Bagaimana Membuat Laman Web Profesional dengan iPad?

01.06.2020
Tutorial & Panduan 'Bagaimana Membuat Laman Web Profesional dengan iPad?
0 9 мин.

buat laman web dengan ipad


Beberapa waktu yang lalu kami mendapat e-mel dari salah satu pembaca kami, bertanya apakah mungkin untuk membuat laman web menggunakan iPad atau tablet. Dalam artikel ini saya akan menunjukkan betapa mudahnya anda membuat laman web dengan iPad, iPhone atau peranti mudah alih anda yang lain. Tutorial ini bagus untuk pemula dan pengguna yang tidak tahu pengaturcaraan.

Membuat laman web dengan iPad mempunyai beberapa batasan, tetapi masih ada banyak pilihan yang boleh anda gunakan untuk membina laman web profesional:

 • Menggunakan APP pembangun laman web
 • Menggunakan Pembangun Laman berasaskan penyemak imbas
 • Menggunakan WordPress atau CMS Responsif yang lain

Bina laman web yang menakjubkan dengan iPad anda

hosting web hostgatorGATOR adalah pembangun laman web baru yang dibangunkan oleh HostGator, yang menawarkan anda kemungkinan untuk membuat laman web profesional menggunakan iPad anda. Cubalah GATOR sekarang!

Mula sekarang “

Gunakan APLIKASI Pembangun Laman Web untuk Membuat Laman Web Anda

Terdapat banyak aplikasi pembinaan laman web di iTunes store, jadi tidak menjadi masalah untuk mencarinya. Persoalannya yang mana satu untuk digunakan? Aplikasi mana yang bagus untuk membina laman web profesional? Saya mendapat tahu bahawa aplikasi yang ditawarkan oleh Weebly adalah layak.

pembina laman web weeblyWeebly adalah pembangun laman drag-and-drop, yang membolehkan pengguna membuat laman web perniagaan, blog atau kedai dalam talian. Weebly sangat mudah digunakan; sangat sesuai untuk pemula yang tidak mempunyai kemahiran pengekodan. Perkara hebat mengenai Weebly adalah anda boleh mencubanya secara percuma.

Sekarang mari kita lihat bagaimana untuk memulakan Aplikasi Weebly. Pergi ke kedai aplikasi dan cari aplikasi, daripada memasangnya ke iPad anda. Akses aplikasi dan buat akaun percuma di Weebly untuk mendapatkan akses ke pembangun laman web mereka. Setelah akaun anda siap, pilih tema yang paling anda sukai. Terdapat beratus-ratus templat berkualiti tinggi yang boleh anda pilih. Anda boleh mengedit setiap bahagian templat ini, jadi untuk mengurangkan usaha, pilih reka bentuk yang mempunyai susun atur yang anda cari.

Sekarang anda boleh mengedit teks, menukar gambar, menambahkan elemen baru seperti tajuk, perenggan, peta, tayangan slaid, video, borang, butang dan banyak lagi, hanya dengan mengetuk iPad anda.

aplikasi pembangun laman web weebly

Setelah selesai mengedit laman web anda, anda boleh menerbitkannya ke sub-domain dan anda dapat melihatnya secara dalam talian di Safari atau penyemak imbas lain yang anda miliki di iPad anda.

Walaupun anda boleh mencuba aplikasi pembina laman web secara percuma dan juga dapat menerbitkan laman web anda, versi percuma sangat terhad. Untuk membuat laman web profesional, anda perlu menaik taraf ke rancangan premium, yang bermula pada $ 8 setiap bulan dan termasuk domain percuma selama setahun. Ini mungkin bagus, tetapi saya mempunyai pilihan yang lebih baik untuk anda. Terus membaca!

Gunakan Pembina Laman Berasaskan Penyemak Imbas untuk Membuat Laman Web Anda

Dalam kes ini, anda tidak perlu memasang apa-apa ke iPad anda. Anda hanya memerlukan Safari atau penyemak imbas web lain dan anda boleh pergi.

pembina laman web hostgatorUntuk membuat laman web anda dengan iPad atau iPhone (atau telefon pintar lain), saya sangat mengesyorkan menggunakan pembangun laman web yang ditawarkan oleh HostGator. Pembina laman web ini berasaskan penyemak imbas, jadi anda tidak perlu memasang apa-apa ke peranti anda. Fungsi seret dan lepas pembangun ini membolehkan anda menyesuaikan susun atur, mengedit kandungan, mengubah reka bentuk yang anda mahukan. Anda boleh memilih dari ribuan templat.

Pembina laman web yang ditawarkan oleh HostGator mudah digunakan, tidak memerlukan anda mengetahui HTML atau pengaturcaraan lain, hanya dengan menekan jari anda akan dapat membuat dan menerbitkan laman web profesional dalam beberapa minit.

pembangun laman web ehost dengan ipad

Pembangun laman web ini mempunyai pilihan untuk membuat blog juga untuk menambahkan produk ke halaman anda, menggunakan fungsi eCommerce.

Pada masa ini HostGator sedang menjalankan promosi, menawarkan rancangan hosting mereka, yang juga merangkumi pembangun laman web, dengan hanya $ 3 per bulan ketika melanggan sekurang-kurangnya 12 bulan. Kelemahannya ialah anda tidak boleh mencuba pembina laman web secara percuma; namun HostGator menawarkan jaminan wang dikembalikan 45 hari. Sekiranya anda tidak menyukai pembina laman web atau perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik.

Mengapa pembangun laman HostGator adalah pilihan yang lebih baik daripada Weebly? Selain kenyataan bahawa harganya lebih murah, anda juga akan mempunyai pilihan untuk menjadi tuan rumah bukan hanya satu laman web. Sebenarnya tidak ada batasan berapa banyak laman web yang boleh anda buat dan terbitkan dengan HostGator. Selain itu, anda akan dapat membuat laman web dengan alat lain seperti WordPress, Joomla atau Drupal, baca lebih lanjut untuk mengetahui caranya.

Gunakan WordPress di iPad Anda untuk Membuat Laman Web

WordPress adalah sistem pengurusan kandungan yang paling popular yang menggerakkan lebih dari 75 juta laman web di seluruh dunia. Anda juga boleh menggunakan sistem lain untuk membina laman web anda menggunakan iPad anda, tetapi saya memilih untuk mempersembahkan WordPress kepada anda, kerana ia adalah yang paling mudah dan lebih mesra pengguna, sementara yang lain lebih berorientasikan pemaju.

Kelebihan menggunakan WordPress untuk membina laman web anda ialah pada dasarnya anda dapat membuat semua jenis laman web dengannya. Tambahan pula, WordPress adalah perisian sumber terbuka dan bebas digunakan. Membina laman web anda dengan perisian pembangun laman web mungkin lebih mudah, tetapi fungsinya terhad, berbanding dengan WordPress.

Walaupun pembina laman web tidak membenarkan anda mempunyai akses ke kod laman web, dengan WordPress anda dapat mengedit, menyesuaikan dan memperluas fungsi.

Bagaimana anda boleh membina laman web dengan WordPress di iPad anda? Pertama, saya cadangkan untuk melihat tutorial kami tentang cara membuat laman web dengan WordPress. Proses membina laman web di iPad anda sangat serupa.

wordpress ios atau aplikasi android

Dengan WordPress, anda tidak perlu memasang aplikasi apa pun ke peranti anda tetapi anda mempunyai ini pilihan juga. Apa sahaja pilihan yang anda pilih, anda perlu membeli rancangan hosting yang menyokong WordPress dan membolehkan anda memasangnya secara automatik ke laman web anda. Anda juga boleh mencuba WordPress secara percuma WordPress.com, dengan membuat akaun di sana.

Aplikasi WordPress tersedia untuk IOS dan Android, tetapi sayangnya tidak membenarkan anda mengatur laman web anda, hanya membenarkan mengurus dan menerbitkan kandungan baru. Untuk menyiapkan laman web anda, anda memerlukan akaun hosting dan anda harus membelinya menggunakan penyemak imbas web seperti Safari.

Berikut adalah 3 syarikat hosting web yang saya cadangkan untuk laman WordPress yang dihoskan sendiri:

Syarikat
Harga Dari

1hosting terbaik untuk pembangun laman web ipad$ 2.75 / bln
2hosting terbaik untuk WordPress$ 3.95 / bln
3hosting perniagaan terbaik untuk WordPress$ 3.99 / bln

Setelah anda menyediakan akaun hosting web anda, log masuk ke panel kawalan. Anda akan menerima semua maklumat ini melalui e-mel dari penyedia hosting yang anda pilih. Anda juga akan mendapat nama domain percuma jika memilih salah satu penyedia yang disebutkan di atas.

 • HostGator: adalah penyedia hosting web yang boleh dipercayai untuk hosting laman web WordPress kecil dan besar. Mereka juga menawarkan pembangun laman web dengan akaun hosting mereka. Oleh itu, memilih HostGator adalah penyelesaian terbaik untuk mencuba kedua-duanya: membina laman web anda dengan pembangun atau dengan WordPress.
 • BlueHost: adalah yang terbaik bagi pengguna yang ingin membuat laman web yang lebih besar. Di BlueHost, anda mempunyai pilihan untuk menaik taraf akaun hosting anda ke rancangan yang lebih besar dan lebih hebat sekiranya anda mengatasi rancangan semasa anda. Di sini anda juga boleh memilih hosting WordPress yang dikendalikan.
 • Dalam gerakan: adalah satu lagi penyelesaian hebat untuk mengehoskan laman WordPress kecil hingga besar. Sokongan mereka juga hebat, dilatih untuk membantu pengguna dengan masalah WordPress mereka.

Di panel kawalan, anda perlu mencari ikon WordPress dan memasang perisian ke domain anda. Ini adalah tugas yang sangat mudah: cukup tetapkan nama untuk laman web anda, pilih maklumat log masuk pentadbir (ini akan digunakan untuk mengedit laman web anda), dan ketuk butang pemasangan. Proses pemasangan adalah automatik, jadi anda tidak perlu melakukan apa-apa lagi.

Setelah pemasangan siap, anda boleh pergi ke laman web anda dan mengakses papan pemuka admin WordPress. Anda mesti melakukan ini di penyemak imbas web, walaupun ini bukan aplikasi. Pautan akan kelihatan seperti ini: yoursite.com/wp-admin, pasti anda perlu mengganti nama domain dengan domain anda sendiri.

Papan pemuka pentadbir WordPress responsif, jadi ia juga kelihatan hebat di iPad dan iPhone anda. Saya mengesyorkan menggunakan iPad semasa mengkonfigurasi laman web anda, hanya kerana skrinnya lebih besar.

Sekarang anda boleh menyesuaikan laman WordPress anda dari iPad anda:

 • Tukar reka bentuk dalam Penampilan > Menu tema
 • Pasang pemalam yang anda perlukan di Pemalam > Tambah menu Baru
 • Sediakan struktur pautan laman web anda di Tetapan > Menu Permalinks
 • Tambahkan catatan atau halaman baru dalam Catatan > Tambah Baru atau Halaman > Tambah baru
 • Menguruskan fail media, terutamanya gambar di Media > Menu perpustakaan

Pemasangan WordPress standard tidak mempunyai ciri pembina halaman, tetapi anda boleh menemui beberapa pembina halaman WordPress percuma dan berbayar secara dalam talian, yang boleh dipasang ke laman web anda:

 • BoldGrid – pembina laman WordPress yang hebat, tersedia secara percuma dengan semua rancangan bersama di InMotionHosting
 • WP Bakery – adalah pembina halaman yang sangat popular yang berharga $ 46 dan berfungsi dengan hampir semua tema
 • Awesome Builder – adalah satu lagi pembina halaman premium drag and drop untuk WordPress yang berharga $ 28

Mengapa anda harus mempertimbangkan WordPress untuk laman web anda? Tidak seperti aplikasi pembangun laman web, WordPress juga dapat diedit di komputer desktop. Sebagai contoh, jika anda memilih untuk membina laman web anda dari iPad menggunakan aplikasi, di kemudian hari anda tidak akan dapat mengeditnya di komputer desktop, kecuali jika aplikasi mengizinkannya (dalam kebanyakan kasus tidak). Walaupun pembangun laman web lebih mudah digunakan, mereka sangat terhad berbanding dengan WordPress. Memang benar bahawa dengan pembangun laman web anda dapat menyesuaikan setiap elemen reka bentuk laman web, tetapi fungsinya tidak dapat diperluas. Dengan WordPress, anda tidak mempunyai batasan mengenai fungsi atau reka bentuk laman web anda.

Untuk mengembangkan laman WordPress lebih jauh, anda mungkin memerlukan sedikit pengetahuan mengenai pengaturcaraan PHP, HTML dan CSS, tetapi dengan menggunakan plugin, anda boleh melakukan apa sahaja, tanpa menyentuh kod.

Hanya untuk memberi anda beberapa contoh yang boleh ditawarkan oleh WordPress tetapi pembangun laman web tidak boleh: laman web jenis rangkaian sosial, laman jenis forum, laman web harta tanah atau senarai kereta, iklan rahsia, dll..

Kesimpulan – Kaedah Mana Yang Harus Anda Gunakan untuk Membangun Laman Web Anda dengan iPad?

Sekiranya anda mencari penyelesaian yang cepat dan murah untuk membuat laman web dengan iPad anda, saya cadangkan anda menggunakan pembangun laman web. Ini akan memberi anda semua ciri yang diperlukan untuk memulakan dengan laman web persembahan untuk perniagaan.

Walau bagaimanapun, jika anda menginginkan sesuatu jangka panjang dan anda berpendapat bahawa dalam ciri tersebut, anda ingin meningkatkan lagi laman web anda, saya cadangkan untuk menggunakan WordPress.

Akhirnya, saya ingin mendengar pendapat anda di bahagian komen di bawah. Sekiranya anda mempunyai pengalaman membina laman web dengan iPad atau iPhone atau telefon pintar lain, sila kongsi dengan kami. Juga jika anda mempunyai pertanyaan atau memerlukan bantuan untuk mengetahui pilihan mana, jangan ragu untuk meminta bantuan di bawah dalam komen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector