Cum să creezi un site web cu Joomla

cum să construiți site-ul web cu joomla


În aceste zile este foarte ușor să creezi un site web pentru tine. Nici nu trebuie să știți programare. În acest articol vă voi explica cum să construiți un site web de afaceri profesionist folosind CMS Joomla.

Joomla este al doilea cel mai popular sistem de gestionare a conținutului, după WordPress. Software-ul a fost descărcat de peste 50 de milioane de ori de la prima lansare din 2005.

Site-uri de top cum ar fi Universitatea Harvard sau Universitatea Alianța pentru Educație Catolică se bazează pe Joomla. Nu numai universitățile se bazează pe puterea acestui mare CMS, ci și site-uri și portaluri de știri la fel ca Linux.com, TheHill.com, MTV Grecia și altele. Secțiunea de cunoștințe a InMotion Gazduire este, de asemenea, bazată pe Joomla.

În cele ce urmează, vă voi conduce prin procesul de creare de la zero a unui site Joomla:

 • Alegerea gazdei Joomla potrivită
 • Instalarea și configurarea Joomla
 • Instalarea de extensii, șabloane și publicarea de articole

Ești gata să începi?

1. Alegeți gazda web Joomla perfectă

De cele mai multe ori, oamenilor le este dificil să aleagă o gazdă web bună. Cu atât de multe planuri de găzduire și companii disponibile pe piață, este foarte greu să decidem cu care este planul sau firma potrivită. Cu Joomla este și mai greu să găsești un furnizor de încredere de găzduire web.

alege gazda web joomla perfectă

Mulți furnizori de găzduire oferă instrumente care vă permit să instalați Joomla pe site-ul dvs. web în câteva clicuri. Aceasta nu înseamnă că sunt un bun furnizor de hosting Joomla. Deoarece Joomla este un software greu de resurse, are nevoie de un plan de găzduire fiabil. Alegerea greșită de găzduire va duce la o performanță lentă a site-ului.

Pe pagina noastră de găzduire joomla am descris cum ar trebui să fie furnizorul ideal de hosting Joomla. Aici veți găsi, de asemenea, primele 3 companii pe care le recomandăm pentru găzduirea site-ului dvs. Joomla.

1.1 Alegerea planului de găzduire potrivit

Chiar dacă Joomla va folosi mai multe resurse de server, nu trebuie să mergeți direct pentru un VPS sau un server dedicat. Joomla va funcționa fără probleme și pe un cont de găzduire partajat, dar depinde cu adevărat de ce tip de site web construiți.

De exemplu, dacă creați un site web pentru compania dvs., prezentați serviciile sau produsele oferite de afacerea dvs., iar site-ul dvs. primește aproximativ 500 de vizitatori unici pe zi, găzduirea partajată este calea de urmat..

Dacă intenționați să rulați un forum, un site web al comunității sau un site de comerț electronic, cel mai probabil pe care îl vor utiliza mulți utilizatori simultan, ar trebui să optați definitiv pentru un server virtual.

Indiferent de site-ul Joomla pe care îl construiți, asigurați-vă că găzduirea pe care o veți alege acceptă software-ul. Nu numai cu instrumentul de instalare gratuit, ci și cu un fel de tutoriale sau ajutor de asistență live.

InMotion, de exemplu, are o bază de date mare de tutoriale Joomla la care puteți accesa gratuit și puteți învăța cum să construiți, editați și să remediați lucrurile în Joomla. De asemenea, oferă Joomla hosting optimizat, adică site-ul dvs. va fi plasat pe un server care a fost configurat și personalizat pentru site-urile Joomla. La InMotion, pe măsură ce site-ul dvs. web crește, puteți opta pentru planuri mai mari de găzduire, făcând ușor upgrade-ul și downgrade-ul între pachete.

2. Cum se instalează Joomla?

Când vine vorba despre instalarea Joomla pe site-ul dvs. web, aveți două opțiuni: instalarea manuală și automată. Instalarea automată, mai exact, instalarea Joomla folosind un instrument este simplă. Este necesară o interacțiune minimă cu utilizatorii.

În timp ce instalarea manuală necesită un efort mult mai mare, deoarece fișierele trebuie să fie încărcate manual pe server, baza de date trebuie creată de utilizator, iar procesul de instalare va dura mai mult.

În următoarea parte a acestui tutorial vă voi arăta ambele metode. Instalarea manuală poate fi efectuată pe orice server de găzduire web care acceptă MySQL și PHP, în timp ce instalarea automată va fi prezentată pe planul de găzduire cPanel al InMotion.

2.1 Instalați Joomla manual

Dacă construiți de la zero un nou site Joomla, ar trebui să utilizați întotdeauna cea mai recentă versiune stabilă Joomla.org, descărcați-l gratuit. Descărcați fișierul arhivat și salvați-l pe computer.

descărcați cea mai recentă versiune a joomla

După ce ați terminat descărcarea, folosind un client FPT sau folosind FileManager din panoul dvs. de găzduire, încărcați și extrageți fișierele pe server. Încărcați fișierele în folderul domeniului pe care va fi instalat sistemul.

Încărcarea fișierelor va dura ceva timp, dar în acest timp puteți crea o bază de date MySQL. Accesând instrumentul Wizard MySQL din panoul de control de găzduire, veți putea configura baza de date. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați (documentați cu imaginile de mai jos):

 • Pasul 0 – accesați instrumentul Expertul MySQL
 • Pasul 1 – creare bază de date
 • Pasul 2 – creați un utilizator al bazei de date și setați o parolă puternică
 • Pasul 3 – adăugați utilizatorul la baza de date cu „Toate privilegiile”
 • Pasul 4 – finalizați evaluările

pasul 1 pas2 crearea utilizatorului bazei de date și a bazei de date

pasul 3 adaugă utilizator la baza de date

crearea bazei de date pas4 terminată

După ce fișierele sunt încărcate și baza de date este gata, puteți începe instalarea Joomla accesând numele dvs. de domeniu.

Vei parcurge următorii 3 pași:

1. Configurare – aici va trebui să setați titlul site-ului și informațiile de autentificare Super User (administrator). Limba site-ului dvs. web va fi selectată și aici. În mod implicit, fiecare instalare Joomla este setată să fie instalată în engleză, dar puteți alege o altă limbă din meniul derulant.

configurația joomla pasul 1

2. Baza de date – aici veți conecta fișierele Joomla cu baza de date creată anterior; adăugați doar numele bazei de date, utilizatorul bazei de date și parola și treceți la pasul următor

pasul 2 conectează joomla cu baza de date

3. Prezentare generală – aici puteți opta pentru a instala unele exemple de date pe site-ul dvs. sau puteți lăsa totul liber. Dacă totul este setat, finalizați sarcina făcând clic pe butonul „Instalare”.

pasul 3 instalează datele de probă joomla

Instalarea va dura câteva secunde.

pasul 4 instalarea cms joomla

Dacă totul a decurs bine, va apărea următorul ecran. Faceți clic pe butonul „Eliminați folderul de instalare” și ați terminat. Acum puteți vizita site-ul dvs. sau accesa zona de administrare.

pas5 eliminați folderul de instalare joomla

2.2 Instalați Joomla automat cu Softaculous

Cu InMotion puteți instala automat Joomla din cPanel. La înregistrare, veți obține toate detaliile de care aveți nevoie pentru a accesa contul cPanel. După ce v-ați conectat la panoul de control al contului dvs. de găzduire, derulați în partea de jos a paginii și căutați sigla Joomla.

instalați joomla cu softaculous

Făcând clic pe pictograma Joomla mic, veți fi redirecționat către o nouă pagină: Softaculous, unde puteți alege domeniul pe care doriți să instalați Joomla. Iată un tutorial detaliat despre cum se instalează Joomla în InMotin Hosting.

Iată un videoclip care explică modul în care funcționează Softaculous:

3. Configurează-ți site-ul Joomla

În acest moment, site-ul dvs. este online. Acum puteți merge și publica articole, încărca imagini și contact de configurare, despre și alte pagini. Dar dacă intenționați să construiți un site web profesional din Joomla, veți dori să faceți mai multe ajustări. De exemplu, Joomla vine cu o structură URL foarte proastă. Designul implicit care vine cu Joomla 3 arată foarte simplu și simplu. În cele ce urmează, vă voi arăta cum să faceți modificările necesare și să personalizați site-ul dvs. Joomla pentru a arata bine atât pentru vizitatorii site-ului dvs., cât și pentru motoarele de căutare.

Pentru a vă autentifica în partea din spate a site-ului dvs. Joomla, va trebui să accesați următoarea pagină: site-ul dvs. web.com/administrator, introduceți utilizatorul și parola pe care le-ați setat în timpul instalării Joomla și începeți configurarea site-ului dvs..

3.1 Schimbă configurația globală și activează adresele URL SEF

Ar trebui să începeți cu configurația site-ului dvs. web în secțiunea Administrator / Sistem / Configurare globală. Aici puteți schimba starea site-ului. Dacă doriți să-l ascundeți de ochii nocivi în timpul dezvoltării, puteți pune site-ul offline aici. În această secțiune puteți schimba, de asemenea, titlul site-ului, modifica editorul de conținut, setați descrierea meta și meta tag-urile pentru pagina principală. În configurația globală puteți activa adresele URL ale motorului de căutare să folosească rescrierea adreselor URL.

Pentru a activa rescrierea URL-ului, va trebui să redenumiți fișierul htaccess.txt în .htaccess și să-l scrieți (acest fișier este situat în instalarea de Joomla rădăcină și poate fi accesat prin FTP sau FileManager).

setările site-ului joomla seo

Tot aici, puteți activa Gzip Page Compression și configura configurațiile Cache. Totuși, acest lucru ar trebui să fie activat numai după ce site-ul dvs. web este gata de utilizare publică.

3.2 Creați categorii și publicați articole

Următorul pas este crearea structurii site-ului web, prin adăugarea categoriilor necesare. În acest moment, nu este necesar să încărcați tot conținutul dvs., dar anumite articole sunt necesare pentru a putea configura meniuri și pagini. Dacă ați instalat date de eșantion, le puteți utiliza pentru moment; cu toate acestea, nu uitați să ștergeți toate datele de probă odată ce ați terminat Pentru a crea categorii și articole accesați: Administrator / Conținut / Categorii.

3.3 Instalarea extensiilor necesare: module, plugin-uri, componente

În directorul extensiilor Joomla există peste 7000 de extensii listate. Există sute de alte care nu sunt enumerate aici. Unele dintre ele sunt comerciale, dar majoritatea extensiilor Joomla pot fi utilizate gratuit. Nu vă compromiteți excesiv cu instalarea prea multor module sau componente pe site-ul dvs. web. Prea multe extensii vor încetini site-ul dvs., astfel încât să instalați doar cele care vor fi utilizate. Instalați module, pluginuri și componente la Administrator / Extensions / Manage.

instalați extensii joomla

3.4 Creați categorii de meniu și elemente din meniu

Acum puteți crea structura meniului. Mai întâi, adăugați o categorie de meniu și apoi adăugați elementele din meniu. Când creați un nou element de meniu, puteți alege dintr-o listă lungă de tipuri de meniu. Meniurile pot fi legate direct la un singur articol, la blog, categorii etc. Se pot lega, de asemenea, la un formular de contact, precum și la alte extensii. Puteți crea, de asemenea, elemente de meniu cu adrese URL personalizate, chiar și meniuri de linkuri externe. Faceți acest lucru la Administrator / Meniuri / Gestionați.

Pentru a avea un meniu derulant pe site-ul dvs. web, este necesar să adăugați și sub-meniuri. Majoritatea șabloanelor sunt dotate cu meniuri derulante pre-stilate, dar puteți găsi întotdeauna un meniu derulant cu reacție frumos în directorul de extensii, dacă șablonul pe care îl doriți nu vine cu această caracteristică încorporată.

3.5 Instalați și schimbați șablonul

Dacă aveți un buget limitat, puteți instala un șablon Joomla gratuit pe site-ul dvs. web. Există de obicei sute de site-uri web unde puteți găsi șabloane profesionale și le puteți descărca gratuit.

Dacă vă puteți permite să plătiți pentru șablon, vă puteți alătura unui club de șabloane Joomla, unde veți putea alege dintre zeci de șabloane diferite sau puteți consulta ThemeForest, unde puteți alege mai mult de 650 de șabloane premium Joomla.

șabloane de joomla profesionale

Alegeți întotdeauna un șablon, care vine cu un fel de documentație, altfel va fi destul de greu să vă dați seama cum să îl configurați și să găsiți pozițiile modulului.

Instalați șablonul prin intermediul instalatorului de extensii și activați-l la Administrator / Extensii / Șabloane. Odată ce șablonul dvs. este activ, puteți publica modulele în pozițiile disponibile cu șablonul.

3.6 Configurarea și publicarea modulelor

Instalarea principală Joomla vine cu o mulțime de module încorporate. Dacă ați ales să instalați date de probă, există unele module disponibile în managerul de module, altfel va trebui să creați singuri module la Administrator / Extensii / Module.

Creați modulele de care aveți nevoie și publicați-le în pozițiile disponibile ale modulului. Iată câteva sugestii ale celor mai frecvente module utilizate:

 • Modul de meniu
 • HTML personalizat
 • Modul de autentificare
 • Modulul de căutare
 • ultimele articole
 • Modul de etichete
 • Modul de prezentare

Modulele sunt o parte foarte importantă a site-ului dvs. web, deoarece acestea descompun structura simplă, plictisitoare a articolului și fac site-ul dvs. mai distractiv.

Sunteți gata să începeți cu site-ul dvs. Joomla?

Am încercat să fac acest tutorial cât mai detaliat; cu toate acestea, există încă unele părți care nu au fost detaliate atât cât mi-am dorit. Promit că voi face mai multe tutorial despre Joomla în următoarele două săptămâni. Cred cu adevărat că cu acest ghid veți putea începe cu site-ul dvs. Joomla. Dacă nu aveți încă o gazdă web, vă recomand să consultați oferta InMotionHosting.com. Faceți clic pe link pentru a beneficia de reducere de 47% de la găzduire web și un nume de domeniu gratuit.

Dacă aveți întrebări sau sugestii despre cum pot îmbunătăți acest tutorial, nu ezitați să ne lăsați feedback-ul în secțiunea de comentarii de mai jos. Noroc cu site-ul dvs. web!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map