Cum să schimbați furnizorii de gazduire web fără timp de oprire

cum să schimbați furnizorii de găzduire web


Poate veni un moment în care va trebui să comutați gazdele web și, deși în fața acestuia, o astfel de sarcină poate părea un proces supărător, care poate nu merită timpul dvs., este cu siguranță ceva prin care va trebui să parcurgeți dacă circumstanțele se schimbă în rău la furnizorul dvs. de găzduire actual. Adăugați la ecuație riscul de a avea perioade de inactivitate și este posibil ca migrația unui site să sperie pe oricine care nu are experiență în astfel de probleme. Deși destul de complicat, trebuie să urmați câțiva pași pe care trebuie să îi urmați într-o anumită ordine pentru a face comutatorul cât mai lin. Știind când și ce să faceți vă poate ajuta să reduceți la minimum sau chiar să evitați timpul de întrerupere.

De ce trebuie să comutați furnizorii de hosting?

Există multe motive pentru care oamenii decid să schimbe gazdele, ar putea fi fie datorită faptului că taxele de reînnoire a găzduirilor la furnizorul lor actual de găzduire web au crescut și au găsit o ofertă mai bună în altă parte, fie pentru că sunt nemulțumiți de serviciile și asistența oferite de către aceștia gazdă existentă și doresc ca o companie de găzduire web mai fiabilă și mai de încredere să își găzduiască site-ul.

Unii furnizori de găzduire web au documentație extinsă despre cum să vă mutați la găzduirea lor, iar unele companii pot chiar să ofere suport pe parcursul întregului proces de mișcare sau chiar să efectueze transferul gratuit.

Iată 7 pași simpli pentru a comuta gazduirea

Pentru a reduce riscul apariției perioadelor de inactivitate în timpul deplasării către o nouă gazdă, va trebui să finalizați următoarele acțiuni în ordinea descrisă mai jos:

1. Găsiți și cumpărați o gazdă nouă

La fel ca mutarea într-un apartament nou, va trebui să vă asigurați mai întâi un loc nou înainte de a putea face comutarea. Din fericire, nu există lipsă de companii de găzduire web, de aceea evaluați ofertele și alegeți una care să răspundă nevoilor dvs. Luați în considerare factori cum ar fi fiabilitatea, garanțiile de funcționare a serverului, funcțiile de găzduire, panoul de control de găzduire web, prețurile de înscriere și reînnoire, precum și accesul la disponibilitate atunci când selectați noua dvs. gazdă.

Nu vă anulați planul existent, nici măcar după ce ați cumpărat un nou plan de la noua dvs. gazdă. Anularea este ultimul lucru pe care doriți să îl faceți în această etapă, deoarece anularea prematură poate duce la pierderea tuturor fișierelor și informațiilor dvs. de bază de date stocate la vechea gazdă.

2. Backup și transfer de fișiere

Acum că aveți două planuri de găzduire la două gazde diferite, puteți începe să vă deplasați, adică trebuie să descărcați toate fișierele site-ului dvs. web. Pentru acest pas, va trebui fie să vă conectați la FTP-ul dvs. gazdă veche și să descărcați toate fișierele dvs., apoi să le încărcați în noua gazdă, sau să vă conectați la panoul de control al vechii dvs. gazde, să localizați pagina Backup și să descărcați Copie de rezervă completă a site-ului web. Backupul bazelor de date MySQL poate fi securizat și pe pagina Backup. Fișierele de rezervă descărcate vor fi disponibile într-un format comprimat.

După ce aveți toate fișierele dvs. de rezervă, accesați-vă la noua gazdă, conectați-vă la interfața de administrare și încărcați-le / restaurați-le pe noul dvs. server. Găsiți pagina Backup și găsiți caseta de încărcare a fișierelor pentru restaurarea copiilor de rezervă și încărcați fișierele de rezervă pentru site-ul complet. După finalizarea acestui pas, efectuați și procesul de restaurare a bazei de date.

Asigurați-vă că consultați documentația de salvare / restaurare a fișierului la gazda veche și la noua gazdă pentru a vă asigura că faceți totul bine.

3. Verificați dacă totul funcționează pe noul server

Dacă ați terminat încărcarea fișierelor de rezervă a site-ului și a bazei de date pe noul server, verificați dacă totul funcționează corect. Puteți previzualiza site-ul dvs. web cu ajutorul unei adrese URL temporare sau a unei adrese IP, iar unele companii de găzduire au chiar și o așa-numită platformă de stadializare a dezvoltării care vă permite să vă previzualizați site-ul înainte de a trece live. Acest lucru vă va permite să rezolvați orice probleme care ar putea apărea în timpul procesului de tranziție.

4. Schimbă serverul de nume de domeniu

Pentru acest pas, trebuie să vă conectați la panoul de control al înregistrării domeniului, să localizați pagina serverului de nume de domeniu și să înlocuiți înregistrările DNS vechi cu noile date furnizate de noul dvs. gazdă.

5. Așteptați schimbarea DNS

Modificările vor intra în vigoare în 24 până la 48 de ore, iar în acest timp vizitatorii dvs. vor putea vedea site-ul dvs. web, deoarece acesta va funcționa corect. Timpurile de întrerupere nu vor fi cel mai probabil, totuși, ar trebui să vă abțineți de la adăugarea de conținut sau de orice fișier pe site-ul dvs., deoarece acest lucru poate duce la pierderea de conținut sau date. Asigurați-vă că vă monitorizați site-ul web în această perioadă.

6. Migrarea conturilor de e-mail către noul server

Dacă atât gazda veche, cât și noua dvs. gazdă folosesc cPanel, migrarea nu va fi o problemă, deoarece e-mailurile dvs. vor fi mutate împreună cu backup-ul complet cPanel. Dacă nu este cazul, trebuie să faceți unul dintre următoarele aspecte:

 • Dacă e-mailul dvs. este găzduit cu un registrator de domeniu, schimbați înregistrarea A și indicați-o către adresa IP a noii dvs. gazde;
 • Dacă contul dvs. de e-mail este găzduit cu o terță parte, actualizați înregistrările MX în DNS;
 • Dacă e-mailul dvs. este găzduit pe vechea gazdă web, recreați contul de e-mail existent și configurați-l pe noua dvs. gazdă.

7. Anulați vechiul dvs. plan de găzduire

După ce ai finalizat toți acești pași, testează pentru a vedea dacă totul funcționează corect pe site-ul tău. Dacă descoperiți că totul este în regulă, puteți anula în siguranță vechiul dvs. plan de găzduire și puteți începe să vă bucurați de toate avantajele noii dvs. hosting.

sfarsit

Comutarea gazdelor poate fi o perioadă stresantă, dar merită mai ales dacă sunteți blocat cu un serviciu de găzduire web minunat. Cu toate acestea, dacă toate acestea vă par prea multe și sunteți obișnuiți să efectuați singur migrația site-ului, consultați dacă gazda dvs. potențială web va efectua transferul gratuit pentru dvs. sau cu o taxă rezonabilă. Unele gazde precum InMotion sau HostGator vor efectua acest transfer gratuit, alte gazde vă pot percepe o taxă pentru efectuarea transferului pentru dvs. Permiteți furnizorului dvs. de găzduire să vă ajute vă va asigura o experiență de transfer de site-uri fără probleme.

Ghiduri recomandate:

 • Cum să mutați site-ul dvs. Joomla într-o nouă gazdă web?
 • Cum să transferați site-ul dvs. WordPress către un nou furnizor de hosting?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map