Cum să construiți un site web cu WordPress?

01.06.2020
Tutoriale & Ghiduri 'Cum să construiți un site web cu WordPress?
0 15 мин.

cum să construiți un site web cu wordpress


Construirea unui site web nu a fost niciodată mai ușoară. Cu atât de multe instrumente care oferă site-uri disponibile pe internet, oricine poate crea un site în câteva minute. În acest tutorial vă voi arăta cum să construiți un site mic și profesionist folosind sistemul excelent de gestionare a conținutului, WordPress.

WordPress, este cel mai popular CMS open source utilizat de peste 75 de milioane de site-uri web. Unele dintre cele mai importante site-uri media, cum ar fi TechCrunch, TheNewYorker, MTV News; corporații precum Time Inc, Fortune, Google Ventures us WordPress pentru site-ul lor web. Utilizarea acestui software este atât de versatilă; poate fi folosit pentru orice, de la blogurile gândite până la magazinele online.

În acest tutorial vă voi conduce la întregul proces, de la instalarea WordPress până la publicarea primei dvs. postări pe un site web găzduit de sine stătător. Între timp vă va oferi și câteva sfaturi și vă vor ajuta să găsiți o temă WordPress cu aspect profesionist pentru site-ul dvs. Să începem!

1. Alegeți un plan bun de găzduire WordPress

Indiferent de software-ul cu care alegeți să vă construiți site-ul, veți dori să achiziționați un furnizor de hosting care vă oferă un suport bun, funcții excelente, performanțe bune și funcționare a serverului la un preț accesibil. Atunci când alegeți serviciul de găzduire pentru WordPress, este necesară o atenție suplimentară: dacă sunteți nou pentru WordPress, veți avea nevoie de o companie care are un suport deosebit pentru software, astfel încât să vă puteți baza pe cineva oricând aveți întrebări. Pe lângă suport, performanța serverului este de asemenea importantă. Un server bine optimizat poate face diferența în timpul de încărcare a site-ului dvs. web.

1.1 Ce tip de pachet de hosting ai nevoie pentru un site web WordPress?

Pentru început, când tocmai începeți cu site-ul web, este suficient să obțineți un plan de găzduire partajat, de la o companie de găzduire precum BlueHost sau InMotion Hosting, care acceptă WordPress și are, de asemenea, planuri de găzduire optimizate WP. Pe măsură ce site-ul dvs. web evoluează și primește tot mai mult trafic, ar trebui să treceți la un plan VPS. Deci, alegerea unei firme de găzduire, care are o gamă largă de planuri disponibile, este de asemenea o decizie bună.

Dacă construiți un magazin online, un forum sau orice fel de site web care va folosi o mulțime de resurse server, probabil cel mai bun pariu va fi un plan VPS de la început, cu toate acestea un blog sau un simplu site de prezentare a companiei care primește 300- 500 de vizitatori pe zi, pot trăi pe un plan comun.

2. Cum se instalează WordPress?

Există două opțiuni pentru instalați WordPress la un cont de găzduire web: instalare manuală și automată. Instalarea manuală implică mai mulți pași și necesită un anumit nivel de experiență, în timp ce instalarea automată va crea automat baze de date, va încărca fișiere și va stabili conexiunea; interacțiunea utilizatorului este încă necesară cu așa-numita instalare cu un singur clic, dar numai pentru configurarea site-ului și a informațiilor de autentificare admin.

În timp ce majoritatea companiilor de găzduire web oferă instalarea WordPress cu un singur clic, unele pot totuși să rateze această caracteristică din panoul de control. Dacă sunteți novici în web hosting și la construirea site-urilor, ar trebui să alegeți o găzduire WordPress, cum ar fi BlueHost, care oferă o instalare cu un singur clic.

2.1 Instalați WordPress manual

Când creați un nou site web cu WordPress, ar trebui să folosiți întotdeauna cea mai recentă versiune. Deoarece WP este un software open source, îl puteți descărca gratuit WordPress.org; după terminarea descărcării, încărcați fișierul arhivat pe serverul dvs. web, utilizând un client FTP sau prin intermediul FileManager din panoul de control. Dacă nu aveți un cont FTP, creați unul singur în panoul de control de găzduire.

descărcați cea mai recentă versiune wordpress

După terminarea încărcării sistemului de fișiere WordPress, despachetați-l cu ajutorul funcției Extract din instrumentul FileManager. Asigurați-vă că fișierele sunt localizate în folderul rădăcină al site-ului dvs. web și nu faceți instalarea într-o subfolder, cum ar fi site-ul dvs. web.com/wordpress; acest lucru va funcționa în continuare bine, dar adresa URL pare urâtă pentru utilizatorul site-ului.

Între timp, creați o MySQL baza de date și un utilizator, folosind Expertul de baze de date oferit de panoul de control al gazdei. Generați o parolă puternică și salvați-o undeva (într-un bloc de notițe), deoarece va fi nevoie ulterior. Setați utilizatorul bazei de date pe „Toate privilegiile”, altfel instalarea nu va fi posibilă.

crearea bazei de date wordpress și a utilizatorului

După ce baza de date este creată și fișierele sunt pe loc, accesați domeniul dvs. și începeți instalarea. Alegeți limba, setați baza de date, utilizator și parolă, setați site-ul web, utilizator admin și parola (aceasta va fi utilizată pentru a vă conecta la panoul de control, deci alegeți o parolă puternică, dar ușor de reținut) și terminați instalarea.

cum să instalați wordpress manual

După terminarea instalării, accesați zona de administrare WordPress la yourwebsite.com/wp-admin folosind informațiile de autentificare admin create de dvs. mai devreme în timpul instalării. Acum, sunteți gata să creați postări noi, să încărcați imagini, să schimbați designul și să adăugați pluginuri (le voi arăta toate acestea în detalii un pic mai târziu).

2.2 Instalați WordPress automat

Instalarea WordPress automat nu înseamnă că este mâini libere. Încă trebuie să configurați câteva lucruri, dar procesul de încărcare a fișierelor, crearea bazei de date și conectarea se face prin instrumentul pe care îl utilizați. Va trebui să setați în continuare numele site-ului, informațiile de conectare ale utilizatorului și adresa de e-mail. Diferenți furnizori de găzduire folosesc de obicei același set de instrumente pentru instalarea WP, de exemplu, aici este un scurt videoclip care arată cât de ușor este să instalați WordPress pe un plan partajat BlueHost, folosind software-ul de instalare cu un singur clic.

3. Configurează-ți site-ul WordPress

WordPress este în afara programului, asta înseamnă că îl puteți folosi imediat după instalare, fără a fi nevoie de personalizare sau schimbare de setări. Cu toate acestea, dacă construiți un site web profesional cu WordPress și doriți ca site-ul dvs. să arate bine și să aibă un clasament bun în motoarele de căutare, veți dori să faceți unele modificări la configurația implicită. Modificarea setărilor instalării implicite este simplă, precum și modificarea designului și adăugarea de conținut. În următoarea secțiune vă voi arăta pas cu pas cum să faceți modificările corecte care funcționează.

pagina cu setări generale wordpress

Începeți cu setările „Generale”, unde puteți configura titlul site-ului, schimba linia de etichetă, setați data și ora formatului. Pe pagina cu setări „Scriere” puteți seta categoria și formatul postat pentru articolele dvs. De asemenea, este posibil să configurați serverul de mail, dacă doriți să trimiteți o nouă postare pe site-ul dvs. prin e-mail.

Pagina de setări „Citire” vă permite să faceți o pagină frontală statică și să alegeți ce pagină va fi ca pagina de pornire a site-ului dvs. web. Aici puteți, de asemenea, să setați câte postări să fie afișate pe o pagină de categorie sau blog, precum și să setați opțiunea de indexare a motorului de căutare În mod implicit, fiecare instalare WordPress este setată să fie indexată de motoarele de căutare; dacă doriți să nu permiteți bot-urilor de căutare să indice site-ul dvs. web datorită lucrărilor în curs sau alt motiv, pentru acea perioadă puteți descuraja motoarele de căutare să împingă site-ul dvs. în rezultatele căutării..

Pe pagina cu setările „Discuție” puteți seta sistemul de comentarii. Dacă nu doriți ca oamenii să comenteze postările dvs., dezactivați doar comentariile și retragerile. De asemenea, este posibilă închiderea automată a posibilității de comentare pe anumite postări după o anumită perioadă de timp. De fiecare dată când cineva comentează una dintre mesajele dvs., veți fi anunțat prin e-mail; probabil că nu doriți ca inbox-ul dvs. să fie complet cu notificarea comentariilor, așa că vă recomand cu mare drag să dezactivați această opțiune din start.

dezactivează comentariile notificare prin e-mail wordpress

Pagina cu opțiunea „Media” vă permite să setați dimensiunea miniaturilor imaginilor încărcate și să organizați aceste fotografii în foldere.

În opinia mea, pagina „Permalink” este cea mai importantă setare; aici veți determina modul în care va arăta structura linkului site-ului dvs. web. Este important să setați ca link-urile să fie prietenoase cu motorul de căutare, deoarece acest lucru are un impact imens asupra clasamentului și a vizibilității căutării site-ului dvs. web. Având o structură permalink bună, vă va ușura accesul motoarelor de căutare pentru a accesa și a clasifica site-ul dvs. web.

setați structura de legături permanente în wordpress

3.2 Schimbați designul, configurați o temă personalizată

teme și widget-uri cu aspect wordpress

În mod implicit, WordPress vine cu un design simplu, frumos. Această temă poate fi personalizată: poate schimba culorile, seta titlul și linia site-ului, poate seta antetul și imaginea de fundal, adăuga și elimină widget-uri sau poate seta o pagină frontală statică. Această temă răspunde, deci site-ul dvs. web va arăta bine și pe telefoane și mese inteligente.

schimba tema implicită wordpress

Tema implicită este excelentă, cu toate acestea sunt disponibile opțiuni foarte limitate. De asemenea, arată foarte simplu. Dacă doriți să ieșiți în evidență de mulțime, probabil o temă personalizată vă poate ajuta să creați un design profesional și unic pentru site-ul dvs. Adăugarea unei noi teme este foarte ușoară în WordPress: în „Aspect > Secțiunea Teme, faceți clic pe butonul „Adăugare nouă” și alegeți o temă din directorul temelor WordPress. Aceste teme sunt disponibile pe site-ul oficial WordPress.org și pot fi utilizate gratuit. Este recomandat să folosești teme gratuite din directorul WordPress, deoarece aceste șabloane sunt verificate și scanate împotriva oricărui cod rău intenționat.

Dacă doriți ca site-ul dvs. web să fie unic și nu doriți să utilizați o temă care este deja utilizată de milioane de site-uri, puteți alege o temă premium. Cumpărați întotdeauna teme WordPress din surse de încredere, cum ar fi ThemeForest sau ElegantThemes. Avantajele folosirii a Tema WordPress premium peste tema WordPress gratuită este că proiectarea plătită este susținută de dezvoltator, este actualizată frecvent și are mult mai multe opțiuni de personalizare. Iată o captură de ecran a unei teme premium, care are un aspect personalizat, cu prezentare de diapozitive încorporată, formular de înscriere, afișare interactivă a produsului, widget-uri personalizate și integrare cu WooCommerce (cel mai popular plugin pentru coșuri de cumpărături pentru WordPress):

previzualizare a unei teme premium wordpress profesionale

3.3 Adăugați widget-uri la tema dvs.

Widgeturile în WordPress vă permit opțiunea de a adăuga diferite funcții și conținut în anumite zone ale temei dvs. Există unele widgeturi implicite încorporate în WordPress și instalarea de teme și pluginuri noi poate adăuga widget-uri suplimentare. Pentru a le gestiona, trebuie să accesați „Aspectul > Pagina Widgets ” Aici veți vedea toate widget-urile și zonele disponibile. Cu funcția drag-and-drop, puteți activa și dezactiva cu ușurință widget-urile. Zonele widget sunt predefinite în tema dvs., de obicei în fișierul funcții.php.

widget-uri de configurare wordpress

3.4 Instalați pluginuri pe site-ul dvs. WordPress

Multe confundă pluginurile cu widget-urile. Diferența dintre aceste două este că, deși Widget-urile sunt utilizate în barele laterale sau în alte zone, widget-urile de asistență și sunt utilizate mai ales pentru „aspect”, pluginurile sunt utilizate pentru a extinde funcționalitatea întregului site web. Unele pluginuri pot adăuga noi widget-uri sistemului dvs., care pot fi publicate în anumite zone.

Pluginele pot fi instalate și gestionate în secțiunea „Pluginuri” din tabloul de bord.

instalați pluginuri pentru wordpress

În directorul pluginurilor WordPress, există peste 40.000 de plugin-uri gratuite disponibile. Dacă doriți să construiți un magazin online, adăugați o prezentare de diapozitive pe site-ul dvs., creați un sistem de rating, optimizați paginile individuale pentru motoarele de căutare, creați formulare de contact personalizate, formulare de abonament sau formulare de rezervare sau îl denumiți, există un plugin disponibil pentru aceasta. Unele pluginuri mai complicate pot fi disponibile doar ca pluginuri plătite.

3.5 Adăugați postări și pagini

În cele din urmă, suntem în punctul în care putem publica primul nostru articol. În „Mesaje > Adăugare nouă ”secțiunea puteți adăuga o nouă postare și o puteți clasifica. În mod implicit, fiecare postare este clasificată în categoria Fără categorii. Probabil că veți dori să schimbați numele sau să adăugați categorii suplimentare în „Mesaje > Pagina Categorii ”.

adăugați postări noi în wordpress

Postările sunt folosite pentru a popula o anumită categorie, în timp ce paginile sunt utilizate pentru a crea o singură pagină, cum ar fi contactul, despre, termenii de utilizare sau alte pagini care nu se vor încadra într-o categorie, dar sunt încă o parte importantă a site-ului. Pentru a crea pagini noi, accesați „Pagini > Adaugă secțiune nouă ”în tabloul de bord WordPress.

adăugați noi pagini în wordpress

3.6 Configurarea unei postări sau a unei pagini

Configurarea unei postări și a unei pagini este foarte similară, așa că le voi combina împreună. Când creați o postare nouă sau o pagină în WordPress, va trebui să lucrați cu un editor. Editorul este foarte simplu, dacă sunteți familiarizat cu software-ul editorului de text, cum ar fi OpenOffice sau Microsoft Office, veți putea utiliza și acest lucru. În acest editor puteți seta titlul, urlul, încărcați imaginea prezentată, puteți crea o galerie și introduceți în conținut, dacă șablonul vă permite să aveți mai multe machete de pagini, puteți categoriza postările dvs. sau adăuga etichete la temă. De asemenea, este posibil să setați data publicării articolelor dvs., de exemplu, dacă plecați în vacanță și ați pre-creat conținutul, nu trebuie să publicați toate acestea înainte de a pleca, în schimb puteți configura o dată de publicare personalizată pentru fiecare articol în parte. În acest fel, cititorii dvs. se vor bucura de scrierile dvs. în timp ce vă beți cocktailul, undeva pe plajă.

adăugați imagini prezentate la postare și pagini wordpress

Sunteți gata să începeți cu WordPress?

Sper cu adevărat că acest tutorial v-a ajutat să faceți o primă impresie despre WordPress și să decideți dacă aceasta este platforma potrivită pentru construirea de site-uri web pentru dvs. și proiectul dvs. Dacă credeți că WordPress poate fi o alegere bună și sunteți gata să începeți, obțineți un plan de găzduire de la BlueHost, înregistrați-vă nume de domeniu gratuit, instalați WordPress la domeniul dvs., faceți modificările necesare instalării de bază și începeți să adăugați conținut.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector