Cum să începeți un site web de portofoliu pentru fotografie?

01.06.2020
Tutoriale & Ghiduri 'Cum să începeți un site web de portofoliu pentru fotografie?
0 22 мин.

Start-Fotografie-portofoliu-site


Există trei ingrediente esențiale care sunt necesare pentru a începe o afacere de fotografie bună: abilitatea în fotografie, echipamente și marketing. Din perspectiva marketingului, primul pas este de a stabili o prezență online puternică pentru a ajunge la mai multe persoane cu serviciile dvs..

În zilele noastre, este necesar ca fiecare afacere să-și creeze propriul site web. Când oamenii au nevoie de ceva, ei îl caută de obicei pe Internet, vizitează un anumit site web sau încep să comande produse sau să contacteze afacerea pentru mai multe informații despre serviciu..

Un site web de portofoliu de fotografie este ceea ce are nevoie afacerea dvs. și vă vom arăta cum puteți crea unul în acest articol. Pur și simplu nu este o modalitate mai bună pentru un fotograf de a-și arăta publicul lucrările decât un site de portofoliu. Nu este doar o modalitate eficientă de a-ți crește baza de clienți, ci și foarte ușor de configurat. Nu contează dacă ești fotograf profesionist sau începător; un site web de portofoliu este o modalitate excelentă de a-ți populariza activitatea în ambele cazuri.

Surprinzător, mulți fotografi aleg să își îndrepte serviciile doar în jurul rețelelor de socializare. Ei creează o pagină de Facebook, Instagram sau 500px și își încărcă lucrările acolo. Aceasta este o modalitate de a-ți construi afacerea, dar cu siguranță nu cea mai eficientă. În primul rând, vom explica de ce fiecare fotograf independent trebuie să creeze un site web de portofoliu. Apoi, vă vom arăta unul dintre cele mai simple moduri de a construi unul.

De ce ar trebui să începeți un site web de portofoliu foto?

fredrikclement-Fotografie-portofoliu-site

Sursa: fredrikclement.com

Pentru mulți fotografi, prima dată când publicul își vede fotografiile este atunci când le încarcă pe un site de portofoliu. Dacă aveți o colecție plăcută de fotografii, atunci le puteți încărca pe site-ul dvs. web, astfel încât potențialii clienți să poată vedea ce se așteaptă de la serviciile dvs. A arăta oamenilor un magazin frumos este deja o bună practică de marketing.

Cert este că vă puteți arăta munca pe Internet în multe feluri, astfel încât s-ar putea să nu fie clar imediat de ce ar trebui să o faceți prin crearea unui site web. În continuare, vom vorbi despre unele dintre cele mai populare platforme pe care fotografii le folosesc în loc de site-uri web și despre modul în care le împiedică succesul. Apoi, va fi mult mai ușor să vedeți de ce un site de portofoliu este o opțiune mai bună.

Conturi fotografice pe social media

Așa cum am menționat anterior, fotografilor le place de obicei să își încarce fotografiile pe site-uri precum Facebook, Instagram și 500px. Aceste platforme sunt destul de populare, dar toate au același dezavantaj. Vei putea să îți postezi munca pentru cercul de oameni care te urmăresc și poate că se vor alătura unii, dar vei fi în continuare limitat la acele persoane care folosesc aceeași platformă.

Pe de altă parte, principalul obiect al unei afaceri de fotografie este de a atrage persoane care nu sunt deloc interesate de fotografie, ci mai degrabă de serviciile bazate pe abilitățile dvs. în fotografie. Pe platformele menționate mai sus, veți putea împărtăși munca cu alți fotografi, dar potențialii clienți vor fi foarte rar interesați.

Este un lucru minunat dacă fotografiile dvs. sunt apreciate de alți fotografi, dar dacă doriți ca afacerea dvs. să crească, trebuie să atrageți persoane aleatorii care au nevoie de serviciul dvs..

Încărcarea fotografiilor pe piețele online

istcokphoto

Sursa: istockphoto.com

În loc să configurați un site web de portofoliu, vi se poate părea o idee bună să vă publicați marca pe paginile de listare a directorilor și pe piețele online. Există o mulțime de piețe de nuntă disponibile pentru cei care au nevoie de fotograf pentru o nuntă. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați anunțul dvs. clasificat la aceste pagini și să așteptați clienții. După cum se dovedește, aceasta este o practică destul de ineficientă.

Atunci când fotografii sunt contactați de clienții potențiali, aceștia pot afișa un portofoliu prin partajarea linkului către site-ul lor de listare a directorilor. Partajarea unor astfel de legături trebuie evitată prin toate mijloacele. Deși persoanele interesate de acest serviciu vor putea privi câteva imagini-mostre, fotografii nu fac decât să le îngreuneze pe toată lumea să le angajeze. Există trei factori diferiți care influențează foarte mult procesul decizional:

 • Oboseala decizională – Luarea repetată a deciziilor provoacă frustrări și oboseală numai după un anumit punct. Atunci când oamenii caută un fotograf sau orice alt serviciu, ar prefera să evite luarea vreunei decizii după o zi lungă. Ceea ce vor să vadă este o soluție unică, dar atrăgătoare, a problemei lor. Sunt deja obligați să ia suficiente decizii în timpul locurilor de muncă. Prin conectarea unui director, nu rezolvați într-adevăr o problemă, ci confuzați-le, iar rezultatul final este că ei iau o decizie greșită.
 • Fără oportunități de branding – Înainte de a începe orice tip de afacere, ar trebui să descoperiți numele mărcii, logo-ul și câteva idei pentru un stil specific care va fi un semn distinctiv al muncii dvs. Toate aceste lucruri sunt necesare dacă doriți să stabiliți un brand puternic. Faptul trist este că un director nu va putea prezenta brandul dvs. în mod corespunzător în fața publicului.
 • Prea multe alegeri – Când oamenii vizitează paginile cu listarea directorilor în căutarea fotografilor, ceea ce îi întâmpină este o listă lungă de profesioniști disponibili. Nimeni nu îi place să fie confruntat cu o listă nesfârșită de alegeri, deoarece le face adesea incapabile să ia o decizie. Pur și simplu este copleșitor, motiv pentru care majoritatea oamenilor părăsesc imediat aceste site-uri fără să verifice măcar ce oferă.

În total, paginile de listare a directorilor și piețele online sunt mai degrabă dezavantaje decât platforme bune atunci când vine vorba de popularizarea unei afaceri de fotografie. Cu acest lucru, să vedem cum orice fotograf poate construi un site de portofoliu profesionist!

Ghid pentru începători pentru crearea unui site Web de portofoliu

Pentru a vă putea construi corect brandul, trebuie să vă configurați propriul site de portofoliu. Designul unui site de portofoliu trebuie să fie minimalist, accentuând imaginile din paginile dvs. Trebuie să fie rapid și, de asemenea, trebuie să lucrați cu o temă care are un slideshow minunat sau o funcție de galerie. Vizitatorii dvs. trebuie să vă poată găsi imaginile cu un singur clic.

Apoi, pe baza stilului dvs., a calității muncii dvs. și poate a unor recenzii ale clienților pe care le-ați adăugat, ei pot decide dacă să vă angajeze sau să plecați. Cei mai mulți fotografi își creează site-ul personal doar pentru distracție, dar dacă doriți să fie un site web de afaceri, există câteva lucruri importante pe care va trebui să vă concentrați. În primul rând, principalul motiv pentru care creați site-ul web ar trebui să fie să vă adresați clienților.

Persoanele care vizitează site-ul dvs. web ar trebui să fie întâmpinate cu un design vizual uimitor. În plus, tema și conținutul dvs. ar trebui optimizate pentru SEO, asigurându-vă că oamenii pot găsi afacerea dvs. chiar și prin introducerea interogărilor legate de fotografie în motorul de căutare. Dacă aveți nevoie de o platformă bună pentru crearea noului dvs. site, puteți alege WordPress sau orice constructor de site-uri găzduite.

WordPress este fără îndoială cea mai populară platformă pentru construirea de bloguri, site-uri de comerț electronic și practic orice tip de site web profesional sau personal. După ce v-am prezentat pe WordPress, vom discuta un pic despre platformele de construire a site-urilor găzduite.

Crearea site-ului dvs. de portofoliu cu WordPress

Fotografie-portofoliu-site-WordPress

WordPress a devenit atât de popular în ultimii ani, încât atunci când oamenii doresc să creeze un site web, aceasta este platforma care apare imediat în mintea lor. Este considerată cea mai bună opțiune pentru bloggeri și mici site-uri personale, dar o mulțime de companii o folosesc și ele. Există mii de teme din care să alegeți, inclusiv cele gratuite și premium care acoperă toate categoriile posibile. În plus, există nenumărate plugin-uri disponibile, atât gratuite, cât și premium, care pot adăuga noi funcționalități site-ului dvs..

După ce obțineți un nume de domeniu și vă înscrieți la un serviciu de găzduire web de încredere, puteți începe să construiți noul dvs. site web. Deoarece doriți să intrați pe piață ca fotograf profesionist, veți avea nevoie de o temă bine concepută din categoria portofoliului. WordPress ar putea părea un pic confuz la început, dar puteți găsi o mulțime de ghiduri pas cu pas pentru platforma de pe Web care vă pot ajuta să configurați de la zero orice tip de site web profesional..

Plugin-uri esențiale WordPress pentru fotografi

Galeria Envira

Galeria Envira este un plugin WordPress puternic acum pentru fotografi și orice altă profesie în care imaginile sunt importante. Vă permite să adăugați galerii de imagini care să răspundă complet și să poată fi deschise și prin intermediul unei ferestre pop-up. În plus, oferă multe funcții care lipsesc din biblioteca media WordPress implicită.

Creatorul de galerii drag and drop vă asigură că fotografiile dvs. vor fi prezentate într-un mod îngrijit și fiecare galerie durează doar câteva minute pentru a fi construită. Întrucât Envira este un plugin extensibil, puteți adăuga o mulțime de suplimente diferite la acesta, ceea ce îl face un instrument și mai bun. Dacă aveți fotografii pe Instagram sau Dropbox pe care doriți să le adăugați, le puteți importa cu un singur clic.

Descărcarea Envira Gallery este extrem de benefică pentru SEO, garantând că paginile dvs. web se încarcă la viteză mare.

WP Soliloquy

Soliloquy este foarte recomandat dacă doriți să adăugați slide elegante și complet responsive pe site-ul dvs. de portofoliu. Glisierele sunt compatibile și cu imagini și conținut video. Există numeroase funcții nemaipomenite integrate în plugin, ceea ce vă permite să schimbați tema glisorului dvs. și să adăugați animații care o fac mai atrăgătoare pentru vizitatorii dvs..

Multe dintre pluginurile glisante WordPress sunt complicate și necesită mult timp pentru a te obișnui. Pe de altă parte, Soliloquy se integrează perfect în tabloul de bord și fiecare opțiune este destul de explicativă. Mult depinde de modul în care este codat un plugin slider. Cu siguranță nu doriți să răniți SEO-ul site-ului dvs., descărcând un plugin prost codat, care dăunează mai mult site-ului dvs. decât bine. Soliloquy garantează o experiență fără probleme a utilizatorului, asigurându-vă că glisoarele dvs. se încarcă rapid cu toate imaginile adăugate.

Pluginul este proiectat pentru a gestiona atât interogările de backend, cât și cele de frontend, cel mai eficient mod, astfel încât paginile dvs. să nu fie afectate de întârzieri la încărcare. Dacă adăugați totul, Soliloquy este perfect optimizat pentru viteze rapide de încărcare a paginii, indiferent de modul în care personalizați glisorul sau câte fotografii adăugați.

Imsanity

Optimizarea fotografiilor pentru o viteză mai rapidă de încărcare a paginii este ceea ce Imsanity este cu adevărat bun. Puteți asigura întotdeauna o experiență de utilizator mai bună pentru vizitatorii dvs. prin optimizarea conținutului. Dacă aveți o mulțime de conținut acumulat într-o singură pagină, poate fi frustrant ca oamenii să aștepte până când se descarcă totul. În calitate de fotograf, fotografiile dvs. sunt tipul de conținut care vă poate încetini cel mai mult site-ul.

Aceasta este problema cu majoritatea site-urilor web, deoarece puteți avea tone de imagini pe paginile dvs., chiar dacă nu efectuați un site de portofoliu de fotografie. Acesta este și motivul pentru care oamenii folosesc Imsanity pe multe site-uri web diferite. Este instrumentul perfect pentru optimizarea imaginilor dvs., garantând viteze mari de încărcare a paginilor și asigurând că oamenii au un timp bun de navigare pe site-ul dvs..

Desigur, puteți descărca orice plugin tipic de compresie a imaginii dacă doriți, dar acesta nu va fi la fel de eficient ca Imsanity. Motivul pentru care îl recomandăm este pentru că poate redimensiona tone de imagini în cel mai scurt timp. Toate imaginile dvs. vor fi mai mici, dar încă destul de mari pentru a sublinia nuanțele importante și calitatea și stilul general al fotografiilor pe care doriți să le arătați clienților dvs. ca fotograf profesionist..

Divi – Cea mai recomandată temă WordPress

divi-WordPress-tema-Fotografie-site

Divi este o temă WordPress dezvoltată de echipa Elegant Themes. Atât echipa, cât și această temă particulară sunt foarte populare chiar acum pe piață, atrăgând mii de oameni care doresc șabloane de bună calitate pentru site-urile lor web. În Divi, puteți găsi tot ceea ce un fotograf bun ar avea nevoie pentru un site minunat. Există o mulțime de machete predefinite, casetă CSS personalizată, interfață drag-and-drop și tone de opțiuni de personalizare.

Dacă doriți să adăugați module pe site-ul dvs., îl puteți face cu Divi. Există 40 de module de conținut diferite din care să alegeți și le puteți adăuga la aspectul paginii dvs. în funcție de gustul dvs. Putem face totul cu ușurință cu acest plugin, în timp ce este proiectat să fie fulgerător. Pluginul are o funcție de previzualizare live, astfel încât să puteți urmări rezultatul până când veți găsi culorile, fonturile și designul general perfect pentru pagina dvs..

Cu Divi, ceea ce obțineți este un design atrăgător și modern pentru site-ul dvs. web. Odată ce începeți să adăugați fotografiile, vă veți da seama că tema nu este numai frumoasă de unul singur, dar face și conținutul dvs. să arate minunat. Trebuie doar să aplicați un aspect, să adăugați conținutul dvs. și câteva module, să aplicați câteva modificări pe măsură ce atingerea finală și site-ul dvs. web este gata.

Crearea site-ului dvs. de portofoliu cu un constructor de site-uri găzduite

Platformele de construire a site-urilor găzduite sunt un alt mod minunat pentru profanii moderni de a construi un site web de portofoliu de fotografie. Există numeroși producători de site-uri care merită încercate. Acestea sunt de obicei servicii plătite, dar totuși accesibile, necesitând să vă înscrieți la un plan lunar. Veți avea propriul dvs. nume de domeniu personalizat și o multitudine de funcții nemaipomenite pe care le puteți aplica pe site-ul dvs. web.

S-ar putea să credeți că acești construitori de site-uri la prețuri mici sau chiar gratuite sunt destul de limitați și neprofesionali. Nu este deloc cazul, deoarece în zilele noastre puteți obține servicii extrem de profesioniste pentru o taxă nominală. Constructorii de site-uri web, în ​​special cele mai populare, sunt concepute cu utilizatorul fără experiență în minte, oferind totuși o selecție largă de teme cu aspect profesional.

Unele dintre platforme se ocupă doar de afacerile de comerț electronic, în timp ce altele sunt complet pline de funcții pentru profesioniști creativi. Puteți spune în mod clar publicului țintă al constructorului de site-uri web, doar accesând pagina lor de pornire. Ca fotograf, trebuie să găsiți un constructor de site-uri care vă permite să îmbunătățiți conținutul site-ului dvs. prin optimizarea imaginilor și a SEO local.

BlueHost – O gazdă puternică și un registrator de domenii

Bluehost-start-Fotografie-portofoliu-site

În calitate de fotograf, nu doriți cu siguranță un serviciu de găzduire complicat. Vrei un plan de găzduire web care să fie ușor de gestionat și care să ofere suficiente resurse pentru site-ul tău în timp ce te concentrezi pe furnizarea de conținut excelent. Cu Bluehost, găzduirea web nu este doar simplă, dar vă puteți baza și pe sprijinul lor profesional. Motivul pentru care se numără printre cele mai mari nume din industrie este destul de simplu: muncesc din greu, fără promisiuni goale.

Planurile lor sunt optimizate pentru WordPress, ceea ce înseamnă că puteți pune în funcțiune CMS-ul cu un singur clic. Nu numai că serviciul lor este competitiv, dar au reușit să își mențină prețurile cât mai scăzute, ceea ce îl face accesibil și pentru întreprinderile mici și persoane fizice. Puteți obține găzduire web, găzduire prin email și configurare rapidă pentru site-ul dvs. WordPress în același pachet, economisind mult timp.

În plus, nu este necesar să căutați un registrator de domeniu terț. Cu fiecare pachet de găzduire, Bluehost vă oferă un nume de domeniu gratuit pentru un an întreg. Mare lucru despre aceste caracteristici este că toată facturarea trece prin același furnizor. Pe măsură ce site-ul dvs. de portofoliu de fotografie începe să crească, poate atrage o mulțime de oameni, dar nu este necesar să vă faceți griji. Atâta timp cât nu ai mai mult de 500k vizitatori pe lună, vei fi bine cu planul lor de bază.

Ceea ce face ca un site web de portofoliu să se distingă?

Astăzi, constructorii de site-uri web și CMS sunt toate concepute într-un mod care face oamenii capabili să creeze un site web profesional fără nici o experiență. Puteți redacta un site web cu ușurință și într-un timp relativ scurt; întrebarea este dacă o puteți face atrăgătoare pentru vizitatorii dvs. Și dacă adăugați mentalitatea omului de afaceri la ecuație, trebuie să-l faceți capabil să transforme vizitatorii și în clienți.

Trebuie să vă dați seama cum să vă încurajați vizitatorii să petreacă mai mult timp pe site-ul dvs. decât de obicei. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că în timp ce navighează, ai mai mult timp pentru a-i convinge că oferi un serviciu excelent ca fotograf. Există o mulțime de resurse disponibile pe Internet pentru optimizarea ratei de conversie (CRO).

Dacă citiți câteva articole pe această temă, veți putea să implementați cele mai importante practici de marketing pe site-ul dvs. web. Acestea pot include modificări minore în designul site-ului dvs. web sau adăugarea unei secțiuni de blog pe site-ul dvs. web și postarea unor articole acolo. Există multe practici care pot ajuta la îmbunătățirea ratei de conversie și multe dintre acestea aduc rezultate deosebite pentru fotografi.

Optimizarea dimensiunilor de imagine

În mod ideal, o fotografie procesată ocupă 12-15 MB din spațiul dvs. de stocare. Dacă doriți ca paginile dvs. web să se încarce rapid, atunci imaginile dvs. trebuie să fie mai mici decât dimensiunea menționată. Cu cât mai multe imagini încărcați fără să le comprimați, cu atât site-ul dvs. va fi mai lent. Prin comprimarea fotografiilor, acestea vor deveni mult mai ușoare pentru server, deoarece acestea vor ocupa doar o fracțiune din dimensiunea lor anterioară.

De asemenea, fotografiile dvs. trebuie să fie observate de Google. Motorul de căutare nu poate interpreta decât acele imagini care au adăugat un text alternativ. Ar fi mai bine dacă Google ar putea defini o poză doar aruncând o privire asupra acesteia, dar încă nu suntem acolo. Până atunci, trebuie să furnizați câteva informații suplimentare despre fotografiile dvs. Această informație permite oamenilor să găsească fotografiile dvs. printr-o căutare de imagini.

Faceți site-ul dvs. sensibil

În zilele noastre, oamenii utilizează mai degrabă smartphone-ul lor dacă doresc să navigheze pe Internet. Așezați-vă pe o mașină desktop devine din ce în ce mai puțin popular. Prin urmare, dacă oamenii au nevoie de un anumit produs sau serviciu, este foarte probabil să îl verifice pe smartphone. Site-ul dvs. web trebuie să fie disponibil pe toate dispozitivele, dacă doriți să ajungă la un public mai larg.

Majoritatea constructorilor de site-uri web și a platformelor CMS sunt optimizate pentru dispozitivele mobile. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu vor exista defecte neașteptate pe site-ul dvs. web. Acestea apar de obicei sub formă de pixeli distorsionați, rame foto necorespunzătoare și alte probleme cu aspectul care face ca site-ul dvs. să pară ciudat. Aceste glitches pot fi fixate destul de rapid. Tot ce trebuie să faceți este să contactați echipa respectivă de asistență pentru clienți și vă vor ajusta site-ul în câteva minute.

Utilizați Recenziile clienților în avantajul dvs.

Oamenii sunt mult mai susceptibili să angajeze un fotograf dacă unul dintre prietenii lor sau un alt site credibil i-ar fi trimis acest lucru. Dacă tocmai au găsit site-ul dvs. pe Internet și nu au auzit niciodată despre voi ca fotograf înainte, atunci șansele cu siguranță nu vor fi de partea dvs..

Pentru a crește încredere în vizitatorii dvs., puteți include întotdeauna câteva recenzii oneste ale clienților pe site-ul dvs. web. Trebuie să adăugați o listă plăcută cu aceste mărturii într-o parte a site-ului dvs. web, unde pot găsi cu ușurință. În loc să aștepți mărturiile, poți ruga clienții tăi recente să scrie unul după ce ai făcut treaba.

Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru nu face prea mult efort, mai ales dacă au fost mulțumiți de serviciul dvs. Continuați să colectați feedback până când veți avea o sumă substanțială, apoi adăugați-le pe site-ul dvs. ca dovadă socială. Dacă alți oameni au fost mulțumiți de abilitățile dvs. de fotografie, atunci nu vor exista motive pentru ca potențialii dvs. clienți să nu vă angajeze.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector