Cum să începeți un blog cu succes pentru alimente?

Start-food-blog


Ești o enciclopedie plină de rețete delicioase? Aveți aceeași pasiune pentru gătit ca și ceilalți pentru mâncare? Poate că sunteți un bucătar aspirant care a propus să facă gătitul sănătos accesibil și ușor pentru toți?

Dacă încă nu aveți o platformă online, dar o considerați, începerea unui blog de produse alimentare este o modalitate rapidă și ușoară de a vă împărtăși cunoștințele culinare și de a primi feedback imediat din partea publicului din întreaga lume..

Dacă vă îngrijorează faptul că nu aveți abilități tehnologice care să vă potrivească abilitățile de gătit, nu vă faceți griji, pornirea unui blog cu produse alimentare este echivalentul cu a bate o omletă – literalmente oricine poate face asta.

În acest ghid cu privire la modul de a crea un blog pentru produse alimentare, vă vom înmâna rețeta pentru a crea un blog alimentar de succes. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie:

 1. Platforma de blogging;
 2. Numele domeniului & numele marcii;
 3. Web hosting;
 4. Sfaturi despre bloguri alimentare.

Alegerea platformei dvs. de blogging

Deoarece v-am promis că nu trebuie să vă ocupați de codificare pentru a începe un blog culinar, trebuie să știți câteva lucruri despre platformele care fac posibilă bloggingul fără codificare.

Ei sunt numiți sisteme de gestionare a conținutului și fac exact asta – vă ajută să gestionați conținutul oferind o interfață vizuală care vă permite să încărcați, personalizați, adăugați imagini, link-uri de locații etc., pe baza intrărilor dvs..

CMS-urile populare includ Joomla și Drupal, dar CMS cel mai bun blogging este de departe WordPress. Această platformă de bloguri își datorează popularitatea naturii sale extrem de versatile, care nu distrage ușurința pentru utilizator.

Nu numai că WordPress îndepărtează povara codificării, dar vă oferă și pe o placă elementele de design ale blogului dvs..

În WordPress, designul blogului dvs. este realizat prin teme, în timp ce aspectele funcționale ale site-ului dvs. (de exemplu, instrumentul de optimizare a vitezei) se realizează prin pluginuri.

În timp ce unele funcționalități pot fi adăugate și pe site-ul dvs. prin teme (de exemplu, formulare de contact, abonament la newsletter, secțiune de comentarii, integrare socială etc.), temele determină în primul rând aspectul vizual al site-ului dvs. web, adică modul în care vizitatorii dvs. vă văd site-ul atunci când acestea accesați-l. Temele pot fi personalizate în funcție de preferințele dvs., ceea ce înseamnă că puteți alege șabloane de pagini, scheme de culori ș.a..

Pe de altă parte, plugin-urile adaugă doar funcționalitate pe site-ul dvs. web, astfel încât să puteți integra instrumente precum optimizarea motorului de căutare, rețeaua de livrare a conținutului, instrumente de memorie în cache pentru a accelera site-ul dvs., plugin-uri de securitate (detectare de malware, firewall etc.).

Atât temele, cât și pluginurile sunt disponibile gratuit, dar opțiunile premium sunt cele mai bune dacă doriți să aveți acces la actualizări, corecții de securitate sau asistență.

Mai important chiar, WordPress în sine este gratuit pentru a descărca și utiliza de către oricine, deci nu trebuie să plătiți pentru CMS în sine.

Alegerea unui nume de domeniu

Un nume de domeniu este ceea ce introduceți în browserul dvs. de internet pentru a accesa un site web. Este setat de www. urmat de un nume unic și se termină în .com sau altă extensie, cum ar fi .net, .org, etc.

Puteți cumpăra un nume de domeniu de la un registrator de domeniu pentru o taxă anuală mică sau dacă alegeți un furnizor bun de găzduire (a se vedea punctul 3 de mai jos), puteți obține chiar și unul înregistrat gratuit.

Când alegeți numele dvs. de domeniu, luați în considerare următoarele lucruri:

 1. Păstrați-l scurt – faceți-vă numele de domeniu prea lung și nimeni nu-l va aminti, îl va ține scurt și atrăgător și va rămâne.
 2. Faceți din ea mâncarea, gătitul sau mâncarea înrudită precum tasty.com sau folosiți un joc de cuvânt inteligent precum mineat.com (o contracție a cuvintelor „minute” și „mâncați”). Dacă ești deja un bucătar popular, poți scăpa în schimb să folosești propriul nume;
 3. Ar trebui să reflecte marca dvs. – dacă nu utilizați propriul nume, asigurați-vă că numele de marcă pe care l-ați ales este în concordanță cu conținutul pe care intenționați să îl difuzați (de exemplu, dacă veți face doar vegetarian rețete, nu denumiți site-ul dvs. meatit.com).

Înregistrare cu un furnizor de găzduire

Gazduirea Web este un serviciu care permite site-ului dvs. web să fie vizibil pentru oricine accesează site-ul dvs. din browserul de pe desktopul, telefonul sau alt dispozitiv. Gazduirea este, de asemenea, un serviciu plătit disponibil pentru o taxă lunară sau anuală. De obicei, cu cât timpul de angajare este mai lung (perioada pentru care vă înscrieți la un plan de găzduire), cu atât taxa mai lunară este mai ieftină.

Așa cum am menționat atunci când am discutat despre alegerea unui nume de domeniu, puteți profita și de ofertele de pachete oferite de gazdele web care includ gratuit un nume de domeniu. Atât serviciile de găzduire web premium, cât și bugetare tind să includă înregistrarea gratuită a domeniului cu contracte de un an.

Desigur, puteți menține domeniul separat de găzduirea dvs., dar cel mai bine este să profitați de pachetele oferite de gazdele web.

Atunci când alegeți un furnizor de găzduire, asigurați-vă că veți beneficia de calitate la fel ca în cazul alegerii ingredientelor pentru o masă. O masă este la fel de bună ca și calitatea ingredientelor pe care le conține. Site-ul dvs. web poate fi o adevărată bomboane cu o funcționalitate de top, dar dacă este încetinit sau de cele mai multe ori, publicul nu îl poate accesa.

Atunci când alegeți găzduirea dvs., iată ce ar trebui să căutați:

Performanţă

Alegeți o gazdă web cu înregistrări uptime excelente și timpi de încărcare. Timpul de disponibilitate sau disponibilitatea se referă la momentul în care site-ul dvs. este online, care ar trebui să fie 24/7. Gazdele web oferă adesea garanții de uptime în intervalul 99,9% -100% garanție uptime.

Problemele legate de perioadele de oprire au un impact mai mare asupra eforturilor dvs. de blogging și vă pot face să pierdeți din venituri și vă alunge publicul. Timpurile lente de încărcare interferează cu experiența utilizatorului pe care o au vizitatorii dvs. O pagină de încărcare lentă este un criminal ucigaș, așa că este important ca site-ul dvs. să se încarce rapid.

Nu numai că problemele de performanță îți pot submina eforturile de a câștiga în rândul publicului, ci pot influența negativ și clasamentul în motoarele de căutare precum Google sau Bing. Performanța site-ului este un factor de clasificare semnificativ pentru motoarele de căutare.

Caracteristici

Caracteristicile planului dvs. de găzduire web sunt instrumente și servicii care sunt incluse cu pachetul dvs., dincolo de resursele serverului (spațiu de stocare, lățime de bandă etc.). Unele funcții pentru care trebuie să vă uitați, mai ales dacă sunteți începători, includ: instrumente de proiectare și de construire a site-urilor, instalarea cu 1 clic a software-ului și aplicațiilor, garanție de înapoiere, domeniu gratuit și backup pentru site.

Suport 24/7

Un sprijin bun este crucial pentru experiența dvs. de găzduire web, mai ales dacă nu aveți experiență. Alegeți o gazdă web care oferă asistență non-stop prin e-mail, telefon sau chat live. Stai departe de companiile de găzduire cu un sprijin notoriu rău.

Valoare pentru bani

Alegeți o gazdă web care este de renume pentru a oferi o valoare bună pentru bani. Deși pot exista opțiuni premium de găzduire cu pachete costisitoare, există multe gazde bugetare care oferă un serviciu de încredere pentru mult mai puțin.

Cercetarea acesteia

Poate că nu știți prea multe despre găzduire, dar există mulți experți în hosting și le puteți citi opiniile în recenziile de găzduire. Puteți verifica chiar și acele opinii citind recenziile clienților pe trustpilot sau pe alte site-uri similare în care utilizatorii își pot trimite recenziile.

Și pentru că noi înșine suntem specialiști în găzduire web, iată gazda bugetară pe care o recomandăm pentru găzduirea blogului tău culinar WordPress: BlueHost.

Unul dintre motivele pentru care BlueHost este alegerea noastră de top pentru blogurile WordPress este pentru că este o companie de găzduire web aprobată chiar de WordPress. De fapt, WordPress recomandă BlueHost an de an, începând cu 2005.

Alte motive pentru care BlueHost poate fi o potrivire bună pentru un novice este platforma lor de hosting ușor de utilizat, fiabilitatea, pachetele de găzduire variate și sprijinul receptiv.

În continuare, vă vom parcurge etapele creării unui cont cu BlueHost, înregistrarea domeniului dvs. la BlueHost și lansarea blogului dvs. culinar cu WordPress.

Înregistrare cu BlueHost – Ghid pas cu pas

Chiar dacă procesul de înscriere poate fi diferit la diferite gazde web, majoritatea proceselor de înregistrare respectă de obicei pașii descriși mai jos:

Pasul 1: Noțiuni introductive

Faceți clic aici pentru a accesa pagina de găzduire WordPress a BlueHost, apoi localizați butonul verde „Începeți acum” și faceți clic pe el. Aceasta vă va duce la pagina în care puteți alege dintre diverse planuri de găzduire.

Pasul 2: Alegerea planului tău

Există trei pachete de găzduire din această categorie: Basic, Plus și Prime.

Planul de bază este conceput pentru începătorii care doresc să găzduiască un singur site web pe contul lor. Deși acest plan este limitat în resursele sale, este un pachet bun pentru început. Dacă site-ul dvs. îl depășește – ceea ce de obicei nu se întâmplă niciodată peste noapte – puteți face upgrade la planurile Plus sau Prime.

Atât planurile Plus, cât și Prime vă permit să găzduiți mai multe domenii și să oferiți mai multe resurse și instrumente mai avansate, dar sunt mai potrivite pentru bloggerii consacrați care au deja un public numeros.

În ceea ce privește prețul, veți observa două prețuri – un preț promoțional și un preț obișnuit. Prețul promoțional se aplică la primul termen al planului dvs. de găzduire, după care planurile se reînnoiesc la tarife regulate, dar mai mult în acest sens un pic mai târziu.

Faceți clic pe „Select” pentru a alege planul dvs. Link-ul vă va naviga la pasul următor al procesului dvs. de înregistrare.

Pasul 3: Alegerea unui nume de domeniu

În acest pas, vi se va prezenta două opțiuni: puteți înregistra un domeniu nou sau, dacă aveți deja un domeniu, vă puteți înscrie cu domeniul existent.

Dacă încă nu aveți un domeniu, dar nu știți ce domeniu să alegeți, BlueHost vă va permite să alegeți un domeniu mai târziu, oferindu-vă credit gratuit (11,99 USD în valoare). Pur și simplu faceți clic pe linkul „Alegeți mai târziu” și treceți la pasul următor.

Dacă numele de domeniu pe care doriți să îl înregistrați este deja luat, BlueHost va oferi o listă de opțiuni de domeniu similare.

Pasul 4: Informații despre cont

După ce ai ales numele de domeniu, în pasul următor, BlueHost vă va solicita informațiile despre cont. De asemenea, pe această pagină veți vedea informațiile despre pachet (prețul pachetului dvs., perioada de timp pe care doriți și diferite suplimente) și câmpurile de introducere a informațiilor de plată.

Completați câmpurile necesare (informații personale, detalii despre afaceri, detalii de facturare, adresa de e-mail etc.), apoi derulați în jos la pasul următor.

Pasul 5: Selectați termenul contractului

Puteți alege 4 opțiuni de prețuri. Cu cât perioada de angajare este mai lungă, cu atât mai ieftin este pachetul. Perioada de 12 luni este cea mai scurtă, în timp ce perioada de 60 de luni este cea mai ieftină opțiune de pachet.

În timp ce prețul este afișat pe lună, va trebui să plătiți în avans pentru toată perioada aleasă, al cărei preț este afișat la „Preț de găzduire”..

Prețul pe lună pe care îl vedeți afișat atunci când selectați planul dvs. (vezi pasul 2 de mai sus) este prețul promoțional pentru perioada contractuală. După expirarea acestei perioade, planul dvs. de găzduire se va reînnoi la rata regulată care este afișată sub prețul promoțional.

În afară de termenul contractului, veți vedea, de asemenea, mai multe opțiuni de adăugare, precum SiteLock Security, CodeGuard Basic, Instrumente SEO, etc. Aceste opțiuni sunt selectate în mod implicit, dar le puteți desface și adăuga mai târziu, dacă este necesar.

După ce ați selectat perioada de găzduire și orice suplimente pe care le doriți, derulați în jos pentru a trimite plata.

Pasul 6: Trimiteți plata

Introduceți detaliile cardului dvs. de credit, verificați Termenii și condițiile și politica de confidențialitate, apoi faceți clic pe butonul „Trimite”.

Pasul 7: Setați parola

Înainte de a vă putea conecta la contul dvs., trebuie să setați o parolă. Ca în orice parolă, asigurați-vă că alegeți o parolă puternică care este o combinație de caractere și simboluri.

După ce ați setat parola, faceți clic pe butonul „Următorul” și conectați-vă la contul dvs..

Pasul 8: Autentificați-vă în contul dvs.

Faceți clic pe „Autentificare” sau dacă v-ați întors la pagina principală, accesați fila „Conectare” din colțul din dreapta sus și trimiteți-vă datele de autentificare.

După ce v-ați conectat la contul dvs., localizați pictograma WordPress și faceți clic pe ea pentru o instalare rapidă.

Pasul 9: alegeți o temă

Vi se vor prezenta o serie de teme implicite WordPress pe care le puteți selecta pentru blogul dvs. alimentar. Aceasta nu este o alegere permanentă, puteți oricând să vă schimbați tema sau să adăugați o temă nouă dacă doriți să mergeți pentru o opțiune premium. Pe themeforest.net puteți găsi mai multe teme premium WordPress legate de mâncare și de gătit.

După ce ai selectat tema, poți începe blogurile, dar mai întâi:

Pasul 10: Conectați-vă în tabloul de bord WordPress

Faceți clic pe butonul „Start building”, care vă va duce la pagina de bun venit a tabloului de bord WordPress. Selectați tipul de site pe care doriți să îl construiți – Personal sau Business.

Dacă nu doriți să renunțați la ajutorul oferit de BlueHost, faceți clic pe linkul „Nu am nevoie de ajutor”. Dacă doriți să continuați cu ajutorul BlueHost, faceți clic pe „BlueHost” în colțul din stânga sus al meniului de navigare..

Pasul 11: Lansare

După ce faceți clic pe BlueHost, diverse file vor fi afișate cu instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă construi site-ul (de ex. Conținut site, Design & Construiți etc.).

Apoi, faceți clic pe butonul „Lansare”, apoi completați câmpurile Titlul site-ului (numele site-ului dvs.) și Descrierea site-ului (despre ce este vorba site-ul dvs.).

Acum puteți selecta aspectul dvs., vă puteți personaliza tema, adăuga meniuri, pagini sau puteți edita cele existente care vin cu tema dvs..

În sfârșit, sunteți gata să faceți blog despre mâncare, rețete și toate lucrurile culinare!

Întrebări frecvente despre bloguri alimentare & Sfaturi pentru blogging culinar de succes

Probabil aveți câteva întrebări fără răspuns cu privire la blogging-urile alimentare, în special legate de costurile de întreținere a site-ului, de generare de bani sau de conținut bun.

Iată o listă cu cele mai multe întrebări frecvente despre bloguri culinare și răspunsurile noastre la aceasta.

Blogurile alimentare pot avea succes?

S-ar putea să credeți că oamenii au devenit mai puțin interesați de gătit, dar succesul blogurilor alimentare și al show-urilor de gătit din toată lumea se dovedește altfel.

Tuturor le place să mănânce, dar nu toată lumea are timp sau înclinația de a găti. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu le place să privească pe alții cum gătesc. Gândiți-vă la toate rețelele alimentare, la spectacolele de gătit și la bloggerii populari de acolo – au succes, tocmai pentru că oamenii au dorința firească de a privi mâncarea.

Spectacolele de gătit creează o legătură emoțională cu felul de mâncare creat și se joacă în „foamea vizuală” a oamenilor care urmăresc.

Gândiți-vă doar la succesul videoclipurilor Tasty de pe Youtube sau la rețetele lor populare de gif. Aceste videoclipuri și gif-uri adoptă o abordare „de sus în jos” în ceea ce privește gătitul, punând privitorul în pantofii bucătarului și oferă rețete simple și ușor de urmărit, ceea ce motivează chiar și oamenii fără prea mult timp liber să încerce mâna la gătit.

Prin urmare, blogurile alimentare nu sunt în niciun caz învechite și există numeroase modalități de a provoca „foamea vizuală” a publicului, unele dintre care vom discuta în secțiunea „Cum să elicităm foamea vizuală” a acestui articol..

Care sunt costurile pentru pornirea unui blog alimentar?

Până acum, am acoperit găzduirea ca fiind singurul serviciu plătit de care veți avea nevoie pentru a începe un blog și poate un nume de domeniu dacă nu doriți să profitați de domeniul gratuit oferit de furnizorul dvs. de găzduire web. Gazduirea WordPress este disponibilă la prețul de 2,95 USD / lună la BlueHost.

De asemenea, poate doriți să plătiți pentru o temă WordPress blogging pentru alimente premium, care poate costa oriunde între 20 și 69 USD. Aceste teme sunt concepute special pentru bloguri alimentare și site-uri de rețete și includ funcții precum widget-uri personalizate, adaptate pentru rețete, cronometru de gătit, ingrediente pentru rețete căutabile, funcționalitate de recenzie a utilizatorilor, etc..

În timp ce tocmai începeți, nu este nevoie să apelați la teme WordPress personalizate, care pot costa mii de dolari sau găzduire costisitoare, pe care nu le puteți utiliza la maxim. Puteți actualiza întotdeauna tema și planul dvs. de găzduire WordPress odată ce o atingeți în mod mare.

Cum să vă monetizați blogul cu alimente?

La un moment dat, veți dori să câștigați bani cu blogul dvs., fie pentru a susține costurile de întreținere ale acestuia, fie chiar pentru a vă suplimenta veniturile. În cazul în care blogul tău este mare, s-ar putea să fii capabil să te susții în totalitate de pe blogul tău.

Dacă aveți deja o bază de urmăritori bine stabilită, generarea de venituri de pe blogul dvs. poate fi foarte ușoară încercând una sau toate metodele de mai jos:

 • Spațiu publicitar – Una dintre cele mai ușoare metode de a-ți monetiza blogul este să prezinți anunțuri în bare laterale sau bannere de la companii care vând ustensile de gătit, echipamente de bucătărie, mirodenii etc..
 • Programele de afiliere – Dacă companiile menționate rulează programe de afiliere, vă puteți înscrie la programul lor pentru a-și face publicitatea produselor pe site-ul dvs. și pentru a primi plata unei comisii după ce fiecare achiziție face clienții prin intermediul site-ului dvs..
 • Înscrieți-vă la Google AdSense – Google AdSense este o rețea de publicitate populară la care vă puteți înscrie. După ce cererea dvs. de înregistrare este acceptată, vizitatorii dvs. vor vedea anunțuri vizate prezentate pe site-ul dvs. web.
 • Restaurant & Recenzii despre produs – Puteți prezenta conținut sponsorizat pe blogul dvs., care include recenzii despre restaurante (de exemplu, dacă faceți un blog despre dieta vegetariană, puteți consulta cele mai bune restaurante vegetariene din zona dvs.) sau recenzii despre produse. Pe măsură ce site-ul dvs. crește în popularitate, companiile vor dori să fie prezentate pe site-ul dvs. web.
 • Promovează-ți cartea de bucate – De asemenea, puteți vinde propriile produse pe blogul dvs., cum ar fi o carte de bucate sau un eBook pe care l-ați scris, sau alte produse precum șorțurile de bucătărie marca proprie, de exemplu.
 • Conținut exclusiv – Puteți crea opțiuni de membru pe site-ul dvs. dacă doriți să vindeți conținut unic pe care vizitatorii ar fi dispuși să îl plătească.

Acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care puteți câștiga bani din blogging, dar puteți descoperi și alte metode care funcționează cel mai bine pentru dvs. Este important să nu vă descurajați dacă unele dintre aceste metode nu funcționează pentru dvs. Continuați să experimentați până când veți găsi cea care face acest lucru.

Cât de mult poți câștiga din bloggingul alimentar?

Depinde. Celebritățile din bloggerul alimentar câștigă sute de dolari pe an, altele mult mai puțin. Totul depinde de cât timp sunteți dispus să investiți în bloggingul dvs. alimentar și de câți urmăritori aveți.

Blogul de celebrități din Irlanda, Donal Shekan, are o bază de 500.000 de oameni, așa că cu siguranță este mai ușor să-și câștige viața din blogul său decât cineva care are doar 500 de urmăritori.

Este important să rămâi consecvent și să-ți crești baza de urmăritori și, cu timpul, și tu poți câștiga destui bani din blogul tău.

Rețete generale sau nișă?

Este important să decideți dacă doriți să vă concentrați pe o nișă sau să acoperiți gătitul în general. Diferența este de obicei că, cu o nișă, este mai probabil să ieși în evidență. Dacă veți avea un blog cu alimente fără gluten, este posibil să puteți atrage o lectură mai avidă decât cu un blog de gătit general de curățare.

Așadar, dacă nu reușești să introduci o retușare interesantă asupra rețetelor tale generale (gândește-te la videoclipurile și gif-urile de dimensiuni mușcate ale lui Tasty, de exemplu), este posibil să vrei să găsești o nișă unică în care să te apuci, în care concurența este mai puțin acerbă, există un public suficient de mare pentru a se adresa (de exemplu, rețete vegane și vegetariene, gătit pentru copii etc.).

Cât de des ar trebui să actualizați conținutul?

La început, probabil că va dura mai mult timp pentru a pregăti o postare sau un videoclip, dar, pe măsură ce veți obține o agățare, va deveni a doua natură pentru dvs..

Actualizați-vă blogul cât de des puteți veni cu conținut creativ și original. Acest lucru ar putea fi zilnic sau săptămânal. Crearea unei postări pe lună nu va propulsa blogul dvs. spre culmile succesului, așa că dacă vă gândiți serios la crearea unei vieți pe blogul dvs., trebuie să îl actualizați mai des.

Sfaturi despre blogging-uri alimentare

Pentru a vă ajuta să începeți blogurile culinare la început, am adunat cele mai importante sfaturi despre cum puteți planifica, condimenta și servi conținutul dvs..

Posibile subiecte de acoperit

Mai jos veți găsi o listă cu cele mai frecvente subiecte acoperite de blogurile de rețete populare. Puteți veni cu subiecte noi care sunt în conformitate cu nișa dvs., puteți aplica unele dintre aceste subiecte la nișa dvs. sau puteți chiar să puneți o noutate nouă.

 • Mâncăruri internaționale obligatorii (bucătărie indiană, italiană, chineză, japoneză, franceză etc.);
 • Alimente care promovează o microbiotă sănătoasă;
 • Alimente care reduc inflamația în intestin;
 • Cele mai bune rețete de vară (puteți aplica acest format pentru toate anotimpurile);
 • Gătit pentru sărbători (Crăciun, Paște, Revelion, Ziua Recunoștinței etc.);
 • Produs & recenzii de restaurante;
 • Sfaturi și trucuri pentru gătit;
 • Rețete secrete de familie;
 • Mese rapide;
 • Mese sănătoase cu puține ingrediente (de exemplu, mese cu 3 ingrediente);
 • Promovarea cursurilor de gătit etc..

Pur și simplu scrierea despre aceste subiecte nu va fi suficientă, trebuie să provocați foamea vizuală a oamenilor prin imagini apetisante, videoclipuri despre cum să faceți sau gif-uri.

Sărbătoarea pentru ochi: cum să eliminați foamea vizuală 

Gătitul este o experiență pentru toate simțurile – vizuale, olfactive, tactile, auditive – dar cum puteți angaja aceste simțuri doar prin mediul vizual? Răspunsul: printr-un mix de imagini, videoclipuri și descrieri care vă izbesc vizual.

Fotografii

Nu trebuie să fiți un fotograf alimentar pentru a face fotografii grozave de mese, puteți face fotografii singuri cu un aparat foto sau un telefon decent. Gândiți-vă la toate fotografiile Instagram de pe conturi precum Foodporn prins cu un aparat de fotografiat pentru smartphone.

Când faceți fotografii cu pașii implicați într-o rețetă, asigurați-vă că vă curățați blatul și vă concentrați pe ingredientele implicate. Asigurați-vă că imaginile sunt curate și clare și iluminarea este reglată. Evitați imaginile întunecate și încețoșate.

Vă puteți juca cu decorațiuni pentru a îmbunătăți imaginile. De exemplu, dacă pregătiți mâncăruri care implică fructe sau condimente colorate, puteți utiliza cupe, farfurii și alte ustensile de bucătărie colorate pentru a se potrivi cu schema de culori generală a ceea ce gătiți.

Ar trebui să vă optimizați imaginile, astfel încât să nu aveți nicio problemă de încărcare pe blogul dvs. Salvați fotografiile în formate .png sau .jpg și la o rezoluție de 72dpi. Puteți optimiza imaginile dvs. cu instrumente precum TinyPNG, care reduce dimensiunea fișierului imaginilor dvs..

Nu uitați să vă titrați fotografiile înainte de a le încărca și numera dacă le adăugați la o galerie de pași necesari pentru o rețetă. Faceți din produsul final imaginea prezentată a postării dvs..

Puteți chiar să vă prezentați imaginile pe canalele de socializare ale blogului dvs. pentru a conduce mai mulți cititori către blogul dvs..

Infographics

Infografia este un alt instrument de imagini grozave, care vă poate ajuta să oferiți informații despre mușcături într-un mod vizual atrăgător. Infografiile sunt utile dacă doriți să rezumați beneficiile anumitor bucătării (de exemplu, beneficiile pentru sănătate ale bucătăriei mediteraneene), vorbiți despre originea, utilizările și beneficiile anumitor condimente (de exemplu, beneficiile chimenului) etc..

Integrați Infografie în postările dvs. pentru a vă face articolele alimentare chiar mai interesante și mai ușor de citit.

Video

Utilizarea fotografiilor și a infografiei pentru a-ți atrage cititorii este excelent, dar nu te opri acolo! Dacă dorești ca publicul tău să formeze o legătură emoțională cu mâncarea pe care o gătești, fă un videoclip despre tine pregătind de fapt mâncarea.

Videoclipul permite publicului tău să te vadă și pasiunea ta pentru mâncare în acțiune și să-ți asculte comentariile despre procesul de gătit. Văzând și auzind o friptura în fântână se adaugă mult mai mult întregii experiențe decât o simplă imagine. În plus, videoclipul este o fereastră excelentă în viața ta ca bucătar sau pasionat de mâncare.

Puteți configura un canal Youtube, unde vă împărtășiți videoclipurile cu urmașii dvs. și pentru a conduce un trafic nou pe site-ul dvs..

Gifuri

Gifurile sunt un alt instrument de imagini de luat în considerare pentru blogul dvs. alimentar, în special pentru rețete mai mici. Ați putea face gif-uri cu rețete pentru micul dejun sau deserturi fără copt pentru cei prea ocupați să petreacă mult timp în bucătărie.

Pe lângă imaginile și videoclipurile efective, asigurați-vă că conținutul pe bază de text este de asemenea bine structurat, plăcut estetic și ușor de citit. Evitați pereții lungi de text, păstrați lucrurile simple și ușor de urmărit.

Învelire

După ce cunoașteți pașii necesari pentru crearea unui blog cu produse alimentare, puteți începe să împărtășiți rețetele dvs. unice și sfaturi de gătit online. Integrați videoclipuri, gif-uri, imagini și infografii în postările dvs. și nu vă feriți de promovarea dvs. pe rețelele de socializare.

Sperăm că ghidul nostru detaliat pentru blogging-ul alimentar a răspuns celor mai multe întrebări arzătoare despre acesta și puteți aplica cu ușurință cunoștințele dvs. noi pentru a vă promova brandul, a împărtăși rețete noi delicioase și a face oamenii mai pasionați de gătit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map