Ulasan Hosting BlueHost Joomla – Adakah Host Web Joomla yang Baik?

01.06.2020
Tiada kategori 'Ulasan Hosting BlueHost Joomla – Adakah Host Web Joomla yang Baik?
0 8 мин.

bluehost-joomla-hosting-ulasan


BlueHost telah beroperasi sejak tahun 1996, melayani banyak pelanggan dan menginangi jutaan laman web di seluruh dunia. Sudah jelas bahawa BlueHost adalah salah satu penyedia hosting web yang mapan dan terbesar yang boleh anda fikirkan hari ini. Host ini mempunyai pelbagai rancangan hosting seperti pelayan maya, hosting bersama, hosting reseller, pelayan khusus dan hosting yang dioptimumkan WordPress antara lain.

Walaupun popular dan penyedia hosting web yang paling disukai, BlueHost juga berpatutan dan boleh dipercayai, menawarkan kualiti perkhidmatan hosting yang setinggi mungkin. Di samping itu, BlueHost menawarkan rancangan harga terendah, antara muka yang mudah digunakan dan pemasang 1 klik untuk perisian di pasaran hari ini.

Seolah-olah itu tidak mencukupi, BlueHost terkenal menawarkan pengguna tingkat bawah dengan ciri-ciri canggih serta sokongan pelanggan yang sangat baik untuk semua pengguna. Paling ketara, BlueHost dapat membantu anda mendapatkan yang terbaik dari Google dan Bing melalui pengiklanan di samping menawarkan perkhidmatan dalaman melalui pusat data sendiri, sambungan serat dan kernel Linux pada pelayan tersuai.

Terdapat lebih dari sekadar menawan ketika menggunakan penyedia hosting web BlueHost dan tinjauan ini akan membawa anda ke prestasi dan masa operasi BlueHost, sokongan pelanggan, rancangan dan harga, bagaimana ia menjalankan Joomla dan akhirnya menonjolkan kelebihan dan kekurangannya. Mari kita ketahui lebih lanjut.

Tinjauan Hosting BlueHost Joomla

Oleh itu, berikut ini saya akan menunjukkan beberapa sebab mengapa anda harus memilih BlueHost untuk projek Joomla anda. Semasa memilih hos web untuk laman web Joomla anda, penting untuk mempertimbangkan faktor-faktor berikut: waktu operasi, prestasi, sokongan dalam talian, rancangan dan harga. Di bawah ini anda akan mendapat gambaran keseluruhan yang luas untuk setiap:

Prestasi dan Masa Masa BlueHost

Apabila memilih penyedia hosting anda, anda pasti akan mencari syarikat hosting web yang pantas. Dan BlueHost adalah salah satu syarikat yang akan memberikan apa yang anda cari. Bluehost menunjukkan prestasi yang hebat dengan setiap rancangan hostingnya berkat 99,99% waktu operasinya yang jauh melebihi 99,94% standard. Selain daripada itu, platform hosting ini menunjukkan 9 minit waktu henti yang mengejutkan daripada tempoh log masuk selama 400 hari.

Dengan pemuatan halaman yang cepat 424mns, Bluehost berada di kedudukan kedua di antara sepuluh penyedia hosting web Joomla yang berprestasi terbaik dan ia terus menunjukkan peningkatan yang luar biasa dalam masa muatnya hampir 300%. Pencapaian ini dicapai setelah BlueHost Company mengambil langkah drastik untuk meningkatkan taman pelayan Bluerock mereka dalam usaha meningkatkan pengalaman pelanggan mereka. Atas sebab itu, prestasi dan uptime BlueHost adalah dua faktor utama yang menjadikan penyedia hosting web ini menjadi semakin popular apabila semakin ramai yang mengetahui keberadaannya.

Sokongan Pelanggan BlueHost

bluehost-dalam talian-sokongan

BlueHost – Sokongan Pelanggan Dalam Talian

Sebagai pelanggan, adalah hak anda untuk mendapatkan bantuan dan sokongan apabila perlu. Oleh itu, adalah idea yang baik untuk memilih penyedia hosting web yang dapat memberi anda sokongan pada bila-bila masa dan bila anda memerlukannya. Dan salah satu syarikat hosting yang berdedikasi untuk memastikan pelanggan mendapat yang terbaik dari perkhidmatan sokongan mereka adalah BlueHost.

Nampaknya, BlueHost mengekalkan perpustakaan besar panduan langkah demi langkah, artikel dan tutorial video yang kaya dengan pengetahuan luas mengenai web hosting. Ini merupakan langkah mulia yang diambil oleh syarikat, terutama untuk pemula. Dengan semua bahan berguna ini, anda dapat menyelesaikan masalah bersama dengan mudah melalui penyelidikan mudah.

Sekiranya itu tidak membantu, anda juga boleh berbincang terus dengan pakar untuk mendapatkan pertolongan langsung. Itulah sebabnya BlueHost menyediakan sistem sokongan pelanggan 24/7/365 yang membolehkan anda bercakap dengan wakil sokongan pelanggan yang berkaitan melalui panggilan telefon atau sembang langsung. Ini penting, terutamanya ketika mencari pertolongan dari kakitangan teknikal.

Malangnya, BlueHost menyingkirkan sistem sokongan pelanggan berdasarkan tiket untuk fokus terutamanya pada pendekatan peribadi melalui telefon dan sokongan berasaskan sembang langsung. Walaupun ini dilakukan untuk menjimatkan waktu, bagi beberapa pengguna, sistem sokongan pelanggan berdasarkan tiket cukup dapat diandalkan terutama untuk masalah yang tidak dapat diselesaikan melalui sesi telefon atau sembang langsung.

Pelan dan Harga BlueHost

rancangan-hosting-joomla-bluehost

BlueHost – Pelan Hosting Joomla & Harga

Ketika datang ke hosting rancangan dan harga, BlueHost menawarkan sejumlah rancangan untuk semua ukuran dan anggaran. Rancangannya merangkumi VPS, hosting bersama, pelayan khusus, hosting WooCommerce, hosting awan, hosting WordPress dan sebagainya. Mari kita lihat rancangan hosting web BlueHost dan ciri-cirinya:

Hosting bersama: Ini adalah cara sempurna untuk memulakan laman web baru dengan jumlah lalu lintas internet yang rendah. Biasanya, persekitaran hosting bersama bermaksud bahawa laman web berkongsi sumber pelayan di antara mereka.

Cloud hosting: Ini adalah peningkatan yang paling dipercayai untuk rancangan hosting web bersama kerana ia membolehkan anda menggunakan banyak pelayan awan yang tersedia, yang membolehkan laman web anda beralih ke pelayan lain secara automatik sekiranya berlaku lalu lintas tinggi atau kegagalan perkakasan.

Hosting WordPress: Ia direka terutamanya untuk laman web bertenaga WordPress anda. Dengan kata lain, rancangan hosting ini dioptimumkan untuk menjalankan WordPress sambil melindungi laman web dari sebarang ancaman.

WooCommerce hosting: Ini adalah plugin eCommerce yang paling popular dan biasa digunakan untuk WordPress yang membolehkan anda memulakan kedai dalam talian dengan mudah dengan WordPress. Ia menawarkan ciri-ciri penting untuk membantu anda memulakan kedai eCommerce anda tanpa masalah

Hosting VPS atau Virtual Private Server: Ini adalah peningkatan ke hosting WordPress bersama dan ini membolehkan anda mengakses sumber khusus maya dalam persekitaran bersama.

Hosting pelayan khusus: Pelan ini membolehkan anda memiliki semua sumber pelayan yang diperlukan untuk diri anda sendiri. Satu-satunya kelemahan rancangan hosting ini ialah anda perlu mengendalikan pelayan anda sendiri.

Secara amnya, semua rancangan hosting di bawah BlueHost mempunyai panel kawalan hosting web yang mudah digunakan yang membolehkan anda mempunyai kawalan penuh terhadap hosting anda, mengembangkan pangkalan data dan banyak lagi.

Setiap rancangan hosting mempunyai ciri-ciri berikut dalam hal penetapan harga:

 • Asas: Ini hanya membolehkan anda menghoskan hanya satu laman web. Di samping itu, ia menghoskan 1 domain dan 25 subdomain, 5 akaun e-mel (dengan masing-masing mempunyai 100MB storan) dan ruang penyimpanan 50 GB. Untuk pemasa pertama, pembayarannya adalah $ 3,95 sebulan dan ketika memperbaharui pembayarannya menjadi $ 7,99 sebulan.
 • Plus: Pelan ini dilengkapi dengan laman web tanpa had dan ruang web tanpa had termasuk lebar jalur. Selain itu, anda juga akan mempunyai akaun e-mel tanpa had. Sebagai permulaan, harganya adalah $ 5,95 sebulan tetapi ketika memperbaharui, harganya mencecah $ 10,99 sebulan.
 • Perdana: Ini merangkumi semua ciri di bawah Pelan Plus dan di atasnya, anda akan mempunyai privasi domain dengan Site Backup Pro bernilai lebih dari $ 80 setahun. Semasa membayar penggal pertama, harganya adalah $ 5,95 sebulan dan $ 14,99 ketika memperbaharui.

Menjalankan Joomla di BlueHost

BlueHost dengan bangga menawarkan hosting yang dioptimumkan untuk WordPress tetapi sayangnya, penyedia hosting web ini tidak mempunyai rancangan hosting khusus untuk Joomla. Pernyataan ini, bagaimanapun, tidak boleh mengecewakan anda kerana sekurang-kurangnya ada sedikit cahaya di hujung terowong bagi mereka yang ingin menggunakan Joomla sekarang dan dalam masa terdekat.

Oleh itu, jika anda merancang untuk menjadi tuan rumah laman web Joomla anda menggunakan BlueHost, berita baiknya ialah anda masih mempunyai beberapa pilihan untuk mencapai matlamat anda. Ini disebabkan oleh fakta bahawa alat pemasang skrip host akan membolehkan anda melakukan pemasangan Joomla 2.5 atau lebih tepatnya versi 3.x lebih cepat dan mudah daripada yang anda fikirkan. Dengan cara ini, anda akan menikmati penggunaan rancangan hosting Joomla di BlueHost.

Apa yang penting pada tahap ini adalah mengetahui bahawa Joomla menggunakan sumber yang jauh lebih banyak berbanding perisian lain seperti WordPress. Ini bermaksud jika anda yakin bahawa laman web anda akan menjana trafik internet melebihi 500 pelawat setiap hari, lebih baik anda mempertimbangkan untuk menetapkan rancangan hosting VPS dan bukannya yang dikongsi bersama.

Kebaikan dan Keburukan BlueHost

Sebanyak yang telah diperkatakan mengenai BlueHost, anda perlu menyedari bahawa ada atribut positif dan negatif yang muncul ketika menggunakan platform hosting web ini. Sama pentingnya mengetahui sisi negatif tuan rumah ini supaya anda sentiasa dapat mempersiapkan diri dengan secukupnya untuk menangani sebarang kemungkinan sekiranya berlaku. Berikut adalah kebaikan dan keburukan penggunaan BlueHost yang semestinya anda selalu ada di hujung jari anda:

Kelebihan – Mengapa Anda Perlu Memilih BlueHost?

 • BlueHost mempunyai rancangan hosting web yang dibina untuk kelajuan dan prestasi yang hebat
 • Setiap rancangan hosting di bawah BlueHost dilengkapi dengan domain percuma
 • Terdapat kredit pemasaran percuma, SSL dengan beberapa rancangan dan IP khusus
 • BlueHost membolehkan anda mempunyai pelbagai domain hosting
 • Ia mempunyai cPanel yang disempurnakan dengan semua ciri standard industri yang diperlukan
 • Penyedia hosting web cloud yang berpatutan dengan prestasi dan kebolehpercayaan yang kukuh
 • Terdapat storan dan lebar jalur yang tidak terhad
 • Anda akan menikmati add-on percuma semasa menggunakan BlueHost
 • Sokongan pelanggan yang sangat baik
 • Jaminan wang dikembalikan
 • Pilihan yang berbeza untuk perkhidmatan hosting
 • Jaminan masa tamat
 • Reputasi yang baik

Kekurangan – Apakah sisi negatif penggunaan BlueHost?

 • Tidak ada hosting Windows atau pilihan untuk memilih OS pilihan
 • Walaupun terdapat harga permulaan yang berpatutan, terdapat tempoh komitmen yang tinggi dan juga kadar pembaharuan yang tinggi
 • Pelan web hosting asas hanya membenarkan anda menjadi tuan rumah hanya satu laman web
 • Penggunaan CPU terhad
 • Akaun penjual mengalami laman web yang perlahan
 • Terdapat satu set untuk DNS lalai
 • Terdapat caj untuk penghijrahan laman web

Kesimpulannya

Adakah anda akan memilih BlueHost untuk Laman Web Joomla anda? Jawapan anda mestilah “ya” sekarang kerana anda mempunyai maklumat langsung mengenai penggunaan BlueHost untuk menjadi tuan rumah laman web Joomla anda. Sekurang-kurangnya anda tahu bagaimana prestasi penyedia hosting ini, rancangan dan harganya hosting, bagaimana anda dapat menggunakannya untuk menjalankan Joomla serta sifat positifnya dalam jangka panjang. Dalam kes ini, adalah fakta yang sangat tidak dipertikaikan bahawa anda akan mengesyorkan laman web BlueHost for Joomla kepada rakan dan pelanggan anda. Sekiranya anda berada di luar sana untuk membina blog Joomla anda atau menyiapkan laman web anda, anda pasti yakin bahawa BlueHost tidak akan mengecewakan anda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector