Cum să vă transferați blogul dvs. de pe WordPress.com pe site-ul self-hosting

01.06.2020
Tutoriale & Ghiduri 'Cum să vă transferați blogul dvs. de pe WordPress.com pe site-ul self-hosting
0 9 мин.

cum să transferați site-ul self-hosting pentru wordpress com blog


Una dintre cele mai populare platforme de blogging este WordPress. Dacă ați început blogul dvs. pe WordPress.com, este bine, deoarece mulți dintre noi am încercat acest software grozav ca acesta. Începerea cu blogul personal sau hobby pe o platformă gratuită de găzduire este o modalitate excelentă de a învăța primii pași. Cu toate acestea, dacă plănuiți pe termen lung, ar trebui să vă mutați blogul de pe WordPress.com într-un cont de gazduire plătit.

În acest articol vă voi ghida în procesul de transfer al blogului dvs. de la WordPress.com pe un site web găzduit de sine stătător.

Dar de ce ar trebui să transferați blogul dvs. WordPress.com oricum? Înainte de a începe acest ghid, vreau să vă explic de ce ar trebui să luați în considerare mutarea blogului dvs. către un plan de găzduire plătit. WordPress.com vă oferă o platformă excelentă și de încredere pentru blog, dar are niște limitări imense în comparație cu un site WordPress self-hosting:

 • Puteți instala și personaliza orice temă WordPress pe un site WordPress de sine stătător, în timp ce pe WordPress.com veți avea un număr limitat de teme din care să alegeți (gratuit și comercial)
 • Nu este permisă niciun plugin cu WordPress.com (cu excepția cazului în care achiziționați planul VIP care costă 2500 USD lunar și vă oferă un control complet asupra CSS, PHP, plugin-uri și teme), în timp ce pe un plan de găzduire partajat (costă în jur de 5 USD lunar) puteți instala ce pluginuri vrei.
 • Un blog găzduit pe WordPress.com gratuit este foarte greu și are opțiuni limitate pentru a genera bani; odată acceptat, trebuie să împărțiți veniturile cu Automatic Inc, care deține și conduce WordPress.com. Pe un site WordPress găzduit de sine, puteți adăuga orice canal de monetizare pe site-ul dvs. și nu trebuie să vă împărtășiți cu nimeni profiturile dvs..

Dezavantajul funcționării site-ului dvs. WordPress pe propriul cont de hosting este că trebuie să îl gestionați. Veți fi responsabil pentru a vă actualiza site-ul, a actualiza sistemul, a pluginurilor și a temelor.

Pregătirea pentru începerea transferului

Acum știți care sunt avantajele și dezavantajele de a avea WordPress sub controlul și managementul dvs. Dar pentru a începe transferul, va trebui să achiziționați un nume de domeniu și un plan de găzduire fiabil pentru WordPress. În acest scop, vă recomandăm cu mare încredere BlueHost, din mai multe motive: veți primi un domeniu .com gratuit, o reducere de 50% pentru planul lor comun, o mulțime de suplimente și garanții gratuite și un suport tehnologic excelent, care este instruit pentru a ajuta utilizatorii care sunt rularea site-urilor lor cu WordPress.

Pasul 1: Exportarea datelor de pe WordPress.com

Pentru a exporta blogul dvs. WordPress.com, trebuie să vă autentificați în Dashboard și să faceți clic pe „Export” pe care îl puteți găsi sub meniul „Instrumente”. Pentru a accesa tabloul de bord trebuie să accesați:

yourblog.wordpress.com/wp-admin

Instrumentul Export vă va duce la o nouă pagină unde puteți alege dintre Transfer gratuit sau ghidat (costă 129 USD la momentul scrierii). Ar trebui să alegeți opțiunea Export gratuit, în timp ce acest tutorial vă va ghida în toate etapele.

export site-ul wordpress com

Pentru alegerea Exportului gratuit faceți clic pe butonul Start exportare. Aceasta vă va duce la ultimul pas, unde puteți alege tipul de date pe care doriți să le exportați. În mod implicit, este selectată opțiunea „Tot conținutul”. Mențineți această opțiune dacă doriți să transferați întregul blog, inclusiv postări, pagini, câmpuri personalizate, comentarii, meniuri de navigare, postări personalizate etc..

începe exportul gratuit wordpress com

Faceți clic pe butonul „Download Export File” și salvați-l pe computer. Fișierul va fi salvat în format .xml. Acest lucru poate fi deschis cu orice editor de text dacă doriți să aruncați o privire la cod.

exportă tot conținutul wordpress com

Pasul 2: Instalarea WordPress în contul dvs. de gazduire

Dacă alegeți să vă înscrieți cu BlueHost pentru găzduirea site-ului dvs. WordPress, veți avea opțiunea de a instala automat sistemul. Acest pas nu necesită abilități de programare, doar câteva minute pentru a-l configura. Nu voi intra în detalii despre modul de instalare a WordPress în BlueHost sau la alți furnizori de hosting, deoarece am acoperit întregul proces de pornire a unui site WordPress în articolul legat.

Aici veți găsi două metode pentru configurarea site-ului dvs. WordPress: manual sau automat. Tutorial video este, de asemenea, inclus.

Pasul 3: importul blogului WordPress.com pe site-ul dvs. WordPress găzduit

După ce site-ul dvs. găzduit de sine stătător este gata, conectați-vă la Panoul de bord, accesând următorul URL:

yourwebsite.com/wp-admin

În meniul „Instrumente” faceți clic acum pe opțiunea „Importați” în timp ce veți importa datele exportate anterior.

import date wordpress

Va trebui să alegeți sistemul din care importați. Alege WordPress în acest caz.

importați date din wordpress

Pentru a importa datele dvs. de pe WordPress.com, va trebui să instalați rapid Plugin WordPress Importator. În fereastra pop-up, faceți clic pe butonul „Instalare acum” și activați pluginul.

instalați wordpress importer

Odată activat pluginul, accesați din nou la „Instrumente -> Meniul Import ”. Căutați și selectați fișierele pe care doriți să le importați (fișierul .xml pe care tocmai l-ați salvat anterior) și faceți clic pe butonul „Încărcare fișier și import”.

încărcați și importați blogul wordpress

La pasul următor vi se va solicita să alegeți un utilizator pentru a atribui conținutul. Puteți importa utilizatorul pe care l-ați folosit pe WordPress.com, puteți crea un utilizator nou sau îl puteți atribui utilizatorului curent pe care îl aveți pe noul dvs. site web. Alegeți să importați și atașamente. Această opțiune va descărca toate imaginile de pe vechiul blog și le va încărca pe noul dvs. site. Puteți lăsa această opțiune neselectată; în acest caz, imaginile vor fi încărcate de pe serverul WordPress.com. Totuși, aceasta nu este o idee bună, pentru că veți dori să ștergeți propriul blog (îl vom explica mai târziu).

alocați autori descărcați fișierele de atașare la import

Făcând clic pe butonul „Trimite”, veți importa datele și le vor publica automat pe noul dvs. site. Din păcate nu puteți importa designul dvs. vechi, dar puteți utiliza o mulțime de teme WordPress gratuite și premium.

Pasul 4: Eliminarea și redirecționarea blogului dvs. WordPress.com

Dacă ați importat în întregime WordPress.com pe noul dvs. site web, vă recomand să îndepărtați sau să faceți vechiul dvs. privat. De asemenea, ar fi recomandat să îl redirecționați către noul dvs. domeniu.

Pentru a seta blogul dvs. în modul privat, va trebui să accesați „Setări -> Citind ”meniul din tabloul de bord WordPress.com și setați„ Aș dori ca blogul meu să fie privat, vizibil doar pentru utilizatorii pe care îi aleg. ” opțiune.

setarea wordpress com privat

Dacă ați făcut blog de ceva vreme și aveți un public numeros, este posibil să le anunțați înainte de a vă muta blogul. Puteți, de asemenea, să ștergeți tot conținutul dvs. de pe blogul vechi și să creați o postare singură care să le spună vizitatorilor că blogul dvs. a fost mutat într-un domeniu nou. Trebuie să ștergeți sau să faceți vechile postări private, deoarece motoarele de căutare nu le place conținutul duplicat.

De asemenea, puteți alege să redirecționați blogul dvs. vechi către noul dvs. site web. Accesați meniul „Magazin” din tabloul de bord. Acum accesați meniul „Domenii” din magazin și faceți clic pe butonul „Adaugă domeniu”.

adauga domeniu wordpress com

Acest lucru vă va oferi câteva sugestii de domeniu pe care le puteți cumpăra, precum și opțiunea de redirecționare a site-ului dvs. Faceți clic pe butonul „Mat it”, dacă doriți să continuați redirecționarea. Va trebui să inserați noul dvs. domeniu și să plătiți 13 dolari anual pentru această actualizare. Această opțiune va redirecționa (folosind 301 redirecție care spune motoarelor de căutare că site-ul a fost mutat permanent) blogul vechi către noul dvs. site găzduit de sine. Odată ce cineva va accesa blogul dvs. WordPress.com, va ateriza automat pe noul dvs. domeniu și site-ul web. În acest fel nu vă veți pierde cititorii câștigați cu greu și motoarele de căutare vor fi de asemenea apreciate pentru a face acest pas.

redirecționează domeniul wordpress com

Termină-l!

Dacă ai respectat ghidul pas cu pas de mai sus și ai făcut totul bine, acum ar trebui să fii un mândru proprietar al unui nume de domeniu și al unui nou site WordPress găzduit de sine.

Sper cu adevărat că acest tutorial v-a ajutat să vă mutați blogul WordPress.com într-un domeniu nou. Dacă mai aveți întrebări sau aveți nevoie de ajutor, vă rugăm să postați un comentariu mai jos.

Mutați-vă blogul WordPress.com!

Transferați WordPress.com către BlueHost și obțineți un nume de domeniu GRATUIT și o reducere de 50% la găzduire web.

Începe acum! – 3,95 USD / lună »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector