Bagaimana Membangun Laman Web untuk Organisasi Bukan Untung dengan WordPress?

01.06.2020
Tutorial & Panduan 'Bagaimana Membangun Laman Web untuk Organisasi Bukan Untung dengan WordPress?
0 8 мин.

membina-wordpress-laman web-organisasi bukan untung


Terdapat banyak organisasi bukan untung yang berusaha membuat perbezaan di dunia. Matlamat utama mereka adalah sentiasa memberi inspirasi dan mendorong tindakan yang membantu menyelesaikan masalah tertentu. Cara terbaik untuk menyebarkan dunia mengenai masalah dan penyelesaian di dunia adalah, baik anda meneka, membina laman web. Mengumpulkan laman web yang baik yang bukan sahaja berfungsi, tetapi menjadikan mesej jelas dan memberi kesan tidak selalu mudah.

Ini tidak menjadi masalah kepada organisasi besar seperti Keamanan hijau dan juga palang Merah, kerana mereka boleh mengupah seluruh pasukan untuk membantu. Tetapi organisasi tempatan yang lebih kecil tidak mempunyai jumlah sumber dan tenaga yang diperlukan untuk mewujudkannya. Jadi, selalunya, orang yang tidak mahir berteknologi dibiarkan melakukan pekerjaan dengan sebaik mungkin.

Jangan risau, kerana terima kasih kepada WordPress, anda juga boleh melakukannya dengan latar belakang teknikal yang minimum. Ia juga memerlukan pelaburan yang sangat minimum. Dalam senario kes terbaik, semua yang perlu anda bayar adalah hosting laman web anda. Tetapi jika anda ingin berusaha lebih jauh dan menjadikan pekerjaan anda lebih mudah sambil menjadikan laman web anda kelihatan sangat mengagumkan, tema premium adalah pelaburan yang hebat. Oleh itu, dalam artikel ini, saya akan memberitahu anda mengapa anda harus menggunakan WordPress, yang merupakan penyedia hosting kegemaran saya dan cara menyiapkannya agar sesuai dengan keperluan organisasi bukan untung. Mari kita lihat!

Sebab Teratas untuk Menggunakan WordPress

Terdapat banyak pembangun laman web di luar sana seperti Squarespace dan Wix. Ini memudahkan untuk membina laman web dengan ciri seret dan lepas, tetapi WordPress dapat melakukan perkara yang sama. Sebenarnya, WordPress adalah platform sumber terbuka, jadi percuma untuk digunakan. Pembangun laman web lain memerlukan sekurang-kurangnya $ 8 – $ 15 bayaran bulanan dan mereka tidak fleksibel seperti sistem pengurusan kandungan yang popular ini.

Ada sebab mengapa setiap laman web ke-4 dibina dengan WordPress. Ini menambah sehingga 74 juta laman web dikendalikan oleh platform ini.

Tidak perlu dikatakan, WordPress adalah pilihan terbaik untuk kes khusus organisasi bukan untung atau amal. Inilah sebab utama untuk menggunakan WordPress untuk membina laman web anda.

Sangat Mesra Pemula

WordPress sangat komprehensif dan mudah digunakan oleh sesiapa sahaja. Anda juga mempunyai banyak bahan latihan yang boleh anda gunakan. Terdapat banyak laman web dan saluran YouTube yang didedikasikan untuk WordPress, yang semuanya mempunyai tutorial hebat yang boleh anda ikuti. Anda biasanya boleh membina laman web dalam masa satu atau dua jam.

WordPress adalah Responsif Sepenuhnya

Kira-kira separuh lalu lintas internet berasal dari peranti mudah alih dengan akses web, jadi wajar jika anda membina laman web anda agar sesuai dengannya. Penting agar laman web anda berfungsi sepenuhnya di telefon bimbit juga dan pembaca dapat mengakses blog, sumbangan, acara dan apa sahaja di laman web anda dengan mudah.

Oleh itu, adalah baik bahawa WordPress menyokong tema dan susun atur yang responsif sepenuhnya. Yang harus anda lakukan ialah memilih tema yang dirancang dengan baik dan responsif sepenuhnya, tetapi 99% adalah, jadi jangan risau.

Sangat Fleksibel

Selain kenyataan bahawa WordPress sangat mudah digunakan, ia juga mudah diperluas. Anda boleh menambah banyak fungsi dan ciri dengan beberapa klik. Ini berkat sistem pemalam platform yang membolehkan anda memasang pemalam tanpa keluar dari papan pemuka. Oleh itu, anda dapat dengan mudah menambahkan setiap fungsi yang diperlukan oleh laman web bukan keuntungan anda.

Ia Menjimatkan Kos

Organisasi dan badan amal nirlaba mempunyai anggaran yang terhad sepanjang masa kerana mereka menghabiskan wang mereka di tempat yang sebenarnya memberi kesan. Oleh itu, dapat memotong sudut di mana sahaja yang diperlukan adalah pertolongan yang besar. Itulah sebabnya mengapa WordPress menjadi percuma sangat bagus. Anda tidak perlu membelinya atau apa-apa, hanya memuat turunnya dari laman web mereka atau memasangnya di pelayan hosting anda.

Anda boleh bebas sepenuhnya dengan bijak, dengan menggunakan beberapa tema dan plugin percuma yang terdapat di luar sana. Tetapi laman web anda akan kelihatan lebih baik dan akan lebih berfungsi jika anda tidak keberatan menghabiskan kira-kira $ 70 di laman web anda.

Cara Membangun Laman Web Organisasi Bukan Untung Anda Dengan WordPress

Membina laman web untuk organisasi bukan untung adalah seperti membina laman web lain dengan WordPress. Ini dapat dilakukan dalam beberapa langkah mudah dan anda dapat menghidupkan dan menjalankan laman web anda dalam dua jam atau sehari jika anda perlu menunggu perkhidmatan hosting web anda diaktifkan. Oleh itu, mari kita lihat bagaimana langkah-langkah individu untuk membina dan menjalankan laman web anda!

Langkah 1: Memilih Penyedia Hosting dan Nama Domain Anda

WordPress mempunyai pilihan hosting sendiri percuma, tetapi tidak akan menjadikan laman web anda menjadi yang terpantas. Lebih baik pergi dengan penyedia hosting komersial. Ini akan memastikan bahawa laman web anda berjalan dengan cepat dan lancar sepanjang tahun. Melakukannya akan dikenakan biaya kira-kira $ 5 setiap bulan, tetapi sebagai balasannya, laman web anda akan jauh lebih pantas dan lebih mudah diakses.

Pilihan utama saya untuk hosting adalah InMotion. Mereka adalah penyedia hosting yang paling dipercayai yang dapat saya temui kerana bukan sahaja mereka mempunyai pelayan yang kuat tetapi juga sokongan pelanggan yang kuat. Saya tidak pernah melihat laman web saya tergendala atau memuat lebih perlahan daripada yang sepatutnya. Apabila saya memerlukan masalah yang diselesaikan, saya hanya menghubungi khidmat sokongan pelanggan dan mereka menjawab dalam beberapa minit. Anda memerlukan seseorang untuk membantu anda sekiranya ada masalah di laman web anda dan anda tidak tahu mengapa.

InMotion mempunyai beberapa manusia yang paling mesra yang boleh anda hubungi untuk membantu mereka dan menyelesaikannya dengan seberapa banyak yang mereka dapat. Anda juga mendapat bonus percuma yang perlu anda bayar di tempat lain, seperti sandaran percuma dan ciri keselamatan, yang akan memastikan keselamatan laman web anda. Secara keseluruhan, InMotion adalah pilihan yang baik dan hanya akan dikenakan bayaran $ 3.99 / bulan, sekiranya anda melanggan untuk jangka masa yang lebih lama.

Memiliki nama domain yang menarik adalah penting dan terserah kepada anda untuk mendapatkannya. Setelah anda memilikinya, inilah masanya untuk melihat apakah ia tersedia dan mendaftarkannya. Anda boleh melakukannya juga melalui laman web InMotion. Anda hanya menaip nama domain pilihan anda ke dalam bar carian dan melihat apakah ia tersedia atau tidak. Sekiranya ada, klik beli dan anda akan mempunyai nama domain untuk laman web bukan untung baru anda.

Langkah 2: Memasang WordPress

install-wordpress-inmotion-hostingIni adalah langkah paling mudah kerana hanya memerlukan satu klik. Cukup log masuk ke cPanel di InMotion dan cari WordPress di antara aplikasinya. Cukup klik pada ikonnya dan pasangkannya. Proses yang sama berlaku untuk sekitar 90% penyedia hosting di luar sana, jadi tidak mungkin anda mengacaukannya.

Langkah 3: Pilih Tema WordPress

Sekiranya anda memasang WordPress, anda akan disambut dengan templat asasnya. Tidak banyak dan pastinya tidak cukup untuk menyampaikan mesej organisasi anda. Oleh itu, anda harus mencari tema yang sesuai dengan anda dan organisasi anda dengan lebih baik. Belum lagi bahawa ia juga harus kelihatan profesional agar dapat meyakinkan mungkin. Inilah yang terbaik untuk organisasi bukan untung atau amal.

Jarvis

tema jarvis-wordpress-

Jarvis adalah salah satu tema paralaks terbaik di ThemeForest. Ia fleksibel dan penuh dengan ciri-ciri, sehingga dapat dengan mudah menyesuaikan diri dengan apa sahaja jenis laman web yang ingin anda bina. Anda boleh mempunyai laman web yang sangat profesional hanya dengan memilih salah satu dari 14+ variasinya dan menambahkan teks, warna dan gambar anda sendiri. Keseluruhan susun atur Jarvis bertanggungjawab sepenuhnya dan mudah dikendalikan. Lihat demo dan lihat apakah ia sesuai dengan apa yang anda bayangkan.

Demo Jarvis & Muat turun

Churchope

tema gereja-wordpress

Churchope adalah yang paling sesuai untuk laman web bukan untung yang mempunyai banyak perkara untuk dikongsi. Ini menggabungkan semua fungsi dan penampilan yang anda mahukan dari laman web bukan untung sederhana. Anda boleh memamerkan acara, menjalankan blog atau membeli-belah di laman web anda. Ia juga mudah dikendalikan dan disediakan sehingga anda tidak perlu menghabiskan banyak masa untuk melihatnya agar kelihatan seperti yang anda mahukan. Lihat demo langsung dan lihat sendiri.

Demo Churchope & Muat turun

AmalHub

tema amal-hub-wordpress-tema

CharityHub langsing dan sederhana dan sempurna sempurna untuk memamerkan setiap aspek misi organisasi anda. Anda boleh menjalankan blog dengan mudah, menambahkan galeri dan meletakkan setiap isi kandungan yang mesti dilihat orang untuk yakin dengan mesej anda. Yang lebih baik lagi ialah hakikat bahawa anda dapat menunjukkan apa yang anda kumpulkan untuk mendapatkan sumbangan. Orang boleh mengunjungi dan melihat berapa banyak wang yang telah dikumpulkan dan berapa banyak lagi yang anda perlukan agar misi anda berjaya. Ini sangat berguna untuk organisasi bukan untung yang bergantung pada sumbangan, jadi tema ini akan sesuai dengan anda. Demo langsung juga cukup meyakinkan!

Demo CharityHub & Muat turun

Langkah 4: Pasang Plugin Berguna

Plugin inilah yang menjadikan WordPress begitu senang dan fleksibel. Mereka membolehkan anda menambahkan fungsi tertentu ke laman web anda. Dengan puluhan ribu pemalam yang ada, anda boleh menambah apa sahaja yang anda mahukan. Diperlukan beberapa klik untuk memasang pemalam. Anda mungkin perlu menonton video tutorial untuk mendapatkan yang lebih rumit tetapi kebanyakannya cukup komprehensif untuk digunakan. Berikut adalah beberapa pemalam yang mungkin berguna semasa anda berusaha membina laman web bukan untung anda.

Kesimpulannya

Anda tidak memerlukan banyak untuk membina laman web organisasi bukan untung anda, hanya memerlukan sedikit masa, kesabaran dan beberapa dolar untuk dibelanjakan. Tidak memerlukan masa yang lama untuk menghidupkan laman web anda dengan semua ciri dan penampilan yang diperlukan.

Saya harap artikel ini dapat membantu anda mempelajari sesuatu yang baru hari ini dan kami akan berjumpa dengan anda dalam masa yang akan datang!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector