Apa itu Pelbagai Domain & Hosting Laman Web?

01.06.2020
Tutorial & Panduan 'Apa itu Pelbagai Domain & Hosting Laman Web?
0 7 мин.

apa-adalah-berbilang-domain-laman web-hosting


Adakah anda mencari web hosting untuk laman web yang baru dibina? Atau lebih banyak lagi? Sekiranya demikian, anda tiba di siaran web yang betul. Kenapa? Kerana dalam artikel ini, kita akan melihat bagaimana mungkin menjadi tuan rumah lebih dari 1 laman web dengan cekap dan munasabah.

Pertama sekali, anda akan mengetahui apa maksudnya menjadi tuan rumah lebih daripada 1 laman web atau domain menggunakan rancangan hosting bersama. Setelah anda mengetahui perkara itu, kami akan terus menerus dan menerangkan 3 syarikat hosting terbaik yang menawarkan hosting untuk pelbagai laman web.

Apa Artinya Hosting Beberapa Laman Web / Domain?

Menghoskan 1 laman web tunggal cukup mudah hari ini. Anda hanya menjumpai syarikat hosting web yang baik yang menawarkan ciri-ciri hebat dengan harga yang berpatutan, dan teruskan dengannya. Proses pendaftaran berjalan lancar dengan kebanyakan perkhidmatan dan sedikit berbeza.

Tetapi anda mungkin bertanya: adakah mungkin menjadi tuan rumah lebih daripada 1 laman web dengan syarikat yang sama? Jawapan ringkasnya adalah: Ya, tentu saja mungkin! ”Ok saya faham. Tetapi bolehkah saya mengehoskan beberapa laman web dalam satu akaun? ” (Anda mungkin bertanya). Soalannya dapat difahami sepenuhnya. Lagipun, siapa yang mahu membayar hosting untuk setiap laman web baru yang dikeluarkan? Itu tidak akan menguntungkan, bukan? Jadi, adakah mungkin?

Ya, anda boleh menghoskan lebih dari 1 laman web menggunakan satu akaun hosting terbuka. Maksudnya, anda tidak perlu membayar secara berasingan untuk setiap laman web baru yang anda miliki. Sekiranya anda memilih rancangan hosting yang betul yang menyokong banyak laman web, anda hanya perlu mendaftar sekali pada awalnya.

Terdapat banyak perkhidmatan dalam talian yang menyokong 2, 3 atau bahkan laman web (domain) tanpa had untuk hosting dalam satu akaun. Tetapi apa faedah menggunakan perkhidmatan yang membolehkan beberapa laman web dihoskan?

Faedah untuk Pelan Hosting Pelbagai Laman Web

Keuntungan pertama, dan mungkin paling terkenal yang datang dengan memilih rancangan hosting yang menyokong banyak laman web, adalah hakikat bahawa anda dapat mengembangkan perniagaan dengan mudah dan cepat. Mengapa perkara ini berlaku? Fikirkan saja! Katakan anda mahu membuat laman web baru yang sama sekali berbeza dengan yang sudah anda gunakan.

Dalam keadaan ini, jika anda mendaftar untuk rancangan hosting yang hanya memberi anda kemampuan untuk menjadi tuan rumah 1 laman web tunggal, anda mungkin harus membeli rancangan baru untuk laman web lain yang anda rencanakan. Tetapi perkara sama sekali berbeza, jika anda mempunyai rancangan yang menyokong banyak laman web sejak awal.

Anda boleh menambahkan laman web baru ke rancangan bila-bila masa yang anda perlukan. Sebilangan besar perkhidmatan hosting dilengkapi dengan kaedah mudah dan cepat untuk membantu menambahkan nama domain baru ke rancangan anda yang ada. Syarikat biasanya mempunyai bahagian atau butang khusus yang menangani proses ini dengan tepat.

Manfaat lain, ialah peluang anda untuk didapati dalam talian akan meningkat jika anda memiliki lebih dari 1 laman web. Sebenarnya, memerlukan lebih banyak masa untuk menguruskan beberapa laman web. Tetapi jika anda memilikinya yang sudah berfungsi dengan baik (mempunyai pendapatan pelawat yang tetap), mungkin ada baiknya melaburkan lebih banyak masa untuk sesuatu yang baru.

Dengan cara ini, anda akan dapat merangkumi lebih banyak bidang. Anda tidak semestinya perlu membuat laman web yang sama sekali berbeza dengan subjek yang anda miliki. Contohnya, jika anda mempunyai laman web yang membincangkan telefon pintar, anda boleh membuat yang baru mengenai komputer riba. Dengan melakukan ini, anda dapat membuat laman web yang sudah siap dengan lebih cepat, dan kandungan baru dapat difikirkan lebih mudah.

Sekarang, mari kita teruskan, dan bincangkan 3 syarikat hosting terbaik yang menawarkan hosting untuk beberapa laman web dalam satu akaun terbuka:

Hosting InMotion

inmotion-hosting-berbilang laman webInMotion adalah syarikat hosting web Amerika yang terkenal. Mereka menawarkan banyak perkhidmatan untuk setiap anggaran. Sebagai contoh, hanya di bahagian hosting, anda dapat menemukan semua layanan berikut: hosting bersama (perniagaan), hosting VPS, pelayan khusus, hosting reseller dan hosting WordPress.

Kali ini kami akan melihat perkhidmatan hosting bersama yang mereka tawarkan. Sama seperti kebanyakan syarikat hosting lain, InMotion juga membahagikan perkhidmatan ini kepada 3 rancangan berasingan. Ini dipanggil Launch, Power dan Pro.

Semua 3 rancangan yang saya sebutkan menyokong hosting untuk beberapa laman web:

 • Pelancaran – menyokong 2 laman web – berharga $ 6.39 / bulan
 • Power – menyokong 6 laman web – berharga $ 8.49 / bulan
 • Pro – menyokong laman web tanpa had – berharga $ 14.71 / bulan

Harga bertulis di atas boleh didapati jika anda membayar selama 2 tahun di muka. Hanya untuk 1 tahun, harga akan meningkat sedikit, tetapi tidak terlalu banyak. Pelan ketiga yang disebut Pro adalah nilai terbaik untuk wang anda, jadi saya akan membincangkannya:

Seperti yang anda lihat di atas, rancangan ini membolehkan anda mengehoskan sejumlah laman web dalam 1 akaun tunggal. Ini adalah berita baik. Tetapi oleh kerana itu, anda memerlukan sumber dan ciri yang akan membantu anda menguruskan banyak laman web, tentu saja. Nasib baik, InMotion akan memberi anda semua yang diperlukan untuk mengurus setiap laman web yang anda lancarkan dengan cekap.

Sebagai contoh, anda mendapat ruang cakera SSD tanpa had untuk menyimpan semua data anda, lebar jalur tanpa had dan jumlah akaun e-mel yang tidak terhad. Berbanding dengan rancangan pertama (Pelancaran), Pro hadir dengan prestasi 4x lebih tinggi dalam jumlah teras CPU yang tersedia dan jumlah RAM yang tersedia untuk kuasa pemprosesan.

Sesuatu yang hebat mengenai rancangan ini, adalah kemungkinan menggunakan alat pemasaran percuma: kredit iklan, alat pengurusan pelanggan, statistik pelawat dan bahkan pembangun laman web percuma (ini merangkumi banyak templat percuma yang kelihatan bagus di semua peranti). Semua alat ini akan membantu anda berkembang dengan lebih pantas dan lebih ketara di dunia dalam talian.

InMotion memberikan aksen yang hebat untuk mempunyai platform yang selamat. Pelan semasa ini dilengkapi dengan banyak ciri keselamatan yang terdapat di dalamnya. Sebagai contoh, anda mendapat sijil SSL percuma, sandaran automatik percuma (yang lain dikenakan untuk ini) dan perlindungan peretasan percuma dengan perlindungan DDoS juga.

HostGator

hostgator-pelbagai domain-hostingHostGator juga merupakan syarikat Amerika yang hadir dengan harga yang cukup rendah dan banyak ciri dalam semua rancangan hosting mereka. Sama seperti InMotion, dalam hal HostGator, kami akan fokus pada hosting bersama.

Perkhidmatan ini terdapat dalam 3 pakej berasingan:

 • Pelan penetasan: $ 2.75 / bulan
 • Pelan bayi: $ 3.95 / bulan
 • Rancangan perniagaan: $ 5.92 / bulan

Kerana rancangan pertama hanya menyokong 1 laman web tunggal, saya akan meneruskan dan membincangkan 2 rancangan lain yang lebih tinggi: Bayi dan Perniagaan.

Pelan Bayi dilengkapi dengan kemungkinan untuk mengehoskan jumlah laman web dari awal. Anda telah membacanya dengan betul: jumlah laman web yang tidak terhad dengan hanya $ 3,95 / bulan. Sekiranya itu bukan masalah, saya tidak tahu apa itu.

Kedua-dua rancangan Bayi dan Perniagaan memberi anda sijil SSL percuma, lebar jalur yang tidak dapat diukur dan ratusan pemasangan satu klik, termasuk CMS, WordPress yang popular.

Rancangan Perniagaan itu, bagaimanapun, merangkumi beberapa faedah lain berbanding dengan pakej sebelumnya. Anda juga akan menerima alamat IP khusus dan alat SEO percuma untuk menjadikan laman web anda menonjol daripada orang ramai. Anda juga boleh menaik taraf dengan bebas ke SSL Positif (disokong oleh jaminan nilai 10K).

Pada asasnya, segala yang diperlukan untuk mengehoskan beberapa laman web dalam satu akaun, terdapat dalam pakej ke-3.

Bluehost

bluehost-berbilang laman web-hostingBluehost adalah calon terakhir kami untuk menganjurkan banyak laman web dalam satu akaun terbuka. Menjadi terakhir tidak bermaksud terburuk dengan cara apa pun. Bluehost adalah salah satu pilihan utama ketika datang ke web hosting.

Semua rancangan hosting bersama mereka dibuat dengan teliti untuk menyenangkan semua jenis orang. Anda boleh memilih dari 4 rancangan hosting bersama yang berasingan, tetapi yang pertama hanya membolehkan anda mempunyai 1 laman web tunggal, jadi saya akan melewatkannya.

3 rancangan lain hadir seperti berikut:

 • Tambahan: $ 5.95 / bulan
 • Choice Plus: $ 5.95 / bulan
 • Pro: $ 13.95 / bulan

Semua pakej ini memberi anda peluang untuk mengehoskan jumlah laman web yang tidak terhad. Tidak kira yang anda pilih, ciri berikut semuanya disertakan dalam setiap pakej:

 • Ruang simpanan SSD tanpa had
 • Lebar jalur tidak dimeterai
 • Sijil SSL percuma
 • Pakar Spam
 • Nilai pemasaran bernilai $ 200
 • Sokongan pelanggan terkemuka (mudah yang terbaik dalam perniagaan bersama dengan InMotion)

Pakej Pro juga akan memberi anda alamat IP khusus bersama dengan ciri Privasi Domain dan pilihan sandaran laman web. 2 pilihan terakhir juga terdapat dalam rancangan Choice Plus.

Kesimpulannya

Sekarang anda tahu apa sebenarnya banyak laman web hosting. Ideanya adalah, anda harus mencari rancangan hosting yang membolehkan anda mempunyai lebih dari 1 laman web dalam satu akaun. Dengan cara ini, anda tidak perlu membayar lebih banyak perkhidmatan yang anda pilih.

Tidak kira mana, daripada 3 calon yang disenaraikan di sini, anda akan ikut. Semua 3 daripadanya mempunyai apa yang diperlukan untuk mengehoskan lebih dari 1 laman web dengan cekap. Fikirkan keperluan khusus anda, dan anda tidak akan gagal!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector