Bagaimana Mendirikan Kedai Dalam Talian di Australia?

kedai dalam talian-australia


Statista mengunjurkan bahawa pendapatan e-dagang Australia akan mencecah $ 21,224 juta pada tahun 2019. Pendapatan ini diramalkan menunjukkan kadar pertumbuhan tahunan sebanyak 6.2% hingga mencapai $ 26,993 juta pada tahun 2023. Penembusan pengguna dianggarkan 80.8% pada tahun 2019 dan akan mencapai 89.2% pada tahun 2023. Orang Australia membeli pelbagai produk dalam talian termasuk perkakasan dan alat, fesyen, alat hiburan, dan perkakas rumah. Perbelanjaan dalam talian di negara ini dikuasai oleh pengguna berusia antara 35 hingga 44 tahun.

Sebilangan besar pembeli dalam talian di Australia mempercayai penjual domestik, yang memberi peluang untuk kedai e-dagang tempatan. Belanja dalam talian telah menunjukkan peningkatan setiap tahun menjadikan peruncitan dalam talian menjadi masa depan perdagangan. Negeri-negeri Timur Australia menunjukkan jumlah perbelanjaan dalam talian yang terbesar. Perniagaan e-dagang harus meneliti negeri-negeri yang memproyeksikan perbelanjaan paling banyak dalam talian dan memberi tumpuan kepada mereka. Sebilangan besar orang Australia membeli-belah di telefon mereka sehingga laman web anda harus dioptimumkan untuk mudah alih.

Pilih Platform yang Betul

Memilih platform adalah mustahak untuk kejayaan kedai dalam talian anda. Tidak ada satu solusi yang cocok untuk semua aspek e-commerce kerana masing-masing mempunyai daya tarikan tersendiri bergantung pada anggaran dan objektif anda. Oleh itu, tujuannya adalah untuk mencari jalan penyelesaian yang sesuai dengan perniagaan anda. Platform e-commerce umumnya mempunyai beberapa ciri perniagaan seperti keranjang belanja, halaman paparan untuk produk, pembayaran, dan pintu masuk pembayaran.

Kedai dalam talian memerlukan pelanggan dan membina pangkalan pelanggan sangat mencabar. Anda boleh memilih untuk memanfaatkan pengikut yang anda miliki di laman media sosial anda, di mana platform yang anda pilih harus membenarkan penyatuan aplikasi lain. Ciri ini sangat berguna apabila anda ingin menambahkan beberapa fungsi di laman web anda yang tidak terdapat di platform pilihan anda.

Anda juga boleh melayari laman web pesaing anda dalam talian. Catat semua fungsi yang boleh anda tambahkan ke kedai anda sendiri. Latihan ini juga akan membantu anda melakukan fikiran mengenai fungsi unik. Menjalankan kedai e-dagang boleh membuktikan mahal. Perniagaan yang besar dapat meraih keuntungan maksimum dari ciri premium. Syarikat yang lebih kecil, sebaliknya, dapat berkembang dengan baik dengan pilihan yang lebih murah. Penjualan produk digital, misalnya, dapat dilakukan dengan mudah melalui platform sederhana.

Beberapa platform e-dagang yang popular termasuk Shopify, Magento, OpenCart, WooCommerce + WordPress, MotoCMS, dan Spree.

Perkembangan plugin WooCommerce pada tahun 2011 merevolusikan cara penjualan laman web WordPress. Plugin ini direka untuk bekerja dengan WordPress secara khusus, diperingkat sebagai platform blog paling popular di dunia. Ini mengekalkan fungsi utama utama laman WordPress dan menambah penyesuaian, keupayaan, dan konfigurasi eCommerce. Kira-kira 2.3 juta laman web menggunakan penggunaan plugin.

WooCommerce adalah sumber percuma dan terbuka, dan anda boleh menambahkan pelanjutan untuk meningkatkan lagi kebolehgunaan. Salah satu alat tambah ini adalah langganan WooCommerce, sesuai untuk pembayaran berulang dan pengurusan langganan. Salah satu tarikan popular WooCommerce adalah fleksibiliti. Anda boleh menggunakannya untuk menjual apa sahaja seperti langganan, janji temu, barang digital, dan barang fizikal. Plugin ini mempunyai analitik yang kuat, dan anda boleh mengintegrasikan analitik luaran menggunakan peluasan. Ia mempunyai lebih dari 100 pintu masuk pembayaran yang dapat anda gabungkan dengan mudah dengan laman web anda.

Cari Syarikat Web Hosting yang Boleh dipercayai

Industri runcit dalam talian dihuni oleh pelbagai penyelesaian hosting. Pasar dalam talian mempunyai identiti penjenamaan tersendiri, dan menawarkan kemudahan menjual untuk penjual pihak ketiga. Amazon dan eBay adalah contoh terbaik dari senario ini. Penyelesaian yang dihoskan sendiri sesuai untuk orang yang mempunyai banyak sumber dan ingin melabur dalam penjenamaan. Pilihan penyedia hosting anda bukan sahaja dapat memenuhi keperluan anda sekarang, tetapi juga dapat mengakomodasi pertumbuhan sesuai dengan skala perniagaan anda. Hosting e-commerce tidak dibuat sama, dan anda harus menilai cetakan kecil. Beberapa faktor yang perlu diperhatikan adalah:

 • Prestasi – Penyelesaian hosting anda harus mengikuti trafik dan pesanan pelanggan pada masa sekarang dan ketika kedai anda berkembang. Kelajuan laman web sangat penting. Adalah tidak diingini apabila laman web anda hancur sekiranya beberapa pelanggan log masuk. Pelanggan juga tidak terkenal dengan kesabarannya dan itulah sebabnya laman web anda perlu dimuat dalam waktu sesingkat mungkin. Anda harus mencari peruntukan CPU dan penyimpanan khusus rancangan anda.
 • Keselamatan – Anda lebih baik dengan rancangan yang merangkumi perakuan Secure Socket Layer (SSL). HTTPS yang lebih maju menawarkan lebih banyak keselamatan kedap udara daripada HTTP. Laman web e-dagang memerlukan pelbagai maklumat dari pelanggan termasuk nama, alamat, dan butiran kad kredit. Oleh itu, keselamatan sangat penting sehingga pelanggan anda merasa yakin ketika melayari kedai anda.
 • Pangkalan Data yang Boleh dipercayai – Pelanggan lebih suka tidak membuang masa dengan melayari semua halaman di kedai e-dagang. Sebagai gantinya, mereka menggunakan bar carian untuk menyaring pilihan mereka. Pangkalan data anda menyimpan maklumat produk anda menjadikan pemilihan pengguna lebih mudah. Sebaiknya anda akan mengetahui fail produk sebelum memilih penyelesaian, tetapi perniagaan cenderung berskala lebih cepat daripada yang diharapkan. Lebar jalur yang boleh diskalakan akan menjadi salah satu ciri yang perlu diperhatikan.
 • Waktu sibuk – Waktu buka laman web menunjukkan tempoh masa ia beroperasi dan berjalan. Walaupun semua laman web memerlukan masa penggunaan yang tinggi, lebih penting bagi kedai e-dagang. Sebarang waktu henti secara langsung boleh mempengaruhi penjualan laman web dan juga mempengaruhi kepuasan pengguna. Penyedia hosting web yang ideal akan menawarkan pemantauan 24/7 untuk operasi laman web anda. Sokongan syarikat harus tersedia dan dapat diakses untuk menangani masalah yang timbul.
 • Harga – Permulaan biasanya akan digunakan untuk pakej yang berpatutan. Hosting bersama biasanya merupakan tawaran termurah kerana harganya hanya $ 3 sebulan. Ciri-ciri premium akan dikenakan biaya dan ciri-ciri ini adalah yang paling diperlukan oleh laman web anda. Akan berguna untuk mengasingkan ciri terpenting untuk kedai dalam talian anda dan menilai penyelesaian hosting web.

wphosting-woocommerce-australia

Hosting WP

Sebilangan besar blogger dan pentadbir web Australia tertarik dengan kualiti hosting yang disediakan oleh WP Hosting. WP Hosting mempunyai tiga pakej yang dioptimumkan untuk prestasi. Rancangan Permulaan, Perniagaan, dan Korporat semuanya menawarkan akses ke Pusat Data Australia dan memberikan perlindungan DDoS yang selalu berjalan. Walaupun anda dapat menghoskan laman web di platform ini, ciri penyedia berfungsi dengan lancar dengan platform WordPress. Para pemaju dan jurutera firma telah menjadikan perniagaan mereka untuk memahami WordPress hingga ke intinya yang bermaksud bahawa semua ciri dibuat untuk menjadikan laman web anda berkinerja terbaik.

Sediakan Kedai Dalam Talian anda

Sekiranya anda sudah mempunyai hosting, kemungkinan anda telah memilih nama domain. Langkah seterusnya ialah menyiapkan laman WordPress anda selain WooCommerce. Proses ini digariskan di bawah:

Pasang WordPress – WordPress mempunyai platform perisian percuma yang tersedia untuk pemilik laman web yang berpotensi. WP Hosting, seperti kebanyakan penyedia hosting lain di pasaran, menyediakan pemasangan WordPress satu klik. Pilihan ini biasanya terdapat di panel pengguna host. Langkah terakhir proses akan mendedahkan laman web WordPress kosong yang sesuai dengan nama domain anda. Laman kosong ini kini boleh diubah menjadi laman web e-dagang yang berfungsi.

Integrasikan WooCommerce Plugin- Navigasikan ke papan pemuka di WordPress anda ke pilihan Plugin dan seterusnya ke pilihan Tambah Baru. Taip WooCommerce pada bar carian dan pilih pilihan oleh WooThemes. Perintahkan pilihan “Pasang Sekarang” di sebelah plugin, setelah itu anda akan mengklik “Aktifkan.” Anda boleh terus mengkonfigurasi plugin yang mempunyai empat halaman asas iaitu shop, cart, checkout, dan akaun saya. Persediaan setempat adalah salah satu tetapan utama untuk laman web anda. Anda akan memilih kawasan anda dan juga mata wang yang ingin anda pilih. Pemasangannya juga merangkumi unit yang akan digunakan sebagai ukuran dan dimensi untuk produk anda.

Konfigurasikan Kedai Dalam Talian anda

Kedai dalam talian anda memerlukan beberapa fungsi untuk berfungsi secara optimum termasuk:

 • Penghantaran dan Cukai – Bergantung pada produk anda, anda perlu mengaktifkan ciri untuk cukai penghantaran dan penjualan. Item fizikal, tidak seperti produk digital, memerlukan penghantaran. Halaman persediaan membolehkan penyelesaian membeli-belah asas di mana anda boleh memasukkan harga untuk penghantaran tempatan dan global. Anda mungkin memerlukan cukai jualan bergantung pada bidang kuasa anda, sebab itulah anda harus berjumpa dengan pihak berkuasa cukai tempatan atau akauntan yang disahkan. WooCommerce menyediakan modul cukai yang menganggarkan kadar cukai berdasarkan lokasi kedai anda.
 • Daftar keluar – Anda boleh mengkonfigurasi aplikasi pembayaran dan kupon pelanggan. WooCommerce membolehkan pentadbir membuat kupon di laman web mereka. Pelanggan akan melihat pilihan di halaman pembayaran. Anda juga boleh memerintahkan pemalam untuk mengira potongan kupon secara berurutan dalam keadaan di mana lebih banyak kupon digunakan untuk pembelian tunggal. Pilihan lain adalah daftar masuk tetamu yang jika diaktifkan membolehkan pelanggan menyelesaikan penjualan walaupun mereka belum membuat akaun. Halaman terma dan syarat adalah pilihan. Anda boleh menyusun garis panduan anda sendiri di bahagian kandungan dan pelanggan akan diminta membaca dan mencentang sebelum pembayaran.
 • Pilihan Pembayaran – WooCommerce membenarkan banyak percutian pembayaran bergantung pada pilihan anda. Pilihan lalai adalah PayPal, BACS, Cash on Delivery, dan Check Payments. Penyelesaian BACS membolehkan pemilik kedai mengkonfigurasi Transfer Bank Langsung di mana anda akan mengisi maklumat akaun. PayPal adalah pilihan yang paling popular, dan memerlukan beberapa syarat dari penyedia hosting anda. Anda boleh memilih untuk memiliki dua pintu masuk pembayaran kerana dapat menghadapi waktu henti. Tempat percutian lain termasuk Amazon Pay, Square, Stripe, dan Authorize.net.

Muat Naik Produk & Optimumkan untuk Mesin Pencari

Agar laman web anda beroperasi, anda memerlukan produk dalam pangkalan data anda. Navigasikan ke papan pemuka anda kemudian ke Produk. Halaman penyuntingan akan merangkumi:

 • Nama Produk
 • Penerangan Produk – Medan ini cukup besar untuk memuat seberapa banyak maklumat yang anda perlukan. Anda tidak hanya dapat menggunakan teks tetapi juga gambar, tajuk, video, dan lajur.
 • Bahagian Data Pusat – Bahagian ini membahagikan produk anda kepada beberapa kategori seperti fizikal, maya atau boleh dimuat turun. Anda juga mendapat tab untuk pelbagai parameter untuk produk anda. Produk terpaut adalah tab yang bagus untuk penjualan di mana pelanggan melihat produk yang dibeli oleh pelanggan lain dengan minat serupa. Tab berguna lain adalah “Atribut” di mana anda boleh menetapkan warna alternatif untuk item fesyen. Anda dapat menetapkan dimensi, berat, dan biaya penghantaran dengan tab “Penghantaran” dan juga menguruskan stok dengan “Inventori”.
 • Huraian Ringkas – Ini adalah versi ringkas dari keterangan produk yang akan dipaparkan kepada pelanggan.
 • Kategori Produk – Pilihan ini mengumpulkan tawaran serupa dan berfungsi seperti kategori WordPress biasa.
 • Tag Produk – Ini adalah pilihan tambahan untuk organisasi produk anda.

Setelah produk anda dipaparkan di laman web anda, sudah tiba masanya untuk menggunakan beberapa strategi pengoptimuman untuk meningkatkan keterlihatan laman web anda. WooCommerce mesra SEO walaupun tidak mempunyai banyak ciri SEO. Sentiasa gunakan keterangan produk yang harus ditaburkan dengan kata kunci yang relevan. Penerangannya semestinya menarik. Menggunakan perihalan pembuatan adalah mudah, tetapi mesin carian tidak selalu tepat ketika memilih teks mana yang asli.

Anda juga harus mengoptimumkan tajuk halaman. Halaman kategori mungkin digunakan untuk istilah yang luas tetapi bertujuan untuk sebisa mungkin dengan halaman produk. Untuk pengoptimuman tambahan, aktifkan serbuk roti di laman web anda. Pautan ini dipaparkan di bahagian atas halaman produk untuk membantu pelanggan menavigasi ke halaman sebelumnya dan halaman arahan. Mesin pencari menggunakan serbuk roti untuk menentukan struktur laman web anda dan bagaimana ia akan dipaparkan pada hasil carian. Navigasi yang bersih dan ringkas bukan sahaja menarik pengunjung tetapi juga enjin carian. Terdapat banyak plugin SEO yang berfungsi dengan lancar dengan WooCommerce.

Iklankan Laman Web Anda dan Jana Pendapatan

Manfaatkan platform media sosial untuk mengiklankan laman web anda. Jalan ini merangkumi Pinterest, Instagram, dan Twitter. Kejayaan di mana-mana laman web ini bergantung pada apa yang anda jual. Anda boleh memilih untuk menargetkan platform media sosial khusus yang berpusat pada kepentingan bersama. Untuk kecekapan, anda boleh menjadualkan kandungan anda dengan aplikasi. Sebilangan besar laman media sosial menawarkan pakej promosi yang berbeza dengan julat anggaran yang berbeza.

Menjalankan promosi adalah salah satu kaedah popular untuk mendorong penjualan. Selain memberikan kupon, anda boleh mengadakan pertandingan di laman web anda dengan bantuan pemalam. Pemberian hadiah meningkatkan minat pelanggan dan meningkatkan keterlihatan jenama. Taktik penjualan lain adalah penggunaan buletin yang memberitahu pelanggan mengenai pelepasan produk dan promosi khas.

Tawaran jual beli dan jualan silang cukup menguntungkan jika ia digunakan dengan baik. Penjualan silang merangkumi produk gabungan yang biasanya digunakan bersama. Semasa menjual, tawarkan kuantiti produk yang lebih tinggi dengan harga potongan.

Kesimpulannya

Masa depan runcit adalah dalam talian. Sekiranya anda telah merancang untuk laman web e-dagang, sekarang adalah masa untuk mengaktifkannya. Pelanggan terus tertarik dengan kemudahan membeli-belah dalam talian. Kebanyakan orang menganggap bahawa melancarkan kedai e-dagang adalah sukar kerana banyak ciri yang terlibat seperti pembayaran, penghantaran, cukai, pembayaran, dan polisi pengembalian. Platform seperti WooCommerce dan WordPress bagaimanapun telah mempermudah proses ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map