengan nilai yang baik untuk wang mereka. Sekiranya anda mencari penyimpanan web untuk tujuan anda sahaja, maka anda boleh terus maju, itu bukan penyelesaian anda.

Kelebihan:

 • anda tidak perlu mengurus penyelenggaraan simpanan pelanggan anda
 • lebih mudah menguruskan satu akaun penjual semula daripada mempunyai satu pakej hosting bersama untuk semua pelanggan
 • alat penyesuaian untuk membuat pakej anda sendiri
 • pemantauan lanjutan

Keburukan:

 • tidak sesuai untuk laman web peribadi atau syarikat yang tersendiri atau sedikit

Hosting WordPress dan WooCommerce

Sekiranya anda ingin memulakan terutamanya laman web yang dikendalikan oleh WordPress atau kedai web WooCommerce, maka anda boleh memilih salah satu pakej hosting web yang ditentukan. Mereka dioptimumkan untuk perisian yang relevan dan menawarkan sokongan yang berkaitan.

Kelebihan:

 • aplikasi yang berkaitan berjalan lebih pantas di persekitaran khusus
 • perkhidmatan khas bengkok ke perisian
 • harga yang baik
 • sesuai untuk memulakan perniagaan atau laman web

Keburukan:

 • tidak sesuai untuk aplikasi yang tidak berkaitan
 • tidak dapat menahan lalu lintas yang besar
 • kemungkinan kesan kejiranan yang buruk

Hosting Berkongsi

Sekiranya anda ingin menggunakan laman web anda selain mempunyai laman web WordPress atau kedai WooCommerce, penyelesaian kemasukan ideal anda adalah hosting bersama. Ia murah dan anda boleh melancarkan laman web anda dengan mudah.

Kelebihan:

 • tidak diperlukan pengetahuan pelayan
 • penyelesaian kos rendah
 • boleh dilancarkan dalam beberapa minit

Keburukan:

 • tidak sesuai untuk lalu lintas yang besar
 • sokongan yang lebih lemah
 • tidak ada peluang untuk menguruskan penyimpanan anda secara mendalam
 • kemungkinan kesan kejiranan yang buruk

Perlu diketahui, bahawa hosting WordPress dan hosting WooCommerce pada dasarnya adalah jenis hosting bersama yang maju. Setelah laman WordPress atau kedai WooCommerce anda berkembang dan seharusnya mengendalikan lebih banyak lalu lintas, anda perlu membeli jenis hosting yang lebih hebat, seperti VPS Hosting atau Dedicated Hosting.

Cloud Hosting

Pakej Cloud Hosting memperkenalkan kelebihan lain kerana laman web anda masih hidup dalam 3 kejadian. Sekiranya kegagalan perkakasan meleset lalu lintas, pelanggan anda dapat dilayan dengan mudah oleh 2 contoh laman web yang lain.

Kelebihan:

 • tidak diperlukan pengetahuan pelayan
 • teknologi awan dengan lebih banyak contoh laman web
 • dapat mengatasi masalah perkakasan atau puncak lalu lintas

Keburukan:

 • tidak sesuai untuk lalu lintas yang besar
 • kemungkinan kesan kejiranan yang buruk

Hosting VPS

VPS Hosting adalah penyelesaian canggih untuk menangani lalu lintas yang lebih besar di laman web anda, dengan alat pengurusan pelayan canggih. Ia menawarkan akses root ke pelayan anda, jadi anda adalah pentadbir penyimpanan anda sendiri, anda boleh menambahkan aplikasi apa pun.

Kelebihan:

 • sumber yang kuat untuk menguruskan lalu lintas yang besar
 • kesan kejiranan yang buruk tidak mungkin berlaku
 • akses root untuk menjadikan persekitaran hosting anda sendiri
 • sokongan kuat

Keburukan:

 • pengetahuan pelayan mungkin diperlukan
 • harga lebih tinggi

Hosting Khusus

Ini adalah raja penyelesaian penyelesaian, apabila anda adalah pentadbir sebenar pelayan anda sendiri. Anda tidak perlu berkongsi sumber dengan pengguna lain dan sepenuhnya bergantung kepada aplikasi dan persekitaran waktu operasi yang anda buat.

Kelebihan:

 • tiada had dalam penyesuaian dan pengurusan pelayan
 • sumber yang sangat berkuasa untuk menangani lalu lintas yang besar
 • kesan kejiranan yang buruk tidak mungkin berlaku
 • sokongan kuat

Keburukan:

 • pengetahuan pelayan mungkin diperlukan
 • harga lebih tinggi

Kesimpulannya

Dengan tiba di Kesimpulan anda berpeluang membaca keseluruhan ulasan kami. Kami telah merangkumi banyak jenis hosting web dan versi khas (seperti WordPress, WooCommerce dan hosting Reseller). Anda sudah tahu bahawa mungkin bernilai memulakan dengan penyelesaian yang murah dan memahami apa pilihan anda kerana laman web dan perniagaan anda berkembang dan memerlukan lebih banyak sumber.

BlueHost adalah penyedia yang boleh dipercayai jadi satu perkara yang pasti, walaupun anda mungkin memilih Shared Hosting, VPS Hosting atau Dedicated Server, anda tidak akan membuat keputusan yang salah dan laman web anda akan sentiasa menjadi titik kuat di belakang anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector