Cum să creezi o rețea de bloguri private (PBN) care îi place Google?

creați o rețea de bloguri private


Știu, știu! Titlul este dur, deoarece Google urăște literalmente rețelele de bloguri și orice schemă de legături create pentru manipularea SERP-urilor. Am văzut multe exemple în trecut, când erau rețele complete, care conțineau sute de bloguri deindexedat de Google. Dacă o rețea de bloguri a fost ștersă de SERP-uri poate strica multe afaceri.

În primul rând, proprietarul PBN își va pierde întregul venit venit din rețeaua de bloguri, deoarece nu va putea să îl monetizeze. În al doilea rând, toate acele companii care s-au bazat pe rețea pentru clasarea site-urilor lor își vor pierde clasamentele, traficul și veniturile.

Achiziționarea de linkuri dintr-o rețea publică de bloguri poate fi riscantă. Cu toate acestea, există opțiuni de a utiliza o rețea de bloguri pentru a ajuta site-ul dvs. de bani să obțină un clasament mai mare. În acest articol, vă voi parcurge pașii despre crearea unei rețele de bloguri private, care este pe deplin deținută și gestionată de dvs..

Aceasta nu este o modalitate rapidă de clasificare a site-ului dvs. web și nici nu va fi ieftină, în schimb ar trebui să o considerați o investiție pe termen lung în afacerea dvs..

Așadar, pentru a porni o rețea de bloguri private care va rezista mult timp, va trebui să vă concentrați pe trei lucruri principale:

 • Cumpărați nume de domeniu bune și în vârstă
 • Cumpărați găzduire web ieftină, dar fiabilă
 • Construiți site-urile dvs. utilizând un CMS

Cum să cumpărați cele mai bune domenii pentru rețeaua dvs. de bloguri?

Alegerea și cumpărarea domeniilor potrivite pentru rețeaua dvs. de bloguri private poate dura mult timp. Nu puteți cumpăra niciun domeniu care vine. Când cumpărați domenii, ar trebui să vă concentrați pe obținerea de domenii vechi, învechite, care au fost folosite în trecut pentru site-urile web existente. De asemenea, este important să alegeți domenii care au legătură cu nișa dvs. Profilul de legătură al domeniului este, de asemenea, un aspect cheie pe care ar trebui să îl verificați înainte de a cumpăra. Un domeniu spamat nu va fi bun pentru rețeaua dvs. de bloguri și vă veți pierde banii. Încercați să alegeți domenii, care au un profil de legătură curat, provenind de la site-uri web de încredere și de autoritate.

De unde să cumpărați nume de domeniu cu vârstă bună?

Există multe site-uri web unde puteți achiziționa domenii vechi. Probabil cea mai populară este GoDaddy Auctions, unde puteți alege dintre sute de mii de domenii de expirare sau licitație în vârstă. De asemenea, puteți cumpăra domenii expirare pe NameJet sau Dynadot Auctions.

Cum să verificați dacă un domeniu este potrivit pentru rețeaua dvs. de bloguri?

Atunci când cumpărați domenii pentru rețeaua dvs. de bloguri private este esențial să cumpărați domenii legate de nișă cu istoric curat. Pentru a verifica parametrii unui domeniu pe care doriți să îl achiziționați, puteți utiliza mai multe instrumente.

DomCop este un instrument online care adună informații despre domenii de pe diferite site-uri web, cum ar fi vârsta domeniului, Domain Authority (DA), Page Authority (PA), Citation Flow (CF), Trust Flow (TF), nișă de domeniu și alte valori. DomCop este un serviciu premium, dar puteți avea acces la acesta cu planul de încercare gratuit. Costul DomCop începe de la 39 USD pe lună. Dacă aveți de gând să cumpărați doar domenii de cuplu, probabil nu merită să cumpărați un abonament, ci folosiți instrumente gratuite.

Puteți verifica valorile domeniului folosind de asemenea instrumente gratuite:

 • La Archive.org puteți vedea istoricul complet al site-ului web care a fost construit pe un anumit domeniu. Aici puteți vedea clar, pentru ce conținut a fost încărcat și pentru ce nișă a fost domeniul folosit.
 • SeoMastering.com vă va oferi un audit complet pe un anumit domeniu, inclusiv vârsta domeniului, valorile Google (poziția reală și actuală a paginii), activitatea de social media și câteva informații de legătură de bază colectate din instrumentul de verificare a legăturilor premium Majestic.com..
 • Cu BackLinkWatch puteți afla profilul complet de legătură al unui anumit site sau domeniu. Acest instrument nu este foarte precis, iar unele link-uri pot lipsi din baza de date a acestora, dar este liber de utilizat. Este o modalitate excelentă de a detecta dacă un domeniu este spamat cu legături nefirești sau nu.

În timp ce DA, PA (metrics of Moz) CF, TF (metrics of Majestic.com) este foarte important atunci când selectați domenii pentru rețeaua dvs. de blog, ar putea fi necesar să achiziționați unele dintre serviciile premium pentru a le verifica. Experții spun că puteți obține rezultate bune cu domenii care au metric (DA, PA, CF, TF) peste 15.

Cât de mult trebuie să plătiți pentru un nume de domeniu?

Este foarte greu să vă oferim sfaturi despre cât de mult ar trebui să cheltuiți pentru un domeniu bun. Prețul variază de la nișă la nișă și de la domeniu la domeniu. Nu există preț fix și nu puteți estima cu adevărat cât valorează un nume de domeniu. Pur și simplu puneți-o astfel: un domeniu în valoare de cât cineva este dispus să plătească pentru el.

Sugestia mea este să nu plătiți mai mult de 100 USD pentru un domeniu care va face parte din rețeaua dvs. de bloguri. De asemenea, vă recomand să nu cumpărați prea multe domenii simultan.

Evitați informațiile de contact false – Utilizați confidențialitatea domeniului!

Google poate căuta cu ușurință rețelele de bloguri; în special cei care sunt în pericol în cazul în care informațiile despre domeniu nu sunt ascunse. Mulți proprietari de rețele de bloguri folosesc date de contact false pentru a economisi bani din taxele de înregistrare privată. De cele mai multe ori, își vor pierde domeniile, deoarece este interzisă utilizarea informațiilor false. Ar trebui să evitați cu orice preț folosind informații de contact false pe numele dvs. de domeniu.

În schimb, înregistrați-vă domeniul cu confidențialitatea domeniului. Aceasta costă în jur de 10 dolari pe an și va ascunde informațiile personale de contact atât publicului, cât și Google. Acest mod este imposibil de detectat cine deține domeniul. Cu siguranță, în unele cazuri (dacă domeniul este implicat în activări ilegale), confidențialitatea domeniului nu va proteja persoana care se află în spatele domeniului, dar pentru o rețea de blog, confidențialitatea domeniului este obligatorie.

Ce tip de gazduire ar trebui să cumpărați pentru rețeaua de bloguri?

Există diferite opțiuni de găzduire pe care le puteți utiliza pentru rețeaua dvs. de bloguri private. Ați putea utiliza găzduire SEO, diferiți furnizori de găzduire partajată ieftin, VPS sau servere dedicate cu mai multe adrese IP dedicate. Fiecare tip de găzduire are avantajele și dezavantajele sale. În cele ce urmează, vă voi spune ce tip de găzduire este cel mai potrivit pentru o rețea de bloguri private.

Gazduire SEO

Când rețelele de bloguri au început să crească, găzduirea SEO a fost cea mai bună opțiune. Acest tip de serviciu a fost conceput pentru a oferi webmasterilor o platformă, unde pot gestiona fiecare site web dintr-un loc, în timp ce le pot răspândi pe mai multe adrese IP. Gazduirea SEO a fost o soluție excelentă până când Google a început să penalizeze rețelele de bloguri, pe baza adreselor IP unde erau găzduite. Practic, Google a început să listeze toate adresele IP care au fost asociate cu diferiți furnizori de găzduire SEO.

Vă sugerez să evitați orice furnizor de hosting care afirmă că este o companie de găzduire SEO. Au trecut acele vremuri când găzduirea SEO a fost bună pentru o rețea de bloguri.

VPS & Gazduire dedicată

Serverele virtuale sau dedicate sunt excelente pentru găzduirea mai multor site-uri web. Puteți adăuga mai multe adrese IP la același server, astfel puteți găzdui mai multe site-uri web pe mai multe adrese IP, în timp ce le aveți pe același server.

Există totuși niște dezavantaje. Menținerea unui VPS sau a unui server dedicat necesită un anumit nivel de cunoștințe în acest fișier. Aceste servere sunt costisitoare și trebuie să plătiți suplimentar și pentru adrese IP suplimentare. Nu veți putea utiliza un server dedicat pentru întregul său potențial site de găzduire, astfel încât este posibil să nu meritați să închiriați unul. De asemenea, există o cantitate limitată de adrese IP pe care le puteți adăuga la un server și, de multe ori, furnizorii de găzduire nu vă vor oferi IP-uri de clasă C, care sunt cele mai bune pentru rețelele de bloguri.

Dacă tocmai începeți cu prima dvs. rețea de bloguri private, nu ar trebui să vă deranjezi închirierea unui server; în schimb, ar trebui să cauți ceva mai simplu și mai rentabil.

Gazduire comună

În acest moment, găzduirea partajată este calea de urmat, dacă construiți o rețea de bloguri private. Gazduirea în comun este eficientă din punct de vedere al costurilor, ușor de gestionat și de întreținut și oferă toate instrumentele necesare de care aveți nevoie pentru rețeaua dvs. de bloguri.

Costul unui plan de găzduire partajat este de aproximativ 4-6 USD / lună, dacă plătiți în avans pentru un an sau doi. Majoritatea planurilor de găzduire permit găzduirea a mai mult de un site web, ceea ce este excelent, deoarece puteți construi mai multe rețele de blog folosind aceleași resurse.

Este important să alegeți furnizori de hosting bune și de încredere. Iată o listă cu cele mai bune gazde partajate pe care le puteți folosi pentru rețeaua de bloguri private:

 • iPage
 • Vacă grasă
 • JustHost
 • BlueHost
 • In miscare
 • HostGator
 • HostMonster
 • WebHostingHub
 • GreenGeeks
 • InterServer

Cu siguranță, există mai multe alte companii de găzduire, dar sugerez să începem cu acestea. Există prețuri accesibile, au un nivel de funcționare excelent și un suport bun pentru clienți. Nu ar trebui să vă găzduiți site-urile dvs. pe o gazdă de gunoi aleatorie. Mergeți numai cu furnizori de găzduire bune și fiabili. Nu are rost să cumpărați niște domenii scumpe expirate, să investești timp și bani în conținut și să creezi site-ul tău și să mergi ieftin pe server. Ar fi ca și cum ai deține o mașină drăguță, dar nu o conduci cu viteză maximă, deoarece nu își poate permite combustibilul.

Crearea site-urilor dvs. din rețeaua dvs. de bloguri private

Presupun că știi cum să îndrepți numele de domeniu către un cont de găzduire, schimbând servere de nume. Nu voi intra în detalii, dar dacă doriți să aflați mai multe despre serverele de nume și doriți să știți cum funcționează, citiți ghidul nostru legat.

După ce DNS este actualizat și domeniul dvs. este îndreptat către contul de găzduire, puteți începe să construiți site-ul dvs. web. Pentru a accelera puțin lucrurile, puteți utiliza instrumentul de instalare cu un singur clic oferit de majoritatea companiilor de găzduire. Cu acest instrument puteți instala WordPress, Drupal, Joomla sau alte CMS pe site-ul dvs. web cu doar doar câteva clicuri. Nu ar trebui să petreci prea mult timp pentru a configura nucleul site-ului tău.

Alegerea unui CMS pentru rețeaua dvs. de bloguri

Mulți spun că nu ar trebui să lași nicio amprentă atunci când construiești o rețea de bloguri. Prin urmare, experții recomandă utilizarea diferitelor sisteme de operare pentru fiecare site-ul dvs. web. Din experiența personală, vă pot spune că nu există nicio diferență între rețelele care rulează doar pe WordPress și rețelele în care fiecare site web este construit pe un sistem diferit.

Acestea fiind spuse, sugerez să alegeți un CMS simplu, deoarece vă este mai ușor să gestionați. Prefer să folosesc WordPress, nu numai pentru rețelele de bloguri, ci și pentru fiecare site web pe care îl construiesc. Frumusețea utilizării WordPress este că puteți personaliza fiecare site web al rețelei dvs. fără a lăsa nicio amprentă.

Construirea site-urilor dvs. web fără a lăsa urme

Folosind doar WordPress pentru rețeaua dvs., poate fi o amprentă. Totuși, jumătate din web este construită pe WordPress și, adesea, site-urile web au doar link-uri din blogurile WordPress. Este cu adevărat o amprentă? În opinia mea, nu este.

Dacă utilizați aceeași temă și pluginuri pentru fiecare site web pe care îl creați, aceasta este o amprentă imensă pe care ar trebui să o evitați. Trebuie să gândiți fiecare site web ca un proiect diferit, care nu are legătură cu celălalt. Cel mai bun mod de a evita amprentele în timp ce creați site-urile dvs. web este:

 • Logo personalizat – creați un logo pentru fiecare site web; dacă nu sunteți bun în Photoshop sau nu știți nimic despre cum să creați un logo, puteți căuta designeri de logo ieftine pe Fiverr sau forumuri.
 • Tema diferită – există mii de teme gratuite; folosiți o temă diferită pentru fiecare proiect
 • Pagini personalizate – fiecare site web are o pagină Despre, Contact, Politică de confidențialitate, Termeni de utilizare. Ar trebui să creați aceste pagini pentru fiecare site-ul dvs. web. Cu siguranță, ar trebui să redați povești unice și să nu folosiți același conținut în aceste pagini.
 • Diferite pluginuri – Știu că Yoast este cel mai popular și probabil cel mai bun plugin SEO, dar nu ar trebui să-l instalați pe fiecare site-ul dvs. web. Găsiți alte plugin-uri care fac la fel și combinați-le.
 • Conținut unic – creați conținut unic pentru fiecare blog și nu publicați în aceeași zi. Cu WordPress puteți programa postări, deci nu trebuie să vă întoarceți la site-ul dvs. web de fiecare dată când doriți să adăugați un articol nou. Includeți și imagini, videoclipuri și, eventual, alte lucruri utile care pot fi descărcate în postările dvs. Pentru a accelera procesul, puteți angaja un scriitor sau doi pentru a vă ajuta cu crearea de conținut.
 • Construirea de backlinks – este o idee proastă să vă conectați rețeaua de bloguri. Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o comit majoritatea oamenilor. Cert este că interconectarea site-urilor dvs. web poate oferi un impuls inițial imens întregii rețele și site-ului dvs. de bani, dar pe termen lung nu este benefic. Încercați să achiziționați link-uri de pe diferite site-uri terțe prin comentarii pe blog, proprietăți web 2.0, postări pe forum, etc..
 • Make it Natural – un site web, care este actualizat în mod regulat, arată foarte natural, nu numai pentru utilizatori, ci și pentru Google. Cu toate acestea, conectarea la aceleași site-uri de mai multe ori arată foarte ciudat. Când vă conectați la site-ul dvs. de bani din rețeaua dvs., încercați să adăugați și alte resurse, care nu sunt concurenții dvs., ci unele site-uri web cu informații de mare valoare.

Stabiliți și creșteți rețeaua dvs.

Construirea PBN necesită mult timp și efort. De asemenea, va consuma o sumă imensă de bani. Acestea fiind spuse, ar trebui să faci tot ce îți poți permite în termeni de timp și bani. Prin urmare, nu are rost să lucrați la 30-50 de site-uri consecutiv, în timp ce nu aveți timp și buget suficient pentru asta.

Ar trebui să vă concentrați pe mai puține site-uri web, construindu-le de la sol. După ce site-urile web sunt stabilite și primesc un pic de trafic, puteți continua și începe cu site-uri noi, dar nu uitați să reveniți la cele vechi și să le actualizați din când în când.

sfarsit

Crearea propriei rețele de bloguri private este calea de urmat dacă doriți să clasificați site-urile de nișă. Este dificil și necesită mult timp pentru a crea un PBN bun, cu toate acestea rezultatele sunt uimitoare. Având pe cineva care să vă ajute este un avantaj bun, deoarece anumite sarcini pot fi externalizate, cum ar fi scrierea de conținut, actualizarea site-ului web, construirea de link-uri etc..

În sfârșit, recomandarea mea personală: vă rog să nu vă deranjați să construiți o rețea de bloguri personale dacă nu sunteți o persoană persistentă, dacă veți renunța după una sau două luni. Stabilirea unei rețele de site-uri este un proces lung și nu vă va obține rezultatele peste noapte. Aceasta este o investiție și o strategie pe termen lung, care vă vor oferi rezultate doar pe termen lung.

Dacă aveți întrebări sau observații cu privire la acest articol, nu ezitați să lăsați un comentariu mai jos.

Noroc în construirea PBN-ului tău!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map