Cum să transferați un site de la Wix.com pe site-ul WordPress cu găzduire independentă?

01.06.2020
Tutoriale & Ghiduri 'Cum să transferați un site de la Wix.com pe site-ul WordPress cu găzduire independentă?
0 11 мин.

Transfer-Wix-site-WordPress


Wix este o platformă populară de creatori de site-uri printre proprietarii de site-uri noi, în special proprietarii de afaceri mici și bloggerii. Mulți îi plac datorită simplității sale și a sentimentului modern. Puteți configura un site web folosind Wix în câteva minute (chiar dacă nu sunteți prea bun la acesta).

Dar de când ai ajuns pe acest post, cred că vrei să pleci de la Wix. Poate că ați auzit recent despre WordPress și despre toate minunile pe care le poate face. La urma urmei, pentru a fi corect, WordPress este mult mai dinamic decât Wix. Îl poți folosi pentru aproape orice, și îți oferă o libertate totală în proiectarea și configurarea site-ului web al viselor tale.

Oricare ar fi motivul care stă la baza acestei mișcări, îl puteți face fără a fi nevoie să reconstruiți întregul site web de la început. În acest articol vom discuta despre cum puteți migra site-ul dvs. web de la Wix la WordPress. Vom intra în detalii, deci nu vă faceți griji acum. Veți obține totul până la sfârșitul acestui articol.

În momentul de față, voi enumera toți pașii care trebuie făcuți pentru a putea migra site-ul dvs. web de la Wix la un site WordPress self-hosting (vom intra în detalii imediat după):

 1. Obțineți-vă un plan de găzduire WordPress (vă recomandăm Gazduire InMotion).
 2. Instalați WordPress pe contul dvs..
 3. Transferați site-ul / domeniul dvs. de la Wix la noul furnizor de hosting.
 4. Finalizați procesul folosind CMS2CMS plugin WordPress.

Obțineți un pachet de găzduire WordPress

Când vorbim despre găzduire web, există multe companii care oferă tot felul de servicii: găzduire VPS, găzduire partajată, găzduire dedicată, găzduire revânzători și găzduire comerț electronic. Însă, pentru noi, este cel mai bine să găsim o companie de găzduire care să ofere găzduire WordPress administrată sau doar o simplă găzduire care acceptă WordPress.

Ai putea găsi cea mai bună companie destul de greu, dacă încerci să o cauți singură. Acest lucru se datorează faptului că există literalmente zeci (dacă nu chiar sute) de companii de găzduire online. Din fericire, am compilat o listă de 3 furnizori de hosting care acceptă WordPress. Oricare dintre ei ar putea fi un candidat bun. Să le privim separat:

Gazduire InMotion

Transfer-Wix-WordPress-Inmotion-hosting

Gazduire InMotion – Înregistrare!

Această companie este un cunoscut furnizor de hosting din SUA. De acum ceva timp, a câștigat în popularitate. Acestea oferă multe funcții de găzduire, printre care puteți găsi și hosting dedicat WordPress.

În funcție de site-ul dvs. web care trebuie transferat, puteți alege între 6 planuri de găzduire diferite. Să presupunem că aveți un site web de dimensiuni medii, cu destul de mulți vizitatori lunari. Având în vedere acest lucru, mă voi extinde la al doilea pachet de gazduire numit WP-2000S.

Acesta oferă un preț lunar de 11,38 USD și primești toate următoarele caracteristici: nume de domeniu gratuit (mare plus în cazul nostru), asistență pentru 2 site-uri web WP, potrivite pentru 50.000 de vizitatori lunari, 80 GB stocare SSD cu lățime de bandă nelimitată și conturi de e-mail. De asemenea, oferă asistență specifică clienților pentru fiecare cumpărător nou.

HostGator

transfer Wix-WordPress-hostgator

HostGator – Înregistrează-te!

HostGator este cunoscut pentru prețurile mici. Dar faptul că este ieftin, nu înseamnă că nu este un furnizor de hosting de încredere. Exact opusul este valabil în cazul HostGator. Oferă 3 planuri diferite de găzduire, toate personalizate pentru utilizarea WordPress.

 • Planul Hatchling: costă 2,75 USD / lună
 • Plan pentru bebeluși: acesta vine cu 3,95 USD / lună
 • Plan de afaceri: 5,95 USD / lună

Pentru nevoile tale, cea mai bună alegere ar fi planul de afaceri. Acesta include asistență pentru site-uri web / domenii găzduite nelimitate, o mulțime de instalări cu 1 clic (inclusiv WordPress), lățime de bandă nemodificată, certificat SSL privat gratuit și adresă IP dedicată și chiar instrumente de marketing prin e-mail.

Bluehost

transfer Wix-WordPress-bluehost

BlueHost – Înregistrează-te!

Bluehost este o altă companie americană strâns legată de găzduire web. Cu toate acestea, acest candidat diferă de celelalte 2 din lista noastră: Bluehost este recomandat chiar de WordPress pentru găzduirea WP gestionată. Acest lucru oferă companiei un plus uriaș. (deși celelalte 2 sunt la fel de bune)

Cel mai bun plan de găzduire din Bluehost oferit în secțiunea de găzduire WP, se numește Choice Plus. Costă 5,23 USD / lună. Obțineți următoarele caracteristici și resurse menționate: site-uri web nelimitate pentru găzduire, certificat SSL gratuit, nume de domeniu gratuit pentru un an întreg, parcări și subdomenii nelimitate, copii de rezervă gratuite și spațiu nelimitat de stocare SSD.

La fel cum ar trebui orice plan de găzduire WP, acesta include și o instalare automată a WordPress. Când vă înscrieți la pachet, Bluehost se va ocupa automat de instalare, fără a fi nevoie să faceți nimic. Acest lucru este destul de convenabil pentru majoritatea oamenilor.

Instalați WordPress pe gazda dvs.

Acum, dacă ați reușit să alegeți un plan de găzduire din cele 3 de mai sus, este timpul să instalați WordPress pe contul de găzduire. În funcție de alegerea dvs., acest lucru se poate face în 2 moduri diferite:

 1. Dacă ați ales Bluehost, atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la instalare. Așa cum am menționat mai sus, după ce vă înscrieți la planul dvs. de găzduire WP gestionat, WordPress va fi instalat automat. În mod literal, nu trebuie să faceți în plus nimic.
 2. Pentru InMotion și HostGator, lucrurile diferă puțin. După ce ați terminat cu înregistrarea, puteți opta să instalați WordPress imediat cu o instalare cu 1 clic sau puteți aștepta și face mai târziu. Acest lucru se datorează faptului că, în cazul acestor 2 companii, puteți instala alte aplicații pe care le-ați dori. Deci, depinde de dvs. să instalați WordPress chiar de la început sau doar ceva timp mai târziu.

Procesul de instalare este foarte simplu. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți WordPress în lista de aplicații disponibile, să faceți clic pe el și să aprobați instalarea. De acolo înainte, tot ce trebuie să faci este să aștepți (puțin).

Transfer de domeniu de la Wix

Transferul numelui dvs. de domeniu de la Wix la furnizorul de găzduire ales nu este un proces complicat. Pașii necesari pentru a face acest lucru sunt enumerați chiar mai jos:

 1. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi la pagina Domenii mele din contul tău Wix. Știți că, dacă aveți mai multe domenii găzduite la Wix, trebuie să îl alegeți pe cel pe care doriți să îl transferați.
 2. În pagina Domenii mele, accesați fila Advanced și faceți clic pe unde scrie „Transfer away from Wix”. În acest pas, va trebui să completați unde doriți să fie transferat domeniul și alte informații posibile.
 3. După ce ați făcut pasul 2, trebuie să faceți clic pe Trimiteți codul. Adresa de e-mail specificată în informațiile solicitantului dvs. de domeniu, va primi un e-mail cu un cod de autorizare pentru transferul numelui dvs. de domeniu. Ar trebui să îl primiți în 24 de ore.

transferați-departe-de-Wix

Transfer de domenii departe de Wix (sursă)

După ce ați făcut toate etapele solicitate în consecință, domeniul dvs. va fi transferat către furnizorul de gazdă specificat. Dar fiți conștienți că acest proces poate dura până la 7 zile.

Când totul este terminat, veți primi o notificare (e-mail) de la noua dvs. gazdă cu privire la faptul că transferul a fost finalizat cu succes. Dacă dintr-un motiv oarecare nu se va întâmpla, după 7 zile trebuie doar să vă înregistrați în cont sau să le contactați pentru a primi asistență. Dar acest lucru se întâmplă rar.

Finalizați transferul folosind pluginul WordPress CMS2CMS

Acesta este ultimul pas în procesul de migrare a site-ului de la Wix la un site web WP auto-găzduit. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să instalați un plugin pentru WordPress, numit CMS2CMS. Cum poți face asta?

În tabloul de bord WP, ​​du-te la secțiunile „plugin-uri”. După ce ați ajuns, faceți clic pe „adăugați nou”. Cel mai simplu mod este să tastați în bara de căutare numele pluginului: CMS2CMS. Când s-a găsit, trebuie doar să faceți clic pe instalare. WP va face singur restul instalării.

Când ați terminat acest lucru, trebuie să activați pluginul. Acest lucru se realizează pur și simplu făcând clic pe butonul „„ activa ”din descrierea pluginului. În timp ce sunteți în fila de activare, vi se va solicita să vă conectați la contul dvs. CMS2CMS. Dacă nu aveți deja unul (ceea ce este probabil), creați un cont nou. Durează doar câteva minute. Când l-ați creat, trebuie doar să vă conectați.

După ce acest lucru este finalizat, puteți continua cu migrarea site-ului dvs. web. Pe pagina respectivă, trebuie să introduceți detaliile existente care se referă la site-ul dvs. curent, cum ar fi adresa URL curentă și unde doriți să fie mutat (WordPress). Trebuie să bifați toate casetele (etichete, imagini, conținut etc.) pentru ca site-ul să fie mutat pe WordPress. De când migrezi întregul site web, trebuie doar să bifează toate casetele.

În continuare, puteți vedea mai întâi o demonstrație despre cum va arăta site-ul dvs. web, atunci când migrați către WordPress. Dacă sunteți de acord cu aspectul, puteți continua și migrația completă. Trebuie să bifați din nou toate casetele și să vedeți care este prețul serviciului mai jos. Dacă sunteți confortabil cu tot, continuați și terminați transferul.

Ar trebui să dureze aproximativ 15-20 de minute, în funcție de site-ul dvs. web (dacă are mult conținut sau nu atât).

Concluzie

După ce ați făcut toți pașii ca în cele descrise mai sus, veți putea să vă gestionați noul site web folosind platforma WordPress. Totul: imagini, articole, videoclipuri, meta-date, literalmente totul va fi mutat în WordPress.

Cu toate acestea, dacă doriți să schimbați în continuare aspectul site-ului, puteți face asta și schimbând tema cu care lucrează.

În total, folosind pluginul CMS2CMS, migrarea este gestionată rapid și eficient. Veți avea un site web bazat pe WordPress în cel mai scurt timp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector