Mengapa Dapatkan Pelayan Khusus untuk Kedai Dalam Talian Anda di Australia?

01.06.2020
Tutorial & Panduan 'Mengapa Dapatkan Pelayan Khusus untuk Kedai Dalam Talian Anda di Australia?
0 10 мин.

berdedikasi-pelayan-dalam talian-kedai-australia


Web hosting boleh membuat atau mematahkan perniagaan dalam talian kerana ia merupakan tulang belakang laman web. Sebilangan besar syarikat dengan betul menyalurkan masa dan sumber untuk mencari penyedia hosting web yang sangat baik. Perkara terakhir yang anda perlukan adalah pelayan yang sesak dan lemah yang tidak dapat mengikuti trafik laman web anda.

Terdapat tiga pakej hosting web. Hosting bersama adalah rancangan hosting yang paling ekonomik di mana anda boleh membayar harga bulanan bermula dari $ 3. Permulaan menarik ke arah pakej ini yang terbukti tidak mencukupi semasa laman web ini berkembang. Hosting bersama umumnya bermaksud anda berkongsi pelayan dengan laman web lain. Risiko yang disertakan dalam rancangan ini termasuk masa dan waktu turun yang perlahan.

Hosting khusus adalah peningkatan dari hosting bersama di mana anda tidak perlu berkongsi pelayan web. Penyelesaian ini membolehkan kawalan penuh perisian dan perkakasan pelayan. Hosting khusus menampung pertumbuhan yang menjadikannya ideal untuk mengembangkan perniagaan. Pakej ini memerlukan lebih banyak kemahiran teknikal, dan biasanya lebih mahal daripada hosting bersama. Sebab-sebab yang menjadikan hosting khusus sesuai untuk kedai dalam talian termasuk:

1. Waktu Masa Terbaik

Pentingnya masa aktif yang kuat tidak dapat dititikberatkan. Tidak jarang kedai dalam talian mengalami kerosakan pada waktu lalu lintas yang tinggi. Klik Frenzy mengetahui risiko ini sehingga laman webnya hancur pada November 2018 di tengah penjualan. Pembeli beralih ke media sosial untuk memperincikan kekecewaan mereka. Pelayan laman web ternyata tidak mencukupi untuk lalu lintas yang lebih banyak daripada biasa.

Dalam dunia digital, waktu henti dapat dibandingkan dengan menolak pembeli di kedai fizikal. Waktu henti mengarahkan pelanggan anda ke laman web lain. Sebilangan pentadbir dalam talian berpendapat bahawa waktu henti yang singkat tidak memudaratkan penjualan, tetapi mereka mungkin tidak salah. Pada tahun 2018, Amazon kehilangan antara $ 72 hingga $ 99 juta semasa Hari Perdana tahunannya. Walaupun kedai anda tidak akan kehilangan wang sebanyak Amazon, ia akan menunjukkan kemungkinan besar kerugian downtime.

Pelanggan baru mengukur prestasi kedai dalam talian. Tidak ada yang membuat pelanggan kecewa daripada syarikat yang tidak memenuhi jangkaan. Waktu bekerja secara langsung berkaitan dengan reputasi. Industri e-dagang sudah tepu, dan perniagaan baru terus berkembang. Reputasi yang kukuh lebih penting daripada sebelumnya. Enjin carian memberi ranking pada laman web dengan waktu henti yang tinggi, yang bermaksud pesaing anda akan mendapat kedudukan lebih baik dan menarik lebih banyak pelanggan.

Pada hakikatnya, tidak ada uptime 100%. Kombinasi kemahiran manusia, perkakasan, dan perisian tidak boleh dibodohkan sepenuhnya. Objektifnya adalah untuk mengurangkan kemungkinan gangguan dalam sistem ini sebanyak mungkin. Penyelesaian yang dihoskan telah maju dari segi penyimpanan, lebar jalur, kapasiti pelayan, dan peruntukan CPU. Waktu operasi sebanyak 99.99% adalah wajar dan sering dijamin dalam kontrak dengan pengurus hosting. Anda boleh menggunakan aplikasi perisian untuk memantau waktu operasi yang sebenarnya dan memastikan tuan rumah memenuhi perjanjiannya.

2. Kelajuan dan Prestasi

Masa adalah wang, dan fakta ini berlaku terutama untuk laman web e-dagang. Masa muat yang diharapkan pelanggan di kedai dalam talian terus menurun. Sebagai contoh, pada tahun 2006, rata-rata pengguna dalam talian menjangkakan halaman akan dimuat dalam masa lapan saat sementara pada tahun 2010, halaman tersebut menurun hingga dua saat atau kurang. Pemain utama seperti Google dan Amazon mempunyai banyak laporan untuk menggambarkan kepentingan masa muat kepada pelanggan. Kajian selanjutnya membuktikan bahawa peningkatan kelajuan laman web sedikit sebanyak dapat meningkatkan penukaran dengan ketara.

Sekiranya laman web anda berjalan di pelayan bersama, sumber akan diedarkan antara anda dan laman web lain. Mana-mana laman web yang mendapat sumber pertama dapat menuai hasilnya. Namun, pada rancangan hosting khusus, anda diperuntukkan sejumlah sumber, dan tidak ada yang dapat mengakses bahagian anda. Bergantung pada pakej anda, anda akan mendapat peruntukan untuk Ram, lebar jalur, penyimpanan dan keselamatan. Anda boleh memilih rancangan yang lebih tinggi apabila laman web anda berkembang. Mempunyai sumber daya anda sendiri juga bermaksud bahawa anda dapat mengkonfigurasi semula tetapan dan menyatukan aplikasi lain untuk meningkatkan kelajuan laman web.

Mempunyai sumber yang dikhaskan akan mengurangkan waktu henti untuk laman web anda. Masa muatan yang cepat mempunyai beberapa kelebihan. 46% pembeli misalnya yang meninggalkan troli membeli-belah menyalahkan kelajuan muatan yang perlahan untuk tindakan ini. Apabila pembeli memilih “beli sekarang” atau “daftar keluar” mereka menjangkakan reaksi seterusnya akan berlaku dengan cepat. Laman web yang perlahan tidak mendorong penukaran, dan ini seterusnya mendorong pembeli daripada melayari platform anda.

Enjin carian menyukai laman web yang pantas dan biasanya menjadikannya lebih tinggi di laman carian. Google telah menggunakan kepantasan dalam peringkatnya sejak 2010. Sebuah laman web e-dagang perlu memanfaatkan SEO untuk dilihat, sebab itulah kelajuan pemuatan sangat penting daripada sebelumnya. Ini juga merupakan strategi terbaik untuk mempunyai akaun e-mel, domain, pangkalan data tambahan tanpa had dengan rancangan hosting khusus anda sekiranya anda melancarkan projek lain di laman web anda.

Hosting khusus adalah pakej yang lebih dipercayai kerana kurang terdedah kepada kerosakan atau turun daripada laman web di hosting bersama.

3. Keamanan yang dipertingkatkan

Penjualan dalam talian menawarkan banyak peluang untuk usahawan, tetapi mereka juga berisiko. Ancaman keselamatan digital yang paling terkenal adalah penipuan. Sebilangan besar kedai dalam talian mempunyai ciri pelanggan untuk menyimpan maklumat seperti perincian penghantaran dan sejarah pembelian. Peretas boleh mendapatkan akses ke akaun ini dan menggunakannya untuk melakukan pembelian tanpa izin. Sekiranya anda tidak melindungi maklumat pelanggan dengan secukupnya, anda membukanya untuk melakukan penggodaman dan penipuan. Penipuan kad kredit agak biasa, kerana tidak seperti kedai fizikal, anda tidak mempunyai cara untuk memastikan identiti pembeli.

Serangan DDOS adalah satu lagi ancaman keselamatan. Penggodam biasanya merampas pelayan hosting anda dan menjejaskan fungsi mereka atau menggunakannya untuk menyerang pelayan lain. Serangan DDOS sangat tidak diingini kerana ia menyebabkan downtime yang serius dan jika ia terus berlaku, boleh menyebabkan penjualan dan reputasi anda dikalangan pelanggan anda. Sebilangan besar hos web menyediakan sistem pengesahan untuk menambah penyelesaian standard berdasarkan kata laluan.

Semasa memilih hos web, pilih pakej yang merangkumi:

 • Sijil SSL – Lapisan Soket Selamat direka untuk menyulitkan maklumat antara penjual dan pembeli. Urus niaga e-dagang melibatkan pertukaran maklumat sensitif seperti maklumat kad kredit, alamat, perincian bank, dan sejarah pembelian.
 • VPN – Jaringan awam dapat diakses oleh banyak orang dan itulah sebabnya mereka cukup rentan terhadap penjenayah siber. Rangkaian Peribadi Maya mempunyai pelayan di luar lokasi selain menyulitkan maklumat. Pilihan yang paling berkesan ialah SSL-VPN dan Open-VPN.
 • Pengauditan keselamatan – Host web anda harus memantau laman web anda dengan lebih kerap. Audit mengesan ancaman keselamatan dan menanganinya dengan sewajarnya.
 • Perlindungan terhadap ancaman DDOS – Serangan DDOS membuat pasukan keselamatan sakit kepala kerana mereka sering berubah bentuk untuk menentang tindakan yang dilaksanakan terhadap mereka. Kemudahan DNS biasanya digunakan untuk menghilangkan lalu lintas yang mencurigakan.

Ciri-ciri di atas tersedia dengan pakej hosting yang paling khusus dan penting untuk menjalankan laman web e-dagang anda dengan lancar. Beberapa rancangan menawarkan firewall khusus untuk perlindungan tambahan. Firewall adalah perisian standard dalam komputer, dan mereka menyekat pengguna untuk mendapatkan akses ke kandungan atau laman web tertentu. Semasa menggunakan hosting bersama, permintaan yang disekat untuk mengakses laman web lain juga dapat disekat di laman web anda. Dengan hosting khusus, ada peraturan khusus yang mengatur akses platform anda yang sesuai untuk maklumat sensitif.

Sebagai tambahan kepada tetapan keselamatan yang disediakan oleh host web anda, anda juga dapat menerapkan beberapa perisian anda sendiri termasuk perisian anti-virus.

4. Kawalan Penuh Laman Web Anda

Dengan hosting khusus, kejayaan laman web e-commerce anda akan bergantung sepenuhnya pada usaha anda. Anda perlu memastikan bahawa pelayan dijaga dengan baik dan dilindungi dari ancaman. Hosting bersama tidak begitu sesuai untuk laman web e-dagang kerana beberapa laman web mungkin menggunakan sebahagian besar sumber sehingga hasilnya tidak begitu baik. Dengan hosting khusus, pelayan dengan peruntukan tertentu digunakan untuk laman web anda yang optimum.

Oleh kerana hosting khusus membolehkan anda mengkonfigurasi keperluan perisian dan perkakasan anda, langkah pertama adalah mengamankan laman web anda dengan betul. Anda mempunyai kawalan penuh terhadap keselamatan dan keperluan kebenaran anda supaya anda dapat menyulitkan maklumat pelanggan. Apabila laman web anda berkembang, anda akan dapat menambah dan menyingkirkan sebarang aplikasi atau perisian.
Kelebihan lain dengan hosting khusus adalah fleksibiliti di mana anda boleh menggunakan pelayan anda untuk sebilangan projek selagi berada dalam had yang diberikan dari segi penyimpanan dan lebar jalur.
Terdapat alat tanpa had untuk membantu mengoptimumkan prestasi laman web e-dagang dalam kategori pemasaran, perniagaan, laman web, penyelidikan, dan analisis.

Hosting khusus memerlukan banyak usaha langsung dari pihak pelanggan, dan beberapa penyedia host web mengurus hosting khusus dengan bayaran tambahan. Pembekal anda akan melaksanakan sebahagian besar persediaan untuk anda. Anda boleh membeli penyelesaian ini sebagai pakej atau membeli perkhidmatan apabila anda memerlukan juruteknik untuk membantu anda.

5. Sokongan Teknikal Khusus

Laman web e-dagang sangat rapuh kerana sebarang gangguan akan mempengaruhi penjualan secara langsung. Oleh itu, kebanyakan pelanggan hosting mencari penyedia yang menawarkan sokongan 24/7 sepanjang hari sepanjang tahun. Kakitangan ini bukan sahaja boleh didapati tetapi juga pakar. Sekiranya anda perlu mengkonfigurasi tetapan perisian yang kompleks, pasukan penyedia harus cukup berpengetahuan untuk membantu anda dengan memuaskan. Penyedia hosting harus menawarkan lebih banyak saluran untuk mengakses pasukan sokongan. Saluran ini boleh merangkumi sembang langsung, e-mel, tiket, dan telefon. Sebilangan besar pakej hosting khusus memberikan jaminan ini yang bermaksud bahawa bantuan yang anda perlukan tersedia sepanjang masa. Penyedia hosting yang berdedikasi memantau laman web secara berkala yang merupakan jaminan tambahan bahawa laman web anda akan dijaga dari gangguan dan risiko keselamatan.

Mengapa Saya Mengesyorkan Hosting WP

wphosting-dedicated-server-australia

WP Hosting – Pelayan Dedicated Australia

Salah satu penyedia hosting khusus yang paling terkenal di Australia ialah WP Hosting. Ia didirikan untuk menyebarkan perkhidmatan hosting yang berkualiti ke laman web dan blog yang berpusat di Australia. Dengan klien mulai dari pemerintah, korporat, perusahaan kecil, dan individu, WP Hosting memiliki infrastruktur yang mencukupi untuk memenuhi semua jenis kebutuhan hosting. Pelan asasnya adalah pakej Permulaan yang sesuai untuk blog peribadi yang tidak menggunakan banyak jalur lebar dan storan lalu lintas. Pakej Perniagaan ditingkatkan untuk merangkumi sokongan telefon selain pakej e-mel. Sekiranya anda mempunyai laman web yang kompleks yang menerima lalu lintas dari banyak pengguna serentak setiap hari, maka pakej Korporat sangat sesuai untuk anda.

WP Hosting dirancang untuk berfungsi dengan lancar dengan WordPress. Dalam e-commerce, WooCommerce menguasai 32% pasaran. Ini adalah peluasan e-dagang untuk platform laman web WordPress yang lebih popular. Ketika datang ke SEO, WooCommerce + WordPress bersinar dari semua pesaing lain. Menggunakan kombinasi ini meningkatkan keterlihatan anda di enjin carian yang merupakan antara tujuan utama sebuah kedai dalam talian. Banyak alat tambah telah dikembangkan untuk menjadikan WooCommerce lebih hebat termasuk alat pemasaran e-mel dan fungsi laman keahlian. Penyedia telah menggabungkan banyak penyesuaian dalam perkhidmatan untuk menyesuaikannya dengan WordPress.

WP Hosting menyediakan penghijrahan masuk percuma di mana laman WordPress anda akan dipindahkan ke platform hosting baru tanpa waktu henti. Pentadbir web Australia akan menyukai kakitangan tempatan di WP Hosting yang bermaksud bahawa tidak ada yang tersesat dalam terjemahan ketika berinteraksi dengan mereka. Pusat sokongan 24/7 adalah kelebihan yang ketara, dan anda boleh menghubungi mereka pada bila-bila masa siang atau malam. Keselamatan multilayer penyedia ditambah dengan perlindungan DDOS yang sentiasa aktif. Langkah-langkah keselamatan ini praktikal sangat sukar untuk menjalankan kedai e-dagang. WP Hosting telah bekerjasama dengan beberapa jenama terkenal seperti University of Melbourne dan Melbourne Convention Exhibition Center.

Kesimpulannya

Kedai e-dagang memerlukan lebih banyak sumber daripada yang diperlukan oleh laman web standard. Anda mungkin terharu ketika membina kedai e-dagang yang berfungsi. Anda mungkin pernah mendengar platform seperti Shopify dan Magento yang membolehkan anda menyelami muat naik produk. Yang lebih popular ialah WordPress dengan pelbagai pluginnya yang menjadikan laman web e-commerce berprestasi tinggi. Sistem pengurusan kandungan yang anda pilih terserah kepada anda, dan ia harus memenuhi permasalahan segera dan masa depan anda.

Sebilangan besar pentadbir cuba menjimatkan wang dengan memilih hosting bersama yang menjadi tidak cekap untuk platform yang kekurangan sumber seperti kedai dalam talian. Oleh kerana anda berkongsi sumber dengan laman web lain, laman web anda mungkin kehilangan waktu operasi pada waktu kritikal. Hosting khusus mungkin merupakan pilihan yang lebih mahal, tetapi laman web anda akan mendapat keuntungan daripada masa operasi yang ditingkatkan, lebih banyak pilihan keselamatan, kawalan penuh, dan pasukan sokongan yang berdedikasi. Di Australia, anda boleh mengakses pelayan khusus dari WP Hosting untuk membawa usaha e-dagang anda ke tahap seterusnya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector