Bagaimana Membuat Laman Web HTML / CSS Profesional?

01.06.2020
Tutorial & Panduan 'Bagaimana Membuat Laman Web HTML / CSS Profesional?
0 5 мин.

cara membina laman web css html profesional


Apa pun anda individu atau pemilik syarikat, anda berada di sini sekarang untuk belajar bagaimana membina laman web profesional anda sendiri menggunakan pengekodan HTML dan CSS yang ringkas. Untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai topik ini, saya memutuskan untuk melakukan penyelidikan dalam talian dan menemui banyak laman web yang memberikan panduan langkah demi langkah mengenai cara memulakan pembelajaran HTML. Dari pengalaman saya, saya tahu bahawa ketika orang mencari buat laman web HTML profesional, mereka sebenarnya tidak mahu belajar bahasa pengaturcaraan ini. Mereka mahukan penyelesaian yang mudah dan cepat untuk memulakan laman web mereka.

Buat Laman Web Profesional Anda Sendiri!

Mulakan laman web anda dalam beberapa minit dengan pembina laman web drag-and-drop yang menakjubkan ini. Tidak memerlukan pengalaman atau kemahiran pengaturcaraan!

Mula sekarang! »

Dalam tutorial ini saya akan menunjukkan kepada anda 3 cara untuk membuat laman web menggunakan HTML dan CSS; ia akan melibatkan beberapa tahap kemahiran pengaturcaraan, namun kita tidak akan memulakan dengan asas-asasnya, menjelaskan untuk apa tanda kepala dan badan digunakan. Terdapat banyak laman web yang boleh anda pelajari asasnya, misalnya w3schools.com adalah laman web yang cukup bagus.

Bina laman web HTML dari awal

Ini adalah kaedah terpanjang dan paling sukar untuk membuat laman web anda. Di samping itu, anda memerlukan pengetahuan HTML dan CSS yang baik, setiap baris kod harus ditulis oleh anda. Ini boleh memakan masa dan memerlukan masa berminggu-minggu untuk menyelesaikan projek anda. Walaupun anda mempunyai kemahiran dan pengetahuan untuk menulis semua kod itu sendiri, pada pendapat saya ia tidak bernilai masa dan usaha yang anda lakukan.

Sekiranya anda masih berkeras untuk menulis keseluruhan kod laman web anda, saya cadangkan menggunakan kerangka html seperti bootstrap untuk mempercepat proses pengembangan. Sekiranya anda merancang untuk tidak menghabiskan banyak masa untuk pembangunan, anda harus mempertimbangkan untuk mendapatkan templat.

Bina laman web menggunakan templat web HTML

Mendapatkan templat laman web siap adalah cara cepat dan mudah untuk mencapainya. Anda pasti memerlukan beberapa tahap pengetahuan HTML dan CSS untuk dapat mengubah templat untuk keperluan anda, tetapi pastinya anda tidak akan memulakan keseluruhan projek dari awal.

Berikut adalah beberapa penyedia templat html percuma kegemaran saya, dari mana anda boleh memuat turun yang paling sesuai dengan keperluan reka bentuk anda:

Penyedia yang disenaraikan di atas juga menawarkan templat responsif, ini bermaksud bahawa laman web anda bukan sahaja kelihatan baik di desktop tetapi juga akan menyesuaikan diri dengan sempurna dan resolusi skrin seperti telefon pintar dan tablet.

Sebelum mula menggunakan templat html percuma, periksa terma penggunaan dan lesen penyedia. Beberapa templat mungkin terhad untuk projek peribadi sahaja; yang lain mungkin membenarkan anda menggunakannya untuk laman web komersial juga.

Sekiranya anda mampu mendapatkan templat laman web premium, anda harus menyemak penyedia berikut:

 • http://themeforest.net/html-templates

Mendapatkan templat web dan mengubahnya mengikut keperluan anda, tidak cukup untuk menerbitkan laman web anda dalam talian. Anda juga perlu membeli nama domain dan akaun hosting premium. Saya sangat mengesyorkan menggunakan HostGator, mereka menawarkan nama domain percuma dan harga pengenalan yang berpatutan untuk akaun web hosting baru.

Bina laman web HTML menggunakan alat pembina laman web

Sekiranya anda memutuskan untuk pergi dengan pembangun laman web, mungkin anda tergesa-gesa dan ingin membuat laman web anda secepat mungkin. Menggunakan perisian untuk membuat laman web telah menjadi amalan yang sangat biasa, bukan hanya kerana mengurangkan masa pengembangan web secara signifikan, tetapi menjadikannya sangat mudah dan mudah diakses oleh semua orang. Alat pembinaan laman web tidak memerlukan pengetahuan mengenai pengaturcaraan, dengan ciri drag-and-drop dalam-dalamnya dan penyunting WYSIWYG, anda boleh membuat laman web profesional dalam beberapa minit.

Dengan HostGator, anda boleh membina laman web profesional tanpa perlu menggunakan sebarang pengaturcaraan. Pembina laman web yang terdapat di HostGator, menawarkan pelbagai templat moden yang sesuai untuk kategori yang berbeza. Pilih templat yang anda suka dan mulailah membuat laman web anda. Pembina laman web berasaskan penyemak imbas ini membolehkan anda menambah dan menerbitkan halaman yang berlainan dengan susun atur yang berbeza, memuat naik gambar, memasukkan borang kenalan dan peta Google, menambah butang facebook, komen facebook dan aplikasi sosial lain, menu, kotak, tab dan banyak lagi. Anda juga boleh membuat bahagian untuk catatan blog.

Berikut adalah tangkapan skrin alat pembangun laman web yang disebutkan di atas:

contoh pembangun laman web ehost html

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai HostGator, saya cadangkan membaca ulasan HostGator terperinci kami.

Kaedah mana yang harus dipilih untuk membuat laman web profesional anda sendiri?

Sekiranya anda baru menggunakan laman web dan HTML, dan ingin mempelajari bahasa ini, mungkin anda harus mula menggunakan susun atur laman web asas; dengan cara ini anda dapat belajar dan membina pada masa yang sama. Sekiranya anda sudah mengetahui beberapa tahap HTML dan CSS, dan ingin menyelesaikan projek anda dengan cepat, mungkin templat laman web akan menjadi pilihan terbaik. Sekiranya anda tergesa-gesa dan tidak mempunyai masa untuk belajar pengaturcaraan, pilihan terbaik adalah menggunakan pembina laman web.

Pasti ada kaedah lain juga untuk digunakan membina laman web, tetapi dalam kes ini kita telah memfokuskan pada membuat laman web HTML mudah.

Oleh itu, jika anda membuat keputusan mengenai kaedah yang akan anda gunakan, beritahu saya di komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector