Cum și de ce începeți un blog personal?

01.06.2020
Tutoriale & Ghiduri 'Cum și de ce începeți un blog personal?
0 20 мин.

Start-personal-blog


Internetul este plin de idei și există o mulțime de spații pentru ele. Toată lumea adoră să împărtășească ceva despre ceea ce se întâmplă în viața personală sau profesională sau în mintea lor. În plus, există întotdeauna persoane interesate de ei, întrucât 77% dintre utilizatorii de internet citesc postări pe blog.

Pe lângă atingerea unui public numeros, există numeroase avantaje pentru a începe propriul blog personal. Puteți construi o relație solidă cu publicul dvs. care se bazează pe încrederea reciprocă. Vor avea un eșantion al procesului dvs. de gândire, valorile personale și tot ceea ce dețineți cel mai important. Este o modalitate de a interacționa cu ei la nivel mai personal. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă construi marca personală și de a face clienții să vă contacteze în acest proces. Pe scurt, un blog personal vă permite să răspândiți cuvântul despre tot ce aveți de arătat lumii.

Dar înainte de a trece la pasii în acest sens, este important să vorbim despre ce este un blog personal.

Ce este un blog personal?

Un blog personal este un spațiu în care poți scrie aproape orice, fără să ai obiective specifice sau să fii nevoit să urmărești audiența. Mulți oameni o fac doar pentru distracție sau pentru a interacționa cu oamenii. Blogul dvs. nu trebuie neapărat să facă nimic cu afacerea dvs., deși poate avea un impact asupra acesteia.

Practic, un blog personal este un site hobbyist pentru persoanele cu interese sau hobby-uri similare sau identice. Vor veni să citească despre părerile și ideile dvs. și să vă împărtășească cu voi. Este o șansă bună să întâlnești oameni care se află pe aceeași pagină ca tine.

Totuși, așa cum am spus, poate avea un impact profund și asupra afacerii tale. Pentru început, poate influența cu siguranță expunerea profesională. A avea un loc în care oamenii pot veni să-ți citească interesele și gândurile personale este un mod excelent de a-ți construi brandul personal. Cu toate acestea, mulți oameni nu o fac pentru că cred că nu au timp pentru asta.

Însă realitatea este că, dacă puteți dedica aproximativ 30 de minute scrisului în fiecare zi sau chiar cel puțin o ocazie pe săptămână, va plăti. Desigur, perioada exactă pe care trebuie să o investești pentru a lucra la ea va depinde de ceea ce vrei să obții cu ea.

Înainte de a ne referi la numeroasele avantaje ale rulării unui blog personal, vom explica mai întâi cum puteți să faceți acest lucru. Lansarea blogului tău este mai ușor decât ai putea crede. Va necesita doar o oră sau două din atenția dvs. concentrată și niciun fel de abilități de programare.

Crearea blogului personal WordPress

Aproximativ 30% din toate site-urile web de pe web rulează pe WordPress, deoarece este atât de simplu de utilizat încât oricine poate lansa un site web cu acesta. Atât începătorii, cât și profesioniștii adoră acest sistem de gestionare a conținutului, deoarece face rularea unui site foarte eficient.

Cu toate acestea, înainte de a putea începe site-ul cu acesta, veți avea nevoie de un nume de domeniu captivant și spațiu de găzduire pentru acesta. Acest lucru ne conduce la primii doi pași ai procesului.

1. Cumpărarea unui nume de domeniu

În primul rând, apucați o foaie de hârtie și stabiliți-vă numele de domeniu. Trebuie să fie ceva atrăgător și ceva care să comunice clar despre ce este blogul tău sau pentru cine este. Ar trebui să aveți nevoie de cel puțin câteva zile pentru a face brainstorm numele de domeniu și pentru a face o analiză pe parcursul căreia ar funcționa cel mai bine și care este cel mai comercializabil. Este important să mergi cu ceva care îți rulează doar limba.

După ce ați obținut un nume de domeniu adecvat, verificați dacă este disponibil. Puteți face acest lucru pe o multitudine de site-uri web, cum ar fi, GoDaddy sau NameCheap. De asemenea, puteți sări peste acest pas și puteți să îl faceți după ce ați obținut un nume de domeniu adecvat. Veți putea verifica disponibilitatea domeniului și chiar să îl cumpărați la compania de găzduire pe care o alegeți. Pentru a face și mai bine, puteți obține gratuit prin majoritatea furnizorilor de hosting.

2. Obțineți un plan de găzduire

După ce ai un nume de domeniu în care oamenii pot ajunge pe site-ul tău, va trebui să ai propriul tău fragment de internet. După ce aveți un plan de găzduire adecvat, veți putea instala WordPress cu un singur clic și veți începe să vă proiectați site-ul. Dar înainte să se întâmple acest lucru, va trebui să alegeți printre numeroșii furnizori de găzduire disponibili. Pentru a vă facilita lucrurile, am selectat trei furnizori de găzduire pe care i-am considerat cei mai potriviți bloggerilor, atât din punct de vedere al eficacității, cât și al bugetului..

Dacă faceți totul de unul singur, ar trebui să vă asigurați, de asemenea, că echipa de asistență a furnizorului de hosting este în spatele dvs. Vrei să ai o echipă de experți care să te ajute să rezolvi orice dificultate tehnică cu care te poți confrunta pe parcurs și crede-mă, vei avea nevoie de ea.

 • SiteGround: este cu ușurință una dintre cele mai populare și cele mai ieftine soluții de găzduire pentru WordPress. Este perfect de încredere și face ca site-urile să se încarce într-un interval de 600 de milisecunde. Deci, nu veți avea doar o bază solidă pentru blogul dvs., ci și o experiență de utilizator ucigașă. Planul lor costă 3,95 USD și veți putea facil gestiona 10 000 de vizite în fiecare lună.
 • BlueHost: este, de asemenea, incredibil de popular, mai ales că planurile lor sunt ieftine și doar și-au reînnoit arhitectura de server. Puteți obține un plan de găzduire cu doar 2,95 USD pe lună. Acesta vă va oferi un serviciu solid care vă va permite blogul dvs. să funcționeze mai repede decât media industriei. Mai mult, panoul de control este extrem de ușor de utilizat.
 • HostGator: este unul dintre puținii furnizori de găzduire care oferă hosting ieftin de cloud pentru clienții lor. Cloud Hosting este mai fiabil și mult mai rapid decât orice altceva. Acest lucru este valabil mai ales pentru că se transmite pe o rețea întreagă de servere și computere, nu un număr selectat de servere ca toate celelalte. Acesta este motivul pentru care este minunat că HostGator oferă un pachet pentru 4,95 USD pe lună.

Puteți face alegerea pe baza bugetului sau a experienței pe care doriți să o aveți. Ar trebui să faceți și dvs. cercetări despre aceste companii, dar vă putem asigura că acestea vor fi perfecte pentru a rula un blog personal.

Fiecare dintre ele oferă funcții ușor de utilizat, care vă vor permite să configurați site-ul dvs. web cu doar doar câteva clicuri.

3. Instalați WordPress

Acum, după ce ai cumpărat planul tău de găzduire și ai acces la cPanel, trebuie doar să îl răsfoiești pentru a găsi pictograma WordPress. Este nevoie de un singur clic pentru a-l instala și lansa site-ul de acolo. Veți fi întâmpinat de un ecran de întâmpinare care este același pentru fiecare utilizator WordPress, iar de acolo încolo, depinde de dvs. cum îl proiectați.

4. Proiectează-ți site-ul

Există zeci de mii de teme disponibile pentru WordPress, așa că trebuie doar să îl alegeți pe cel care se potrivește cel mai bine personalității și brandului dvs. Există o mulțime de teme pe care le puteți utiliza gratuit, dar nu le-am recomanda dacă nu aveți abilități de codare. Temele pre-codificate făcute profesional sunt cele mai bune pentru utilizatorii noi. Deși costă aproximativ 60 de dolari, vei lucra cu ei mult mai puțin. De obicei, au o interfață intuitivă care vă permite să schimbați textele, imaginile și să reglați numeroase elemente de design după bunul plac.

Cu toate acestea, dacă doriți să extrageți totul și să vă proiectați site-ul de la zero, folosind instrumente simple de drag and drop, atunci există și o soluție puternică pentru asta. Trebuie doar să descărcați și să folosiți Divi, un constructor de teme pentru WordPress. Îți va permite să creezi designul perfect pentru blogul tău.

Orice aveți în minte, asigurați-vă că reprezintă perfect cine sunteți și mesajul dvs. Cu cât designul tău poate reflecta mai exact ce înseamnă blogul tău, cu atât este mai probabil ca acesta să apeleze la publicul potrivit.

În plus, va trebui să configurați paginile site-ului dvs. într-un mod în care utilizatorii să poată naviga într-un mod cuprinzător. Este important să ajungă la toate informațiile și la postările pe care le caută cu trei clicuri maxim. Mai mult, asigurați-vă că adăugați o bară de căutare care face găsirea postărilor cât mai ușor posibil.

Dacă nu doriți să interacționați prea mult cu designul site-ului dvs., chiar și cu instrumente de drag and drop, puteți angaja un dezvoltator profesionist. Puteți merge mult mai departe cu un site web conceput de cineva mai experimentat, dar vă va costa și mult mai mult capital.

5. Crește-ți blogul

După ce ai suficiente postări pe blog pentru a fi afișate, este timpul să anunți lumea despre ele. Va trebui să introduceți arta comercializării blogului dvs., care necesită destul de mult timp. În funcție de obiectivele dvs. specifice sau de lipsa acestora, va trebui să investiți întreaga sau niciuna din energia dvs. în marketing. Postarea pe rețelele de socializare, blogurile invitați și alte tactici sunt o modalitate excelentă de a-ți crește publicul. Ar trebui să faceți niște cercetări în marketingul dvs. pentru a-l ajuta să câștige tracțiune și să-l ajungați într-o poziție care să beneficieze afacerea dvs..

De asemenea, este esențial să cercetați unele dintre cele mai importante tactici de marketing pentru bloggeri. Acestea sunt marketingul SEO, PPC și Social Media. Nu trebuie să fiți un maestru în niciuna dintre acestea, dar va trebui să aveți câteva cunoștințe practice de bază pe care le puteți implementa.

De exemplu, atunci când vine vorba de SEO, ar trebui să lucrați la conectarea internă a site-ului dvs. și să creați backlinkuri prin intermediul blogurilor de oaspeți. Ambele sunt ușoare și necesită să faceți același lucru pe care îl veți face tot timpul. Organizarea informațiilor și scrierea postărilor de calitate din aceasta; prin urmare, interconectarea.

Interconectarea permite utilizatorilor dvs. să navigheze rapid și ușor prin site-ul dvs. Nu afectează în mod direct SEO-ul site-ului dvs., dar experiența utilizatorului de calitate pe care o obțineți de la acesta. Inserarea de link-uri către alte postări relevante pe blogul dvs. va menține utilizatorii pe site-ul dvs. mai mult timp și mai important, va da mai multă valoare acestora.

Pe de altă parte, blogul pentru invitați este unul dintre cele mai mari instrumente pentru creșterea blogului tău. Este modalitatea perfectă de a obține trafic direcționat către blogul tău. Poți ajunge la cititori care au aceeași pasiune ca a ta. Exact asta vrei să faci, nu? Deci, vizarea blogurilor care funcționează în aceeași nișă și atrage aceeași audiență ca a ta este de o importanță esențială.

PPC este cea mai rapidă modalitate prin care poți obține un public țintit pentru blogul tău, dar ar trebui să-l folosești doar dacă ai ceva de vânzare sau ai vreun fel de plan de afaceri în loc. Odată ce încetați să plătiți pentru PPC, acea cantitate imensă de trafic se va disipa. Este o soluție pe termen scurt pentru a câștiga mai mulți bani.

În cele din urmă, marketingul social media este un mod uimitor de a face tot ce am menționat mai sus. Indiferent dacă plătiți pentru reclame sau alegeți să o faceți organic, puteți viza cititori noi și puteți construi o comunitate în jurul blogului dvs..

Indiferent dintre acestea pe care le alegeți sau toate dintre ele, asigurați-vă că veți cerceta iadul din fiecare tactică și veți fi practic în acest sens. Chiar dacă utilizați o simplă tactică de creștere, vă puteți crește exponențial șansele de succes.

Avantajele rulării unui blog personal

Blogging-ul are numeroase avantaje personale și profesionale. Toate acestea oferă oamenilor un motiv de a urmări blogurile ca una dintre pasiunile lor. Iată câteva motive grozave pentru care bloggingul te-ar servi pe mai multe niveluri.

Dă expresie pasiunii tale

Există o mulțime de bloguri care există doar pentru a oferi spațiu pasiunii și ideilor cuiva. Poate fi orice, de la gătit, la afaceri, politică, finanțe personale, arte marțiale, marketing sau blog în sine, îl numești. Dacă aveți ceva care vă place și doriți să-l împărtășiți cu alții, bloggingul ar putea fi doar modalitatea perfectă de a face acest lucru.

Puteți duce ceea ce vă place la un alt nivel, făcând cercetări suplimentare și formulându-vă propriile idei. Dacă se va dovedi a fi valoros pentru cititorii dvs., va beneficia, de asemenea, de reputația dvs. și va avea beneficii monetare.

Au un impact

S-ar putea să vă angajați pasiunile pentru a sprijini o cauză specifică sau pentru a vă asigura că alții învață din experiențele dvs. Indiferent dacă cauza pe care doriți să o susțineți este de mediu, socială, politică sau un mod de a obține sprijin, bloggingul este o modalitate excelentă de a face acest lucru.

Este modalitatea perfectă de a spune ceva altcuiva, dar poți spune. Puteți ajunge la întreaga lume pe un nivel cu totul nou. Comunicarea adevărurilor și conducerea celorlalți este unul dintre cele mai satisfăcătoare lucruri pe care le puteți face de-a lungul unei cariere.

Împărtășește-ți cunoștințele

Dacă știți ceva special sau aveți acces la informații pe care nu mulți le au, îl puteți împărtăși. Dacă doriți să vă împărtășiți expertiza sau să găsiți alți experți cu obiective similare cu ale dvs., blogging-ul este perfect. Mai mult, cunoștințele sunt valoroase, astfel încât să puteți monetiza cu ușurință blogul și să faceți bani din acesta. Este, de asemenea, modalitatea perfectă de a-ți arăta calificările și de a-ți comercializa serviciile online.

Nimeni nu poate face exact ceea ce faceți și nu ar trebui să vă fie frică să vă împărtășiți procesul. Dacă oamenii ar putea doar să o copieze și să o facă singuri, decât industria dvs. nu ar avea nevoie de profesioniști ca tine în primul rând. Împărtășirea cunoștințelor și modul în care prelucrați anumite sarcini nu va face decât să crească cantitatea de încredere pe care o investesc în dvs. Împărtășești cea mai mare parte din ceea ce știi îi va permite oamenilor să vadă o porție din munca ta.

Lucrează la abilitățile tale de scriere

Cel mai bun mod de a-ți lucra abilitățile de scriere este, ai ghicit, scriind. Dacă aveți un blog care are ca obiectiv o comunicare de calitate, va lucra la abilitățile dvs. de scriere, spre deosebire de orice altceva. Acest lucru este excelent, deoarece cititorii dvs. vă vor oferi o mulțime de feedback pe care le puteți folosi pentru a aduce îmbunătățiri cu fiecare piesă nouă pe care începeți să o scrieți.

Vei fi surprins cum scrierea îți poate organiza gândurile și modul în care vezi lumea. Mai mult, va schimba și modul în care comunicați cu oamenii din viața voastră. A fi capabil să vă articulați cu exactitate gândurile și ideile este despre ce este vorba. După ce puteți face asta, cuvintele dvs. au o putere mult mai mare, care va afecta toate domeniile vieții și afacerii voastre.

Aflați cum puteți crea un flux de venit pasiv

Mulți oameni pornesc un blog ca o modalitate de a câștiga bani online. De obicei, încep cu un blog care le oferă idei unor nișe noi care le-ar putea face mai mulți bani. Rularea unui blog într-un mod care să facă bani vă va ajuta să înțelegeți mai multe despre cum funcționează comerțul electronic. Poate fi o investiție care să înflorească în perspectivele viitoare.

Să știi cum să folosești atenția pentru a câștiga bani este ceea ce înseamnă afacerea online. Există numeroase modalități prin care îți poți monetiza scrisul și ceea ce iubești. Indiferent dacă alegeți să o faceți prin reclame, vânzând produse afiliate sau cursuri online, depinde de dvs. Cel mai important este să vindeți ceva care să fie direct legat de orice scrieți. Toată lumea vrea să cunoască recomandările experților.

Extindeți-vă rețeaua profesională

Rularea unui blog este un efort comunitar și unul dintre motivele principale pentru care oamenii se implică în el. Oricare ar fi scopul tău cu bloggingul, construirea relațiilor și obținerea expunerii îl vor ajuta cu siguranță. Creșterea rețelelor dvs. are numeroase avantaje secundare precum accesul la seminarii, ateliere, dezvăluire de produse și alte surse benefice. În plus, este important să aveți o reputație de atracție în cadrul rețelei dvs. profesionale.

Stabiliți-vă autoritatea în industrie

Blogul este platforma perfectă pentru a vă prezenta expertiza și cunoștințele. Scrierea postărilor de blog care sunt relevante, exacte și în timp util va atrage atenția celorlalți. Alți experți din industria dvs. vă vor vedea ca o autoritate și vă vor contacta. Aceștia pot deschide oportunități la care nu puteți ajunge altfel.

Acesta ajută într-adevăr să permiteți noilor dvs. clienți, partenerilor sau colegilor să știe cine sunteți înainte de timp. Vor avea o porție despre cum gândești și care este stilul tău.

Construiește-ți portofoliul

Un blog este un loc minunat pentru a vă prezenta abilitățile de scriere și tot ceea ce știți. Oamenii vor veni să o vadă înainte să vă angajeze pentru un concert. Deci, poate fi o modalitate excelentă de a vă arăta ca un atu pentru atingerea obiectivelor lor.

De asemenea, puteți utiliza blogul dvs. pentru a afișa portofoliul menționat. În felul acesta, publicul tău va ști despre ce proiecte ai participat și ce fel de experiență ai. Acest lucru poate fi de neprețuit în începerea unei relații proaspete cu cineva din industria ta sau a nișei tale.

Piață afacerea ta

Împărtășirea informațiilor utile cu clienții dvs. potențiali este o modalitate excelentă de a vă comercializa afacerea. Împreună cu câteva tactici de generare de plumb sau de marketing, vă poate obține mai multe oportunități, abonați și mai multe venituri la sfârșitul zilei. Nu puteți face acest lucru cu un site web corporativ static, dar puteți crea prin crearea unui blog. Ajutarea oamenilor în mod gratuit, oferirea acestora de informații utile nu numai că va stimula autoritatea dvs., dar va fi și un bun PR pentru afacerea dvs..

Blogul dvs. este locul perfect pentru a vorbi despre întreaga dvs. gamă de servicii și orice puteți face pentru a beneficia oamenii din industria dvs., așa că nu va fi timid să îl utilizați.

Concluzie

Odată ce internetul devine din ce în ce mai integrat în viața noastră, rularea unui blog sau crearea unui site web este ceva care devine o perspectivă din ce în ce mai bună în fiecare zi. Nu trebuie să aveți cunoștințe de codificare, trebuie doar să aveți pasiune pentru ceea ce faceți și scrieți în special. Dacă aveți chiar puțin timp pentru a investi în el, bloggingul vă poate îmbunătăți dvs. și afacerea în același timp.

Deci ce mai aștepți? Crearea unui blog este ușoară. Coborâți-vă la el și împărtășiți-vă mesajul cu lumea de azi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector